Ta grupa jest zamknięta. Ciągle możesz jednak tworzyć nowe wątki na grupie Office również związanej z tematem.
Jeżeli chcesz dodać nowy wątek na grupę Office kliknij tutaj.

Marcin Frankows...1/2 15 Maj 2009
Mam zainstalowany OE 6.00.2900.2180 i do niego OE QuoteFix 1.19.2 ze spolszczeniem. No i mam problem, QF w zasadzie nie robi nic więcej niż wstawianie wrotki. Nie działa wyświetlanie emotikon, nie działa *wytłuszczanie* _podkreślanie_ i /kursywa/ dla pisanego tekstu. Kolory poziomów cytatu widoczne są tylko w oknie edytowanej wiadomości. W wiadomości odebranej i czytanej wszystkie są
Marek3/3 15 Maj 2009
Sytem Win XP ulegl uszkodzeniu. Niestety nie mozna go naprawic z instalatora, gdyz ten nie widzi zadnej istniejacej instalacji. Jakie pliki sprawdza instalator, dzieki ktorym stwierdza, czy jest jakas instalacja czy tez nie ? Pozdrawiam Marek
Piotr Palusińs...16/16 15 Maj 2009
Gdzie należy pogrzebać aby Windows XP HE nie zmieniał w BIOSie czasu systemowego? Mam 2 systemy (Win i Linux) i po każdej zmianie systemu muszę na nowo ustawiać czasy. I drugi problem. System nie resetuje komputera. Monitor i klawiatura wyłączają się ale wiatraki i diody na obudowie pracują. Wyłączanie komputera jest OK. Wiem że ok. 2 lata temu pisał o tym któryś z dobrych duchów tej
AK5/7 15 Maj 2009
Witam, poleccie prosze programik do czyszczenia pamieci dzialajacy w trayu. Najlepiej lekki i bezproblemowy. -- Pozdrawiam Andrzej Konarski www.akwarystyczny24.pl
Markow1/2 15 Maj 2009
Witam, Pendrive po podłączeniu wykrywa się jednak nie instaluje się wolumin. Urządzanie jest widoczne w menadżerze urządzeń i w zarządzaniu dyskami. Ręczne przypisanie litery dysku nic nie daje. Podejrzewam, że jest to kwestia zmiany jakiegoś klucza w rejestrze, ale nie mam pojęcia gdzie szukać. Aha, komputer był zawirusowany i prawdopodobnie któryś złośliwy program pozmieniał
Max1/1 15 Maj 2009
Witam. Od kilku dni nurtuje mnie problem ciaglego w zasadzie braku dostepu do folderu sieciowego. Po zeresetowaniu komputera jest OK....po jakims czasie znowu komputer nie widzi tego folderu. Inni uzytkownicy w sieci dzialaja na nim caly czas. Co to moze byc?? Przemek
Wojtek Pietrusz...2/2 14 Maj 2009
Zrobilem reinstalke XP po usunieciu wirusow z opcja R i teraz mam komunikat: Zanim mozna bedzie wykonac logowanie, ta kopia Windows musi byc aktywowana w firmie MS. Czy chcesz teraz aktywowac system Windows? Co mam z tym robic? Da sie to jakos ominac?
Andy5/12 14 Maj 2009
Witam. Mam TC 6,01 i ma on problem z duza iloscia plikow w momecie przegrywania na dysk lub serwer. Do obslugi serwera znalazlem FileZilla, jednak jestem przyzwyczajony do TC i chcialbym go uzywac chociaz do pracy na dyskach. Czy jest jakas wersja TC ktora sobie radzi z wieksza iloscia plikow ? Od razu w temacie TC zapytam, czy ma ktos z grupowiczow link do NC ostatniej wersji dosowej
Piotr Palusińs...13/15 14 Maj 2009
nie mogłem w internecie znaleźć informacji wiec może ktoś tu będzie wiedział: chodzi o proces DPCs (Deferrend Procedure Calls), niedawno zauważyłem wzmożoną aktywność tego procesu (skacze do 20% obciązenia procka cały czas), proces jest ukryty dla menadżera windowsowego, dopiero w alternatywnym eksplolatorze go widać, nie daje się też skilować, proces niestety nie ma numeru PID, oraz
Piotr Palusińs...2/2 13 Maj 2009
"Program Internet Explorer nie może wyświetlić witryny sieci Web" to komunikat dla tego linku ktory podales. Ale tylko dla tej strony inne bez problemu. >> Witam. Chodzi o stronę http://status.przejdzdoplay.pl . Po zalogowaniu >> się >> widzę ramkę z takim napisem "Aby strona wyświetlala sie prawidłowo >> wymagany jest plugin Flash Player i włączona obsługa skyptów javascript. >>
Piotr Palusińs...3/3 13 Maj 2009
Witam Zainstaluj flash player dla ie 8 i po problemie . U mnie na 8 jest wszystko w porządku Użytkownik "darek638" <darek638@orange.pl> napisał w wiadomości news:O5AJPeL0JHA.4716@TK2MSFTNGP02.phx.gbl... > Witam. Chodzi o stronę http://status.przejdzdoplay.pl . Po zalogowaniu się > widzę ramkę z takim napisem "Aby strona wyświetlala sie prawidłowo > wymagany jest plugin Flash Player i
Piotr Sadrakula...1/1 13 Maj 2009
Witam znawcow i prosze o rade: Dwa dni temu komputer przygasil ekran do czerni i wyswietlil na tle tej czerni duza klepsyderke. Zaktywizowala sie siec, dlatego po 10-15 sekundach zresetowalem przyciskiem i juz sie to nie powtorzylo. Odpalone byly tylko typowe progsy. Athlon XP 2000+, Radeon 9550, 768 MB RAM, HDD 320 ATA, WindXPProfSP3, NIS 2009 [aktualne]. Wszystko sprawne. Co Panowie
qba1112/2 12 Maj 2009
Witam, Piszę w ostateczności bo już nie mam pomysłów (i przejrzałem większość tematów jakie są w necie z tym związane) co może być nie tak. Przy wysyłaniu poczty otrzymuje komunikat: Sender address rejected: not logged in; Jeżeli wyrzucę pozycje z smtpd_sender_restrictions, reject_sender_login_mismatch to mogę wysyłać ładnie. Mam zrobione dwie identyczne konfiguracje i druga
Tmk1/2 12 Maj 2009
Używam Vista ultimate z wszystkimi ważnymi aktualizacjami. Nie wiem co się stało, ale za każdym razem jak próbuję odtworzyć plik mp3 lub wav z HDD to dostaję komunikat "Czy chcesz otworzyć ten plik?". Pliki są skojarzone z winampem. UAC mam wYłączone. Jak się tego pozbyć? Nie chodzi mi o odblokowanie tych plików na karcie właściwości, tylko żeby takie zabezpieczenie wogóle nie
psuja-winxp2/4 12 Maj 2009
Witam. Jakim programem mogę skopiować na dysk plik video z uszkodzonej płyty CD? Normalnie nie da się, błąd CRC. Próbuję programem BulletProof FileCopy i też stanął w miejscu. Oczywiście miejsca gdzie płyta jest uszkodzona chcę pominąć, nie zależy mi na wszystkich klatkach. TIA -- Krasnal...
Wojtek3/4 12 Maj 2009
Witam Czy w trakcie odczytu/zapisu danych z pendrive'a s? zapisywane tak?e gdzie? na dysku twardym komputera otwierane/zapisywane pliki z tego pendrive'a? Chodzi mi o to czy mo?na dotrze? na danym komputerze (mo?e jaki? katalog tymczasowy) do raz otwartego/zapisanego pliku z pendrive'a w sytuacji gdy tego pendrive'a ju? nie mamy... System operacyjny to Windows XP (ntfs). TIA
Piotr Palusińs...14/14 11 Maj 2009
Witam, Jak pozbyc sie irytujacego bug'a w Windows XP powodujacego, ze po pewnym czasie uzywania znikaja prawie wszystkie ikony w tray'u i nie sposob sie do nich dostac? Kiedys wystarczylo dopisac cos do rejestru lecz w kolejnych SP przestalo to wnosic skutek. -- Pozdrawiam, Marek
Piotr Palusińs...2/2 11 Maj 2009
Witam. Mam maly problem z XPH. Otoz jakis czas temu zmienilem w domu router i cale ustawienia sieci. Nowe adresy ip (brama, maska, dns) przyznawane sa automatycznie. Tak tez jest ustawione w protokole TCP/IP. Niestety po ponownym uruchomieniu komputera windows wrzuca stare adresy IP przelaczajac dodatkowo na reczne adresy ze starymi nastawami. Szukame i grzebalem w rejestrach, na
...:::Tomek:::....3/3 10 Maj 2009
Witam, Windows XP Home i Winamp 5.33. Podczas zmiany głośności dźwięku z poziomu Winampa zmienia się także głośność dźwięku w systemie (suwak Wave). Jest to irytujące, bo np. cichym sluchaniu muzyki i wyłączeniu Winampa Wave pozostaje ustawiony na niskim poziomie, więc jeśli włączę potem jakikolwiek inny program korzystający z karty dźwiękowej, to muszę zwiększać poziom głośności.
Sailor6/7 09 Maj 2009
Witam Canopus zwariowal i po kilkunastu sekundach kodowania pokazuje blad "STD underflow error". Przeinstalowanie nic nie dalo. Jakas rada?
r4idsi r4i1/1 09 Maj 2009
HOla, solo deciros que mi experiencia al comprar mi cartucho dsi, ha sido buena, recibi el pedido al dia siguiente de haberlo hecho por la web, y gracias a que esta gente me ayudaron telefonicamente, pude echar andar el cartucho dsi. No tenia ni idea, ahora que lo se, es facilisimo,, solo era copiar y pegar. Ahh me dijeron que existe una pagina para bajar los juegos muy buena www.espalnds.com
Marek4/4 08 Maj 2009
Witam, Gdy uruchamiam jakis program, np. windows explorer poprzez klawisz windows+E, albo worda 2x klikajac na dokumencie itp to zdarza sie, ze przez 30s nic kompletnie sie nie dzieje. W drugim przypadku nie da sie nic zrobic w oknie z dokumentami az do czasu kiedy Word czy inny program nie rusza. CPU w tym czasie jest zupelnie nieobciazony. Chwile potem wszystko dziala
Miroro9/9 08 Maj 2009
Z moim Excelem (Office 2003) coś się porobiło. Mogę otworzyć dowolna ilość arkuszy z różnych plików i arkusze te otwierają się, natomiast zamknięcie dowolnego powoduje zamknięcie wszystkich. W Wordzie takiego zjawiska nie mam. Czy znacie na to jakieś antidotum? TIA -- Big Jack ////// ( o o) GG: *660675* --ooO-( )-Ooo-
Łukasz ' pow3r...1/7 08 Maj 2009
Czy jest możliwość blokowania wyświetlania konkretnych elementów strony za pomocą wbudowanych mechanizmów IE8 lub może poprzez jakieś dodatki. Chodzi o narzędzie podobne do Adblock przeznaczone do przeglądarki Firefox.
Michal Kawecki4/4 08 Maj 2009
Witam, mam notebooka HP Pavilion dv9770ew. Mam nagły problem z siecią bezprzewodową System: Vista Home Premium Karta sieciowa WiFi: Intel PRO/Wireless 3945ABG Dziś zamiast ikonki połączenia z siecią wyświetliły mi się monitorki z czerwonym krzyżykiem i opisem: stan połączenia nieznany. Klikam prawym klawiszem i "Diagnozuj i napraw" ale wówczas mam okno: "Nie można uruchomić
Dav1/1 08 Maj 2009
Hej, Pytanie za 10 pkt. Jak dodać NULL device w Windows XP 64 ? W rejestrach jest wpis, ma niby dobrze parametry ustawione, ale w urządzeniach go nie ma. W normalnej wersji 32bit nie ma problemu. Potrzebuje to, bo zajefajny kompilator C++ w Visual Studio nic nie chce skompilować bez niego :( Pozdrawiam, Dav
Daniel Stawicki2/2 08 Maj 2009
Witam, zainstalowalem IE8 i przestal dzialac mi open office, a dokladnie plus office 2009. Spotkal sie ktos z tym problemem? jak go rozwiazac? Pozdrawiam
Andrzej Bańkow...1/1 07 Maj 2009
Przy każdym celowym i świadomym zamykaniu I E ( wychodzeniu z przeglądarki) pojawia się komunikat " I E napotkał problem i wymaga zamknięcia. Prepraszamy za niedogodność." wraz z zapytaniem czy wysłać raport czy nie. W dzienniku błędów - źródło błędu - błąd aplikacji opisany jako : Aplikacja powodująca błąd iexplore.exe wersja 7.0.6000.16827, moduł powodujący błąd - nieznany, wersja 0.
Konrad2/2 07 Maj 2009
Witam ! Poszukuję sposobu na odchudzenie menu kontekstowego w operze 9.64 gdyż jak dla mnie kilkanaście opcji po prostu zaśmieca mi m.kontekstowe. Z tego co pamiętam w operze 8.x edytowało się jakiś plik, ale gdzie, co i jaki to już znaleźć nie mogę ;) Z góry dzięuję za trafne podpowiedzi.
piecia aka drac...2/6 07 Maj 2009
Witam Macie jakąś propozycję żeby wyłączyć komputer po określonym czasie nieaktywności. Jedyne co mi przychodzi do głowy to wygaszacz ekranu który będzie wyłączał komputer. Tylko z chęcią bym dalej wykorzystywał dany wygaszacz ekranu(w moim przypadku jkdefrag). W przypadku wyłączenia miało to by być definitywne wyłączenie komputera, nawet jak są jakieś pootwierane dokumenty. --
szrot11/11 06 Maj 2009
System XP PRO+sp3. Wszystko funkcjonowało normalnie, aż tu nagle dzisiaj nie mogę użyć żadnego pendriva (próbowałem kilka, używanych i nowy). Nie instaluje się jako nowy dysk, w menedżerze urządzeń występuje tylko w pozycji kontrolery ums/masowe urządzenie magazynujące USB oraz pozycji wolumin uniwersalny - jest niby OK. Żadna aktualizacja sterowników nic nie daje, "urządzenie działa
Kamil Jońca1/1 06 Maj 2009
Czy jest gdzieś napisane (np. RFC), że przy pobieraniu pop3 nowe wiadomosci mają być dopisywane na końcu? Pytam, bo ostatnio spotkałem się że nowa wiadomość pojawiła się w środku (fragment logu fetchmaila): [...] skipping message x@x:818 not flushed skipping message x@x:819 not flushed skipping message x@x:820 not flushed skipping message x@x:821 not flushed skipping message
Mariusz4/4 06 Maj 2009
Witam Mam pytanie , czy mo?na wy??czy? przyciemnianie ekranu monitora w laptopie po od??czeniu zasilania sieciowego ? Objaw jest taki ?e po od??czenia zsilania ekran przyciemnia si? i praktycznie nic nie widac na dworze podczas s?o?ca. Czy t? funkcje mo?na wy??czy? ? System Windows XP home. Laptop MSI na amd Mariusz
Jacek Maciejews...1/1 06 Maj 2009
Witam Od 2 czy 3 lat używam Opery i takich sęków nigdy nie miałem jak z ostatnią wersją 9.64. Ostatnio dwa razy pod rząd mi się rozsypała. W pierwszym przypadku skutkowało to utratą danych kont pocztowych i kontaktu z katalogiem "mail", w wyniku czego zniknęła cała poczta. (Oczywiście, same mbs w katalogu leżały). Drugi raz zniknęły ustawienia indywidualne takie jak czcionki, wielkości,
Michal Kawecki13/13 06 Maj 2009
Zdecydowałem sie skorzystać z programu Windows Memory Diagnostic. Nie mam w komputerze stacji dyskietek więc zgodnie z sugestią na stronie Microsoftu wypaliłem startową płytkę CD-ROM. BIOS w komputerze ustawiłem na start z CD-ROM. Wszystko wg mnie odbyło się poprawnie. Program wystartował z płyty, pamięć została przetestowana. Zgodnie z zaleceniem przed ponownym uruchomieniem komputera
Marek3/3 05 Maj 2009
Witam, Czy istnieje jakis sposob na przywrocenie ustawien Outlooka 2007 po reinstalacji systemu tak jak to sie robilo w wersji 2000? Zalezy mi na odtworzeniu pieczolowicie opracowanych podpisow, ustawien kont email i regul do nich. Nigdzie nie moge doszukac sie takiej mozliwosci, a w helpie ani slowa o tym. Nie sadze, zeby Microsoft cofnal w rozwoju swoj produkt przeoczyl taka
Grzegorz Niemir...2/2 05 Maj 2009
Witam, mam potrzeb? zablokowania pliku przed jego kopiowaniem ale nadal musi by? mo?liwo?? u?ywania go. Problem wynika z tego, i? aplikacja nie mo?e w ?aden spos?b by? skopiowana z komputera. pozdrawiam i licz? na pomoc, m00
Piotr Palusińs...2/2 05 Maj 2009
tylko w tłumaczeniu na polski
Alli Szakal1/1 05 Maj 2009
W jaki sposob, po zaznaczeniu kilku (wielu) smieci, mozna te spamy hurtem dodac do listy zablokowanych nadawcow? Dotychczas musze pojedynczo wykonywac ponizsze instrukcje: Akcja > Wiadomosci-smieci > Dadaj nadawce do listy zablokowanych nadawcow. Dziekuje i pozdrawiam.
Jarek4/6 05 Maj 2009
Podłączyłem pod port USB (front) dysk w obudowie zewnętrznej, co zakończyło się jakimś komunikatem o problemie z urządzeniem. Po wypięciu obudowy zewnętrznej i podpięciu w to miejsce pendriva pojawia mi się komunikat "To urządzenie HI-SPEED może działać szybciej, jeśli podłączysz go do portu HI-speed USB" Generalnie ten port USB działa ale teraz dużo wolniej niż przed awarią i
Ricardo2/4 04 Maj 2009
Vista Home Premium SP1 PL 64-bit. IE7 nie otwiera stron sieci web - DNS Error... Pinguje bez problemu po adresach IP. Googlajac widze, ze nie tylko ja mam taki problem. Znalazlem w sieci mnostwo dziwacznych domyslow i chalupniczych sposobow wyeliminowania usterki - jednym pomaga to, drugim tamto, a jeszcze innym nic nie pomaga... Straszna sciema jak na system operacyjny tej klasy z
Piotr Palusińs...6/7 04 Maj 2009
Witam, 1 - W jaki sposób ustawić IE8, aby sam po uruchomieniu przechodził w tryb przeglądania InPrivate? Teraz musze włączyć przeglądarkę normalnie i dopiero wtedy przejść w ten tryb. 2 - Za każdym razem gdy wyłączam IE8, to znika także "haczyk" potwierdzający włączenie filtrowania InPrivate - ponownie uruchamiając IE8 muszę także ponownie włączyć filtrowanie. Co należy zrobić, aby
Jacek SkowroĹ...2/2 03 Maj 2009
Mam takie pytanie, choć pewnie bardzo głupie... i niektórzy mogą sie śmiać ale niestety nie umiem tego nigdzie znaleźć. Jak stworzyć podpis, który zawsze będzie się pojawiał przez wysłaną przeze mnie wiadomość.... Mam Thunderbirda i używam go tylko do grup dyskusyjnych. Proszę o wyrozumiałość, z kompa głupia nie jestem ale nieraz proste rzeczy są trudne.
Piotr Krzyżań...4/6 03 Maj 2009
Witam W jaki sposób skutecznie zablokować grę? Chodzi o np: tibia. W GPO nałożyłem blokadę na plik tibia.exe, ale cwaniaki zmieniły nazwę pliku i gra działa. Zablokowałem port w firewallu, wiec zmienili port w ustawieniach gry na inny i działa. Wyłączyłem instalatora (usługę), zainstalowali (nie korzysta z MSI?). Jak zablokować cholerstwo, aby nie byli w stanie uruchomić,
Tom4/4 03 Maj 2009
Witam, Jak mozna zmienić adres www w przeglądarce IE? Za każdym razem, kiedy zmieniam adres w przeglądarce i ustawiam go jako strone główną po zamknięciu okna przeglądarki i ponownym jej uruchomeiniu z uporem maniaka zmienia mi wpisany przeze mnie adres na http://go.microsoft...... Czy kotś z szanownych grupowiczów może wsazać mi co należy zrobić? Tomek
Piotr Palusińs...3/3 02 Maj 2009
Witam, chodzi szczególnie o "wyszczyszczenie" wszelki ustawień sieciowych, tcp ip et caetera po odinstalowaniu programów typu p2p (bearshare limewire, kazaa i inne) Fizycznie programy te są zdezinstalowane, na dysku nie ma już żadnych po nich śladów, także w rejestrze ( i w usługach) wszelkie dostrzegalne dla mnie wpisy są usunięte. Czy mylę sie myśląc, że jednak jakieś pozostałości
Piotr Palusińs...1/1 02 Maj 2009
In news:gtgroi$1r5$1@news.motzarella.org, *MOK* <mm5701@gmail.com> typed: > Czy można gdzieś w XP kliknąć, żeby system w danym momencie pobrał > aktualizacje tak samo jak robi to automatycznie ? > > Albo coś sobie powyłączałem, albo nie mogę znaleźć. Widzę tylko > aktualizacje automatyczne i aktualizacje poprzez stronę www. WU i tam ustawisz -- Piotr Palusiński [Microsoft MVP -
h2o1/1 01 Maj 2009
Witam wszystkich, moze ktos wie jak ustawic albo w ogole wywalic zmaine kolorow zakladek w IE8 Michal
Piotr Palusińs...14/15 01 Maj 2009
Witam Grupe, Moze ktos wie jak poradzic sobie z niedzialajacym paskiem wyszukiwania na stronach internetowych pod najnowszym IE8 PL ? Uzywajac kombinacji klawiszy Ctrl+F, pojawia sie jedynie pusty szary pasek, a powinny byc na nim okienko wyszukiwania i jakies tam przyciski. Podobnie rzecz ma sie, gdy opcje wyszukiwania uruchamiam z rozwijanej listy: Pasek menu > Edycja > Znajdz na