Proporcjonalna czcionka Temat: Re: Excel - dwa problemy.
Autor: Miroro Data: 25 Wrz 2008
Odwołania: 1
Użytkownik "Als" <111vax7@11111wp.pl> napisał w wiadomości news:1b0kj06w1u6a2$.1vwzhn65rpftq$.dlg@40tude.net...
> Mam dwa pytania typu "jak zrobić" odnośnie Excela 2003 lub 2007. Pytania > są > następujące: > - mam plik, w którym jest arkusz zbiorczy (roczny) i arkusze > poszczególnych > miesięcy (nazywane słownie - Styczeń, Luty itd.). Kolumny w arkuszach są > identyczne. W tej chwili treść muszę wpisywać dwa razy - do arkusza > rocznego i miesięcznego. Jak zrobić, żeby po wpisaniu nowej treści w > arkuszu rocznym automatycznie wpis dodał się do odpowiedniego arkusza > miesięcznego (i przy zmianach rocznego przenosiły się one na miesięczny)? > Pierwszą kolumną jest 'Data' (wprowadzana funkcją Data() ). Do > przeniesienia byłby obszar 11 komórek (czyli komórki A do K włącznie). > Wpisy są nieregularne, nie ma żadnej powtarzalności, nie da się > przewidzieć > ilości i terminu wpisu. > - znalazłem, jak wrzucić nazwę pliku albo arkusza do komórki. A jak > zrobić, > żeby na podstawie wpisu w komórce zmieniać nazwę arkusza lub pliku?
jak dobrze zrozumiałem wszystko jest w jednym pliku i potrzebujesz wpisać coś w arkuszu 1 (jakkolwiek się nazywa) do arkuszy od 2 do 13. Jeżeli tak to po co ci nazywanie arkuszy nazwą z komórki? No a 'przekierowanie' komórki z jednego arkusza do innego (innych) to można zrobić przez "=" no chyba ze coś nie tak zrozumiałem. A może zależnie od daty w 1 kolumnie ma być przeniesione do odpowiedniego arkusza miesięcznego jako kolejna pozycja? pozdrawiam Miroro)