Ta grupa jest zamknięta. Ciągle możesz jednak tworzyć nowe wątki na grupie Office również związanej z tematem.
Jeżeli chcesz dodać nowy wątek na grupę Office kliknij tutaj.

Kacper Lis1/1 17 Maj 2008
Mam Winxp sp2 home pl oryginal. Gdy uruchamiam doolna wersje san andeas multiplayer to nie ma na liscie zadnych serwerow. Wylaczylem firewala i nic. Co robic?
Michal Kawecki8/9 17 Maj 2008
Szanowni Koledzy! Przy podpisach ikon na pulpicie dodaly mi sie rozszerzenia LNK. Proba usuniecia tego powoduje zmiane obrazka ikony i nie dziala dany program. Jak to moge usunac Prosze o rade Pozdrawiam Wojtek
ARO1/1 17 Maj 2008
Witam. Mam dwa profile sprzetu: normalny i minimalny. Profil "minimalny" skonfigurowalem tak, by uruchamialy mi sie tylko niezbedne uslugi systemowe. Uslugi jak wiadomo konfiguruje sie w: panel ster. -> narzedzia adm. -> zarzadzanie.. -> uslugi Pytanie: czy programy dzialajace w tle, ktorych uruchamianie definiuje sie w msconfig mozna tak samo jak uslugi przypisac do wybranego
konrrado74@gmai...1/1 16 Maj 2008
Wyszukiwanie w excelu Mamy xls z dwoma arkuszami. Na pierwszym arkuszu znajduje sie tabela z wartosciami funkcji trygonometrycznych, tzn: w pierwszej kolumnie sa nazwy funkcji trygon. a w pierwszym rzedzie wartosci katow. Na przecieciu kazdego wiersza i kolumnyt znajduje sie wartosc odpowiedniej funkcji trygonometrycznej. Na drugim arkuszu wpisuje 2 parametry: nazwe funkcji i wartowsc
Chichotek2/3 16 Maj 2008
Posiadam komputer z licencją WMCE i niestety po uszkodzeniu dysku muszę zainstalować system od nowa. Niestety nie posiadam płyty instalacyjnej z WMCE a zanim dotrze od producenta komputera to minie kilka tygodni. W internecie (http://www.centrumxp.pl/WindowsXPMediaCenter/) wyczytałem że "Windows XP Media Center jest system zbudowanym na bazie Windows XP Professional" w związku z tym
marekjan5/7 16 Maj 2008
Witam, Znow zrobilem cos, nim pomyslalem.. Moj blad ale nie chcialem przynudzac. . Nie szly mi aktualizacje. Bylo tego z 90. Podejrzalem w archiwum i znalazlem rady: Odpalilem dwa *.bat z poleceniami: net stop wuauserv net stop cryptsvc ren %windir%\SoftwareDistribution SoftwareDistributionOld ren %windir%\System32\SoftwareDistribution SoftwareDistributionOld ren
Piotr Palusińs...1/2 16 Maj 2008
Witam Czy mozna i ewentualnie jak przenies maile z Outlook Express do Microsoft Outlook? Bardzo prosze o pomoc Pozdrawiam Artur
Michal Kawecki2/2 15 Maj 2008
Witam Posiadam HP Paviliona series 6000 z Vista dodalem go do sieci ale niestety nie wyswietlaja mi sie komputery.Czy jest jakas blokada ktora musze usunac zebym mogl zobaczyc wszystkie komputery.Dodam ze w komputerach z XP widze tego z Vista Pozdrawiam Artur
Michal Kawecki4/4 15 Maj 2008
Witam, mam wlaczone udostepnianie "proste" w Win XP, wszystko dzialalo do momentu resetu. Teraz jest tak, ze jeden katalog, ktory byl udostepniony caly czas - normalnie dziala, ale kazdy nowy jaki chce udostepnic - nie mozna do niego wejsc. To samo z drukarka, nie chce drukowac w sieci. Wszystko jest ustawione dla udostepniania "prostego" ale zachowuje sie jakby nie bylo. Czy ktos
Piotr Palusińs...5/6 15 Maj 2008
Jest sobie WinXP z systemem w wersji ENG. Na nim zainstalowany program : - plik programu (.exe) wraz z ang. interfejsem - po uruchomieniu soft sprawdza wersję językową Win i jeśli jest angielska to rusza dalej. Jeżeli jest inna to sprawdza czy w swoim katalogu ma plik językowy odpowiedni dla tej wersji. Jeśli tak (sprawdza tylko nazwę) to uruchamia się korzystając z interfejsu zapisanego
Pawel1/2 15 Maj 2008
Witam Chcialbym przygotowac plik odpowiedzi instalatora, ktory zawieralby tylko i wylacznie informacje na temat numeru seryjnego produktu, reszta ekranow chcialbym, zeby pozostala widoczna, jak moge to zrobic? Probowalem nLite'm ale oprucz zapamietania numeru seryjnego uparcie nie pyta o ustawienia sieci przyjmujac domyslnie DHCP P.S czy w pliku odpowiedzi da sie zrobic tak, zeby
Norbert17/25 15 Maj 2008
Problem ktory nie wiem jak rozwiazac. Ponowna instalacja XP na dysku C a po instalce sie okazalo ze owszem , caly XP jest na C ale 4 pliki sa na D i juz nie idzie go ani formatem potraktowac ani tych plikow usunac. Te pliki to boot.ini , bootfont.ini, ntdetect.com i ntldr Nie wiem co robic , pomozcie
Michal Kawecki1/5 15 Maj 2008
na wszystkich partycjach ntfs mam spore obszary zarezerwowane pod pliki mft, mozna jakos zmniejszyc te obszary, czy zazadzanie tym to wylacznie sprawa systemu?
kyrzi1/4 15 Maj 2008
Witam grupowiczów alt.pl.comp.os.windowsxp! 2008-05-15 | 07:01 Mam laptopa Acer 3100 który do tej pory chodził bez zarzutu z Win XP, teraz gdy próbuje go odpalać w czasie ekranu ładowania systemu, w pewnym momencie na ułamek sekundy pojawia się blue screen i restart. Zapewne dane z tego BSOD byłyby bardzo pomocne, tylko jak je wydobyć, jeśli pojawiają się tylko na ułamek
Dariusz Pelka3/3 15 Maj 2008
Hej, Jam tutaj nowy, witam wszystkich użytkowników, Na początek podstawowe pytanie - czy ktoś z Was mógłby mi pomóc w sprawie Windowsa Mobile 6? Wiem, wiem, to nie XP, ale nie ma żadnej zbliżonej grupy n/t Mobile... Chodzi mi o zamykanie aplikacji (PDA Asus 696, Win. Mobile 6) - aplikacja owszem, znika z ekranu, ale w Ustawienia - System - Pamięć - Uruchomione programy
Piotr Palusińs...4/4 15 Maj 2008
Witam! Mam problem z Windowsem. Po świeżej instalacji dzieje się to samo. Nieważne czy XP SP2 czy SP3. W momencie kiedy wcisnę prawy klawisz myszy na pulpicie wyskakuje mi klepsydra i to już koniec pracy. System jest zawieszony, działa tylko ctrl+alt+delete, w którym można zamknąć kompa. Żaden proces nie obciąża procesora, ale po próbie wyłączenia komputera explorer.exe nie może
tuMEk1/3 14 Maj 2008
Jak w temacie, SP1 nie daje się zainstalować, wywala błąd 800F081F. Próbowałem tego: http://www.microsoft.com/communities/newsgroups/en-us/default.aspx?dg=microsoft.public.windowsupdate&tid=374282f6-b55a-483d-8de9-a55a8bc4a72c&cat=en_US_d02fc761-3f6b-402c-82f6-ba1a8875c1a7&lang=en&cr=&sloc=en-us&m=1&p=1 oraz tego: http://www.microsoft.com/communities/newsgroups/en-us/default.
Piotr Palusińs...2/6 14 Maj 2008
Witam, Niestety, podejrzewalem ze 98SE nie beda sie nadawac do oprogramowania skanera Epson V200 i to sie sprawdzilo. Zatem instalacja z XP. Niestety, BRAK mozliwosci wyboru folderu do lokalizacji oprogramowania. Wszystko szlo na partycje systemowa. Kolega to wszystko odinstalowal i zmienil wpis do rejestru odnosnie lokalizacji Program Files (z dysku primary C: na D: logical).
Przemko3/3 14 Maj 2008
Witam, Szukam informacji na temat skryptowych komend do palenia plyt dvd, ktore bede mogl wrzucic do jednego pliku typu .bat lub .vbs. Dzieki temu moglbym zaplanowac zadanie i wypalic plyte o okreslonej godzinie. Ewentualnie prosze o rade jaki program do wypalania plyt pozwala wykonac czynnosci na zasadzie skryptowej. Plyta jaka ma sie wypalic to zwykla jednosesyjna DVDR z raptem
Wojtek6/6 14 Maj 2008
Witam Po odpaleniu komputera Windows nie odpala sie za pierwszym razem. Najpierw jest blad a dopiero po Ctrl+Alt+Del odpala sie normalnie. Ponizej screeny z sekwencji bootowania. Moze ktos sie spotkal z podobnym problemem http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/adeb75dd3a6b7ef6.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6e951bdcf1c473d9.html http://www.fotosik.
Johnson1/5 14 Maj 2008
Mam problem z plikami msi (kompozycje pulpitu ale nie tylko ściągnięte ze strony Microsoftu) - po próbie instalacji otrzymuje komunikat "Nie można otworzyć pakietu instalacyjnego. Zweryfikuj czy pakiet istnieje i czy masz do niego dostęp lub skontaktuj się z producentem". System jest nowy: "stoi" dopiero od tygodnia i początkowo z instalacją było OK. Prze instalowałem Windows
szerszen1/8 14 Maj 2008
Ibm T41 wifi: Intel 2200b/g Reinstalacja driverów do karty nic nie daje. W połączeniach sieciowych karta widnieje jako nie włączona. Przy próbie włączania pojawia się komunikat: "Połączenie nie powiodło się!" Jak się deintaluje SP3- ten wynalazek Bill'a Gates'a? Tragedia... -- ------------------------------------ Serdecznie pozdrawiam SMi Przy udzielaniu odpowiedzi,
Marek6/6 14 Maj 2008
Czesc Wam:) Nie wiem jakim cudem się to zdarza, ale czasem jakoś przypadkowo wcisnę jakąś kombinację klawiszy, że potem komp się zachowuje jakbym miał cały czas wciśnięty klawisz Control, co się objawia tym, że jak klikam myszką na ikony, to wszystkie kliknięte się zaznaczają, a gdy klikam na elementy listy wiadomości w Outlook-u, to też się zaznaczają wszytkie które
pioruns1/5 14 Maj 2008
Witam chodzi mi o mechaniczne zabezpiecznie jak np w dyskietkach. pawel
Piotr Wozniacki3/3 13 Maj 2008
Czy pod XP Pro SP3, aby pisać na DVD/RW albo DVD-RAM jak na zwykłym dysku, potrzebne są programy typu Nero inCD? Czy powinien go widzieć tak jak Vista?
Piotr Wozniacki1/1 13 Maj 2008
Czy pod XP Pro SP3, aby pisać na DVD/RW albo DVD-RAM jak na zwykłym dysku, potrzebne są programy typu Nero inCD? Czy powinien go widzieć tak jak Vista?
news.neostrada....1/1 13 Maj 2008
to jest zlodziejska strona. www.iq-test.pl/dealer_system.php?d=7589 pawel
Tomasz1/1 13 Maj 2008
Zainstalowalem ostatnio Google Desctop pod Windows XP. Kazalem indeksowac wszystko. Po zaindeksowaniu bylem porazony szybkoscia dzialania. Myslalem ze nareszcie nie bede potrzebowal windowsowego wyszukiwania. Niestety okazalo sie ze glowna zawartosc mojego komputera nie jest zaindeksowana i nic nie moze znalezc w plikach *.java, *.prg, *.bat itp itd. W opcjach jest zaznaczone ze ma
Grzegorz Danows...1/2 13 Maj 2008
Witam. Zastanawiam się nad wyborem wersji językowej. Chodzi o Vistę Business 64-bit. Czy jeśli mam wersję polskojęzyczną to mogę się przełączyć na angielski? Bo w druga stronę to raczej nie mozna (żeby w angielskiej wersji ustawić sobie polski język). Daletego nie wiem którą wersję wybrać czy PL czy EN bo czasem chciałbym mieć po angielsku. Pzdr.
Marek1/1 12 Maj 2008
Na komputerze z windows xp pro mam MS sqlExpress, foldery udostępniane "klasycznie". Czy komputer z win98 będzie pracował jako client takiego serwera ? czy to bedzie pracować jedynie z prostym udostępnianiem plików ? Na 5 komputerach w takiej sieci będzie pracował program z bazą na MS SQL serwer posadzoną na wspomnianym serwerze win XP, końcówki to komputery z win xp i 98. Jak prawidłowo
Piotr Palusińs...1/2 12 Maj 2008
Witam, Mam zainstalowana modyfikacje Windowsa XP o nazwie WindowsMX, z modyfikacji tej zostaly wyciete dodatkowe jezyki. W tej chwili potrzebuje zmienic sobie lokalizacje: Panel Sterowania -> Opcje regionalne i jezykowe -> Zakladka Zaawansowane i tam chce wybrac Angileski (Stany Zjedonczone). Jednak po kliknieciu przycisku zastosuj dostaje blad ze Windows nie byl wstanie ustawic
Piotr Palusińs...1/2 12 Maj 2008
Witam Przy probie instalacji sp2 komputer sie zawiesil. Pliki tymczasowe zapisywal na partycji D. Partycja D to u mnie caly dysk fizyczny fujitsu mpe3170at, ata 66, 17gb. System plikow jaki na nim byl to NTFS (chyba) lub fat32. Utracilem wszystkie dane na tym dysku: jest pusty, system RAW: http://tinyurl.com/56ubf5 Da sie uratowac dane, przynajmniej czesc. Mialem tam troche fotek z
tumek1/4 12 Maj 2008
Witam. Czy może mi ktoś krok po kroku napisać jak (w którym miejscu) w Viście ustawić takie opcje: - ładuj baterię w laptopie dopiero gdy jej poziom spadnie do 15% - zakończ ładowanie przy 100% Problem polega na tym, że mój lapek większość czasu jest podpięty do zasilacza, czasem muszę go przenieść, i odłączyć, chwilę popracuje, bateria spadnie mu np. do 90% i jak go podłącze, to on
Piotr Wozniacki7/7 12 Maj 2008
Czy jest może jakiś słownik najlepiej darmowy ale legalny do doinstalowania w MS Win XP tak żeby była możliwość sprawdzania pisowni bez posiadania MS Office? Może jest jakaś możliwość do zmuszenia Outlook Express żeby korzystał ze słownika zawartego w Open Office?
jacobs2/3 12 Maj 2008
Witam, Mam program na XP napisany na zamowienie, ma pracowac w sieci LAN. Potrzebuje wskazowki, jak zmierzyc ruch jaki on generuje w sieci LAN. Program bazodanowy, musze odpowiednio wyposazyc siec, aby sie nie zamulal. Dziekuje za pomoc j.
Piotr Palusińs...3/5 12 Maj 2008
Mam klawiature na ps/2 i do gry w toca na dzielonym ekranie, podlaczam druga usb niestety system zaczyna sie wtedy przywieszac - pewnie zbyt wiele klawiszy jest nacisnietych naraz... czy wiecie jak przyspieszyc dzialanie klawiatur? (taktowanie, a moze zeby system widzial je jako odrebne urzadzenia) -- Pozdrawiam, Wojciech Stańczak
ioo1/4 11 Maj 2008
Witam, próbuję wysłać pocztę z załącznikiem (teraz to już różnych typów plików) i wyskakuje mi komunikat, że program antywirusowy sygnalizuje błąd, obiekt nie może zostać przeskanowany! O co w tym chodzi? NODa używam od niedawna, nie znam jeszcze ustawień. Co muszę zmienić, żebym mógł wysłać pocztę z załącznikiem? Pozdrawiam. -- Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl ->
Emeryt6/6 11 Maj 2008
Witam wszystkich nie bedacych na majowkach, i zachecam do myslenie, w odpowiedzi na moja poczte za co serdecznie dziekuje. Nie moge wyslac poczty na news.tpi.pl grupa pl.misc.telefonia, otrzymuje komunikat: Program Outlook Express nie mogl oglosic Twojej wiadomosci. Temat 'Zapytanie', Konto: 'usenet', Serwer: 'www.usenet.pl', Protokol: NNTP, Odpowiedz serwera: '440 Posting not allowed',
Piotr Palusinsk...1/1 11 Maj 2008
In news:g07flo$2oo$1@inews.gazeta.pl, *kuzaj* <verizon@gazeta.pl> typed: > Usunalem kosz z pilpitu. Jak go przywrocic? PPM na pulpicie/ personalizuj/ Zmien ikony (po lewej u gory) -- Piotr Palusinski [Microsoft MVP Shell/User] https://mvp.support.microsoft.com/profile/Piotr.Palusinski news://msnews.microsoft.com/microsoft.public.pl.windows Nigdy nie kloc sie z glupcem, bo ludzie
Piotr Palusińs...5/7 11 Maj 2008
Po odinstalowaniu kiku programow graficznych ikonki .jpg widac jako "plik nie znany systemowi". Po kliknieciu na plik jest prawidlowo otwierany w Irfan View. W Irfanie mam zaznaczone "otworz .jpg" Podbnie jak w Moj komputer / opcje folderow i tu tez jest zaznaczony Irfan. Natomiast przy ikonach nie ma "miska". Szczerze mowiac denerwje mnie to. Cos pokaszanione w rejestrze ? Wczesniej
Piotr Wozniak3/3 11 Maj 2008
Witam. Szukam programu który ograniczał by pewne funkcje danemu użytkownikowi w winXP!? Chodzi mi o m.in. - żeby w ciągu 1 dnia user "ABC" mógł np. korzystać z internetu tylko przez 1h - niech user "ABC" nie ma dostępu do programu C:\XXX\ACD\acd.exe Muszę coś dodatkowo instalować, czy "sam" XP wystarczy!? Pozdrawiam.
news.onet.pl1/1 11 Maj 2008
witajcie, mam banalny problem, ale nie umiem sobie z nim poradzic. Korzystam niestety z visty, wszystko na komputerku smigało doskonale, w tym dzwiek. wczoraj instalowalam skype i musialam troche pozmieniac ustawienia dzwieku, zebym slyszala rozmowe i odwortnie. Wszystko pieknie, ale nie mam teraz w ogole dzwieku w komputerze (wlaczam np windows media player lub winampa i nie ma
Monika Ogrodnic...2/4 11 Maj 2008
Witam tak szukam i nie widz? mo?em ?lepy ale: czy istnieje jaka? grupa dyskusyjna typowo o us?ugach google lub nawet gmailu bo o to mi chodzi ? najlepiej w Polska j?zyka ? -- Marcin vel SzymaneK GG:70031 * ICQ:23976239 http://aquaworld.brzeski.net/ http://mamrotek.freehostia.com/
Endriu5/6 11 Maj 2008
Witam wszystkich. Pytanie. Mam w kompie 3 dyski: 1. 80GB (C,D,E) 2. 120GB (F,G,H) 3. 320GB (I,J,K) Na 1 dysku zainstalowany windows, na 2 dysku rowniez zainstalowane oddzielne 2 windowsy (wszystkie XP). Oczywiscie przy starcie kompa wybieram ktora winda ma wystartowac. Potrzebuje wymienic w kompie dysk 1, wiec domyslam sie, ze strace mozliwosc wyboru systemu. Pytanie brzmi: co
Leszek K.7/9 11 Maj 2008
Nie wiem czy to przy instalacji SP3 ale teraz się spostrzegłem, że wszystkie sterowniki twierdzą, że są bez podpisu cyfrowego. Nie przypominam sobie cobym gdzieś ostatnimi czasy grzebał. Wylazło mi to dzisiaj przy podpinaniu nowego dysku. Musiałem mu ręcznie pokazać disk.inf bo miał problemy. Co może być przyczyną? Z góry dziękuje za wszystkie sugestie. -- +++ Divide By Cucumber Error.
pxd744/4 11 Maj 2008
Mam zainstalowane na dwóch komputerach (w pracy i domu) MS Office 2003, a konkretnie chodzi mi o Word-a. Na jednym komputerze dodaje ikonki do paska narzędziowego i wszystko jest ok. Natomiast na drugim komputerze dodaje ikonki do paska narzędziowego i są one tam do czasy zamknięcia programu. Po jego otwarciu wszystkie ikonki dodane znikają - nie zapamiętuje ich. Co z tym zrobić ?
Zbynek Ltd.1/1 10 Maj 2008
Witam Szukam, szukam i nie mogę znaleźć. Zauważyłem, że Total Commander pokazuje mi datę ostatniej operacji na katalogu. Samo się zrobiło :-) Jak przywrócić poprzednią sytuację, gdy pokazywało datę utworzenia katalogu? Znalazłem tu rozwiązanie jakby identycznego problemu: http://groups.google.pl/group/pl.comp.os.ms-windows.winnt/msg/2ae373e7519af33b ale po kliknięciu na nagłówki
Skylla1/2 10 Maj 2008
Witam, potrzebuję sposobu (komenda bądź osobny program) na wyłączenie wszystkich twardych dysków poza systemowym, podczas pracy systemu, tak jak w oszczędzaniu energii. Druga sprawa- to samo ale do wyłączenia monitora. Chodzi o to żeby było to dostępne na żądanie, za jednym naciśnięciem myszy/klawiatury. Pozdrawiam rosak
Grzegorz Niemir...4/4 10 Maj 2008
czy jest jakis accelerator downloader ktory sciagnie automatycznie wszystkie pliki z katalogu na stronie www? czy tez zawsze trzeba podac dokladna liste plikow do sciagniecia listowanie plikow na stronce jest wlaczone
Grzegorz Niemir...3/3 10 Maj 2008
Chce zrobic junction z C:/Program Files na D:/Program Files. Zamierzam to zrobic podpinajac dysk do innego komputera pod USB. 1. Czy tak zrobione junction zostanie zachowane na tym dysku? 2. Czy informacje o junction sa tworzone w rejestrze i zapisane zostana nie na tym dysku co potrzeba. 3. Jak dziala junction?