Ta grupa jest zamknięta. Ciągle możesz jednak tworzyć nowe wątki na grupie Office również związanej z tematem.
Jeżeli chcesz dodać nowy wątek na grupę Office kliknij tutaj.

kornel731/1 09 Mar 2011
Prosz? o wyjasnienie jak wy??czy? sprawdzanie dysku na starcie systemu xp je?li to mo?liwo to z poziomu win7. Ot?? wiem ?e mo?na przerwa? w ci?gu 10s, ale akurat w tym momencie klawiatura nie dzia?a na xp, a dysk (nie systemowy) jest popsuty i na 85% zatrzymuje si? na sta?e i tylko restart pomaga, wtedy wybieram win7 kt?ry dzia?a.
MW1/3 06 Mar 2011
Na partycji C: jest normalnie zainstalowany winXP Dodatkowo na partycji K: zainstalowałem drugą kopię winXP Jeśli uruchomię system na C: to wszystko jest ok. Jeśli uruchomię system na K: to wszystko jest ok. oprócz jednej rzeczy, nie można wyświetlić zawarości Pulpitu na C: Pisze, że nie mam tam dostępu i już:) Pewnie to kwestia jakichś zabezpieczeń ale cienki jestem w tych
Piotr Palusińs...4/4 05 Mar 2011
Witam, Czy jest jakaś rada na to, aby O. Expres "zobaczył" wiadomości po awarii zasilenia komputera podczas kompaktowania?? Pliki są, O. Expres nie wyświetla zawartości. Zmieniałem nazwę np. na Elementy usunięte (nadpisanie) i w nich też nie widzi wiadomości. Czy jest na to jakaś rada? Program "sam" spytał się o kompaktowanie, było to robione wiele razy. T.
Petersonix1/9 05 Mar 2011
Nie mam stacji dysków a chcę zainstalować XP prof na Raid 1. Instalator z uporem maniaka żąda dyskietki. Może da się dograć, gdzieś stery albo zrobić to inaczej. Chyba, że najpierw zainstalować system na innym dysku, podłączyć i aktywować raid a potem na tym dopiero system? PC
Schwarz1/1 05 Mar 2011
Witam, poszukuje programu który pozwolił by mi lekko zmodyfikować system i zmienić jego ukryte opcje. Mam tu na myśli: - wyłączenie ukrytych usług systemowych - wyłączenie defragmentacji w czasie długiej bezczynności - konfiguracje eksporatora systemu Windows - wyłączenie usługi odzyskiwania system, zabezpieczenia plików Windows (SFP) - oraz inne Jeżeli brakuje jakiejś z opcji
Piotr Palusińs...3/4 04 Mar 2011
Witam Przy transferze pojedynczego dużego pliku (4-12GB) z serwera do siebie, prędkość transferu oscyluje w okolicach 30-50% możliwości łącza. Całkowita prędkość jest osiągana dopiero przy kilku równoczesnych pobieraniach (sumarycznie). Próbowałem i FileZilla i WinSCP, w obu przypadkach jest to samo. Czy winy szukać w ustawieniach u siebie, czy po stronie serwera? Co można sprawdzić by
Radek1/1 04 Mar 2011
zarejestrowałem się na sixxs i utworzyłem tunel do połaczeń ipv6 przydzielono mi tunel odpaliłem aiccu-2006-07-23-windows-gui i wybrałem tunel ale newsleecher nie chce połaczyć się z adresem ipv6. czytałem instrukcje na sixxs i pisze ze wymagane mogą być sterowniki Tap32 Driver do utworzenia połaczenia sieciowego.i tu mam problem bo na stronie sixxs pisze o zmainie nazwy ale nie
Smok Eustachy1/13 02 Mar 2011
WItam. Sorki za NTG ale na wlasciwej z przyczyn oczywistych napisac nie moge. Do rzeczy- nie chodzi mi od jakiegos czasu grupa msnews.microsoft.com Czy ta grupa istnieje? Czy cos sie zmienilo w ustawieniach? Pozdrawiam Piotrek
zbigniew2/2 02 Mar 2011
Problem podczas hibernacji, komputer samoistnie się uruchamia.
Michal Kawecki1/5 01 Mar 2011
Od kilku lat mam polaczonych kilka komputerow w siec lokalna pod Windows XP. Dotychczas korzystalem jedynie z udostepniania dyskow pomiedzy komputerami i dzialalo to swietnie i bezproblemowo. Mam to zorganizowane tak ze kazdy komputer ma nadane swoje IP i udostepnione dyski na jednym komputerze sa zamapowane na innym. Teraz mam zainstalowana na jednym komputerze pewna aplikacje
Grzegorz Niemir...1/10 01 Mar 2011
Koleżanka powaliła coś w systemie. Poprosiła mnie o pomoc. Ruszyłem system z płyty instalacyjnej z opcją naprawienia. Po kilku minutach miałem stop, brak pliku asms z SP2. Jak się zorientowałem - problem polegał na braku dostępu do napędu CD - więc skopiowałem folder I386 na partycję D i podałem ścieżkę do niego - instalator ruszył dalej. Po chwili podaj plik NT5INF.CAT z aktualizacji
Przemysław Ryk1/15 28 Lut 2011
Witam , mam pewien problem nie tyle z kartą co z wentylatorkiem tej karty (ATI Radeon 9000) otóż zepsuł mi się :( i nie wiem teraz czy ta karta długo bez niego pociągnie czy muszę kupić nowy czy też jednak da radę bez tego wiatraka . proszę o pomoc ,pozdrawiam -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS
Piotr Krzyżań...1/13 25 Lut 2011
Witam, system XP pro SP 3 mam karte ATI Radeon 3470 i po zainstalowaniu ostatnich sterownikow (10.11) komuter kilkakrotnie sie zawiesil z komunikatem "system zostanie zamkniety aby nie uszkodzic komputera... prawdopodobna przyczyna i tutaj driver ATI)" W zwiazku z tym zdeinstalowalem ATI Catalist 10.11 (z mysla o powrocie do nizszej wersji), zresetowalem komputer i ... juz nie
JoteR1/22 23 Lut 2011
Witam Chodzi o Windows Media Players z Program Files. Jest tam 11 plików, które po skasowaniu natychmiast powracają. Jest to pozostałość po Windows Media Players 11, chcę to wywalić, by zainstalować 10. Pozdrawiam Tosiek
Hatman2/8 23 Lut 2011
Witam, Doszło u mnie do automatycznej modyfikacji wersji Skype z 3.8.0 do 4.2.0. Pytanie: Czy ta starsza wersja posiada "dziury" przez które może dość do ataku na komputer i z tego powodu należy przeprowadzić aktualizację, czy też nie jest to NIEZBĘDNE i można pozostać przy . wersji starszej? Włąśnie zrobiłem reinstalację (dodaj/usuń programy) do poprzedniej wersji 3.8, ale jeśli
MichaelData1/6 23 Lut 2011
Witam Może mi ktoś podesłać ten plik HPCLJ.ICM z reguły znajduje się w C:\WINDOWS\system32\spool\drivers\color a bez niego nie mogę zainstalować drukarki -- Pozdrowienia Zbych
MichaelData1/2 23 Lut 2011
Witam. Zainstalowalem sobie Bluetooth-a na usb w laptopie i teraz czesto zdarza mi sie, ze pojawia sie denerwujace okno: polaczenia sieciowe z lista popomyslylaczen modemowych. Oczywiscie internet dziala bez problemow W Internet explorerze mam zaznaczone: nigdy nie wybieraj polaczenia sieciowego. Jakies pomysly? Rafal
Sylwester Zarę...2/2 22 Lut 2011
witam na poczte przychodzi mi formularz w htmlu, ktory jesli zaakceptuje i klikne wyslij, to zawartosc jest wysylana do serwera i dopisuje dane w serwisie... Kiedys dzialalo mi to na Outlook express, przy domyslnej przegladarce IE<=8. Jesli Firefox byl domyslnym klientem, to juz dane POST nie byly wysylane Teraz mam Windows 7, thunderbirda (niestety OE juz nie ma), ie9
ewelinka30111/1 22 Lut 2011
nie mog? otworzy? jakiego kol wiek za??cznika mam pzregl?darke Mozilla Firefox Jak zapisze si? mi to potem wyskakuje mi Word z dziwacznymi znaczkami Bardzo prosz? szybk? pomoc
Mariusz Kruk1/1 22 Lut 2011
Tak sobie usiłuję zrobić pewien automat i muszę się upewnić czy dobrze rozumiem. Załóżmy, że mam pocztę w maildirach. Znalazłem sobie jakiś mail (mam nazwę pliku). Żeby go przełożyć do innego folderu powinienem zrobić 'mv $sourcefile $destmaildir/new' i wszystko powinno być dobrze. Resztą (przesuwaniem do cur) powinien zająć się MUA. Zgadza się? Tylko czy muszę się bujać z nazwami plików,
Schwarz1/4 22 Lut 2011
Czy istnieje jakiś narządź, lub sposób, który pokazuje nazwy plików zlokalizowanych w sektorach bardzo złych? Koledzy spod linuksa pewnie doradziliby szybkie rozwiązanie, ale czy można uzyskać taką informację w systemie Windows? RM
Tosiek2/3 21 Lut 2011
Witam ponownie szanowną grupę. Tym razem proszę o wsparcie w sprawie tego "prawie" wspomnianego w temacie o WMPlayer. Otóż jak pisałem, przy pomocy konsoli odzyskiwania, odświeżyłem Windowsa, przez co odzyskałem widok plików systemowych i Playera10. Ale (... niema nic za darmo) częściowo straciłem porty USB. Objawy: Przy starcie komputera, kiedy BIOS sprawdza peryferia, wszystkie
Padre1/11 20 Lut 2011
Kupilam zewnetrzny dysk. Komp z XP go nie widzi. Na drugim kompie z Vista od razu go zobaczylo, czyli jest OK. Zgodnie z opisami zainstalowalam Microsoft Fix it oraz w rejestrze dodalam nowy wpis dla USB. I dalej nic. dzwonilam do Microsoftu, ale oni chca 130 !!! zl za porade - prawie koszt dysku ! Co moge jeszcze zrobic? Pozdrawiam Fiora
Grzegorz Niemir...1/3 18 Lut 2011
Jakie powinno być (i gdzie to ustawić??) kodowanie w O. Expresie do grup dyskusyjnych? Mam ISo Europa Środkowa i MIME. A co to jest UTF-8 i jak powinno być ustawione? M.
MK19731/13 18 Lut 2011
Witam, jeśli to nie ta grupa to proszę bardziej doświadczonych o przekierowanie. Mam laptoka z XP, młodociany zniszczył klawiaturę (ale wszystko inne działa) potrzebuję tą klawiaturę wyłączyć programowo, gdyż włączają się losowo znaki. Niestety wykasowanie steowników nic nie daje, bo po reboot'cie instalują się z automatu. W biosie też nie widzę opcji. Jesli to w czymś pomoże to mam
Yarael Poof6/6 18 Lut 2011
Witam. Chcę sobie stworzyć środowisko testowe z czystym, "nieskażonym" Windows XP Pro. No i oczywiście najmniejszym możliwym kosztem, nie uśmiecha mi się kupowanie dodatkowej licencji, więc wymyśliłem, że z lekkim tymczasowym jej nagięciem nie byłoby to wielkie przestępstwo, nie mniej nie wiem jak to zrobić od strony technicznej. 1) Na komputerze mam zainstalowany Windows XP Pro.
Roos1/3 18 Lut 2011
Witam Jest sobie serwer terminali na win2008. Do tego serwera łączą się komputery poprzez pulpit zdalny i potrzebują drukować na drukarki lokalne to co wygenerują na zdalnym pulpicie. W jednym komputerze (winXP Home) nie mozna drukowac na drukarkę lokalną mimo tego, że po stronie połaczenia zdalnego widać ją jako drukarkę do drukowania. Ta sama drukarka podłaczona do innego
Pikus'1/4 18 Lut 2011
Nie zauwazylem w ktorym momencie, ale ikony skrotow do stron internetowych na pulpicie staly sie nieczynne i te strony moge otwierac wylacznie za pomoca posiadanych przegladarek FireFox lub IE. Takze zamianie na standartowy ulegl wszystkich ich wyglad. Prosze o porade jak to naprawic. Pozdrawiam Krzys'
Kluska1/1 17 Lut 2011
Witam w OE prawy klik i wyslij do "adresat poczty" otwiera okienko gdzie ustawiam rozdzielczosc zalaczonego pliku i ok - idzie jako zalacznik - robie tak pod TotalCommanderem. W Windows Live Mail 2009 dziala to identycznie Natomiast mam problem - w Windows Live Mail 2011 zamiast zalacznika robi sie z tego jakis mail z galeria fotografi bez pytania o zmiane rozdzielczosci Jak ustawic
Piotrek1/2 17 Lut 2011
Chcesz szybko i bez du?ego wysi?ku zarobi? spore pieni?dze? Tak. To jest w?a?nie praca dla Ciebie. Zarobki od 1000 do 3000 z?otych. Wystarczy mie? komputer i po??czenie z Internetem oraz w podstawowym zakresie zna? obs?ug? poczty e-mail. Bezp?atny kurs przygotowawczy i zero wk?adu w?asnego. Wy?lij e-mail na adres: arkwik@gmail.com
Grzechoo1/1 17 Lut 2011
Witam W nowo zainstalowanym Outlook'u 2010 nie chce mi dzialac widok konwersacji. Przycisk do wlaczenia konwersacji jest zablokowany a przy probie ustawienia widoku na grupowanie po konwersacji resetuje sie widok do standardowego. Kilkukrotnie przeinstalowalem Outlooka usuwajac wszytskie pliki konfiguracyjne (przynajmniej mi sie wydaje ze wszystkie) i dalej nic. Ma ktos pomysl jak to
Michal Kawecki4/4 16 Lut 2011
jak w operze owtorzyc plik .pdf ? mam zainstalowana niby ta wtyczke, ze opera powinna otwierac ten rodzaj plikow ale nie otwiera. __________ Informacja programu ESET NOD32 Antivirus, wersja bazy sygnatur wirusow 5869 (20110213) __________ Wiadomosc zostala sprawdzona przez program ESET NOD32 Antivirus. http://www.eset.pl lub http://www.eset.com
sTav1/6 16 Lut 2011
Witam Moze ktos wie co sie stalo z moja karta sieciowa ? We wlasciwosciach polaczenia LAN widnieje puste okienko. Zniknely rowniez Harmonogram pakietow QoS i protokol TCPiP. Mimo tych "brakow" internet dziala, ale czy rzeczywiscie wszystko jest OK ? Probowalem to zmienic i: - usunalem sterownik karty sieciowej Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet, ale nowy juz sie nie
Yarael Poof1/1 16 Lut 2011
Witam. W Windows XP korzystałem czasem z profili sprzętowych wybieranych podczas startu systemu. Na forach internetowych czytam, że ponoć w Vista oraz Windows 7 zlikwidowano ten mechanizm. Czy to prawda? Czy może zastosowano jakieś inne rozwiązania? Jeśli tak - jak to się teraz nazywa w tych systemach? Maciej
Przemysław Ryk1/1 16 Lut 2011
Witam Thunderbird 2.0.0.24 (działający u mnie tylko jako klient poczty / RSS) zaatakował mnie dzisiaj rano następującym komunikatem: "przemekryk.no-ip.info received a message with incorrect Message Authentication Code. If the error occurs frequently, contact the website administrator." Przyznam szczerze, że zgłupiałem potężnie. Thunderbird działa u mnie w połączeniu z Hamsterem
Michal Kawecki1/20 16 Lut 2011
Mam dwa komputery polaczone w siec lokalna aby mozna bylo wymieniac dane pomiedzy dyskami poszczegolnych jednostek. Zeby to zrealizowac musialem udostepnic niektore dyski. Wszystko dziala mi poprawnie ale moje dyski maga byc chyba widoczne takze z internetu. Co mozna zrobic aby w sieci wewnetrznej byly udostepnione a na zewnatrz nie? Dodam ze na jednym jest windows XP prof. a na drugim XP
Przemysław Ryk1/2 15 Lut 2011
Dotychczas uzywalem TunUp Utility 2009, wlaczalem go kiedy chcialem. Kilka dni temu zainstalowalem wersje 2010 i ta wersja ciagle wlacza sie automatycznie ze starem komputera. Szukalem w roznych ustawieniach i nie znalazlem miejsca gdzie mozna by wylaczy jego aytomatyczney start. Czy wiecie moze jak to zrobic? -- Tomasz
darek1/1 14 Lut 2011
Witam chciałem zapytać jak skopiować tekst e-mail i zapisać go na WORDA tak żebym mugł go edytować i wysłać komuś innemu.Z góry dzienki -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS Outlook.
Michal Kawecki1/17 13 Lut 2011
Witam, ma w sieci peer to peer kilka komputerów. Większość z XP, kilka z W2K. Na jednym z kompów zniknęła mi zawartość otoczenia sieciowego, jest tam tylko serwer linuxowy, należący do tej samej grupy roboczej co pozostałe komputery. W tej sieci każdy komputer ma stały nr IP. Wczoraj pojawiło się podobne zjawisko na drugim komputerze: na moich oczach zniknęła cała zawartość otgoczenia
Schwarz1/27 12 Lut 2011
Mam problem z partycja systemowa... Sprawdzanie przy starcie konczy sie na 38 % na nieokreslonym bledzie, po czym system uruchamia sie normalnie. W czasie sprawdzania checkdisk wielokrotnie naprawia skrzyzowane pliki. Sprawdzenie chkdsk /f konczy sie podwojnym skanowaniem do 38 %. Proba defregmentacji konczy sie Komunikatem "dysk moze byc uszkodzony ; przeskanuj chkdsk/f
RL1/8 12 Lut 2011
Witam! Kupiłem netbooka z Windows XP SP3 i mam tam klienta RDP który nie pozwala w opcjach połączenia wybrać 256 kolorów. Nie wiem czy to kwestia którejś poprawki Windows czy wersji klienta, mam kilka Windowsów XP SP3 i tam jest normalnie. 256 kolorów jest mi potrzebne - czy ktoś z Was zna rozwiązanie tego problemu? Z góry dziękuję. Radek
Przemysław Ryk22/23 11 Lut 2011
Witam! Od początku roku przeszedłem z OE na Thunderbird'a nie wszystko działa jak bym chciał albo się funkcji nie doszukałem. Czy istnieje możliwość zapisania wszystkich załączników otrzymanych w emailu za jednym zamachem -podobnie jak to było w OE? Drugi problem, w ustawieniach kont również grup dyskusyjnych mam zapisane by program ściągał nowe wiadomości co ileś minut, konta email
Pikus'3/3 11 Lut 2011
Chce zainstalowac legalny niewielki trial NuHertz Filter Solution V12 z 2009r. Komputer PC AMD WinXp Home Ed. Po instalacji i probach uruchomienia, za kazdym razem na sekunde pokazuje sie okno aplikacji i znika. Blad w instalce raczej wykluczony. Wymagan specjalnych ten program nie ma. Wirusow nie mam. Co moze byc przyczyna?. Pozdrawiam Krzys' Radom
arek1/10 11 Lut 2011
Witam, Czy da się zainstalować na 1 dysku 500GB 3 systemy opearacyjne. Otóż dysk chcę podzielić na takie partycje: primary C: 10 GB dla Win XP primary D: 20 GB dla VISTA primary E: 20 GB dla Win 7 ( instalowany dopiero w przyszłości, ale miejsce już by czekało) logical F: ponad 400 GB cała reszta na dane Podaje szczegółowy rozkład partycji bo nie wiem czy program EasyBCD wykryje
1634Racine5/5 09 Lut 2011
w oe power tool: opcje > rozne > "automatycznie klikaj "Tak"..... certyfikatow" --> czy _jest_ to zaklikane, czy _nie_jest_ , to i tak mail (np. banku, z normalną treścią i z zalacznikiem) podpisany cyfrowo, po odbiorze jest co do tresci od razu ujawniony w panelu zawierajacym tresc maili; widac znaczek, że jest zalacznik i drugi znaczek - że wiadomosc jest podpisana cyfrowo, ale w
Reseller1/1 09 Lut 2011
Problem z pod??czeniem si? do zdalnego pulpitu Windows 7 Pro 32bit z Win XP Pro 32bit. Jeden komputer z Win 7 pod??czony do routera; przekierowany port 3389; u?ytkownik z prawami Administratora, oczywi?cie us?uga zdalnego pulpitu w??czona. W win XP Zdalny Pulpit zaktualizowany. Efekt jest taki, ?e przy pr?bie po??czenia zdalnego pulpitu, na komputerze z XP pojawia si? ?adna
Piotr Palusińs...1/3 08 Lut 2011
Witam Grupowicz?w, mam od wczoraj dotkliwy problem. Po u?yciu jednego z tych kombajn?w do aktualizacji sterownik?w m?j Win Home XP SP3 po pokazaniu pulpitu co? bardzo d?ugo [p??torej minuty, tyle co start systemu] robi, w tym czasie pasek zada? jest zamro?ony, po najechaniu gryzoniem wida? klepsydr?, mo?na za?adowa? program z pulpitu, ale trwa to 3 razy d?u?ej ni? powinno. Po p??torej
Onet1/1 07 Lut 2011
Jest Windows Xp Home i po zalogowaniu się na konto zwykłego użytkownika nie można się wylogować bez wciśniętego klawisza shift. Po kliknięciu w ikonę wyloguj pokazuje się okienko Wylogowuję a potem automatycznie powraca do tegoż użytkownika. Co zrobić aby można było się wylogować normalnie? Pozdrawiam
.:.JAN.:.1/3 07 Lut 2011
poszukuje narzędzia ktore wyświetliło by / przekonwertowalo do txt/doc strukturę katalogow na dysku.... mam katalog z pewna praca w ktorym jest kilka podkatalogow glownych w nich kolejne podkatalogi a w nich po kilkanascie plikow..... a chcialbym z tego miec wdyrowalny dokument gdzie to wszystko bylo by odwzorowane mam nadzieje ze rozumiecie o co m ichodzi robienie tego recznie
Piotr Palusińs...1/2 07 Lut 2011
Witam mam taki problem z Komputerem mianowicie Ikony na całym komputerze nie dają się ruszyć myszką, jedynie przez "wytnij" i "wklej" wiem na pewno że nie jest to problem spowodowany "Autorozmieszczaniem" lub "Wyrównaniem do siatki". To pierwszy z problemów. Następnym jest zawieszanie się komputera przy włączaniu go a jedynym sposobem aby sie odwiesił jest użycie kombinacji klawiszy