Ta grupa jest zamknięta. Ciągle możesz jednak tworzyć nowe wątki na grupie Office również związanej z tematem.
Jeżeli chcesz dodać nowy wątek na grupę Office kliknij tutaj.

Elwi1/1 22 Mar 2011
Witam! Mam problem z przenoszeniem wykresów z word'a do excel'a. Są to wykresy wielotysięcznopunktowe i niestety przy ich przenoszeniu komputer znacznie spowalnia swoją pracę lub się zawiesza. Mam MS Office z 2007 r. Dodam, że nie mogę wklejać tych wykresów jako bitmapę lub obraz, gdyż zależy mi na ewentualnej modyfikacji wykresów już w wordzie oraz na ich jakośći. Dziękuję za pomoc.
Marek1/1 22 Mar 2011
Witam Mam ten sam problem, rozwiązałeś może to w jakiś sposób, z tym ze ja obecnie używam wersji testowej 60 dni, ale chyba to nei ma wpływu na to Radek. napisał: > Witam, > > Zgodnie z tytulem (przy otwieraniu, kasowaniu, przenoszeniu wiadomosci do > podfolderow), korzystam z konta imap i mam bardzo duzo folderow a w nich > wiadomosci (pojemnosc skrzynki okolo 2 gb).
pershingowsky1/1 21 Mar 2011
Witajcie mam w szkole zadanie na sbsie zrobic witryne CompanyWeb system windows xp , sbs prawdopodobnie 2005. Wracając do pytania Utworzyłem przypadkowo swoja companyweb w obszarze roboczym aa nie w witrynie i chciałbym to przenieśc bo mam nauczyciela ktory mowi ze gdy nie będę tego miał w witrynie nie oceni mi tego ..;/ Prosze o pomoc . Pozdrawiam Pershingowsky _/ --
Bartłomiej Syr...4/4 21 Mar 2011
Witam Dostałem płytę DVD. Jest na niej kilkadziesiąt plików. Czy i jak można zrobić listę tych plików, którą da się wydrukować lub przesłać mailem ?. Win 7 Pozdrawiam Ww
Bartłomiej Syr...2/2 21 Mar 2011
Witam. Na serwerze linuksowym mam jakis tam plik txt (bare bajtow doslownie). Teraz potrzebuje spod windowsa polaczyc sie z tym serwerem, sciagnac plik i wyswietlic go u klienta w windowsie (win7) Moze byc na pulpicie, moze byc w trayu lub na pasku zadan. Jak to zrobic? Jeden z pomyslow to moge na serwerze ustawic strone www, ktora bedzie plik wyswietlala, ale jak z tej strony
Bartłomiej Syr...1/1 21 Mar 2011
Czy u?ytkownik uwierzytelniony mo?e doda? komputer do Active Directory? Czy powinien mie? takie prawa i ew. jakie ryzyko to niesie? Czyta?em w dokumentacji, ?e tylko Administratorzy lub Administratorzy domeny mog? to robi?, ale na W2k8 uda?o mi si? to b?d?c zalogowanym jako zwyk?y u?ytkownik. To wynika ze zmian MS czy b??d konfiguracyjny ?rodowiska, w kt?rym pracuj?? -- guzik
Tomasz Dudek1/1 21 Mar 2011
Witam, mam pytanie związane z profilami mobilnymi. Chciałbym, aby użytkownik miał dostęp do swoich programów niezależnie od komputera na którym pracuje. Wyczytałem, że można stworzyć na komputerze lokalny profil użytkownika, zainstalować aplikacje a potem ustawić go jako domyślny profil dla domeny. A może jest inny sposób na rozwiązanie tego problemu ? Np. instalując program na
Tomasz Dudek1/1 21 Mar 2011
Witam, mam problem z pogodzeniem Outlook Express z profilami mobilnymi na Windows 2008. Próbowałem przenieść plik z jego danymi do profilu ale kopiowanie przy logowaniu i wylogowniu 6 GB danych nie wchodzi w grę. Dodatkowo pozostaje problem z wpisem do rejestru ścieżki do tego pliku. Czy jest jakiś sposób aby przenieść ten katalog na serwer np. do folderu macierzystego mapowanego
radekp@konto.pl15/15 18 Mar 2011
OE; jest wątek dyskusyjny w grupie, drzewo postów rozwiniete , w calosci zaznaczone: od pierwszego root posta, do najnizszego. Nastepnie: wiadomość > połącz i dekoduj. Pojawia sie male okienko "Kolejnosc dekodowania". I wlasciwie to nie wiadomo co teraz pozmieniac w kolejnosci ulozenia wylistowanych w tym okienku postow (bo po czym niby poznac), by wynikowy jeden plik byl zapisem
agnieszka1/1 17 Mar 2011
Witam wszystkich jestem pierwszy raz na tym forum wiec wybaczcie jeśli w złym miejscu temat w poniedziałek kupiłam komputer z win7start i dzis chciałam office2010 którego tam mam zainstalować podaje mi zebym klucz podała klucz znajduje sie pod spodem w kompie a tu taka niespodzianka ponieważ nie przyjmuje klucza pomóżcie proszę :) --
Grzesiek1/1 15 Mar 2011
Witam Dlaczego SBS2008 nie widzi Security Essentials zainstalowanych na stacjach klienckich. W sekcji Zabezpieczenia twiedzi, że na komputerach klienckich nie ma żadnego oprogramowania antywirusowego - a jest właśnie Security Essentials. Komputery klienckie to głównie Win 7 pro 64 bit podpięte do domeny. -- ---- Wysłano z serwisu
Maciek2/2 14 Mar 2011
Witam na moim laptopie posiadam dwa konta uzytkownikow powiedzmy ze sa to "kasia" ( konto z ograniczeniami) i "bartek" (admin) na koncie kasi chcialbym zainstalowac dodatek do outlooka 2010 w postaci work groupe shera niestety moj dodatek mimo pomyslnej instalacji nie pokazuje sie u kasi za to pojawia sie u bartka. co ciekawe gry z konta Kasi przy instalacji programu klikam lunch
Griszka1/1 14 Mar 2011
W Word 2007 jest opcja oznaczona "ab" czyli pole tekstowe. Gdy tekst przekracza rozmiar pola, zaczyna się przesuwać i wcześniej wpisane wyrazy są niewidoczne. Nawet jeśli pole powiększymy w wymiarze pionowym to tekst nadal się ukrywa. Czy istnieje opcja zawijania tekstu tak jak jest to w notatniku? Z góry dziękuję za pomoc. pozdrawiam, Grzesiek --
Omzigus1/1 14 Mar 2011
Michal AKA Miki napisał: > Użytkownik \"Andrzej\" <Andrzej@discussions.microsoft.com> napisał w > wiadomości news:73C43E34-5D95-443A-AF7C-31FBA73F5A4D@microsoft.com... > > Próbuje uzyskać efekt polegający na tym aby dwa wyrazy znajdowały się > > zawsze > > w tej samej linii mimo odstępu między nimi w oknie tekstowym prezentacji. > > Czy > > ktoś wie jak to uzyskać pod Power Point
kamil9521/1 14 Mar 2011
Witam. Mam taki problem z Wordem. Mam na jutro do szkoły napisać CV i mam mały problemik. Otóż chcę aby tekst był wyrównany na nie tak jak na zdjęciu. W tej zakreślonej ramce mam wypisane informacje ale nie są one równo np. numer telefonu (880212482) i obywatelstwo (polskie). Chcę po prostu to wyrównać. Mam nadzieję że mnie zrozumieliście i szybko pomorzecie. Aha opcja wyjustuj nie
pp1/1 14 Mar 2011
a jak piszecie słowa to litery wam się nie przestawiają? proponuje po odpaleniu programu wcisnąć kombinację ctr + shift. powinno pomóc Artur_Wawa napisał: > Miałem podobny problem. Z tym, że u mnie 3-letni syn coś nacisnął. > Niezbadane są umiejętności małych dzieci :) W każdym razie wszystkie > drogi doprowadzały do ustawień wyświetlania karty graficznej. Szukałem > opcji klikałem i
Grzegorz Niemir...8/8 12 Mar 2011
Uzywam Outlook expressa i niestety od kilku tygodni pojawia sie w nim problem z niemoznoscia skasowania wybranych wiadomosci w Skrzynce odbiorczej. Zmusza mnie to do dostawania do Skrzynki odbiorczej z drugiej strony tzn. w oknie wlasciwosci Skrzynki odbiorczej po sciezce (w moim Windows XP) C:\Documents and Settings\Jacek\Ustawienia lokalne\Dane
Grzegorz Niemir...2/2 12 Mar 2011
Witam Na wstępie dodam, że przejrzałem prawie wszystkie tematy , ale nie znalazłem takiego który by rozwiązał mój problem... Mianowicie problem polega na tym , że wiadomości wysyłane dochodzą do odbiorcy min. po paru godzinach bądź wcale nie dochodzą. Najkrótszy czas jaki się udało uzyskać to po 30min. Żadne błędy nie wyskakują, meile zwrotne nie przychodzą z informacją o jakimś
Szyk1/1 11 Mar 2011
Cześć Chcę napisać edytor tekstu i pierwszy problem do zaćwiczenia to przekazywanie parametrów do działającego programu (pojedyncza instancja) z programu wywoływanego z lini komend z nazwą pliku jako parametr. Przekazywanie nazwy pliku przez gniazdo lokalne zrobiłem i działa. Ale nie udaje mi się przywołać okna programu na pierwszy plan i ustawić na nim focus. System Windows 7
Paweł1/1 11 Mar 2011
Witam! Szukam pomocy przy odinstalowaniu SQL 2005 EXPRESS, który zainstalował się razem z SBS 2008. System korzysta z bazy SQL, a dokładnie aplikacja SBSMONITORING. Jestem w stanie całkowicie z niej zrezygnować, ponieważ mam licencję na SQL 2008, którego nie da się zainstalować, jeśli jest SQL 2005. Po odinstalowaniu SQL 2005, system się rozsypie, ponieważ SBSMONITORING korzysta z tej
Schwarz1/1 05 Mar 2011
Witam, poszukuje programu który pozwolił by mi lekko zmodyfikować system i zmienić jego ukryte opcje. Mam tu na myśli: - wyłączenie ukrytych usług systemowych - wyłączenie defragmentacji w czasie długiej bezczynności - konfiguracje eksporatora systemu Windows - wyłączenie usługi odzyskiwania system, zabezpieczenia plików Windows (SFP) - oraz inne Jeżeli brakuje jakiejś z opcji
zbigniew2/2 02 Mar 2011
Problem podczas hibernacji, komputer samoistnie się uruchamia.
Sylwester Zarę...2/2 22 Lut 2011
witam na poczte przychodzi mi formularz w htmlu, ktory jesli zaakceptuje i klikne wyslij, to zawartosc jest wysylana do serwera i dopisuje dane w serwisie... Kiedys dzialalo mi to na Outlook express, przy domyslnej przegladarce IE<=8. Jesli Firefox byl domyslnym klientem, to juz dane POST nie byly wysylane Teraz mam Windows 7, thunderbirda (niestety OE juz nie ma), ie9
ewelinka30111/1 22 Lut 2011
nie mog? otworzy? jakiego kol wiek za??cznika mam pzregl?darke Mozilla Firefox Jak zapisze si? mi to potem wyskakuje mi Word z dziwacznymi znaczkami Bardzo prosz? szybk? pomoc
Mariusz Kruk1/1 22 Lut 2011
Tak sobie usiłuję zrobić pewien automat i muszę się upewnić czy dobrze rozumiem. Załóżmy, że mam pocztę w maildirach. Znalazłem sobie jakiś mail (mam nazwę pliku). Żeby go przełożyć do innego folderu powinienem zrobić 'mv $sourcefile $destmaildir/new' i wszystko powinno być dobrze. Resztą (przesuwaniem do cur) powinien zająć się MUA. Zgadza się? Tylko czy muszę się bujać z nazwami plików,
Yarael Poof6/6 18 Lut 2011
Witam. Chcę sobie stworzyć środowisko testowe z czystym, "nieskażonym" Windows XP Pro. No i oczywiście najmniejszym możliwym kosztem, nie uśmiecha mi się kupowanie dodatkowej licencji, więc wymyśliłem, że z lekkim tymczasowym jej nagięciem nie byłoby to wielkie przestępstwo, nie mniej nie wiem jak to zrobić od strony technicznej. 1) Na komputerze mam zainstalowany Windows XP Pro.
Kluska1/1 17 Lut 2011
Witam w OE prawy klik i wyslij do "adresat poczty" otwiera okienko gdzie ustawiam rozdzielczosc zalaczonego pliku i ok - idzie jako zalacznik - robie tak pod TotalCommanderem. W Windows Live Mail 2009 dziala to identycznie Natomiast mam problem - w Windows Live Mail 2011 zamiast zalacznika robi sie z tego jakis mail z galeria fotografi bez pytania o zmiane rozdzielczosci Jak ustawic
Grzechoo1/1 17 Lut 2011
Witam W nowo zainstalowanym Outlook'u 2010 nie chce mi dzialac widok konwersacji. Przycisk do wlaczenia konwersacji jest zablokowany a przy probie ustawienia widoku na grupowanie po konwersacji resetuje sie widok do standardowego. Kilkukrotnie przeinstalowalem Outlooka usuwajac wszytskie pliki konfiguracyjne (przynajmniej mi sie wydaje ze wszystkie) i dalej nic. Ma ktos pomysl jak to
Yarael Poof1/1 16 Lut 2011
Witam. W Windows XP korzystałem czasem z profili sprzętowych wybieranych podczas startu systemu. Na forach internetowych czytam, że ponoć w Vista oraz Windows 7 zlikwidowano ten mechanizm. Czy to prawda? Czy może zastosowano jakieś inne rozwiązania? Jeśli tak - jak to się teraz nazywa w tych systemach? Maciej
Przemysław Ryk1/1 16 Lut 2011
Witam Thunderbird 2.0.0.24 (działający u mnie tylko jako klient poczty / RSS) zaatakował mnie dzisiaj rano następującym komunikatem: "przemekryk.no-ip.info received a message with incorrect Message Authentication Code. If the error occurs frequently, contact the website administrator." Przyznam szczerze, że zgłupiałem potężnie. Thunderbird działa u mnie w połączeniu z Hamsterem
darek1/1 14 Lut 2011
Witam chciałem zapytać jak skopiować tekst e-mail i zapisać go na WORDA tak żebym mugł go edytować i wysłać komuś innemu.Z góry dzienki -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS Outlook.
Przemysław Ryk22/23 11 Lut 2011
Witam! Od początku roku przeszedłem z OE na Thunderbird'a nie wszystko działa jak bym chciał albo się funkcji nie doszukałem. Czy istnieje możliwość zapisania wszystkich załączników otrzymanych w emailu za jednym zamachem -podobnie jak to było w OE? Drugi problem, w ustawieniach kont również grup dyskusyjnych mam zapisane by program ściągał nowe wiadomości co ileś minut, konta email
1634Racine5/5 09 Lut 2011
w oe power tool: opcje > rozne > "automatycznie klikaj "Tak"..... certyfikatow" --> czy _jest_ to zaklikane, czy _nie_jest_ , to i tak mail (np. banku, z normalną treścią i z zalacznikiem) podpisany cyfrowo, po odbiorze jest co do tresci od razu ujawniony w panelu zawierajacym tresc maili; widac znaczek, że jest zalacznik i drugi znaczek - że wiadomosc jest podpisana cyfrowo, ale w
Onet1/1 07 Lut 2011
Jest Windows Xp Home i po zalogowaniu się na konto zwykłego użytkownika nie można się wylogować bez wciśniętego klawisza shift. Po kliknięciu w ikonę wyloguj pokazuje się okienko Wylogowuję a potem automatycznie powraca do tegoż użytkownika. Co zrobić aby można było się wylogować normalnie? Pozdrawiam
WW3/3 03 Lut 2011
Witam Ściągnąłem filmik z netu. Chciałbym wyciąć z niego kilka scen. Jaki program to potrafi. ? Próbowałem WirtualDub, ale nie udało się . :-( Pozdrawiam WW
Olek10/10 02 Lut 2011
Znalazłem dziś w logu: 2011-02-01 00:16:29 1Pk2yy-00089O-Ay H=fbox-2.allegro.pl (smtpfarm2.allegro.pl) [91.194.188.90] F=<powiadomienia@allegro.pl> rejected after DATA: Virus found - Znaleziono wirusa ( Phishing.Heuristics.Email.SpoofedDomain ) Envelope-from: <powiadomienia@allegro.pl> Envelope-to: <moj@adres> P Received: from fbox-2.allegro.pl (smtpfarm2.allegro.pl) [91.194.188.90]
Sylwester Zarę...45/45 31 Sty 2011
W ramach zabawy zrobi?em - je?li kogo? to b?dzie bawi?o - tym lepiej. http://www.szyfruj.mail.pl -- Pozdrawiam Adam Pietrasiewicz www.sensowne.pl
katerina151/1 31 Sty 2011
Witam serdecznie, Z góry przepraszam moderatorów jeżeli zakładam temat z prośbą o pomoc w złym pokoju? Jestem uczennicą Liceum o profilu informatycznym. Razem z koleżanką prosimy o pomoc w opracowaniu tematów, które dostałyśmy za zadanie zrealizować: * [b] Metody zarządzania stacjami roboczymi MS Windows[/b] * [b] Realizacja rozproszonego systemu plików przy użyciu systemu MS
Sionecki1/1 31 Sty 2011
Witam Problem do rozwiązania to export reguł z Outlok 2007 z Vist-y do do Outlok 2007 na XP. Reguły przenoszę wiadomości do określonych podfolderów. Zaimportowane reguły zawierają błąd w określeniu lokalizacji docelowej. Ww OS-y mają rożne ścieżki do profili użytkowników, a tym samym do polików pst. A w eksportowanym pliku rwz na sztywna zaszyta jest ścieżka do pliku pst
Arkadiusz 'Blac...2/2 30 Sty 2011
Witam. Może ktoś mógłby mi pomóc ? W jaki sposób z poziomu excela można odwołać się do outlooka np. uruchomić wysłanie maila na wskazany adres ? -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS Outlook.
Michal Biek4/4 29 Sty 2011
Aby uruchomic program CDN pojawia mi sie komunikat: Prosze zainstalowac objekt Microsoft RDP Client Control z belki powyzej badz sprawdzic czy nie jest wylaczony (menu przegladarki internetowej Narzedzia - Zarzadzaj dodatkami - Wlacz lub wylacz dodatki). Prosze o pomoc jak to zrobic. Mam IE 6.0 nie umiem tam znalezc Zarzadzaj dodatkami. Dziekuje
Schwarz1/1 28 Sty 2011
Witam, mam problem z XP SP3 PL, dodałem sobie udział sieciowy: net use z: \\10.1.1.1\schwarz poprawnehaslodoudzialu /USER:schwarz /PERSISTENT:YES Udział się podpina, i mogę na niego wejść. Po restarcie i zalogowaniu, dostaje informacje że nie można zamontować udziału, gdy próbuje na niego wejść wyświetla mi się zapytanie o hasło z już wpisanym i zablokowanym oknem użytkownika "gość",
mw1/1 26 Sty 2011
Witajcie! Gdzie mogę znaleźć serwer pocztowy z autoryzacją CRAM-MD5. Jest na hoga.pl, ale jest to płatne. pzdr Mirek
Wojtek4/4 21 Sty 2011
Dzień dobry wszystkim. Czy Ktoś z Was może wie jak ściągnąć wiadomości z outlooka na pocztę internetową? dodam, ze na poczcie, tzn. na koncie znajdującym się na stronie internetowej nie mam opcji importuj pocztę z outlooka. Jest to outlook 2007. pozdrawiam wszystkich, i liczę na każdą podpowiedź. -- ---- Wysłano z serwisu www.
Adam Pietrasiew...8/8 19 Sty 2011
Witam, dosz?o do pewnej sytuacji konfliktowej, polegaj?cej na tym, ?e kto? twierdzi, ?e wys?a? maila a pewna osoba go nie otrzyma?a. Osoba wysy?aj?ca, dla potwierdzenia swojej tezy, wydrukowa?a "nag??wek/ w?a?ciwo?ci" z folderu wys?ane dla tego maila. Czy na podstawie takiego nag??wka (s? tam jakie? identyfikatory) mo?na stwierdzi? czy dana osoba wys?a?a maila czy sfa?szowa?a nag??wek i
jazdzig1/1 17 Sty 2011
Mam w firmie laptopa z windows7 oraz kilka innych kompów z windows XP. Laptop z win7 widzi tylko jednego kompa z XP, a wszystkie kompy z XP widzą jego oraz pozostałe kompy. Wszystkie mają udostępnione pliki oraz drukarki, jednak ten z 7 tylko pliki i ma drukować przez sieć na komputer w tym samym pokoju, niestety, nie widzi tego kompa. Co mam zrobić, żeby zobaczył sąsiada, a nie tego
Paweł2/2 15 Sty 2011
Witam Jak zaimportować z pocztowego klienta Visty wszystkie wiadomości do programu Thunderbird w wersji 3.1.7 działającym pod Windows 7? W Thunderbirdzie opcja "Narzędzia -> Importuj -> Wiadomości pocztowe..." nie ma możliwości wyboru Vistowego klienta (jest tylko Outlook Expres, który ma inną strukturę plików). Jak się z tym uporać? Pozdrawiam Paweł
Marcin Frankows...5/5 14 Sty 2011
bardzo dziwna sytuacja; tylko z poczta na onecie. Rzadko z dwoch starych kont na onecie korzystam,a jesli juz, to mailerem. Wiec aby nie bylo watpliwosci: adresy znam, haslo znam :) A jest tak: 1. mailer pobiera poczte bez problemu z tych kont onetowych. 2. ale proba zalogowania sie webmailowo nie jest mozliwa -> zwraca strone logowania z nadal wklepanym adresem [pelna forma],
Sylwester Zarę...5/5 12 Sty 2011
Czesc, potrzebna doswiadczenie - jak przeniesc instalacje (i foldery) programu TheBat (3.95) na inna maszyne? Ktos przenosil i moglby pomoc? -- ThinkXtra
adresss@poczta....16/16 11 Sty 2011
tyle slysze o mozliwosciach wysylania DUZYCH zalacznikow przez chocby gmail, ale gdy w koncu raz na sto lat musze to zrobic - za licho nie przechodza. Przy czym duzy zalacznik oznacza u mnie 17 MB. Co jest: plik pdf = 17 mb. Nie przechodzi w calosci jako zalacznik ani przez gmail, ani przez WP. Zakladajac, że dane nadmiarowe czynia go wiekszym niz dozwolone (zdaje sie 20 MB) na