Ta grupa jest zamknięta. Ciągle możesz jednak tworzyć nowe wątki na grupie Office również związanej z tematem.
Jeżeli chcesz dodać nowy wątek na grupę Office kliknij tutaj.

Krystian Tokars...2/2 28 Wrz 2010
Zaczynam dopiero swoją "przygodę" z systemem Windows Serwer 2008 i już na samym początku napotkałem pewien problem. Mianowicie chodzi o udostępnianie plików. Samo udostępnienie nie stanowi problemu, ponieważ do udostępnianego katalogu dodałem konto Gościa z pełnym dostępem i użytkownicy niezależnie od platformy, mogą w nim zapisywać. Problem dotyczy szybkości kopiowania plików z i na
Sergiusz Rozans...38/73 28 Wrz 2010
Czy da sie coś takiego zrobić w ten sposób by z obu komputerów dało sie przeglądać całą historie zarówno maili odebranych jak i wysłanych z obu maszyn? pzdr krzysztof
KarolP1/1 28 Wrz 2010
Zaczynam dopiero swoją "przygodę" z systemem Windows Serwer 2008 i już na samym początku napotkałem pewien problem. Mianowicie chodzi o udostępnianie plików. Samo udostępnienie nie stanowi problemu, ponieważ do udostępnianego katalogu dodałem konto Gościa z pełnym dostępem i użytkownicy niezależnie od platformy, mogą w nim zapisywać. Problem dotyczy szybkości kopiowania plików z i na
Michal Kawecki2/2 27 Wrz 2010
Witam czy ktos moglby mi podpowiedziec co moge zrobic aby uzytkownicy w grupie roboczej nie bedacy administratorami mogli drukowac z systemow windows xp na udostepnionej drukarce pod windows 7 kiedy loguje sie na konto administratora w w xp i puszcze wydruk strony testowej czy cokolwiek innego drukarka pod win 7 pro drukuje normalnie kiedy chce zrobic identyczna operacje na tym
Seba2/2 27 Wrz 2010
Witam, od 3 lat eksploatujemy serwer 2003 z zainstalowanym serwerwm terminali. Dzisiaj rano po restarcie serwera nie mogę się do niego dostać za pomocą RDP. Usługi terminalowe są aktywne, netstat -an pokazuje nasłuchiwanie na 0.0.0.0:3389 a RDP po stronie klienta po sekundzie wraca do okna początkowego. Proszę o pilna pomoc bo serwer terminali jest nam niezbędny do funkcjonowania firmy.
Seba2/2 27 Wrz 2010
mam problem z otwarciem niektórych stron, gdy ładuje się główna strona wyskakuje okienko...PROGRAM INTERNET EXPLORER NIE MOŻY OTWORZYC MIEJSCA INTERNETOWEGO.... OPERACJA PRZERWANA. jeśli mógłby mi ktoś pomóc byłabym bardzo zobowiązana,podpowiedzi prosze pisac na ketmia1977@o2.pl Z góry dziękuje, -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.
Robert3/3 26 Wrz 2010
witam, mam nastepujacy problem: (uprzedzam ze jestem laikiem komputerowym, wiec pewne informacje moga byc niedokladne) moj sprzet to laptop asusa Duo T5900, hd 320gb, memory 3gb Vista Premium -zainstalowalam nowego antywira (norton) -pojawil sie czerwony komunikat ze cos jest zle z plikiem explorer.exe -norton polecil restart -po restarcie mam czarny ekran (wszystko wyglada
Piotr Palusińs...2/2 25 Wrz 2010
witam, mam nastepujacy problem: (uprzedzam ze jestem laikiem komputerowym, wiec pewne informacje moga byc niedokladne) moj sprzet to laptop asusa Duo T5900, hd 320gb, memory 3gb Vista Premium -zainstalowalam nowego antywira (norton) -pojawil sie czerwony komunikat ze cos jest zle z plikiem explorer.exe -norton polecil restart -po restarcie mam czarny ekran (wszystko wyglada
monica1/1 25 Wrz 2010
Przemysław Ryk2/2 25 Wrz 2010
nie wiem czy to juz gdzies bylo czy nie, ale prosze o odpowiedz najlepiej na maila. korzystam z kilku komputerów i np. na stacjonarnym odbieram poczte programem outlook, a na innych po prostu wchodzac na strone o2.pl . problem jest w tym, ze jesli mam nieprzeczytane wiadomosci i otworze program outlook to one tam sie pojawia ale niestety ze strony o2.pl juz znikna (wiadomosci beda tylko
Piotr Palusińs...2/2 25 Wrz 2010
witam, mam nastepujacy problem: (uprzedzam ze jestem laikiem komputerowym, wiec pewne informacje moga byc niedokladne) moj sprzet to laptop asusa moj sprzet to laptop asusa Duo T5900, hd 320gb, memory 3gb Vista Premium -zainstalowalam nowego antywira (norton) -pojawil sie czerwony komunikat ze cos jest zle z plikiem explorer.exe -norton polecil restart -po restarcie mam czarny
Grzegorz Niemir...2/2 24 Wrz 2010
Dzień dobry, Wysyłam emaila z programu w PHP5. W polu From ustawiam adres biuro@nasze-oferty.com.pl. Niestety w odebranym emailu widać w polu From adres Root User i dopiero potem biuro@nasze-oferty.com.pl. Nie chcę tego Root User! Da się tego jakoś pozbyć? Na wszelki wypadek załączam moją funkcję PHP. Stała EMAIL_FROM jest ustawiona na 'biuro@nasze-oferty.com.pl'. Wszystko się dzieje pod
Maciej Szczecin...2/2 24 Wrz 2010
Mam problem z dodaniem maszyn z Windows 7 do sieci SBSa 2003, pojawia się komunikat o możliwym braku uprawnień, a używam głównego konta admina. XPki dodają się bez problemu. Win7 to świeże instalki, bez AV. Byłbym wdzięczny za jakieś wskazówki.
Maciej Szczecin...2/2 24 Wrz 2010
Testuję środowisko z serwerem terminali na W2k8, co jakis czas użytkownicy mają problem - po podaniu użytkownika i hasła w kliencie RDP nic się nie dzieje, nie widać zdalnego pulpitu, a na serwerze zatrzymuje się usługa Desktop Window Manager Session Manager. Po restarcie usługi jakiś czas jest dobrze, później problem powraca.
Budzik1/1 24 Wrz 2010
Czesc korzystam z outlook'a. Bo TAK! :) Chce komus wysłac plik - daje na tym pliku PM i robie wyslij do adresata. Otwiera sie nowy mail ale zamiast standardowego wygladu ze stopka, w formacie HTML pojawia sie mi sie okineko edytora z informacja jaki zalacznik w plain tekscie. Czy da sie ustawic, aby outlook nowy mail z zalacznikiem tworzył w formacie identycznym jak tworzy nowy zwykły
Grzegorz Niemir...3/3 22 Wrz 2010
Witam Jak otworzy? Outlook Express w Windows7?
Jacech6/6 21 Wrz 2010
Windows 7 home premium 64-bit, po wyjściu ze stanu wstrzymania komputer nie nawiązuje połączenia z internetem po wi-fi. (połączenie jest widoczne na liście). Nie jest w stanie zrobić tego żadna aplikacja (przeglądarka, program pocztowy itp.). Pomaga dopiero ppm na ikonie sieci bezprzewodowej i "rozwiąż problem" .Po zakończeniu diagnozy w oknie "diagnostyka sieci systemu windows"
Michal Kawecki6/6 20 Wrz 2010
Proszę o pomoc. Nie mogę zainstalować pendrivea. Mam w domu 3. Jeden stary kingston 128 MB i ten chodzi ładnie, zainstalowany dawno temu. Ostatnio dostałem dwa nowe pendrive'y, jeden 2 GB drugi 4 GB. Pierwszy no name, drugi goodram. Po włożeniu zamiast pojawić się komunikat o instalowaniu, pojawia się w zasadzie natychmiast, że trzeba zainstalować ze żródła zewnętrznego. Nie mam CD
Michal Kawecki3/3 20 Wrz 2010
Przepraszam, ze tyle razy ale przgeladarki najpierw pisala, ze moje pytanie nie zostaly zarejestrowane a potem ja wyswietlila. Naprawde nie chcialbym byc uznany za spammera. Raz jeszcze dziekuje! Kazdorazowo podczas proby instalacji jednej konkretnej aplikacji (Fifa11_demo) system wyrzuca mi blad: `Instrukcja odwoluje sie do pamieci pod adresem: 0x5bc86930 Adres 0x5bc86930 nie
Peppers1/1 20 Wrz 2010
Kazdorazowo podczas proby instalacji jednej konkretnej aplikacji (Fifa11_demo) system wyrzuca mi blad: `Instrukcja odwoluje sie do pamieci pod adresem: 0x5bc86930 Adres 0x5bc86930 nie moze byc written` Co ciekawe podany adres pamieci jest zawsze ten sam (0x5bc86930) zas blad pojawia sie regularnie tylko i wylacznie przy probie zaisntalowania tej jednej konkretnej aplikacji
Peppers1/1 20 Wrz 2010
Kazdorazowo przy probie instalacji jednej konkretnej aplikacji (Fifa11_demo) system wyrzuca mi blad: `Instrukacja odwoluje sie do pamieci pod adresem: 0x5bc86930 Adres nie moze byc written`. Co ciekawe podany adres pamieci jest zawsze ten sam: 0x5bc86930 zas mimo dosc intensywnej eksploatacji systemu tego typu bledy nie pojawiaja sie w innych okolicznosciach. Komputer zostal
Bruno Ramone1/1 20 Wrz 2010
Proszę o pomoc. Nie mogę zainstalować pendrivea. Mam w domu 3. jestem starty jkongston 128 MB i ten chodzi ładnie, zainstalowany dawno temu. ostatnio dostałem dwa nowe peny, jeden 2 GB drugi 4 GB. Pierwszy naoname, drugi goodram. Po włożeniu zamiast pojawić się komunikat o instalowaniu, pojawia się w zasadzie natychmiast, że trzeba zainstalowac ze żródła zewnętrznego. Nie mam CD
Krystian Tokars...2/2 20 Wrz 2010
Mam włączoną opcję do rejestrowania kodów błędów podstanu a mimo tego nie widzę ich w plikach dziennika iis ( pole sc-substatus zawiera same zera) dla żądań które zakończyły się niepowodzeniem. W czym jest problem ?
Tomasz Peplińs...2/2 20 Wrz 2010
Jak sprawdzić, czy system zainstalował się poprawnie, czy przy instalacji poprawnie sformatował się dysk z windowsem xp? Przy uruchamianiu system pracuje jak traktor. Czy jedynym rozwiązaniem jest ponowna instalacja?
astro3/3 19 Wrz 2010
Dobrzy ludzie polećcie jakiś program do obsługi poczty i grup dyskusyjnych w wersji portable. Tylko jeden warunek - nie Tunderbird. Dzięki.
Zbigniew Romane...1/1 18 Wrz 2010
Nie mogę uruchomić konta gościa (Vista Home Premium). Ukazuje się komunikat: "System Windows nie może nawiązać połączenia z usługą Sens. Skontaktuj się z administratorem systemu." Jak usunąć tę usterkę? Zbigniew
Milosz3/3 18 Wrz 2010
Witam. Nie mogę poradzić sobie z ustawieniem miniatur. Czytałem na forach i w pomocy gdzie dowiedziałem się jedynie że wielkość ikon musi być ustawiona np. na średnie a w opcjach folderów odznaczona opcja "wyświetlaj zawsze ikony nigdy miniatury" Problem jest taki że takiej opcji nie mam jedynie "wyświetl ikonę pliku na miniaturach" ale niezależnie czy ją odhaczę czy nie i tak jest
Piotr Palusińs...2/2 17 Wrz 2010
Sterownik zostanie wyłączony bo jest przyczyna niestabilności systemu, Win 7 Home Premium.
Piotr Palusińs...2/2 17 Wrz 2010
Jak poradzić sobie ze zmianą rozdzielczości? Mam windows 7 professional.
Piotr Palusińs...3/3 17 Wrz 2010
Problem z Win 7 Home Premium Komunikat: Explorator windows przestał działać, trwa wyszukiwanie...
Piotr Palusińs...5/5 17 Wrz 2010
Witam, Mam następujący problem. Raz na jakiś czas, zupełnie bez ostrzeżenia zwiększa mi się ta 3-4 krotnie kursor myszy na Windows 7. Jest to oczywiście oryginalna wersja tego systemu. Dzieje się tak nagle i dopiero całkowity restart komputera przywraca wszystko do normy. Ma ktoś z Was pomysł czym to może być spowodowane? Próbowałem zmieniać ustawienia wielkości kursora poprzez
Jerzy Przybyłk...1/1 17 Wrz 2010
Posiadam system Windows 7 Home Premium. Nie można włączyć gadżetów pulpitu. Pojawia sie komunikat "system przestał działać, trwa wyszukiwanie rozwiązania".
"Jarek Ossowski...2/2 17 Wrz 2010
Witam, Mam problem z Windows 7 Premium - system zawiesza się. Pozdrawiam,
Krystian Tokars...2/2 17 Wrz 2010
Witam Posiadam zainstalowany system W SBS 2003, na sprzęcie 2x Xeon 2 GHz 2x 2GB RAM kontroler RAID - 9659SE-4LPML problem polega na tym, że podczas próby instalacji SP1 dla .NET Framework 3.5 i aktualizacji SQL , asa11 komputer wiesza się. Oczywiście kilkukrotne próby aktualizacji kończą się w ten sam sposób. Co może być tego przyczyną? mam zaistalowany w systemie SP2. Czekam
Seba2/2 17 Wrz 2010
Witam Posiadam zainstalowany SBS 2003 na sprzęcie: 2x Xeon 2 GHz 2x 2 GB RAM kontroler RAID 9650SE-4LPML Problem polega na tym, że podczas próby aktualizacji występują błędy i aktualizacje nie chcą się instalować. Ostatni problem pojawił się z aktualizacją SP1 dla .NET Framework 3.5, zarówno z Windows Update jak i z pliku, komputer się zawiesił. Podobnie sytuacja wygląda z próbą
Seba2/2 17 Wrz 2010
Witam, mam kłopot z domeną lokalną na Windows 2008 Standard (32 bit). Jest 1 kontroler domeny i na tej samej maszynie DNS zintegrowany z AD. Oto moja sytuacja: - mogę dodać do domeny stacje z systemem Windows XP, - nie mogę dodać do domeny stacji z Windows 7 lub serwera z Windows 2008, system wypisuje problemy z DNSem. - dcdiag na kontrolerze domeny nie przechodzi testu
geronimo1/1 17 Wrz 2010
Witam, mam kłopot z domeną lokalną na Windows 2008 Standard (32 bit). Jest 1 kontroler domeny i na tej samej maszynie DNS zintegrowany z AD. Oto moja sytuacja: - mogę dodać do domeny stacje z systemem Windows XP, - nie mogę dodać do domeny stacji z Windows 7 lub serwera z Windows 2008, system wypisuje problemy z DNSem. - dcdiag na kontrolerze domeny nie przechodzi testu
Micks1/1 17 Wrz 2010
Witam Posiadam zainstalowany SBS 2003 na sprzęcie: 2x Xeon 2 GHz 2x 2 GB RAM kontroler RAID 9650SE-4LPML Problem polega na tym, że podczas próby aktualizacji występują błędy i aktualizacje nie chcą się instalować. Ostatni problem pojawił się z aktualizacją SP1 dla .NET Framework 3.5, zarówno z Windows Update jak i z pliku, komputer się zawiesił. Podobnie sytuacja wygląda z próbą
Joanna Kiwacz3/3 16 Wrz 2010
Posiadam system Windows 7 Home Premium w wersji 64 bitowej. Jak mam zmienić wersje na 32 bity?
Piotr Palusińs...2/2 16 Wrz 2010
Nie mogę dołączyc do grupy domowej innego komputera.W domu mam stacjonarny i laptopa i wszystko działa.Nie moge połączyć 2 laptopów w innej sieci domowej (inny ruter),wystakuje że jest błędne hasło a hasła widzę na bierząco i nie ma mowy o błędnym wpisaniu.
Mam problem z pocztą meilową Windows Live w programie Vista Home Basic , niechcący usunąlem ten program bo system chciał z aktualizować a Ja później go usunąłem co muszę zrobić żeby odzyskac pocztę i ewentualnie dane które były na niej Pozdrawiam
Jak zainstalować i odinstalować sterowniki w systemie Windows 7 (home premium)
Grzegorz Niemir...2/2 16 Wrz 2010
mam problem wiadomość wysłana jest po wysłaniu zapisywana w skrzynce nadawczej a nie w wiadomościach wysłanych i wszystko wysyła się parę razy albo nie wysyła się wogóle. w ustawieniach wzystko sprawdzone co mam zrobić z tym problemem? z góry dziękuje za podpowiedzi. -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o
Krystian Tokars...3/3 16 Wrz 2010
Witam. Niedawno na serwerze w mojej firmie został zainstalowany Windows SBE Premium 2008 5-CAL. Do serwera podłączają się dwaj użytkownicy poprzez pulpit zdalny. Na poprzednim systemie (Windows 7 Professional) wszystko działało dobrze, teraz użytkownicy nie mogą drukować na swoich drukarkach lokalnych podłączonych na USB. Porty COM, schowek, dyski są przechwytywane,drukarki nie.
Jerzy Przybyłk...1/1 15 Wrz 2010
Posiadam system Windows 7 Home Premium. Gadżety dla tego systemu nie działają poprawnie. Pokazuje się komunikat: błąd wiersz 176 nieokreślony błąd.
Joanna Kiwacz4/4 15 Wrz 2010
Po po opływie ważności certyfikatu ssl kontrolera domeny, mimo jego odnowienia, pojawił się problem w komunikacji z jednym z serwerów. Wydaje się, że problem spowodowany był tym, że kontroler domeny posługiwał się certyfikatem SSL trzymanym w cache, pobranym podczas uruchamiania systemu. Czy jest to znany problem/cecha systemów (może jakiś artykuł KB)? Czy problem można obejść bez
Joanna Kiwacz1/1 15 Wrz 2010
Jak mogę zmusić mój Windows 7 aby tak jak Windows xp pokazywał miniaturki fotografii na moim aparacie (i innych dyskach wymiennych) kiedy otworzęfolder z jpegami ?
Michal Kawecki2/2 15 Wrz 2010
Posiadam system Windows 7 Professional, na komputerze pojawia się komunikat konflikt adresów IP, jak mogę rozwiązać ten problem?
Piotr Palusińs...2/2 15 Wrz 2010
Mam system Win 7 Ultimate loguję się do systemu a następnie pojawia mi się czarny ekran i nic więcej
Krystian Tokars...2/2 15 Wrz 2010
Podczas instalacji Cennector for SSRS na serwerze występuje błąd: "Unable to validate SQL Server Reporting Services Report Server installation. Please check that it is correctly installed on the local machine". Co trzeba zrobić aby ten błąd usunąć?