Ta grupa jest zamknięta. Ciągle możesz jednak tworzyć nowe wątki na grupie Office również związanej z tematem.
Jeżeli chcesz dodać nowy wątek na grupę Office kliknij tutaj.

Adam Pietrasiew...8/8 19 Sty 2011
Witam, dosz?o do pewnej sytuacji konfliktowej, polegaj?cej na tym, ?e kto? twierdzi, ?e wys?a? maila a pewna osoba go nie otrzyma?a. Osoba wysy?aj?ca, dla potwierdzenia swojej tezy, wydrukowa?a "nag??wek/ w?a?ciwo?ci" z folderu wys?ane dla tego maila. Czy na podstawie takiego nag??wka (s? tam jakie? identyfikatory) mo?na stwierdzi? czy dana osoba wys?a?a maila czy sfa?szowa?a nag??wek i
Grzegorz1/1 19 Sty 2011
Witam mam problem odnośnie Powerpointa 2010 nie można zapisać pliku jako html. W poprzednich wersjach nie było problemu czy można jakoś to zrobić w inny sposób. -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS Outlook.
lolaa1/1 18 Sty 2011
Mam zainstalowany IE7. W pasku górnym gdzie wpisuje się strony internetowe nie pokazują sie wpisywane wcześniej strony internetowe tylko ulubione i historia. Czy ktos wie gdzie to mozna usunać ?? Ulubione i cała historia poakzuje sie także w pasku narzedzi tak z boku. -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o
TR791/1 18 Sty 2011
Witam. Mam mały problem. Zrobiłem raport na podstawie dwóch kwerend. Z pierwszej robią sie cztery wykresy z dziennymi danymi, a z drugiej tabelka ze średnimi. Kwerendy mają takie same kryteria. Trzeba wpisać skrót produktu i miesiąc. Kiedy uruchamiam raport to dla każdego wykresu i dla tabeli wyskakują mi osobne okienka do wpisania kryterii. Jak łatwo policzyć okienek wyskakuje aż
jazdzig1/1 17 Sty 2011
Mam w firmie laptopa z windows7 oraz kilka innych kompów z windows XP. Laptop z win7 widzi tylko jednego kompa z XP, a wszystkie kompy z XP widzą jego oraz pozostałe kompy. Wszystkie mają udostępnione pliki oraz drukarki, jednak ten z 7 tylko pliki i ma drukować przez sieć na komputer w tym samym pokoju, niestety, nie widzi tego kompa. Co mam zrobić, żeby zobaczył sąsiada, a nie tego
JoteR31/31 17 Sty 2011
Jakiego darmowego firewall-a używać pod Windows XP? Mam następujące wymagania: 1. Program musi być bardzo "lekki" i tylko firewall, a nie kompleksowe rozwiązanie typu "internet security". Komputer ma tylko 384MB RAM, więc dołożenie mu jakiejś "kobyły" kompletnie zablokuje system. 2. Ma być skuteczny (ale to chyba oczywiste). 3. Zapora nie może blokować możliwości udostępniania
Marta2/2 17 Sty 2011
"Pacjent" jak w tytule, W7, wszystkie "ważne" aktualizacje zaciągnięte, maszyna to Asus EEE. I wszystko byłoby fajnie, gdyby nie ta nieszczęsna "opcjonalna" poprawka. "Wagi" 280MB..(KB2285068). Po prosu się NIE instaluje (kod błędu 84c4007). Jedynym "podejrzanym" jest program ubezpieczeniowy Titus+. Antywirus to MSSE ale próbowałem i przy wyłączonym: jest tak samo. Any ideas?
ao210/10 16 Sty 2011
Panowie szukam programu do drukowania na drukarce laserowej kolorowej , taki w którym np. zaznaczam 4 zdjęcia i on automatycznie dostosowuje je do wydruku na jednej kartce A4 ? Mam program "Paint.NET 3.5.6" i na nim można to zrobić ale tylko z jednym zdjęciem np. wydrukować go 2,3,4,6 na stronie a4 ale nie można umieścić kilku zdjęć
Sauria1/1 15 Sty 2011
Witam, Mam problem z logowaniem się na niektórych stronach. Mimo że wpisuję poprawne dane nie mogę się zalogować. Został zrobiony format i reinstalacja systemu (Windows XP 32bit) i cały czas jest to samo. Inny użtkownik logując się na moim komputerze nie ma tego problemu. Co lepsze, na innym komputerze problem nie występuje i wszystko jest OK. Czym to może być spowodowane? Proszę
Paweł2/2 15 Sty 2011
Witam Jak zaimportować z pocztowego klienta Visty wszystkie wiadomości do programu Thunderbird w wersji 3.1.7 działającym pod Windows 7? W Thunderbirdzie opcja "Narzędzia -> Importuj -> Wiadomości pocztowe..." nie ma możliwości wyboru Vistowego klienta (jest tylko Outlook Expres, który ma inną strukturę plików). Jak się z tym uporać? Pozdrawiam Paweł
Piotr Palusińs...6/6 15 Sty 2011
Witam i o rade pytam. Na PC mam system Windows XP, po otwarciu Internet Explorer na pasku mam informacje "Program Internet Explorer obecnie dziala bez dodatkow" po wykonaniu Ponowne wlaczanie dodatku przegladarki otwieram Internet Explorer. nastepnie Narzedzia, a nastepnie klikam Zarzadzaj dodatkami. w obszarze Rodzaje dodatkow w opcji paski narzedzi i rozszezen jest czerwone
maciek4/4 15 Sty 2011
Witam Mam taką zagadkę: Posiadam tekst, który wygląda tak: Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Proin nibh augue, suscipit a, scelerisque sed, lacinia in, mi. Cras vel lorem. Etiam pellentesque aliquet tellus. Phasellus pharetra nulla ac diam. Quisque semper justo at risus. Donec venenatis, turpis vel hendrerit interdum, dui ligula ultricies purus, sed
Przemysław Ryk7/7 14 Sty 2011
Witam Kupiłem terabajtowy dysk zewnętrzny celem tworzenia backupów. Chciałbym go podzielić na partycje, ale zastosowany system FAT i ograniczenia softowe umożliwiają mi tylko tworzenie partycji maksymalnie do 2 GB, co uważam za absurd. Po co mi 500 partycji po 2 giga? A zatem, czy przeformatować go na NTFS? Jeśli tak, to jak zabezpieczyć obecne na dysku oprogramowanie fabryczne
Marcin Frankows...5/5 14 Sty 2011
bardzo dziwna sytuacja; tylko z poczta na onecie. Rzadko z dwoch starych kont na onecie korzystam,a jesli juz, to mailerem. Wiec aby nie bylo watpliwosci: adresy znam, haslo znam :) A jest tak: 1. mailer pobiera poczte bez problemu z tych kont onetowych. 2. ale proba zalogowania sie webmailowo nie jest mozliwa -> zwraca strone logowania z nadal wklepanym adresem [pelna forma],
RadoslawF2/2 14 Sty 2011
Witam ! Nie bardzo wiem co z tym fantem zrobić. Laptop Toshiba Windows XP SP3. Przy pomocy ActiveSync wersja 4.5 usiłuję nawiązać połączenie z palmtopem Loox N560 (Windows Mobile 5 oryginalny). Mogę się połączyć i wszystko robić tylko przy pomocy BT, natomiast połączenie przez kabel USB nie działa. Wykonywałem wszystkie zabiegi zalecane przez Microsoft, ale połączenia jak nie było
Exploris3/3 14 Sty 2011
Witajcie ! Koledzy pomocy !!! System XP Pro SP3 Problem polega na tym, ze kliknieciu drukuj bardzo dlugo uruchamia sie okno drukowania. Niewazne z jakiej apliakcji chcemy drukowac. Od nacisniecia / klikniecia DRUKUJ mija kilka minut (rekord to okolo 5 minut), w tym czasie w procesach widac obciazenie porcesora powodowane przez aplikacje. Co robilem ... zeresetowalam spooler,
"": "": Marcin:...5/5 14 Sty 2011
witam, na do?? starym (ale w aktualnym zastosowaniu wystarczaj?cym ;) komputerze pojawi? si? ostatnio problem nast?puj?cy: ot?? po ka?dym restarcie nie dzia?aj? mysz i klawiatura (jedna i druga ps2). daj? si? wskrzesi? w do?? okr??ny spos?b: - pod??czam mysz usb (po?yczon? z innego kompa); - wchodz? w mened?era urz?dze? - tu wida?, ?e klawiatura zg?asza b??d... ale mysz nie; -
pyton12/12 14 Sty 2011
Witam, 6 letni komputer ma od nowości WinXP, nie był przez ten czas reinstalowany, nawet nie było dogrania SP2 i tym bardziej nowszego. Firma która sprzedawała komputer z tym systemem nie istnieje, płytki instalacyjnej nie ma. Problem: Podczas rozmowy na Skype dochodzi do częstego "wyrzucania" - czasem co minutę czasem też do ponownego zalogowania na Skype potrzebny jest restart
limarek2/2 13 Sty 2011
Mam taki problem: Wygasła mi licencja offica 2010, odinstalowalem go i zainstalowalem tą sama wersje używająć ten sam klucz i program zainstalował się poprawnie tylko gdy włączam word, exel itd to nie mogę pisać edytować no po prostu tylko otwierać pliki. Na górze widnieje widok że wygasła licencja. Co mam zrobić ? -- ---- Wysłano z
limarek1/1 13 Sty 2011
Muszę usunąć wersję próbną offica 2010, która jest zarejestrowana na osobę a korzystam z niej w pracy , żeby zainstalować pełną wersję już zakupioną na zakaąd pracy. Proszę o pomoc -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS Outlook.
pyton3/3 13 Sty 2011
Potrzebuje narzędzie jak w temacie dla XP 32bitowego. W necie wszystko co ściągam o tej nazwie to do usuwania OFFICE'a, a starsze wersje tego programu są dla Windows 9x. Gdzie znaleźć ten program pod XP?!
Sylwester Zarę...5/5 12 Sty 2011
Czesc, potrzebna doswiadczenie - jak przeniesc instalacje (i foldery) programu TheBat (3.95) na inna maszyne? Ktos przenosil i moglby pomoc? -- ThinkXtra
adresss@poczta....16/16 11 Sty 2011
tyle slysze o mozliwosciach wysylania DUZYCH zalacznikow przez chocby gmail, ale gdy w koncu raz na sto lat musze to zrobic - za licho nie przechodza. Przy czym duzy zalacznik oznacza u mnie 17 MB. Co jest: plik pdf = 17 mb. Nie przechodzi w calosci jako zalacznik ani przez gmail, ani przez WP. Zakladajac, że dane nadmiarowe czynia go wiekszym niz dozwolone (zdaje sie 20 MB) na
adresss@poczta....3/3 11 Sty 2011
Kto? mi si? w?ama? na konto. Wyskoczy?o mi ostrze?enie, ?e z Chin! Porozsy?a?o mi spam do znajomych. Porobi?em screeny. Do kogo si? zwr?ci? o pomoc?
Marcin Frankows...2/2 11 Sty 2011
Mam pocztę firmową na O2. Potrzebuję zrobić tak, by moje maila miały w nagłóku logo firmy. W O2 jest opcja poczy w HTML, ale nie można posłać na serwer obrazka, który byłby częścia tego maila. Pozostaje podanie linku na serwer zewnętrzy, ale taki linki są często blokowane przez odbiorców /pomijam blokowanie maili w HTML/ Jak rozwiązać problem wysyłaani maili w HTML w ten sposób, byt mail
Przemysław Ryk1/1 11 Sty 2011
Witam Długi, naprawdę długi czas, używałem sobie przenośnego dysku, którego cechą charakterystyczną jest to, że może wymieniać dane zarówno poprzez USB 2.0, jak i - załadowany do stacji dokującej zamontowanej w komputerze - po SATA (ot taki wynalazek: http://tinyurl.com/3yrc9bn). Fakt faktem, że zachowywałem się trochę "niesportowo", gdyż ani kontroler w mostku ICH10R ustawiony w tryb
Przemysław Ryk3/3 10 Sty 2011
Cześć wszystkim Od jakiegoś czasu - za cholerę nie mogę zlokalizować pierwszego wystąpienia - podczas odtwarzania dosłownie czegokolwiek, co ma w sobie audio (czy to muzyki w foobarze / AIMP2 / Winampie, filmiku na YouTube, filmu w SubEdit czy Media Player Classic), co jakiś czas - mniej lub bardziej regularnie - pojawia się wkurzająca przerwa. Po prostu dźwięk "szarpnie", wyciszy go na
sz.2/2 10 Sty 2011
Witam! Mam bardzo irytujący mnie problem. Tworzę dokumenty w Wordzie 2003 na różnych komputerach (ta sama wersja Windows - 7 HP x64, ta sama wersja Office - 2003 SP3, ta sama rozdzielczość na obu komputerach). Tworze plik na jednym z komputerów (w domu) - wszystko jest spoko, na ekranie wygląda elegancko, na wydruku elegancko (układ stron, tabele, czcionki itp). Zapisuję plik i przenoszę
Tomasz Kobus2/2 10 Sty 2011
Witam, mam taki problem, jeżeli dostaję załączniki z polskimi znaczkami w mailu i próbuję przekazać dalej metodą "bezpośrednio", to załączniki przechodzą, ale ich nazwy są zamieniane na jakiś dziwny znaczek (czarny romb z białym znakiem zapytania). Widać to już podczas próby przekazania w okienku załączników. Jakieś pomysły?
kamilch1/1 09 Sty 2011
Witam. Kawał życia zjadłem na problemie wysyłania e-maili z poziomu Oo. Wyskakuje :"Program senddoc.exe przestał działać" oraz "oo nie był w stanie znaleźć działajacej konfiguracji klienta e-mail". Programem domyślnym jest oczywiście windows live. HELP Pozdrawiam Kamil -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły,
kuman1/1 07 Sty 2011
witam odpalam stronkę sportowefakty.pl a dalej zakładkę piłka ręczna widze ciekawy temat i myslę poczytam a tu strona się ładuje miga treśc potem znowy się ładuja a na końcu biały ekran a więc QPA mam IE więć co jest grane cos mam zmienić a jeśli tak to gdzie system VISTA -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły,
1634Racine3/3 07 Sty 2011
Witam Czy da się do nowo postawionego systemu zaimportować ustawienia z innego komputera? Chodzi o możliwość uniknięcia żmudnego definiowania kont pocztowych, grup dyskusyjnych, czcionek, black listy i tego wszystkiego co potrzebne aby OE wreszcie zaczął działać. Remek
marwooj1/1 07 Sty 2011
Pomimo ustawienia tego w IE8, nadal po wejściu na stronę jestem pytany o hasło. Strona musi być ssl, aby nie pytało, nawet jak intranet? -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS Outlook.
Skrypëk1/1 07 Sty 2011
?Almost A Statistic <beelzibub2@comcast.net> wrote: > ... i managed to delete my old vista. i downloadeed a new 1 from cnet. > i just tried to put it back on the sys. bad idea (no op so no read > etc). how do i make the disk run??? Did you try turning it off and on again?
Piotr Krzyżań...60/63 07 Sty 2011
"Przebojów" z OE ciąg dalszy:, zamiast eksportować i importować konta po prostu jest wpisałem z palca. Ale o ile prawidłowo odbiera (z obu kont) o tyle nie można NIC wysłać: "serwer odpowiedział, że adresat jest bee", a adresat jest OK, bo na tym samym koncie przez webpopa Interii poszło bz problemu. Czego szukać> Co można zrobić? Łącze to Orange Freedom Pro, ale numer portu SMTP
Remek11/11 06 Sty 2011
Witam. Mam taki problem z pecetem - start - wylacz komputer - wylacz i wszystko bylo by okej jak by sie wylaczyl, ale nie tylko startuje.Zeby go wylaczyc to trzeba przytrzymac przycisk od wlaczania komputera. Wszystkie programy lacznie z Windows HP dzialaja poprawnie. Mozna z tym zyc. Dziala tak juz od 3 miesiecy. Komputer sprawdzony programami antywirusowymi i anti-malware.W sieci
W.P.18/18 06 Sty 2011
Mam problem: próbuję uruchomić "Kadu dla Windows" jako lekką alternatywę gg10 i problem: "nie można połączyć się z serwerem (tu IP)" takie samo Kadu na Linuksie działa wyśmienicie. Komputery (bo próbuję na 2) to XP SP3, HE i Pro. Nie jest to kwestia "Zapory" bo Kadu jest w "Wyjątkach" a poza tym ją wyłączałem i też nic. Ma ktoś pomysł? Ew inna lekka alternatywa dla "krowy" GG10
W.P.13/13 06 Sty 2011
WiFi "działa ale nie działa": sytuacja jak napisałem. AP zabezpieczony WEP, wyłączone filtrowanie MAC, drugu PC się łączy bez problemu. Laptop Fujitsu-Siemens Amilo ma wbudowaną kartę WiFi. Adres IP statyczny. We "właściwościach sieci bezprzewodowych" pokazuje "połączono. Tylko Internet NIE działa. Nawet pinga nie daje się wykonać (timeout). XP Pro SP3. Karta "pstryczkiem" włączona
W.P.4/4 06 Sty 2011
Trafił się problem z programem DOSowym (tak, tak, jeszcze sporo takich specjalistycznych): zamiast pl literek -> "krzaki". Autor programu kazał sprawdzić czcionkę LucidaConsole i fakt,, była uszkodzona. Zainstalowałem z innego komputera i teraz programy typu Word POPRAWNIE widzą pl literki w czcionce. Natomiast w oknie programu (jak i na full screenie) "krzaki". Obejściem problemu okazało
Piotr Palusińs...11/11 05 Sty 2011
Witam, używam OE do obsługi dość dużej ilość maili i od jakiegoś czasu zauważyłem, że przy wyszukiwaniu wiadomości (niezależnie po jakim polu) OE, pomimo obecności tych maili w folderach, nie zwraca ich w wynikach wyszukiwania. Foldery kompaktuję regularnie, ale nie pomaga. Jest jakiś inny sposób, żeby OE przebudował sobie bazę maili, czy z czego on tam korzysta, aby wyniki
Piotr Krzyżań...2/2 05 Sty 2011
Jak się znajduje adres email posmastera dla danego adresu/domeny? Konkretnie potrzebuję napisać do www.atheros.cz, że akurat dla mojej karty link do steroników (ar5005g) jest uszkodzony. Adresy root@stheros.cz i webmaster@atheros.cz nie działają ("odbija") W.P.
Janusz3/3 05 Sty 2011
W programie Outlook mam ustawione różne konta i różne podpisy do nich. Wszystkie wstawiają się doskonale poza tym, który zawiera logo (plik graficzny). Czy ktoś wie, dlaczego tak się dzieje i co można z tym zrobić?
Rafa?12/12 05 Sty 2011
Siec oparta na windows xp prof i udostepniane drukarki ( na USB lub LPT) na kilku komputerach. Na wszystkich komputerach zainstalowane drukarki z pozostalych komputerow w sieci. Na jednymod kilku dni kazda nowo instalowana drukarka z sieci instaluje sie na USB lub LPT ( sciaga ustawienia z komputera udostepniajacego) - nie ma mozliwosci zmiany portu bo wszystkie opcje we
jerzu3/3 04 Sty 2011
Thunderbird 3.1.7, po skasowaniu maila z dowolnego folderu nie jest on widoczny w koszu, plik "trash" w katalogu konkretnego konta powiększa się z każdym skasowanym postem. Dodatkowo w "Menedżerze katywności" mam coś takiego: "Przeniesiono 1 wiadomość z Odebrane do Kosz" i zaraz po tym "Usunięto 1 wiadomość z folderu kosz". Nigdzie nie mogę namierzyć opcji odpowiedzialnych za kasowanie
Smok1/1 03 Sty 2011
Cześć. Szukam rozwiązania następującego problemu. Mam prosty arkusz kalkulacyjny, właściwie to nawet nie mający ani jednej formuły. Chciałbym go wydrukować, wstawiając w jedną z komórek kolejne imię i nazwisko. Potem zmiana tego rekordu i ponownie wydruk. Coś bardzo zbliżonego do korespondencji seryjnej w Word (próbowałem przenieść dokument bazowy do worda, ale sypie się cały układ).
sz.3/3 03 Sty 2011
Witam, mam kolumnę, gdzie chciałbym podawać temperaturę w st. C jako wartość liczbową ze znakiem, tak aby: - dla T>0 wpisuję np. '2', a uzyskuję '+2"; - dla T=0 wpisuję '0' i pozostaje '0'; - dla T<0 wpisuję np. '-3' i pozostaje '-3'. Chodzi mi więc właściwie o znak + dla T>0 (reszta formatuje się domyślnie). W Formatowaniu komórek/Liczby/Kategoria:Niestandardowe/Typ:(...) są różne
sz.1/1 03 Sty 2011
Witam, stworzyłem sobie taki oto formularz w programie Word 2003: http://www.sendspace.pl/file/de81d581977ed3df19d8437 Jak łatwo zauważyć na końcach tabel są pola sumowań. Niestety nie potrafię się zabrać za zrobienie marka VBS, które by mi te proste obliczenia wynonywało samoczynnie. Prosiłbym o wskazówki lub pomoc osoby znające ten temat. Z góry bardzo dziękuję. pzdr, sz.
Servant2/2 02 Sty 2011
Jak zmusić Hastymail2 do wyświetlania do kogo mail poszedł? W tej chwili mam tak: +-----------+-----------+-----------+---------+ |Temat | Od | Data | Rozmiar | | | | | | a potrzebuję: +-----------+-----------+-----------+---------+ |Temat | Do | Data | Rozmiar | | | | | | Przez chwilę miałem na początku
L3/3 02 Sty 2011
Proszę o napisanie na email zeku(at)vp.pl
Piotr Palusińs...26/26 01 Sty 2011
Muszę przenieść dane na nowy sytem, w tym pocztę skonfigurowaną w OE. (2 konta) - które pliki skopiować? Tj, gdzie jest poczta, druga poczta, i książka adresowa? Jakby jeszcze ktoś mnie oświecił z takim samym pytaniem jak chodzi o gg10 to byłoby mniód :) W.P.