Ta grupa jest zamknięta. Ciągle możesz jednak tworzyć nowe wątki na grupie Office również związanej z tematem.
Jeżeli chcesz dodać nowy wątek na grupę Office kliknij tutaj.

Tomek Banach6/6 29 Paź 2010
Witam, Jest konto z limitem 500 mega na home.pl W tej chwili jest obsługiwane przez OE przez POP3. Konto jest w miarę często używane i archiwum wiadomości przez półtora roku doszło już do 6giga. Chciałbym obsługiwać to konto na 2 komputerach (jeden XP drugi win 7) z pełna synchronizacją czyli odebranymi wysłanymi i całym archiwum. Wiem już że do takich rzeczy dobrze nadaje sie
Przemysław Ryk0/38 28 Paź 2010
Mam pytanie, czy windows7 lepiej obsługuje interfejs usb niż winxp z tymi jego urządzeniami widmowymi? NIedawno xp przestał mi obsługiwać pendrive, i dopiero po usunięciu wszyskich możliwych urządzeń zainstalował mi od nowa swoje sterowniki. -- jazdzig
jwzw1/1 27 Paź 2010
W wszystkich programach pocztowych M$ (i nie tylko) można przeciągnąć wiadomość z programu pocztoweho w inne miejsce np. na pulpit. Tworzony jest plik o nazwie {tytuł}.eml Czy jest możliwe, aby zamiast {tytuł} było coś innego np. {odebrano+tytuł} lub {wysłano+tytuł}, i jak to osiągnać?
apl1/1 26 Paź 2010
Witam, m?j problem: pr?buj? sprawdzi? hdd (40 GB) w kieszeni USB za pomoc? chdsk z W. Vista oraz z W-7starter z konta administratora. Wywo?uj? z poziomu linii polece? (z "akcesori?w). W odpowiedzi otrzymuj? komunikat informuj?cy, ?e dost?p do dysku jest zabroniony z powodu braku uprawnie?, nast?pnie ?e nale?y w??czy? tryb podwy?szonych uprawnie?. O co tutaj chodzi? Panel sterowania w
Jan0/1 26 Paź 2010
Witam. Komputer pod windowsem XP. Mam klopoty z dzwiekiem zwlaszcza mikrofon nie dziala prawidlowo podczas polaczenia za pomoca skype, raz mnie slysza a inym razem nie. Podejrzewam ze to nastapilo po zainstalowaniu Xear 3D, ikonka tego programu jest na pasku dolnym, i w panelu sterowania. Chcialem go odinstalowac ale niewiem czy to dobry pomysl a po drugie niewiem jak to zrobic. Za
R.Madejski0/1 26 Paź 2010
Chciałbym kilku osobom udostępnić połączenie do mojego komputera przez zdalny pulpit w taki sposób aby mieli dostęp do wybranych programów i nie widzieli np. dysków, panelu sterowania itp. Do dyspozycji miałbym mały serwer z windows 2000 lub 2003. Czy ktoś mógłby mnie naprowadzić od czego powinienem zacząć, o czym poczytać itp. ponieważ nie mam rozeznania w temacie. Czy dobrze
Grzegorz Niemir...5/5 26 Paź 2010
Witam, również mam problem w wysyłaniem poczty z OE (6). Mam w OE 3 konta z których poczta jest ściągana prawidłowo, ale nie mogę nic wysłać z konta nr 1 - gmail: , gdy wysyłam wiadomość pojawia się taki błąd : Wystąpił nieznany błąd. Temat 'list', Konto: 'Gmail', Serwer: 'pop.gmail.com', Protokół: SMTP, Port: 25, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Numer błędu: 0x800CCC0B z konta nr 2
lwadmin10/10 26 Paź 2010
Witam, pracuję w duńskiej firmie, która nalega, aby korzystać z ich serwera mailowego (co jest oczywiste). Mam jednak problem, ponieważ, korzystając z ich serwera nie mogę wysyłać, a także odbierać maili z kilku polskich portali, takich jak Wirtualna Polska, Interia, Onet, większość adresów kończących się na com.pl. Pierwsza wersja informatyka z Danii była taka, że to ich ISP blokuje
Lwadmin2/2 26 Paź 2010
Witam, mam pewien problem z wysłaniem wiadomości. Ostatnio zmieniłam konto, usunęłam stare i założyłam nowe. Gdy chcę wysłać wiadomość to pojawia mi się komunikat: Sprawdź czy nazwa użytkownika i hasło do serwera są poprawne. Gdy wpisuje mój nowy login i hasło nie działa, a jak wpiszę stary to działa tylko nie chce wysłać tej wiadomości. --
camilly4/4 26 Paź 2010
Witam wszystkich Najpierw podstawowe dane: konto w domenie @onet.pl serwer poczty wychodzącej poczta.onet.pl idzie przez port 587 (ponieważ TP S.A. blokuje port 25). Sytuacja wygląda tak: Program wysyła mi pocztę ,lecz po jakimś czasie dostaje email z "The Post Office'' o temacie "Returned mail: see the transcript [FAILED(1)]" Jest w nim napisane tak: "This is a collection of
Grzegorz Niemir...2/2 25 Paź 2010
Czy to jest możliwe, aby mieć w Windows Live Mail pod XP taką wstążkę (bardziej chodzi o ikonki graficzne przycisków) jak to jest w WLM dla Win7? Czyżby znowu polityka wypierania XP? ;-) Pozdrawiam
AdamS0/8 25 Paź 2010
?Przepraszam za lekkie OT ale nękają mnie na innych grupach za ten nieszczęsny znak zapytania, który dopisuje się na początku każdego postu. Ja niestety nie mogę znaleźć przyczyny a tu są dobrzy ludzie, którzy na dodatek mają wiedzę. (To zupełnie inaczej niż tam, gdzie wiedzy nie mają a widzą "?") Będę wdzięczny za podpowiedź. PC
Wojtek1/1 24 Paź 2010
Zainstalowałem sobie WLM na XPeku. Testowo dodałem jedno konto IMAPowe i mały zonk: WLM stworzył sobie folder 'Wiadomości śmieci' i lokalnie i na serwerze. A ja tego nie chcę. Filtry mam na serwerze i to mi wystarcza. Nie chce aby WLM mi filtrował pocztę i zakładał jakieś foldery. Niby filtrowanie wyłączyłem na ile się dało ale mimo usunięcia tego folderu z poziomu www to przy kolejnych
R.Madejski0/3 24 Paź 2010
Czy istnieje odtwarzacz plików avi, który "ładuje" cały plik do pamięci i sukcesywnie go obrabia zamiast sukcesywnie czytać porcje pliku z dysku i obrabiać? Chodzi mi o to, aby podczas odtwarzania w najmniejszym stopniu był używany dysk, aby wszelkie operacje odbywały się w pamięci, której jest pod dostatkiem. Prosiłbym o namiary na takowy odtwarzacz jeśli ktoś zna. RM
TadeuszFantom0/2 24 Paź 2010
Czy ktos wie co moze byc przyczyna ze po kazdym restarcie nie dziala mi myszka musze wyjac i wlozyc ponownie w usb oraz numlock jest wylaczony pomomo odpowiednich wpisow w rejestrze ps
MichaelData0/9 24 Paź 2010
Witam! Szukam kogoś kto pomoże mi w jednej kwestii...jest komputer z windowsem xp, na ktorym oprocz dusku C sa 3 inne dyski...w jaki sposob i gdzie ustawic tak aby jeden dysk np d byl dostepny tylko dla jednego konta uzytkownika? chcialabym najprosciej mowiac aby do czesci danych np dysku jednego miala dostep tylko jedna osoba....jest to mozliwe? z gory dziekuje za pomoc --
tdobe1/1 24 Paź 2010
Witam, Mam sobie serwerek dedykowany w OVH, czasami obserwuj? znaczne spadki transfer?w (www, ftp, oraz pulpit zdalny...) spadki do rz?du kilkuset bajt?w/s. Co dziwne w tym czasie robie testy pr?dko?ci z serwera zdalnego (internet speed) transfery s? takie jak powinny by? (20-100MB/ s). Szuka?em dosy? d?ugo ale nie znalaz?em nic ciekawego. Zna kto? mo?e jakie? narz?dzie do analizy ruchu
wolfy1/1 23 Paź 2010
Mam dysk sieciowy Linksys\'a podłączony do routera też Linksys\'a i do tego routera jest podpięty komputer. Wszystko działało ok od 6 miesięcy. Ale trzy dni temu czar prysł. Mogę wejść na dysk specjalnym programikiem dołączonym do dysku o przeglądać jego zasoby za pomocą przeglądarki, ale system nie widzi tego dysku, nie mogą go zmapować, nic ... ot i problem mam, potrzebuję pomocy w
Piotr Palusińs...0/6 21 Paź 2010
Witam, mam problem. Kiedy wróciłem z pracy i włączyłem komputer prawie wszystkie ikony na pulpicie oraz załadce START mają jeden wygląd, kiedy próbuję uruchomić któryśkolwiek z programów wyświetla się kominukat Że Windows nie może otworzyć pliku i mam wybrać program z listy, -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły,
Leszek Król10/10 20 Paź 2010
Witam, po instalacji przycisk "pokaż pulpit" znalazł się w najmniej oczekiwanym miejscu - w prawym dolnym rogu, jeszcze za zegarem. Jak zmusić Win7, żeby przycisk wrócił na miejsce bardziej logiczne, tzn. tuż obok przycisku menu "start"? L. -- (-) Leszek Król Przed wysłaniem odpowiedzi zapoznaj się z treścią nazapków dołączonych do Internetu bądź skonsultuj się z grupowiczami lub
jeo stancey1/1 20 Paź 2010
Czy mo?na umie?ci? w7 na dysku logicznym? I jak wtedy butowa?? Pragn? zaznaczy?, ?e nie mam dysku instalacyjnego, mam w7 preinstalowany na netbuku, partycj? z w7 mog? przesuwa?, przenosi? za pomoc? narz?dzia zewn?trznego jak np. Parted-Magic (a potem system si? naprawia ?eby uaktualni? wpisy w MBR dla BCD). Jako partycja aktywna jest taka ma?a 400MBajtowa z m.in narz?dziami do naprawy
jeo stancey1/1 20 Paź 2010
Jak przesun??em partycj? z w7 o 600MB w prawo przy pomocy linuksowego PARTED-magic to system w7 nie chcia? si? butowa?. Przy naprawianiu systemu po d?ugim mieleniu wyskoczy? rezultat, ?e chodzi?o o wpis w MBR, co zosta?o automatycznie naprawione. O co tu chodzi, czyli w7 ?eby za?adowa? si? to nie polega tylko na butsektorze jak XP lecz odwo?uje si? do wpis?w w MBR (i jak co? si? nie
dudek5641/1 19 Paź 2010
Witam . Posiadam zapisane spotkania w kalendarzu Outlook 2007 , po zapisaniu sie na studia otrzymałem plan w formacie iCalendar . Po przeciągnięciu planu zajęć do kalendarza dodaje się nowy kalendarz , chcem aby ten plan zajęć ,, zgrał się ,, z głównym kalendarzem aby wrzucic na Omnie . W jaki sposób dodać cały plan do głównego kalendarza? --
Piotr Palusińs...0/11 19 Paź 2010
Witam. Od pewnego czasu na moim komputerze (Windows XP Professional + SP3, 1,5 GB RAM) przestało działać przełączanie użytkowników. Po naciśnięciu WIN+L oraz po Wyloguj pojawia się ekran powitalny z nazwami użytkowników. Niestety próba wybrania użytkownika innego niż aktualny kończy się niepowodzeniem - przełączenie nie następuje. Dopiero po wylogowaniu się, inny użytkownik może się
..::Wiskoler::....0/3 18 Paź 2010
Witam. Pacjent to Win XP PL Pro. Przestał się uruchamiać z komunikatem o braku pliku hal.dll w katalogu windows/system32. Plik tam sobie siedział, ale ponieważ wywalało błąd to podmieniłem go na taki sam plik z katalogu z poprawkami. Różnica w wielkości pomiędzy plikami (1,5 MB stary - 1,32 MB nowy) trochę mnie zastanawiała, ale postanowiłem zaryzykować. Po podmianie plików system
Mikołaj Jopczy...0/2 18 Paź 2010
witajcie, mam problem z odpaleniem sprzetowego rs'a na vmware-server z gosciem windows xp. debian bez problemu widzi tego rs'a (ten, na ktorym siedzi vmware), kubuntu jako gosc tez. czy jest jakis "knif" ktory nalezy poczynic, by winda widzialala tego rs'a ? xp pro widzi 2 seriale - ale wnosze, ze jest jakis problem w ustawieniach. m.
Maciek0/7 18 Paź 2010
Witam Instalacja SP3 na WinXP prof. Porzadny, szybki komp. Na etapie oczyszczania po instalacji dysk ostro pracuje, instalator SP3 sie zacina. Aktywny jest tylko przycisk pomoc. Po jakis 30 min mialem dosc i restart kompa. Okazalo sie ze wszystko jest ok. System wykrywa ze jest zainstalowane SP3 i pracuje normalnie. Moje pytanie brzmi: Jakich programow bym potrzebowal przed
Skrypëk0/27 18 Paź 2010
Chce zbackupowac dane z dysku laptopa. Niestety dostep do document and settings spod drugiego kompa na win xp jest zabroniony. Na dysku laptopowym nie ma hasla ... W czym rzecz, jak to obejsc? http://miedzyzdroje-kwatery.pl/forbidden.jpg < Taki jest efekt proby dostania sie do katalogu ...
jeo stancey1/1 17 Paź 2010
Przed chwil? kupi?em Toshiba NB250. Jestem zadowolony z parametr?w sprz?towych ALE denerwuje mnie Windows7 Starter kt?ry tam jest preinstalowany z ca?ym mn?stwem program?w (g??wnie made in Toshiba kt?re wydaj? si? bardzo przydatne do obs?ugi w?asnego sprz?tu). Teraz chcia?bym doda? na tamten dysk (250GB) jeszcze 2 systemy: XP (posiadam legaln? wersj? wielostanowiskow?) i oczywi?cie
ala1/1 17 Paź 2010
Witam serdecznie. Mam pytanie nie jestem młodą osoba i nie mam kogo o to zapytać. Czy jest możliwość aby komputer sam odczytywał to co chcę sama przeczytać czy jest taki przycisk na klawiaturze . Są czasem teksty przy których są głośniczki i po ich naciśnięciu lektor czyta sam . Mój laptop to Aspire 5630 na pulpicie jest naklejka Windows Vista i acer Aspire 5633WLMi. Nie wiem czy
"Michał \"HoMM...2/2 16 Paź 2010
Witam. Od kilku dni walczę z Win 7 Pro i wciąż mam problem. Ale od początku: Gdy włączam komputer zamiast ekranu powitalnego (z kontami wszystkich userów) dostaję informację, że logowanie się nie powiodło. Po kliknięciu przycisku OK od razu daje mi możliwość do logowania się do konta admina. Mogę się doń bez problemu logować. Jednak gdy się tam nie zaloguję i kliknę "Przełącz
Chopin0/4 15 Paź 2010
Witam Mam taki problem ktory mi sie zdarzyl po raz pierwszy..nie moge zainstalowac zadnego systemu na Lenovo R500. Szukalem juz w necie chyba z 10godz rozwiazan i zadne nie dziala, komputer ma naklejke Vista wraz z nr. Cd-key ale niestety nie ma opcji odzyskania systemu ktory prawdopodobnie zostal usuniety w trakcie instalacji Windowsa. Na komputerze poprostu nie moge zainstalowac
Piotr Palusińs...2/2 14 Paź 2010
Witam Mimo długiego dłubania nie udało się. Zniknął mi panel językowy i mimo zainstalowanych 3 języków klawiatura mi ich nie przełącza. Jak wybrnąć z tego problemu?.
Skrypëk0/2 14 Paź 2010
Jak sie pozbyc tego ( i gdzie) ze ostatnio, jak wejde na IMDB (baza filmow) zamiast swego ulubionego angielskiego, znajduje nazwy filmow w jezyku finskim' (dodam ze w kompie mam niby lokalizacje angielska) Moze poznaje po IP, ale sie pytam, kto wymyslil taki debilizm. Gdzie to kurna jest, jak podziekowac MS za laskawa "pomoc"? PzDrKOl
Grzegorz Niemir...0/4 13 Paź 2010
Mam coś takiego - w pracy stoi sobie serwer na winXP z bazą danych - na wyjściu net 3G (publiczny zmienny IP). Chciałbym się dostać czasami do tej bazy z kompa w domu (win xp albo win7) przez VPN - tutaj mam neostradę (publiczny zmienny IP). Czy jest możliwość zestawienia VPN przy dwóch zmiennych publicznych IP?
Remek0/17 13 Paź 2010
Dostalem dzis kompa z ciekawym objawem Po wlaczeniu zasilania i starcie systemu wyskakuje komunikat Nie można uruchomić systemu Windows XP - \WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM ale po wcisnieciu enter resetuje sie i juz wstaje normalnie. - sprawdzilem dysk chkdsk, zrobilem skanowanie dysku MHDD - przelecialem RAM memtestem - podmienilem zasilacz :)) Odpalilem konsole odzyskiwania
RL0/6 12 Paź 2010
czy istnieje jakieś oprogramowanie, które umożliwia komputerowi za natem (bez publicznego ip) wbicie się na serwer z publicznym ip, tak aby administrator na tym ostatnim uzyskał shell/dostęp do wiersza poleceń tego pierwszego komputera? proszę o namiary na taki soft, nie bardzo wiem nawet jak dobrze zapytać o takie wygibasy google. stasiek
Wangog0/3 12 Paź 2010
Witam Jest drukarka sieciowa HP LaserJet 4000t podpieta do Windows ME :( Jako klient jest WIndows 7. Uzywa sterownikow HP Universal Printing PCL 5. W momencie instalacji drukarki wszystko jest w porzadku. Druk idzie szybko i czytelnie. Nie zma znaczenia czy port na kliencie jest \\porzeczka\druk czy \\10.1.1.1\druk Po restarcie kompa juz drukowac nie mozna. Sama drukarka
ici1/1 11 Paź 2010
Windows 7. W menu Start po najechaniu myszą na folder, ten po chwili otwierał się. Jaką usługę należy włączyć, żeby przywrócić ten efekt? W którym rejestrze ustawia się czas opóźnienia rowijania? AVG PC Tuneup za dużo mi zoptymalizował, i chciałbym powrócić z paroma rzeczami do oryginału. Z góry dziękuję za podpowiedź. Pzdr. ici
cartonjusz1/1 11 Paź 2010
Nie mog? zainstalowa? systemu 64bitowego na 32bitach, wyskakuje komunikat ?e system nie mo?e by? zainstalowany na tym systemie kt?ry jest na laptopie Prosz? o rad? co mam z tym fantem zrobi? gg- 10202813 Dzi?kuj? za pomoc
ML17/17 10 Paź 2010
Kupiłam pakiet Nero i aby go zainstalować (Windows Vista), muszę zainstalować plik vcredist_86.exe. Gdy ściągłam ten plik ze strony MS to pokazuje mi się komunikat, że 'Ten program został zablokowany. Administrator ustawił zasady w taki sposób, aby blokowały ten program. Niezaufany wydawca'. Powyłaczałam Kasperskiego i wszystkie znane mi blokady w systemie i jestem jedynym
DK0/3 08 Paź 2010
witam, wiem ze troche nie ta grupa, ale licze ze znajde tu podpowiedz jak moglbym rozwiazac moj problem, mianowicie : Uzywam office 2003 sp3 Mam problem z plikami wk1 (lotus). Podczas proby uruchomienie wyskakuje blad "typ pliku który próbujesz zapisać jest zablokowany zgodnie z ustawieniami zasad w rejestrze" Na google co prawda jest rozwiazanie wskazujace dodanie zaufanych
Maciej Szczecin...4/4 07 Paź 2010
Mam następujący problem z serwerem sbs2003 sp2. Po podłączeniu komputerów sieciowych zaczyna generować w bardzo szybkim tempie nastepujący błąd. Efektem jest blokowanie dostępu do Internetu do udostępnionego napędu DVD i udostępnionych folderów. "Baza danych SAM nie może zablokować konta Administrator z powodu błędu zasobów, takich jak awaria zapisu dysku twardego (określony kod
ARTIWAWA1/1 07 Paź 2010
WITAM, PO WYSLANIU WIADOMOSCI (OUTLOOK 2007) Z OPCJA POTWIERDZENIA ODBIORU U ADRESATA WYSWIETLA SIę MONIT O WYSłANIE POTWIERDZENIA ODBIORU, JESLI KLIKNIE NA "NIE" POTWIERDZENIA NIE DOSTANę. CZY ZNA MOżE KTOS SPOSóB żEBY TO OBEJść TZN żEBY POTWIERDZENIE DOSTARCZENIA (NIEKONIECZNIE PRZECZYTANIA) WIADOMOśCI PRZYCHODZIłO ZA KAżDYM RAZEM ? --
StaN0/1 07 Paź 2010
Witam W XP prof sp3 "mam zainstalowany" pilot na podczerwien (widac go w menagerze jako klawiatura HID) ale kompurer nie reaguje na guziki pilota (power cinema); bateryjki sprawdzone... Prosze o jakies sugestie...
tolek1/1 07 Paź 2010
Nie mogę poradzić sobie z podmapowaniem drukarki pod win98 podpiętej do komputera z systemem Win7. Będę wdzięczny za wskazówki
Grzegorz__K1/1 07 Paź 2010
Dzień dobry. Mam nadzieję, że zmieszczę się z tym pytaniem przed zamknięciem grup dyskusyjnych. Uważam że strona microsoft network jest bardzo dobra jest to moja strona startowa jakby nie bylo i bardzo mi brakuje strony ow w jezyku polskim w wersji mobile. Czy ktoryś z Panów mvp orientuje się czy Microsoft planuje utworzyc ww serwis w j. polsim? GK.
Piotr1/1 06 Paź 2010
Po podłączeniu komputerów sieciowych do serwera sbs2003 sp2 generowane są w szybkim tempie błędy, których efektem jest blokowanie dostępu do Internetu, do udostepnionych folderów i napędów. "Baza danych SAM nie może zablokować konta Administrator z powodu błędu zasobów, takich jak awaria zapisu dysku twardego (określony kod błędu znajduje się w danych błędu). Konta są zablokowane po
jeo stancey0/4 05 Paź 2010
Jak odinstalowa? z systemu wXP sterowniki urz?dze? kt?re kiedy by?y ale ju? dawno ich nie ma? Bo w Mened?erze Urz?dze? pojawiaj? si? te sterowniki tylko wtedy kiedy si? w?o?y do PCI dan? kart? itp. Ale ja bym chcia? oczy?ci? z nich system bo mam podejrzenia, ?e one zak??caj? przydzielanie IRQ...
Mariusz3/3 04 Paź 2010
Witam, mam problem z Windowsem 7 - w prawym dolnym rogu jest napis Tryb Testu Windows 7 Kompilacja 7600 Chciałbym się dowiedzieć, jak to usunąć? Próbowałem jakąś poradę z wpisywaniem w uruchom testsigning off i restarcie komputera, ale nie zadziałał A także w rejestrze próbowałem zmienić PainDesktopVersion na 0, ale tam jest już 0 ustawione. Dodam, że pojawiło mi się to dopiero