Ta grupa jest zamknięta. Ciągle możesz jednak tworzyć nowe wątki na grupie Office również związanej z tematem.
Jeżeli chcesz dodać nowy wątek na grupę Office kliknij tutaj.

Waldek \Jakec\ ...2/4 07 Maj 2008
Hi! Mam problem z GG. Odpalam ten komunkator - nie łączy się z serwerem. Nawet nie widać, żeby próbował. Nic nie zmieniam w systemie - instaluję na nowo GG (tę samą wersję) - łączy się bez problemów. Restart kompa - GG nie łączy się. Instalacja GG - łączy się. I tak w kółko cały czas. Co może być grane? XP Pro SP2. 3mcie się. -- Waldek "Jakec" Bulkowski http://film.
Markus Sprungk3/6 07 Maj 2008
Witam, sciagnalem: Service Pack 3 Build 3244 RC1 Windows XP PL + spolszczenie[32 bit]. Czy ta wersja jest OK? Warto ją instalować? Bo jest tu numerek z instalką ang. i późniejszym spolszczeniem. Pozdr
Waldek \Jakec\ ...1/1 07 Maj 2008
Hi! Właściwie nie wiem, czy to dobra grupa na takie pytanie :) Muszę wiedzieć, czy na lapku Toshiba x200 można bez problemu zainstalować XP? Ktoś z Was próbował? Na pytanie mailem do Toshiby dostałem odpowiedź... Sterowniki są, powinno być ok - nie próbowaliśmy. :) 3mcie się. -- Waldek "Jakec" Bulkowski http://film.e-informator.pl
Markus Sprungk2/2 06 Maj 2008
Jest sobie taka płytka: http://www.asus.pl/products.aspx?modelmenu=2&model=1417&l1=3&l2=11&l3=369&l4=0 Docelowo ma być do niej podłączony dysk SATA i w związku z tym pytam, czy w przypadku tej płyty trzeba integrować sterowniki od mostka południowego z instalarką czy dysk SATA pracujący w trybie AHCI zostanie wykryty przez instalator Windows XP. Będę instalował na kompiku z taką
Grzegorz Niemir...6/6 06 Maj 2008
Chcialem zainstalowac sp3. W polowie zawiesil sie caly komputer i jedyne wyjscie to reset. Odplalam sp3 jeszcze raz i tym razem pasek postepu przez 20 min sie nie ruszyl. W menedzerze zadan uzycie procesora nie rusza sie poza 4 %. Jednak caly czas na obudowie komputera swieci sie ikonka HDD. Klikam Anuluj. Dalej sie swieci. Z menedzera wylaczam update.exe i juz. W sekcji szczegoly nic
Piotr2/5 06 Maj 2008
Przepraszam za NTG, ale nie znalazłem innej, w miarę czynnej polskiej grupy na ten temat. Mam kilka osobnych plików Excela 2007. W każdym pliku jest kilka arkuszy z ocenami dotyczącymi kilku uczniów. Uczniowie (ciągle ci sami), są oceniani co miesiąc według tego samego testu i co miesiąc dla każdego z nich generowany jest arkusz wyników. Przykładowo: Skoroszyt 1: Akrusz A (Jaś
Piotr Palusińs...2/2 06 Maj 2008
Witam Do kiedy wspierany będzie XP Pro i Home ? Pozdrawiam
Exploris8/13 06 Maj 2008
Sciagnalem ze strony update microsoftu sp3 pl do xp. Teraz nie wiem czyw arto to instalowac. Mam tylko jedno pytanie: czy mozna to odinstalowac?
Barnaba1/2 06 Maj 2008
Za nic na świecie nie chce mi się zainstalować aktualizacja KB947864. Jest na to jakiś sposób? L-D
Leszek K.1/6 05 Maj 2008
Witam Spiąłem laptopa HP 6670 (VISTA SP1 pl) do TV LCD SHARP XL2 poprzez kabel HDMI. Po kilku minutach grzebania w konfiguracji Visty (sterownika grafiki i audio) udało i się uzyskać obraz 1920x1080. Niestety dzwięku - brak ;(. Próbowałem juz różnych ustawień karty dziękowej...i nic. Przecież w kablu HDMI płynie też dzwięk, tylko jak go wysłać do TV z laptopa. Czyżby miałby to być
Leszek K.2/2 05 Maj 2008
System Windows XP Home SP2 Płyta główna: Gigabyte GA-M56S-S3 nVidia nForce 560; HDD: Seagate 320 GB Barracuda 7200.10 (16MB, Serial ATA II, zapis prostopadły) HDD zasadniczo pracuje w trybie ultra DMA tryb 6, ale po zrobieniu kopii dysku programem przełącza się samoistnie w tryb PIO. MOzliwe że przełącza się tez z innego powodu. Pomaga tylko skasowanie sterownika i restart.
Piotr Palusińs...13/32 05 Maj 2008
Witam! Mam takie nietypowe pytanie. Niedlugo ma wyjsc SP3jka do XPka... Czy zalozenie bedzie takie samo jak SP2 mialo ze SP3 bedzie zawiera wszystkie dotychczasowe latki (krytyczne i zalecane) jakie wydano do momentu wydania SP3 ? Chodzi o to na przykladzie czy jak mam plyte z XP SP1 (kupionego za czasow SP1 jak wyszedl) to teraz instalujac z update bezposrednio SP3 (jak
Piotr Palusińs...2/2 05 Maj 2008
Witam, Mam pewien problem, od wczoraj w sekcji " Moj komputer" gdy klikam na partycje dysku np. "C" lub "D" nic sie nie otwiera. Przegladanie dysku dziala tylko w przypadku: prawy przycisk myszy i opcja otworz lub eksploruj. Co sie stalo i jak temu zaradzic? Z gory dziekuje za odpowiedz,
Piotr Palusińs...7/7 05 Maj 2008
Witam, Mam na kompie zainstalowanych kilku u?ytkownik?w i chcia?bym wiedzie? kiedy (data ewentualnie czas) kto si? loguje. Czy Windows XP ma jakie? standardowe narz?dzie dzi?ki kt?remu mog? pozna? te informacje?? Prosz? o odpowiedz, Z g?ry dzi?kuje,
Piotr Palusińs...10/13 05 Maj 2008
Witam Nigdy wcześniej się nad tym nie zastanawiałem i nigdy też do niczego nie było mi to potrzebne i nawet nadal nie jest, ale piszę, bo po prostu chciałbym zaspokoić swoją ciekawość. Otóż po zainstalowaniu Windows XP, system prosi o nadanie nazwy użytkownika, która to nazwa musi być różna od nazwy komputera (wybranej wcześniej) oraz inna od słowa Administrator. Po utworzeniu, konto to
Artur Grdeń2/4 05 Maj 2008
Z tego co pamiętam , odpowiada za to któraś z usług i można to wyłączyć. Poszukiwanie w guglach nie dało rezultatów, wczytywanie się w opisy usług takoż. Którą wyłączy (przełączyć) i co przy okazji moze z tego przykrego wyniknąć? $tipa
Jdrek2/2 05 Maj 2008
Mam plik excel-a, w którym mam jeden arkusz o nazwie Zlecenie nr1. W tym arkuszu chcę umieścić przycisk pod który miałoby być dołączone makro, które wywołałoby akcję dodania nowego arkusza w tym pliku i zmieniłoby nazwę tego nowego arkusza na Zlecenie nr2. Może ktoś mógłby mi pomóc? Z góry dziękuję. dydek
skylla2/2 05 Maj 2008
witam, Jak sprawdzić ilość wolnej pamięci RAM w trakcie pracy kompa (XPpro)? -- ------------------------------------ Serdecznie pozdrawiam SMi Przy udzielaniu odpowiedzi, bardzo proszę o zachowanie ciągłości (poprzedniej) korespondencji !!!
SMi4/5 05 Maj 2008
witam, Na jednym komuterze (!!!) nie wyświetlają mi sie 3 ikonki (pdf, drukuj, wyslij) na stronie www.malgorzata.szafarz.net. Mam wrażenie, jakby IE sie "zacinał" na pobieraniu tych ikonek... Poczatkowo winiłem za to providera i hosting, ale jak podpiąłem zamiennie innego PC'ta i zobaczyłem, że wszystko smiga jak nalezy, to okazało sie jasne, że przyczyna tkwi w tym PC-cie, tzn.,
Animka2/4 05 Maj 2008
Mój XP od kilku dni sygnalizuje brak pliku ,,null'' Niemożliwe jest pobranie jakichkowlwiek aktualizacji. Co z tym zrobić? Sławek --
Animka2/3 05 Maj 2008
Cyba od 5 lat mam komputer z OEM Windows XP pro + servisPack 2 na oddzielnej plytce. Kilka razy juz przeinstalowywalem system i nigdy nie bylo problemu. Dzisiaj zformatowalem partycje systemowa i zainstalowalem system ponownie. Wszystko byloby OK tylko sewis Pack nie chce sie instalowac i mowi ze Numer rejestracyjny Windows moze byc bledny ale przeciez przy instalacji windows ten numer
tuMEk1/3 04 Maj 2008
macie pomysł jak ją odzyskać na pulpicie ? -- pozdro tuMEk
Michal Kawecki1/7 04 Maj 2008
Witam! 1. jaka musi być kolejność instalacji i systemów, aby tak było: na początku dysku fizycznie (partycja C -XP, póżniej następna w kolejności partycja D - 2000) ? 2. zakładamy, że nie bedziemy korzystać z zewnętrznych bootmanagerów 3. czy warto instalować oba w/w systemy na partcycjach podstawowych ? Do dyspozycji : czysty zestaw z dyskiem WD3200AAKS SATA2 , który będzie
JS2/2 04 Maj 2008
Witam, wczoraj chciałem wyszukać jakiś plik na dysku ale po kliknięciu "wyszukaj" w oknie folderu i podaniu maski pliku kundel siada na czterech literach i nic dalej. Użycie procesora wzrasta do 100% - nawet ciężko zamknąć to okno. Co na to poradzić, bo opcja czasami by się jednak przydała. JS
Kacper Lis1/1 04 Maj 2008
Mam Windows XP Pro SP2 PL Zainstalowalem windows live z plyty dolaczonej do Komputer Swiata. Wszystko bylo git. Tylko Galleria fotografii wymagala skladniki Windows Imaging (jak ktos da link spoza strony microsoftu to bede wdzieczny). Poczta systemu Windows Live dzialala. I tu nagle klops. Odpalam Poczte i wychodzi mi Instalator Poczty... Po chywili znika i nic. Ponowna instalka tez
MichaelData4/15 04 Maj 2008
Witam. To mala firma, kilka komputerow w sieci LAN/WLAN wszystkie na WinXP Prof. Do internetu mamy dostep przez moj PC od Sferii poprzez modem AnyDATA. Innej mozliwosci nie ma, siedziba firmy jest na obrebie miasta. Tygodniowy limit 1 GB pracownicy potrafia przekroczyc w ciagu jednego dnia (filmy, filmiki, muzyka.). Nastepuje stopniowe przykrecenie kurka przez Sferie. W rezultacie
?ukasz Pierzcha...1/3 03 Maj 2008
czy pod xp da sie wylaczac i zalaczac dyski twarde w menadzerze zadan? narazie mam jeden dysk w systemie i pewnie dlatego nie mozna, ale jak bede mial ich kilka?
Dominik 'Rathan...1/2 03 Maj 2008
Witam, Ciaag dalszy :) (cos wcisnalem) : tomek@bajdy.plChcialbym aby znalazl sie na liscie spamowej.Pozdrawiam,Vit Stwosz
Marcin Nowak3/3 03 Maj 2008
Witam. Od jakiegos czasu przy zamykaniu systemu pojawia sie informacja, ze program WMS Idle nie moze zakonczyc zadania (nie odpowiada) czy chcesz zakonczyc (standardowe przerywanie pracy programu) Co to za program? Patrzylem do uruchomionych zadan ale nic tam nie ma takiego. Czy ktos wie co to jest. Marcin
Vit Stwosz1/1 03 Maj 2008
Witam, Ostatnio na kilka serwerow dostalem maila - spam z adresu :
Bruno Ramone1/1 02 Maj 2008
System Windows Vista HP Grafika: GeForce 7300GT, stery chyba z grudnia. Monitor: LCD Philips 170B Dotychczas połączenie odbywało się kablem DV. Wyjechałem na 5 dni więc wyłączyłem kable zasilające z komputera i monitora. Po powrocie podłączam kable zasilające, a tu na ekranie "no video input". Mówię sprawdzę na analogowym - poszło. Zaraz po odpaleniu zaczął się instalować SP1 więc nie
qwerty1/2 02 Maj 2008
Potrzebuję zabić proces, a następnie go uruchomić z linii poleceń. Czy to możliwe, a jeśli tak, to jak? Pozdrówka - Leszek
Michal Kawecki2/2 02 Maj 2008
Witam serdecznie. Muszę usunąć plik z folderu windows32 lecz system nie zezwala-wyswietla kominikat o braku uprawnień na koncie z uprawniniami administratora. Jakto zmienić? System vista x64 HP. pozrawiam Meesser
Michal Kawecki1/2 02 Maj 2008
Niedawno kupilem Nowy komputer i windows XP OEM. W instrukcji Windowsa pisze ze nalezy ten produkt aktywowac wchodzc na Wszystkie programy Narzedzia systemowe Aktywacja systemu Windows. Jest tam ikona z dwoma kluczykami ale po wybraniu jej nic sie nie dzieje, nie ma zadnego komunikatu ani informacji. W pasku zadan tez jest ikonka z dwoma kluczykami i ona tez nic nie robi tylko w dymu
Michal AKA Miki1/2 02 Maj 2008
Witam serdecznie wszystkich. Proste pytanie. Mam XP Home. W poprzednich wersjach Wina porzadkując dysk można było wykonać defragmentację połączoną ze skomasowaniem wszystkich (prawie) plików na początku dysku. Teraz nie widzę takiej możliwości, jest tylko goła defragmentacja bez dodatkowych opcji. Czy ja źle szukam czy rzeczywiście tego nie ma. Liczę na pomoc jak zawsze. Pozdrawiam.
Marcin Frankows...1/3 02 Maj 2008
Andrzej Adam Filip pisze: > <cytat-z-nagłówków> > Mime-Version: 1.0 > Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2" > Content-Transfer-Encoding: base64 > </cytat-z-nagłówków> > > Dziwne i nietypowe ale w miarę nowoczesne czytniki powinny sobie > poradzić. Co nie zmienia faktu, że format niepoprawny.
HatMan2/2 02 Maj 2008
Witam Chcę zainstalować sterowniki do drukarki HP 930C oferujące wszystkie możliwości bo te uniwersalne są okrojone i drukarka wolniej pracuje. Mam plik EXE ze strony hp, odłączam kabel usb, instaluję, kończy nię to sukcesem, ale po włączeniu drukarki w kilka sekund wykrywa ją i używa systemowych driverów. Jak zmusić ją by pozwoliła wybrać sterownik?
Piotr Palusińs...3/3 02 Maj 2008
Witam serdecznie wszystkich Mam takie pytanie. W opcjach internetowych IE6 był przycisk usuwania plików tymczasowych i przycisk usuwania cookies. W IE7 jest jeden przycisk usuwajacy te pliki łącznie ale oprócz tego historię, hasła i jeszcze jakieś informacje. Ja nie chcę usuwac historii ani haseł tylko tymczasowe i cookies, jak to zrobic z poziomu przeglądarki? Liczę na rzeczową
grazzy.cool@gma...1/1 02 Maj 2008
Learn English!!!! Change ur language and you change ur thoughts. Learn English and free download Grammar & dictionary. Just click the website and share ur thoughts.... "Give a man fish and he'll eat once! Teach a man to fish and he'll eat for a lifetime". http://Onlinespokenenglish.googlepages.com/home
archimonde@pocz...1/1 02 Maj 2008
czy istnieje jakis sposob lub program do zmiany RTC alarm biosu? tak zeby wieczorem mozna bylo ustawic start kompa rano o okreslonej godzinie?
krzysztof1/4 01 Maj 2008
Witam Mam taki problem: Jest komputer, w którym są dwa konta - Joasia (upr. administratora) oraz Gość tylko do buszowania w necie - konto oczywiście z ograniczeniami. Jest wygaszacz ekranu w którym zaznaczone jest [x] po wznowieniu wyświetl ekran logowania. Jednakże po wznowieniu wyświetlany jest ekran logowania w starym stylu (okienko do wpisania nazwy użytkownika i hasła), a ja
Piotr Palusińs...1/1 01 Maj 2008
In news:fvaqtn$oc8$1@aioe.org, *Enelmans* <enelmans@onet.pl> typed: > http://img160.imageshack.us/my.php?image=ojejkuev2.jpg > > tu screen z błędem - jakieś pomysły? Spadaj -- Piotr Palusiński [Microsoft MVP Shell/User] https://mvp.support.microsoft.com/profile/Piotr.Palusinski news://msnews.microsoft.com/microsoft.public.pl.windows Nigdy nie kłóć się z głupcem, bo ludzie mogą
PaLiwon1/1 01 Maj 2008
Witam. Czy Power Point potrafi odtworzyć klip video w formacie MPEG-2? Chciałbym umieścić w prezentacji krótki film zapisany w tym właśnie formacie (DVD Video), ale mam kłopot z jego odtworzeniem. Windows Media Player odtwarza go właściwie, a PP nie. W czym tkwi problem? -- PaLiwon W adresie mailowym zamień "xx" na "mm".
MichaelData1/3 01 Maj 2008
itam. Mam następującą sytuację. Posiadam sztywne łącze i komputer. Chcę poprzez ten komputer po lanie udostępniać to łącze. Na kompie mam Windows XP. Udostępnianie systemowe działa bez zarzutu. Ma tylko jedną wadę. Nie mogę monitorować jaki procent swojego pasma korzysta jakiś klient z ftp'a, http, itp. Czy jest jakiś soft do monitorowania, wykresowania, ograniczania pasma
jj1/1 01 Maj 2008
Witam Mam problemy z dźwiękiem z przegladarki np. filmiku z serwisów YouTube odtwarza bez dźwieku Macie może jakiś pomysł mam Viste Basic 64
Janusz1/1 01 Maj 2008
Kiedyś dostałem od Tajana makro ukrywające (zwijające) wiersze na podstawie zawartości zer w kolumnie D: Sub HideRows() Dim w As Long Application.ScreenUpdating = False For w = ActiveSheet.UsedRange.Rows.Count To 1 Step -1 Rows(w).Hidden = (Cells(w, "D") = 0) Next w Application.ScreenUpdating = True End Sub Makro działa poprawnie, przypisałem to makro pod przycisk "ukryj",
Michal AKA Miki5/6 01 Maj 2008
Witam wszystkich, prosz? was o pomoc Mam dwa komputery Windows Xp oraz windows 98. Oba w tej samej sieci lokalnej. Chcia?bym po?aczy? si? zdalnym pulpitem z windowsa Xp na win 98. Powiedzcie mi prosz? co b?d? potrzebowa?.Co zainstalowa? w Xp a co w 98. Dzi?ki za pomoc
Michal AKA Miki1/4 01 Maj 2008
jestem zdesperowana po usuni?ciu visty i zainstalowaniu xp nie mam d?wi?ku nie mog? odgrywa? film?w nie mam blu conecta no prawie nic teraz nie mam. Wiem ?e te tematy pojawiaj? si? na forach ale u mnie nic nie pomaga b?agam POMOCY.
Marek5/5 01 Maj 2008
Witam. Na kompie zakladowym kolega przywlókł mi jakies badziewie na pendrivie, (McAfee krzyczalo, ze to W32/Autorun.worm.bx.gen), ktore probowalo sie odpalic z Autorun-a. Choc antywirus wykryl atak, ale robal mimo to namieszal w systemie i teraz nie widac opcji "Show hidden files and folders" w opcjach folderów. Przegoglowalem neta i dowiedzialem sie, ze za manipulacje w tych i
Piotr Kąkol1/2 01 Maj 2008
Mam komputer który łączy sie z siecią WIFI, niestety nie pamietam hasła. Czy można jakoś wyciągnąc to hasło z tego komputera ? Szukam darmowego programu który robi to samo co: Wireless WEP Key Password Spy M