Ta grupa jest zamknięta. Ciągle możesz jednak tworzyć nowe wątki na grupie Office również związanej z tematem.
Jeżeli chcesz dodać nowy wątek na grupę Office kliknij tutaj.

ewelinka30111/1 22 Lut 2011
nie mog? otworzy? jakiego kol wiek za??cznika mam pzregl?darke Mozilla Firefox Jak zapisze si? mi to potem wyskakuje mi Word z dziwacznymi znaczkami Bardzo prosz? szybk? pomoc
Mariusz Kruk1/1 22 Lut 2011
Tak sobie usiłuję zrobić pewien automat i muszę się upewnić czy dobrze rozumiem. Załóżmy, że mam pocztę w maildirach. Znalazłem sobie jakiś mail (mam nazwę pliku). Żeby go przełożyć do innego folderu powinienem zrobić 'mv $sourcefile $destmaildir/new' i wszystko powinno być dobrze. Resztą (przesuwaniem do cur) powinien zająć się MUA. Zgadza się? Tylko czy muszę się bujać z nazwami plików,
Schwarz4/4 22 Lut 2011
Czy istnieje jakiś narządź, lub sposób, który pokazuje nazwy plików zlokalizowanych w sektorach bardzo złych? Koledzy spod linuksa pewnie doradziliby szybkie rozwiązanie, ale czy można uzyskać taką informację w systemie Windows? RM
Tosiek3/3 21 Lut 2011
Witam ponownie szanowną grupę. Tym razem proszę o wsparcie w sprawie tego "prawie" wspomnianego w temacie o WMPlayer. Otóż jak pisałem, przy pomocy konsoli odzyskiwania, odświeżyłem Windowsa, przez co odzyskałem widok plików systemowych i Playera10. Ale (... niema nic za darmo) częściowo straciłem porty USB. Objawy: Przy starcie komputera, kiedy BIOS sprawdza peryferia, wszystkie
ano nimska1/1 21 Lut 2011
Po przeniesieniu folderu "Moje Dokumenty" na dysk D: w IE8 nie działa download plików. Środowisko: Win7/32, IE8 Historia: 1. Folder "Moje Dokumenty" przeniesiony na dysk D: 2. Zmiana właściciela nowego folderu (i wszystkiego poniżej) na użytkownika nieadministracyjnego. Objawy: 1. Wydaje się, że w trakcie przegladania działają wszystkie opcje poza downloadem. Download wyświetla
Padre11/11 20 Lut 2011
Kupilam zewnetrzny dysk. Komp z XP go nie widzi. Na drugim kompie z Vista od razu go zobaczylo, czyli jest OK. Zgodnie z opisami zainstalowalam Microsoft Fix it oraz w rejestrze dodalam nowy wpis dla USB. I dalej nic. dzwonilam do Microsoftu, ale oni chca 130 !!! zl za porade - prawie koszt dysku ! Co moge jeszcze zrobic? Pozdrawiam Fiora
Grzegorz Niemir...3/3 18 Lut 2011
Jakie powinno być (i gdzie to ustawić??) kodowanie w O. Expresie do grup dyskusyjnych? Mam ISo Europa Środkowa i MIME. A co to jest UTF-8 i jak powinno być ustawione? M.
MK197313/13 18 Lut 2011
Witam, jeśli to nie ta grupa to proszę bardziej doświadczonych o przekierowanie. Mam laptoka z XP, młodociany zniszczył klawiaturę (ale wszystko inne działa) potrzebuję tą klawiaturę wyłączyć programowo, gdyż włączają się losowo znaki. Niestety wykasowanie steowników nic nie daje, bo po reboot'cie instalują się z automatu. W biosie też nie widzę opcji. Jesli to w czymś pomoże to mam
Roos3/3 18 Lut 2011
Witam Jest sobie serwer terminali na win2008. Do tego serwera łączą się komputery poprzez pulpit zdalny i potrzebują drukować na drukarki lokalne to co wygenerują na zdalnym pulpicie. W jednym komputerze (winXP Home) nie mozna drukowac na drukarkę lokalną mimo tego, że po stronie połaczenia zdalnego widać ją jako drukarkę do drukowania. Ta sama drukarka podłaczona do innego
Pikus'4/4 18 Lut 2011
Nie zauwazylem w ktorym momencie, ale ikony skrotow do stron internetowych na pulpicie staly sie nieczynne i te strony moge otwierac wylacznie za pomoca posiadanych przegladarek FireFox lub IE. Takze zamianie na standartowy ulegl wszystkich ich wyglad. Prosze o porade jak to naprawic. Pozdrawiam Krzys'
Kluska1/1 17 Lut 2011
Witam w OE prawy klik i wyslij do "adresat poczty" otwiera okienko gdzie ustawiam rozdzielczosc zalaczonego pliku i ok - idzie jako zalacznik - robie tak pod TotalCommanderem. W Windows Live Mail 2009 dziala to identycznie Natomiast mam problem - w Windows Live Mail 2011 zamiast zalacznika robi sie z tego jakis mail z galeria fotografi bez pytania o zmiane rozdzielczosci Jak ustawic
Piotrek2/2 17 Lut 2011
Chcesz szybko i bez du?ego wysi?ku zarobi? spore pieni?dze? Tak. To jest w?a?nie praca dla Ciebie. Zarobki od 1000 do 3000 z?otych. Wystarczy mie? komputer i po??czenie z Internetem oraz w podstawowym zakresie zna? obs?ug? poczty e-mail. Bezp?atny kurs przygotowawczy i zero wk?adu w?asnego. Wy?lij e-mail na adres: arkwik@gmail.com
rasiak251/1 17 Lut 2011
Witam Mam taki problem wdrozylem aplikacje napisana w javie aplikacja web do autentykacji uzylem sso na ie8 logowanie trwa czasami do 30 sek a na firefoxie 2-5 sek w czym moze tkwic problem -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS Outlook.
Michal Kawecki4/4 16 Lut 2011
jak w operze owtorzyc plik .pdf ? mam zainstalowana niby ta wtyczke, ze opera powinna otwierac ten rodzaj plikow ale nie otwiera. __________ Informacja programu ESET NOD32 Antivirus, wersja bazy sygnatur wirusow 5869 (20110213) __________ Wiadomosc zostala sprawdzona przez program ESET NOD32 Antivirus. http://www.eset.pl lub http://www.eset.com
sTav6/6 16 Lut 2011
Witam Moze ktos wie co sie stalo z moja karta sieciowa ? We wlasciwosciach polaczenia LAN widnieje puste okienko. Zniknely rowniez Harmonogram pakietow QoS i protokol TCPiP. Mimo tych "brakow" internet dziala, ale czy rzeczywiscie wszystko jest OK ? Probowalem to zmienic i: - usunalem sterownik karty sieciowej Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet, ale nowy juz sie nie
Przemysław Ryk1/1 16 Lut 2011
Witam Thunderbird 2.0.0.24 (działający u mnie tylko jako klient poczty / RSS) zaatakował mnie dzisiaj rano następującym komunikatem: "przemekryk.no-ip.info received a message with incorrect Message Authentication Code. If the error occurs frequently, contact the website administrator." Przyznam szczerze, że zgłupiałem potężnie. Thunderbird działa u mnie w połączeniu z Hamsterem
Michal Kawecki20/20 16 Lut 2011
Mam dwa komputery polaczone w siec lokalna aby mozna bylo wymieniac dane pomiedzy dyskami poszczegolnych jednostek. Zeby to zrealizowac musialem udostepnic niektore dyski. Wszystko dziala mi poprawnie ale moje dyski maga byc chyba widoczne takze z internetu. Co mozna zrobic aby w sieci wewnetrznej byly udostepnione a na zewnatrz nie? Dodam ze na jednym jest windows XP prof. a na drugim XP
Przemysław Ryk2/2 15 Lut 2011
Dotychczas uzywalem TunUp Utility 2009, wlaczalem go kiedy chcialem. Kilka dni temu zainstalowalem wersje 2010 i ta wersja ciagle wlacza sie automatycznie ze starem komputera. Szukalem w roznych ustawieniach i nie znalazlem miejsca gdzie mozna by wylaczy jego aytomatyczney start. Czy wiecie moze jak to zrobic? -- Tomasz
darek1/1 14 Lut 2011
Witam chciałem zapytać jak skopiować tekst e-mail i zapisać go na WORDA tak żebym mugł go edytować i wysłać komuś innemu.Z góry dzienki -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS Outlook.
Michal Kawecki16/17 13 Lut 2011
Witam, ma w sieci peer to peer kilka komputerów. Większość z XP, kilka z W2K. Na jednym z kompów zniknęła mi zawartość otoczenia sieciowego, jest tam tylko serwer linuxowy, należący do tej samej grupy roboczej co pozostałe komputery. W tej sieci każdy komputer ma stały nr IP. Wczoraj pojawiło się podobne zjawisko na drugim komputerze: na moich oczach zniknęła cała zawartość otgoczenia
Schwarz27/27 12 Lut 2011
Mam problem z partycja systemowa... Sprawdzanie przy starcie konczy sie na 38 % na nieokreslonym bledzie, po czym system uruchamia sie normalnie. W czasie sprawdzania checkdisk wielokrotnie naprawia skrzyzowane pliki. Sprawdzenie chkdsk /f konczy sie podwojnym skanowaniem do 38 %. Proba defregmentacji konczy sie Komunikatem "dysk moze byc uszkodzony ; przeskanuj chkdsk/f
RL8/8 12 Lut 2011
Witam! Kupiłem netbooka z Windows XP SP3 i mam tam klienta RDP który nie pozwala w opcjach połączenia wybrać 256 kolorów. Nie wiem czy to kwestia którejś poprawki Windows czy wersji klienta, mam kilka Windowsów XP SP3 i tam jest normalnie. 256 kolorów jest mi potrzebne - czy ktoś z Was zna rozwiązanie tego problemu? Z góry dziękuję. Radek
Paul5/5 11 Lut 2011
Potrzebuje znaleźć opcje w word 2003 która pozwoli mi automatycznie przenieść wpisywane w dokument nazwisko w inne miejsce tego samego dokumentu. Coś na zasadzie odesłania do treści konkretnej komórki w excelu. Mam nadzieje że taka opcja istnieje, przyda się każda pomoc nawet z nazwą opcji o jaką trzeba zapytać googl-a. -- ----
Paul1/1 11 Lut 2011
tekst: "kwota: 10,00 zł" niżej: a: {REF kwota \# "### ##0,00 zł"} jeszcze niżej: b: {=kwota_a*2 \# "### ##0,00 zł"} efekt: kwota: 10,00 zł a: 10,00 zł b: 20,00 zł zmieniam kwota: 10 zł na kwota: 20 zł drukuję, efekt: kwota: 20,00 zł a: 20,00 zł b: 20,00 zł aktualizacja pól przed drukowaniem jest włączona, ale jak widać aktualizuje tylko pierwsze pole, a drugie pole, które
Przemysław Ryk22/23 11 Lut 2011
Witam! Od początku roku przeszedłem z OE na Thunderbird'a nie wszystko działa jak bym chciał albo się funkcji nie doszukałem. Czy istnieje możliwość zapisania wszystkich załączników otrzymanych w emailu za jednym zamachem -podobnie jak to było w OE? Drugi problem, w ustawieniach kont również grup dyskusyjnych mam zapisane by program ściągał nowe wiadomości co ileś minut, konta email
Pikus'3/3 11 Lut 2011
Chce zainstalowac legalny niewielki trial NuHertz Filter Solution V12 z 2009r. Komputer PC AMD WinXp Home Ed. Po instalacji i probach uruchomienia, za kazdym razem na sekunde pokazuje sie okno aplikacji i znika. Blad w instalce raczej wykluczony. Wymagan specjalnych ten program nie ma. Wirusow nie mam. Co moze byc przyczyna?. Pozdrawiam Krzys' Radom
arek10/10 11 Lut 2011
Witam, Czy da się zainstalować na 1 dysku 500GB 3 systemy opearacyjne. Otóż dysk chcę podzielić na takie partycje: primary C: 10 GB dla Win XP primary D: 20 GB dla VISTA primary E: 20 GB dla Win 7 ( instalowany dopiero w przyszłości, ale miejsce już by czekało) logical F: ponad 400 GB cała reszta na dane Podaje szczegółowy rozkład partycji bo nie wiem czy program EasyBCD wykryje
bluepoint1/1 10 Lut 2011
Czy moze ktos mi powiedziec jak odczytac w Wordzie 2000 wspolrzedne biezacej pozycji kursora? Chodzi mi o: -pozycja wiersza -numer wiersza -numer kolumny Potrzebuje te informacje do programowania exportu danych do Word'a poprzez OLE. bluepoint
WisniaJ1/1 10 Lut 2011
Posiadam dużą listę mailingową i chciałabym jakoś ją uporządkować. Chcę, aby program usunął za mnie zdublowane adresy e-mail. Czy jest w ogóle dostępna taka opcja? -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS Outlook.
sz.7/7 10 Lut 2011
Witam! Mam problem w Wrod 2003. Robie sobie dokument i chcę go zapisać. Niestety nie działa mi zupełnie zapisywanie dokumentu na dysk. Ani z menu Plik/Zapisz, ani z Plik/Zapisz jako, ani z Ctrl+S, ani z ikonki zapisywania na pasku, ani podczas zamykania okna Worda (w okienku ostrzegającym przed utratą pliku - klikam Tak, komunikat znika ale dalej jest bez rezultatu - plik się nie
Piotrek2/2 10 Lut 2011
Tak jak w temacie, nie działa wyszukiwarka do maili, nie da się wyszukac maila ani po słowach kluczowych w treści, ani w temacie ani w polu Od. Czy można to jakoś naprawić? Ponieważ teraz za każdym razem co bym nie wpisał wyskakuje informacja iz nie znaleziono wyników wyszukiwania. Prosze o odpowiedź. -- ---- Wysłano z serwisu www.
piotr3/3 09 Lut 2011
Mam następujący problem. Ktoś mi wysłał tekst napisany w Wordzie 2010 do tłumaczenia. Ja mam Word 2007. Przetłumaczyłam i chciałam zapisać. I tu pojawił się problem. W tekście są obrazki i elementy, które muszą pozostać. A przy zapisywaniu szlag je trafiał (mnie zresztą też). Co można poradzić? -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.
1634Racine5/5 09 Lut 2011
w oe power tool: opcje > rozne > "automatycznie klikaj "Tak"..... certyfikatow" --> czy _jest_ to zaklikane, czy _nie_jest_ , to i tak mail (np. banku, z normalną treścią i z zalacznikiem) podpisany cyfrowo, po odbiorze jest co do tresci od razu ujawniony w panelu zawierajacym tresc maili; widac znaczek, że jest zalacznik i drugi znaczek - że wiadomosc jest podpisana cyfrowo, ale w
Reseller1/1 09 Lut 2011
Problem z pod??czeniem si? do zdalnego pulpitu Windows 7 Pro 32bit z Win XP Pro 32bit. Jeden komputer z Win 7 pod??czony do routera; przekierowany port 3389; u?ytkownik z prawami Administratora, oczywi?cie us?uga zdalnego pulpitu w??czona. W win XP Zdalny Pulpit zaktualizowany. Efekt jest taki, ?e przy pr?bie po??czenia zdalnego pulpitu, na komputerze z XP pojawia si? ?adna
Piotr Palusińs...3/3 08 Lut 2011
Witam Grupowicz?w, mam od wczoraj dotkliwy problem. Po u?yciu jednego z tych kombajn?w do aktualizacji sterownik?w m?j Win Home XP SP3 po pokazaniu pulpitu co? bardzo d?ugo [p??torej minuty, tyle co start systemu] robi, w tym czasie pasek zada? jest zamro?ony, po najechaniu gryzoniem wida? klepsydr?, mo?na za?adowa? program z pulpitu, ale trwa to 3 razy d?u?ej ni? powinno. Po p??torej
dextudo1/1 08 Lut 2011
Witam. Czy da się tak zrobić w korespondencji seryjnej, że jeśli komórka rekordu będzie miała tło określonego koloru i wypisze tekst dla spełnionego warunku lub odwrotnie. Proszę o pomoc Pozdrawiam -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS Outlook.
.:.JAN.:.3/3 07 Lut 2011
poszukuje narzędzia ktore wyświetliło by / przekonwertowalo do txt/doc strukturę katalogow na dysku.... mam katalog z pewna praca w ktorym jest kilka podkatalogow glownych w nich kolejne podkatalogi a w nich po kilkanascie plikow..... a chcialbym z tego miec wdyrowalny dokument gdzie to wszystko bylo by odwzorowane mam nadzieje ze rozumiecie o co m ichodzi robienie tego recznie
Piotr Palusińs...2/2 07 Lut 2011
Witam mam taki problem z Komputerem mianowicie Ikony na całym komputerze nie dają się ruszyć myszką, jedynie przez "wytnij" i "wklej" wiem na pewno że nie jest to problem spowodowany "Autorozmieszczaniem" lub "Wyrównaniem do siatki". To pierwszy z problemów. Następnym jest zawieszanie się komputera przy włączaniu go a jedynym sposobem aby sie odwiesił jest użycie kombinacji klawiszy
Cynio2/2 07 Lut 2011
Nie wiem jak otworzyć w tym programie listę niestandardową. W excel 2003 było to w opcjach - narzędziach. A 2007 nie mam pojęcia. -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS Outlook.
Cynio4/4 07 Lut 2011
Witam, w praktyce potrzebuję czegoś takiego: mam kolumny z nazwami pracowników na górze kolumny a na dole jest podsumowanie (czegoś ;]) w procentach. Chciałbym żeby Excel znalazł mi która wartość jest największa, a potem napisał (przykład): Najwięcej procent uzyskał Pan (tutaj nazwa z góry kolumny). Da się zrobić coś takiego? -- ----
boxfish11/11 07 Lut 2011
Od znajomej która zainstalowała sobie internet z UPC dostalem wiadomość, że za kazdym razem kiedy włącza komputer w tej sieci, pojawia się jej otwarte okno IE6 ze stroną Google. Internet jest dostarczany przez dekoder/modem i ethernet. IMHO jest to ingerencja w prywatny komputer, ale nie o ten wątek mi chodzi w tym poście. Domyślam się, że serwer (lub modem) po wykryciu w sieci
Piotr Palusińs...4/6 05 Lut 2011
Mam tu taki problem: Po podłączeniu urządzenia (port COM na porcie USB), wyskoczył "kreator znajdowania sprzętu", podałem lokalizację dostarczonego ze sprzętem sterownika, sterownik się zainstalował, a następnie okazało się że każde załadowanie tego sterownika powoduje BSOD w pliku sterownika. Sterownik mogę odinstalować w trybie awaryjnym, ale jak teraz zainstalować jakiś inny?
Petersonix2/2 04 Lut 2011
Witam Laptop Dell Vostro 1015 - podczas próby instalacji win xp pojawia się komunikat BAD_POOL_CALLER STOP 0x000000C2. Komunikat pojawia się po załadowaniu sterowników z cd. Dell ma w biosie opcje Diagnostic sprzętu - nie ma żadnych problemów sprzętowych, ramu, hdd. Jaka może być przyczyna wyskakującego komunikatu i jak zainstalować poprawnie xp? -- Pozdrawiam Piotr
sTav2/2 03 Lut 2011
Niewiem czy grupa w98 jeszcze istnieje dlatego tu kieruje pytanie. Nie moge uruchomic win 98. Startuje pojawia sie ekran 98, a potem czarny ekran i komunikat "whili initia". W trybie safe mode rowniez. Uruchomilm w dosie zapuscilem scanreg /restore - bez zmian. Co jeszcze moge zrobic?
IDKrzych3/3 02 Lut 2011
Witam, mam w excelu zrobioną bazę kontrahentów (każdy to oddzielna zakładka-arkusz w tym samym skoroszycie). Zakładki mają nazwy pochodzące od firm (czyli nie Arkusz1, Arkusz2...). Ostatni arkusz (zakładka) o nazwie powiedzmy PODSUMOWANIE ma zawierać dane pochodzące z czterech komórek każdego z tych kontrahentów (są to te same komórki w poszczególnych zakładkach) ułożone w kolumnach.
Olek10/10 02 Lut 2011
Znalazłem dziś w logu: 2011-02-01 00:16:29 1Pk2yy-00089O-Ay H=fbox-2.allegro.pl (smtpfarm2.allegro.pl) [91.194.188.90] F=<powiadomienia@allegro.pl> rejected after DATA: Virus found - Znaleziono wirusa ( Phishing.Heuristics.Email.SpoofedDomain ) Envelope-from: <powiadomienia@allegro.pl> Envelope-to: <moj@adres> P Received: from fbox-2.allegro.pl (smtpfarm2.allegro.pl) [91.194.188.90]
qllp qllp1/1 02 Lut 2011
Please visit http://qllp.pl Amazing idea!!
Adam Koltowski7/7 02 Lut 2011
Czy ktoś może wyjaśnić mi powód, dla którego transfer plików przez Remote Desktop jest o wiele wolniejszy, niż kopiowanie na zmapowany dysk sieciowy (ta sama sieć 100 Mbps, te same 2 maszyny)... Co prawda to grupa z Windows XP w nazwie, ale liczę na odzew mimo, że maszyna z której się łączę chodzi pod Windows 7 Pro, a ta do której się łączę - pod Vista Ultimate (obie w wersjach
Joanna3/3 01 Lut 2011
Witam, Po przesiadce na office 2010 standard, outlook automatycznie zaimportował i skonfigurował skrzynkę pocztową z poprzedniej wersji. Niestety po skończeniu całej operacji skrzynka przestała odbierać wiadomości zgłaszając komunikat o nieznanym błędzie o numerze 0x80040154. Sprawdziłem kofigurację konta i nie ma żadnych błędów. Test ustawień również przechodzi bez błędów. Działa
Andrzej3/3 01 Lut 2011
Windows XP SP3 Drukarka lokalna USB hp lj 1020 Najnowsze sterowniki do drukarki Reinstalacja sterownikow nic nie dala Problem:przy drukowaniu wiecej niz 1 kopii tego samego dokumentu polega na tym, ze po wydrukowaniu kazdej kopii drukarka czeka tak dlugo jak przed wydrukowaniem pierwszej kopii; wyglada to tak jakby przed wydrukowaniem kazdej kopii system na nowo tworzyl wydruk. Na tej