Ta grupa jest zamknięta. Ciągle możesz jednak tworzyć nowe wątki na grupie Office również związanej z tematem.
Jeżeli chcesz dodać nowy wątek na grupę Office kliknij tutaj.

HatMan1/1 09 Mar 2009
Konieczna jest całkowita ( na ile jest to możliwe ...) dezinstalacja i ponowna instalacja takich składników już istniejących na dysku z Winxp jak : IE 6 , Java MS i Java SUN, Macromedia flash player 10 etc. O ile te ostatnie to nie problem - da się to zrobić dość prosto - może tylko w rejestrze wytrzeć wszelkie ślady będzie trudniej - o tyle usunięcie IE oraz wszelkich ustawień tegoż to
Piotr Palusińs...4/4 08 Mar 2009
Witam, mam wydaje mi sie banalny problem, a;e nie moge wpasc jak go rozwiazac. W niektorych katalogach nie wyswietlaja sie nazy plikow pod miniaturami. W wiekszosci podobnych katalogow jest ok, wiec wydaje mi sie, ze to jakies ustawienia zmienione przeze mnie nieumyslnie. -- Pozdrawiam Andrzej Konarski
Tomaszek7/11 08 Mar 2009
Mam u znajomych problem(?): przy KAŻDYM uruchomieniu systemu (XP Pro SP3) chce "naprawiać system plików na E:" -> dysk drugi, bez systemu ale ze swapem. Jak mu pozwolić, to "sprawdzi" i następnym razem znów to samo. NIE jest to problem dysku fizycznego (sprawdzony narzędziem WDka). System raczej nie zawirusowany (Avira). Ki diabeł? W.P.
Japeth The Goat...1/1 08 Mar 2009
Witam Mam Vist? Ultimate + sp1 32b. Po zalogowaniu, zawsze automatycznie ?aduje si? proces WMP i zaczyna skanowa? wszystkie podpi?te zewn?trzne no?niki pami?ci (pen drive). Troszk? jest to dla mnie irytuj?ce i chcia?bym to ca?kowicie zablokowa?, by nigdy nie skanowa?. Czy da si? to jako? wy??czy?? -- Pozdrawiam Japeth The Goath
Przemysław Ryk3/3 08 Mar 2009
Dlaczego tak jest, że jak się zmniejsza wielkość ikony na pulpicie to automatycznie zmniejsza się wielkość czcionki w oknie Eksplorator Windows i Panel Sterowania? -- animka
Piotr Palusińs...4/6 07 Mar 2009
Mam problem z jedna niewymiarową (małą) klawiaturą... klawisze ALT oraz WIN sa niewielnie i w taki polozeniu ze czesto przy bezwzrokowym pisaniu zamiast polskiego ł włącza mi sie blokada systemu czy da sie skrót WIN+L jakos dezaktywowac?? TIA wójek googiel mi nie pomogl :(
Tomek1/3 07 Mar 2009
Witam! Przepraszam, że piszę tutaj, ale grupa alt.pl.komunikatory jest bardzo słabo uczęszczana. Liczę na wyrozumiałość i odpowiedzi. Używam Skype'a w wersji najnowszej, czyli 3.8.0.188 pod Windows XP Pro. Na liście mam sporo kontaktów. Gdy Skype działa mogę m.in. wybrać "dostępny" i wtedy jestem widoczny dla wszystkich z listy, albo wybrać "niewidoczny" i wtedy mogę widzieć kto
Diabół0/4 07 Mar 2009
Witam. Parę miesięcy temu zainstalowałem Windows Vista. Obok partycji XP, utworzyłem nową dla Visty. Pamiętam, że starałem się ukryć partycję XP przed Vistą i zainstalowałem dodatkowy boot manager, który miał to umożliwić. Visty i jej partycji już dawno nie ma (został Windows XP), boot manager (ten dodatkowy) został odinstalowany, a przy starcie komputera ciągle odpala mi się
Michal Kawecki2/3 07 Mar 2009
Jakim programem powiększyć partycje. Partition Magic 8 nie działa:(( System Vista 64bit Ultimate Pozdrawiam
Axelbest0/10 07 Mar 2009
Witam, mam problem z trojanem lub innym ustrojstem. Najpierw opisze moj komputer : system windows xp pro sp3, codziennie uaktualniany eset smart security (na dzien dzisiejszy baza wirusów nr 3906), oprocz tego regularnie uaktualniany spybot. Trojanem albo rootkitem, sam nie wiem, zaraziłem się przenosząc go na pendrivie. Nod32 z pakietu eset wykrył dwie infekcje Win32/AutoRun.LZ.worm
MichaelData0/1 07 Mar 2009
Czasami śmieszny lecz momentami zastanawiajacy artykuł :) http://www.chip.pl/chip/artykuly/porady/2009/02/celowe-bledy-w-xp-promuja-viste -- MichaelData Sygnaturka sponsorowana: http://wpisz.sobie.pl
wubeker1/9 07 Mar 2009
Mam licencję Windows XP Professional SP2 - wersja angielska. Niestety posiałem gdzieś nośnik. Czy da się ściągnąć skądś obraz + pakiet multilanguage (j. polski)?
Michal Kawecki0/8 07 Mar 2009
Dostałem od znajomego dysk z padniętego laptopa. Mam odzyskać jakieś ważne pliki JPG. Pliki miały być w katalogu "documents and settings". Po podpięciu dysku do mojego kompa (windows XP) dysk jest widoczny ale dostęp do kilku katalogów między innymi "documents and settings" jest zabroniony. Pyta się o login i hasło którego nie znam. Dysk pracował pod vistą. Można to jakoś obejść (czyli
jakup0/1 07 Mar 2009
jakup pisze: ...nie mogę znaleźć tego, który miałem jakiś czas > temu u siebie - mogłem włączyć zmianę tapety co określony czas z poziomu > chyba okna konfiguracji ekranu; Właściwości: Ekran i tam była dodatkowa > zakładka "Slideshow". zgadza się, dobrze pamiętałem, że to chyba powertoy MS, ale z 2001 roku. W późniejszych pakietach z jakichś powodów MS wyciął parę fajnych zabawek.
jakup2/3 07 Mar 2009
In news:gommto$1bmc$1@news.mm.pl, *jakup* <jakup13@interia.pl> typed: > Szukałem! nie znalazłem :( > Wiem, że jest cała masa programików do automatycznej zmiany tapet > pulpitu w kompie, ale nie mogę znaleźć tego, który miałem jakiś czas > temu u siebie - mogłem włączyć zmianę tapety co określony czas z poziomu > chyba okna konfiguracji ekranu; zdaje się, że wchodziłem po prostu przez >
Piotr Palusińs...5/5 06 Mar 2009
Mam pytanie. Jak zalaczyc do swojej wiadomosci wysylanej do kogos podpis cyfrowy (taka ikonka ze wstazeczka). Fajnie to wyglada, a chcialbym sobie tez cos takiego zafundowac. Pozdrawiam, M. -- -- Nigdy nie kloc sie z glupcem, ludzie moga nie dostrzec roznicy.
karoleks1/1 06 Mar 2009
Witam. Czy może mi ktoś podrzucić pomysł jak "hurtowo" zmienić nazwy w tabelach zawartych w bazie access? chodzi o kilkadziesiąt tabel i w nazwie każdej z nich należy zamienić ciąg znaków np: "k_tabela" na "kopia_tabela". dzieki z góry za pomoc. Pozdrawiam. Karol.
Tomaszek1/3 06 Mar 2009
Witam. Używam do oglądania filmów programu Dziobas Rar Player. Jednak ma on jedną wadę. Mianowicie kiedy zostaje wyłączony monitor (brak ruchu myszy i klawiatury przez jakiś czas ustalony w opcjach zasilania), dziobas również "gaśnie" (także na wyjściu telewizyjnym). Jak to obejść??? Nie chcę rezygnować z wyłączania monitora kiedy jest bezczynny (prąd ostatnio podrożał), no i
Piotr Palusińs...4/5 05 Mar 2009
Mam WinXP SP3 Home, Daemon Tools i chwilowo 4 wirtualne napędy, gdzie montuję sobie obrazy. Wyłączam im opcję autouruchamiania, a one za każdym razem po reboocie startują. I tak za każdym razem po włączeniu kompa lub resecie mam pootwierane różne autostarty, setaupy itp :( grzebałem w opcjach DT, właściwościach każdego napędu z osobna i bez rezultatu. Na kompie są 3 konta userów, moje
Piotr Palusińs...4/4 05 Mar 2009
Mam taki problem, że znikają mi adresy stron internetowych z paska adresu ie po resecie systemu. Gdzie to zmienić żeby nie ginęły po restarcie xp? Pozdro,
Karol Y0/2 05 Mar 2009
Witam, kombinuje z wszystkimi sterownikami po kolei. Teraz zainstalowałem najnowsze i sytuacja się odwróciła w drugą stronę, znowu w skrajność, już pisze. Karty mobilne (8600M GS) mają trzy profile taktowania: standard 2D, low 3D, performance 3D. Mam włączoną funkcje Powermizer, ale na jednych sterownikach albo trzyma się kurczowo wtedy standard 2D i za nic się nie chce zmienić albo
Tomaszek0/5 05 Mar 2009
Jest sobie myszka optyczna PS/2 firmy A4 Tech ( model OP-3D nie ma supportu na stronie, więc nie szukajcie nawet ) Chciałem ją ożenić z portem PS/2 w laptopie IBM Thinkpad T23 i udało się to w 50%. To znaczy myszka chodzi do momentu zniknięcia planszy - "Trwa ładowanie ustawień osobistych" Po załadowaniu ustawień osobistych myszka umiera. To znaczy myszka reaguje na ruch ( miga
JoteR39/47 05 Mar 2009
Witam Podczas oglądania filmików (i scrollowania) na youtube dławi mi Xp-ka. Nie jestem pewień czy problem wystepuje z winy wersji Adobe flash player (może zainstalować jakąś poprzednią wersję bo mam najnowszą) czy też z winy opery (9.23). System regularnie czyszczony z wpisów rejestru (jv PoweTools) i cookies (CCleaner)...trojanów i virów również brak. Problem wystepuje od miesiąca .
Piotr Palusińs...16/17 04 Mar 2009
Od pewnego czasu pojawia sie znany komunikat " wyst?pi? b??d w skrypcie na tej stronie " Na stronach internetowych jest wiele r?znych post?w z grup dyskusyjnych i wiele r??nych opis?w jak z tym zjawiskiem walcy? - niestety ?aden spos?b w moim przypadku nie przynosi pozytywnych rezultat?w . Mo?e macie jaki? sprawdzony spos?b jak sie pozby? tego b??du. Andrzej
Tomaszek8/9 04 Mar 2009
Czy ktos moze mi napisac jakie sa mozliwe rozdzielczosci trybu tekstowego pelnoekranowego pod CMD w XP, ustawiane poleceniem MODE CON LINES=?? COLS=??. Googlajac znalazlem takie cos "Przykladowe tekstowe tryby pracy sterownikow SVGA to: 80x30, 80x43, 80x60, 132x25, 132x30, 132x43, 132x60, wszystkie w 16 kolorach." Jakbym sie nie staral, to moge uzyskac tylko 80x25, 80x43 i 80x50 (za
vogl0/7 04 Mar 2009
Witam Mam HDD 160GB (pracował jako dodatkowy dysk, podzielony na 3 partycje) który się prawdopodobnie przegrzał pracując przez dłuższy czas w kieszeni. W efekcie z czasem zaczęły pojawiać się błędy w odczycie niektórych plików oraz ostatecznie zniknęła jedna partycja. Po jakimś czasie udało mi się odzyskać dane z tej zaginionej partycji ale nadal nie mogę jej odtworzyć tak aby była
Piotr Palusińs...10/11 03 Mar 2009
Dlaczego RegCleaner nie chce się zainstalować na systemie plików NTFS? To znaczy instaluje się, ale w sumie to go nie ma. -- animka
demarqs0/3 03 Mar 2009
Witam, kupilem karte sieciowa D-link DUB- E100 USB 2.0 i nie moge jej zainstalowac. Zmienialem pory USB, odinstalowywalem i nic. Ciagle jest zolty znaczek w menadzerze urzadzen. Prosze jakies sugestie, Porty USB sprawne, inne urzadzenia dzialaja. Padam juz ze zmeczenia, od rana to "gwalce". Dlatego USB bo padly wszystkie sloty PCI i sieciowka na plycie.Win XP Home. Tomi-c
TomoT0/1 03 Mar 2009
witam co nalezy wpisac w temacie aby zostala zmieniona nazwa poprzedniego tematu czyli co musze wpisac w temacie nowej wiadomosci aby zmienic temat aktualnej wiadomosci na nowy cos w rodzaju: newytemat (was: zmiana tematu) - to niestety nie dziala potrzebuje ta zmiane z poziomu tematu lub z poziomu php (mam skrypt ktory wysla wiadomosc na usenet) TomoT
Piotr Palusińs...2/2 03 Mar 2009
This is a multi-part message in MIME format. ------=_NextPart_000_002F_01C99BE6.69858070 Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=original Content-Transfer-Encoding: 8bit
Piotr Palusińs...2/2 03 Mar 2009
W przeglądarce IE7 występuje funkcja: WYSLIJ >>STRONA POCZTĄ E-MAIL Funkcja ta jest nie podświetlona (z resztą: wyślij>>łącze pocztą e-mail też), nie mogę wysłać strony. Pomocy!
Michal Kawecki0/8 03 Mar 2009
Witam Czym najlepiej przemaglowac nowy dysk, zeby w miare szybko wykryc jakies problemy "fabryczne"? Najlepiej jakis soft, ktory zapuszczony przez 3 dni mielil by dane na losowych sektorach, cos jak test predkosci losowego odczytu/zapisu, ale zeby dzialal dlugo i robil co jakis czas przerwy na ostudzenie dysku. Jest cos takiego? -- pozdrawiam Norbert
Goomich10/37 03 Mar 2009
Opera 9.63. Gesty myszy podobno dzialaja odrazu w operze. Mi potrzebny jest tylko jeden, ktorego w tym programie nie umie uruchomic, moze ktos moglby pomoc? Chodzi o otwarcie odnosnika w nowej karcie, ktora otwiera sie w tle za pomoca gestu myszy poprzez przeciagniecie odnosnika lewym przyciskiem myszy, bez wzgledu na to w ktora strone przeciagne mysza, bez przyciskania klawiszy na
Marcin Frankows...0/9 03 Mar 2009
Witam, Mam Windows Vista Home Premium i nie mogę znaleźć w nim żadnego programu pocztowego, coś w rodzaju Outlook Expressa. Czy źle szukam czy sam Windows nie daje już takiego programu? MS Offica z Microsoftowym Outlookiem nie mam. Irk -- Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
ted1/1 03 Mar 2009
od kilku odbiorcow przychodza mejle raz czytelne a innym razem nieczytelne cos w rodzaju, dlaczego czy ktos wie moze jakies ustawienia <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN"> <HTML><HEAD> <META http-equiv=3DContent-Type content=3D"text/html; = charset=3Diso-8859-1"> <META content=3D"MSHTML 6.00.6000.16809" name=3DGENERATOR> <STYLE></STYLE> </HEAD> <BODY
ted1/1 03 Mar 2009
mam kilku na liscie odbiorcow od ktorych przychodzi raz normalna, czytelna poczta innym razem jak ponizej. dlaczego tak jest? ted Received: from wf-out-1314.google.com ([209.85.200.175]:60820 "EHLO wf-out-1314.google.com" rhost-flags-OK-OK-OK-OK) by kps4.mod5.onet with ESMTP id S67112228AbZBVVcCiM3lE; Sun, 22 Feb 2009 22:32:02 +0100 Received: by wf-out-1314.google.com with
fred1/8 03 Mar 2009
NortonDiskDoctor usunął partycję z Mandrivą 6GB,nie chodzi mi o Mandrivę ale o utracone 6GB.Jest program czy inna możliwość odzyskania utraconego miejsca?
Lord Vader12/17 03 Mar 2009
Witam serdecznie Mam nastepujacy problem. Do niedawna pracowalem jako operator w pewnej angielskiej firmie. Tydzien temu zostalem zawieszony a wczoraj otrzymalem zwolnienie dyscyplinarne. Zarzucono mi NIEAUTORYZOWANY dostep do plikow i jaskrawe naruszenie zasad bezpieczenstwa. Sprawa wyglada nastepujaco. Na komputerze na ktorym pracowalem jest zainstalowany system windows XP. Kazdy
Michal Kawecki2/8 02 Mar 2009
nie wiem czy odpowiednia grupa ale może ktoś będzie wiedział o co chodzi. na zainstalowanym XP jest zainstalowany Norton Ghost 2003, gdy chcę za jego pomocą zrobić obraz partycji to ghost wyświetla mi następujacy komunikat: "Unable to find a free MBR slot in the Virtual Partition DLL. This is usually due to there being on free primary partition slots left on the boot disk." czyli z
Arkadiusz 'Blac...1/2 02 Mar 2009
Mam konto ****@tlen.pl i ostatnio odbiorcy moich maila donosza ze poczta ode mnie nosi dopisek spam lub prawdopodobny spam! Dlaczego tak sie dzieje i jak to mozna zmienic?
rs0/3 02 Mar 2009
poszukuje programu ktory by zliczal na jakie strony wchodzi uzytkownik(itp.) i potem na tej podstawie tworzyl wykresy tygodniowe, miesieczne itd. kiedys natrafilem na taki program tylko zapomnialem nazwy.
Piotr Palusińs...3/3 02 Mar 2009
In news:goghk9$a5i$1@news.onet.pl, *Picia* <picia@op.pl> typed: > Witam, > Mam pendriva z system U3. Chcąc zabezpieczyć się przed wirusami dokonałem > takich zmian poprzez pliki .reg: > [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer] > "NoDriveTypeAutoRun"=dword:000000ff > "NoSaveSettings"=dword:00000000 > i drugi: > REGEDIT
Piotr Palusińs...1/1 02 Mar 2009
In news:goetqr$2tp$1@news.onet.pl, *obe* <bombonier@op.pl> typed: > Mam licencję Windows XP Professional SP2. Niestety posiałem gdzieś nośnik. > Czy da się ściągnąć skądś obraz + pakiet multilanguage (j. polski)? Zadzwon na infolinie Microsoftu i poproś o nowy nośnik, numer tel. 0801 308 801 -- Piotr Palusiński [Microsoft MVP Windows Desktop Experience] https://mvp.support.
TM0/1 02 Mar 2009
Witam Szukam klienta poczty lub/oraz grup przez przegladarke. Cos w stylu OE, tylko z poziomu WEB'a i najlepiej by bylo mozna to zainstalowac na swoim serwerze. Za wszelkie informacje bede wdzieczny. Pozdrawiam -- TM
TM1/1 02 Mar 2009
Witam Do poczty oraz grup uzywam Sylpheed 2.6.0 (GTK+ 2.10.14 / GLib 2.12.13 Operating System: Win32). Problem mam z pobieraniem grup dyskusyjnych, a mianowicie wiadomosci nieprzeczytane sa ponownie pobierane. Czyli otwieram wybrana grupe, pobiera mi 100 wiadomosci, czytam 10 (zaznaczam jako przeczytane), wychodze z grupy i po ponownym wejsciu, do przeczytania mam 180 (z czego dokladnie
Saiko Kila2/3 02 Mar 2009
Witajcie Chcę edytować plik host w 64 bitowej Viście JAK??!! Zabezpieczony przed zapisem i nic nie mogę z tym zrobić :/ -- BaGRoS http://www.BieliznaDlaCiebie.pl http://BoskiSen.pl
gargamel3/3 01 Mar 2009
zna ktos jakis internetowy opis rejestru xp? chodzi o opisy poszczegulnych galezi i ich przeznaczenie.
Gupik1/10 01 Mar 2009
mam pytanie przed testowaniem, czy ten nowy norton mocniej zamula kompa nic 2007/2008 ??
Michal Kawecki1/3 01 Mar 2009
Witam, Korzystam z laptopa (W-XP) i podłączam dodatkowy monitor w domu jak również (już inny) dodatkowy w pracy. Oczywiście od czasu do czasu pracuję bez dodatkowego monitora. Wszystko świetnie działa, dopóki nie zmienię zewnętrznego monitora. Robi się kompletny bałagan na pulpicie i za każdym razem muszę porządkować pulpit od nowa. Czy jest jakiś sposób, żeby w każdej konfiguracji
Michal Kawecki3/4 01 Mar 2009
Mam taki problem. Mam kilkanascie identycznych plikow (dokumentow w excelu), znajduja sie w roznych katalogach na dysku. Czy w XP jest jakis magiczny sposob, aby zmiana w jednym z dokumkentow "przenosila" sie na pozostale pliki w innych lokalizacjach tak automatycznie? pozdrawiam J.