Proporcjonalna czcionka Temat: Re: Korespondencja seryjna z zastosowaniem EXCEL
Autor: OShon Data: 25 Lip 2011
Odwołania: 1
Cześć. Przeczytaj ten artykuł http://www.outlook.pl/Korespondencja-seryjna-w-MS-Word-Wysylanie-wiadomosci-email/361/ Powinno ci się wszystko wyjaśnić, co i jak przygotować dane do importu w korespondencji. baranek18 napisał:
> Witam, mam pytanie odnośnie wysyłania spersonalizowanych e-maili. > Posiadam w excelu listę salonów samochodowych taką że w kolumnie 1 > mam nazwę firmy, w kolumnie 2 adres a w kolumnie 3 adres email.Jeden > wiersz ma 3 kolumny odpowiadające jednej firmie. Jak mam zaimportować > plik tak, abym mógł do wszystkich salonów wysłać w outlooku > następującą wiadomość: > Do: <Adres email> > > <Nazwa firmy> > <Adres Firmy> > > Treść wiadomościTreść wiadomościTreść wiadomościTreść > wiadomościTreść wiadomościTreść wiadomościTreść > wiadomościTreść wiadomościTreść wiadomościTreść > wiadomościTreść wiadomościTreść wiadomościTreść > wiadomościTreść wiadomościTreść wiadomościTreść > wiadomościTreść wiadomościTreść wiadomościTreść > wiadomościTreść wiadomościTreść wiadomościTreść > wiadomościTreść wiadomości<Nazwa firmy>Treść wiadomościTreść > wiadomościTreść wiadomościTreść wiadomościTreść > wiadomościTreść wiadomościTreść wiadomościTreść wiadomości. > > Prosiłbym o szybką poradę jak zrobić to bez żmudnego klikania kopiuj > wklei. Załączam przykładowy plik obrazujący mój arkusz. > > -- > > ---- > Wysłano z serwisu www.outlook.pl > Forum, artykuły, porady o MS Outlook.
---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS Outlook.