Ta grupa jest zamknięta. Ciągle możesz jednak tworzyć nowe wątki na grupie Office również związanej z tematem.
Jeżeli chcesz dodać nowy wątek na grupę Office kliknij tutaj.

J.L.1/1 26 Lip 2011
Nie znalazłem odpowiedniej grupy dlatego pytam tutaj. Mam płytę Asus P5WD2 Premium. są tam cztery conectory SATA Dwa czerwone określone jako Master określone jako "Boot disk" i dwa czarne Slave. Kupiłem jeszcze jeden dysk SATA i chcę na nim zainstalować drugi system. czy mogę podłączyć dwa dyski do obu Master (by mogły się oba systemy uruchamiać)? J.
Przemysław Ryk0/2 25 Lip 2011
Nie wiem czy to dobra grupa dysk ale spytam. Otoz przez jakies czas uzywalem bez problemu program pocztowy mozilla thunderbird. Pewnego dnia program zaczal sie zawieszac. Chyba blad jest z jakims kontem bo jak robie offline to mozna przegladac stare maile. Jak zrobie online to wszystko sie wiesza. Moje pytania: 1. czy wiecie jak mozna poprawic aby program znowu dzialal poprawawnie?
OShon1/1 25 Lip 2011
Problem polega na tym ze blokujesz dostęp do pliku, dlatego da się wywołać makro tylko za jego pierwszym otwarciu. Plik uruchamiany jest w osobnej instancji to tez dodaj do kodu takie linijki: sourceWB.Close False xlApp.Quit trus napisał: > Witam. > > Mam następujący problem. > Uruchamiam z Outlooka makro ("wysyłanie_maila"): > > Sub włącz_makro_w_exelu() >
OShon3/3 25 Lip 2011
Witam, mam pytanie odnośnie wysyłania spersonalizowanych e-maili. Posiadam w excelu listę salonów samochodowych taką że w kolumnie 1 mam nazwę firmy, w kolumnie 2 adres a w kolumnie 3 adres email.Jeden wiersz ma 3 kolumny odpowiadające jednej firmie. Jak mam zaimportować plik tak, abym mógł do wszystkich salonów wysłać w outlooku następującą wiadomość: Do: <Adres email> <Nazwa
OShon3/3 25 Lip 2011
Witam, w niektórych kontach powielają mi się maile, do 4-5 razy,przy ich odbieraniu, gdzie tkwi błąd ? -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS Outlook.
OShon2/2 25 Lip 2011
Witam, zastanawiam się czy jest możliwość aby Outlook automatycznie tworzył foldery typu: Miesiąc a folderze miesiąc tworzył folder tydzień np 24 w folderze tydzień tworzył dzień (poniedziałek, wtorek itd) i w każdym dniu tworzył foldery np zrealizowane, śmieci, do zrealizowania. Chodzi o to żeby nie robić tego codziennie manualnie tylko automatycznie tworzył się nowy folder z danym
Team1/1 25 Lip 2011
potrzebuje szybkiej pomocy, w wordzie 2003 cos mi sie przestawilo i zamiast \\\'ą\\\' wyskakuje mi okienko do komentarzy. -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS Outlook.
Aleksander0/3 23 Lip 2011
Witam szanownych grupowiczow i prosze doswiadczonego o pomoc. W xp jest tzw. harmonogram zadan. W pliku SchedLgU tego jest : uruchomiono.harmonogram zadan ....., zakonczono.harmonogram ...( data godzina) Moje pytanie brzmi: co oznacza uruchomiono i ten czas?? : 1. harmonogram jest w windowsie zaznaczony ze ma dzialac , i uruchomiono dzialanie jakiegos zapisanego zadania?
Piotr Palusińs...0/2 22 Lip 2011
Podczas próby instalacji sp3 wyskakuje błąd "Service Pack 3 Bład Instalatora": "Wystąpił błąd wewnętrzny" i info że dodatek sp3 się nie zainstalował. Na komputerze jest xp home z sp2, płyta ze zintegrowaną grafiką, wolne miejsce na hdd jest. Przeczytałem ten artykuł http://support.microsoft.com/kb/949384/pl - na hdd brak pliku lic.dll a także w logu jest błąd
Piotr Palusińs...0/2 22 Lip 2011
PC - Windows xp Home - problem na komputerze z ciągłą próbą instalacji poprawki KB979906. Poprawka instaluje się , po czym wyskakuje komunikat, że się nie zainstalowała. I tak w kółko. Zgodnie z http://support.microsoft.com/kb/922377 odinstalowałem wszystkie wersje NET Framework zgodnie z metodą 1 na w/w stronie. Po ponownej instalacji wszystkiego od początku, w dalszym ciągu wyskakuje
Grzegorz Niemir...0/2 20 Lip 2011
Czy da si? stworzy? plik .bat kt?ry zamyka kilka dzia?aj?cych program?w, w taki spos?b jakbym zamyka? je "r?cznie" i pojedynczo (tzn. wybiera? z menu kontekstowego "zamknij/zako?cz, itp). Jak winien wygl?da? taki plik .bat? M?j system to Windows XP a programy dzia?aj? w zasobniku systemowym. Dodam ?e pr?bowa?em polecenia taskkill, ale ono mo?e i zamyka programy ale powoduje ?e dane
Tomek0/7 20 Lip 2011
Witam, Po włączeniu przeglądarki I.Exp. 7 pod Win XP pojawia się komunikat: "MS Office SR-1 Premium. Czekaj system Windows konfiguruje produkt MS Office SR-1 Premium. Funkcja kórą próbujesz uzyć znajduje się na niedostępnym dysku CD-ROM" Danie przycisku "Anuluj" sprawia, że komunikat wygasa. Gdy linkiem otwiera się następną stronę komunikat wychodzi ponownie. Co ciekawe przy odpaleniu
apl1/1 20 Lip 2011
Mam problem z helpem w Delphi 2005. W Googlu znalaz?em co? takiego: (http://www.gnegg.ch/2005/07/no-topic-based-help-system-installed/) The problem is caused by the installation of the VS2005 Beta which resets some AppID-GUUID. Afterwards delphi crashes while loading the IDE-package htmlhelp290 which in the end causes delphi to think that there's no help installed I fixed it doing
PrzemekD0/7 19 Lip 2011
Witam. Mam pewien bardzo irytuj?cy problem dot. Win Visty Biznes. Chce pokasowa? pewne pliki w tym katalogu ale nijak nie mog? przej?? praw (jako administrator). Jak to zrobi? online (bez uruchamiania z jakiej?c p?ytki) gdy dzia?a Winda? ps. wiem, ?e nie powinienem nic stamt?d kasowa? - problem dotyczy tylko sposobu przej?cia praw do niego. -- Przemek http://www.e-wolomin.pl
Piotr Palusińs...2/2 19 Lip 2011
Mam taki problem IE8 co chwile instaluje mi się na dysk E albo na D chciałbym żeby ta przeglądarka trzymała się swojego dysku C a nie skakała mi po pozostałych dyskach i wpisywała jakieś foldery cyfrowe. Co mogę zrobić w tej sprawie? -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS Outlook.
amko1/1 18 Lip 2011
Nie otwiarają mi się zdjęcia w oulooku przesyłane z Iphona 4. Czy ktos mi pomoże? -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS Outlook.
Skrypëk0/23 17 Lip 2011
Kupiłem na Allegro używanego laptopa z zainstalowanym systemem XP Pro PL. Pod spodem jest naklejka z kodem, zgadzało się z tym co widniało w komputerze. Niestety nie dostałem płytki, więc myślałem ze uda mi się zainstalować na nowo system z jakiegoś pirata z sieci. Zdobyłem ISO XP PRO SP3 PL, niestety podczas instalacji CD-Key nie zadziałał, podałem lewy który był w opisie ISO.
Janeo0/16 16 Lip 2011
Jeszcze niedawno mialem problem z dyskiem (na szczescie byl happy end), a tu drugi problem z dyskiem. Jakis seryjny pech. Dysk normalnie pracowal, parenascie dni temu przelecialem go paroma testami, teraz zdjalem z polki a tu klops :-(. Dysk pod wzgledem uszkodzen fizycznych zdaje sie idealny, brak bad sektorow. Windows (diskManagement) widzi go jako zdrowy, natomiast jakakolwiek proba
kołcz0/1 15 Lip 2011
Czyściłem kompa Ccleanerem, niestety nie wiedziałem ze aż tak dogłębnie mnie oczyści ;) Miałem zapisane sesje w Firefoxie, oraz w Operze. Oczyszczony Fox wstał i bez problemu wznowił ostatnią sesję, natomiast Opera jest pusta :( Probówałem przywrócić plik autosave.win programem Pc Inspector File Recovery, niestety jest uszkodzony. Jest jakaś szansa na odtworzenie sesji Opery?
Fiora0/1 14 Lip 2011
Witam! zrobilam upgrade opery do 11.5 i przestalo mi odtwarzac dzwiek *.wav sygnalizujacy nadejscie poczty. Konfiguracja jest oczywiscie bardzo prosta - we wlasciwosciach konta - odbieranie. Dzwiek jest prawidlowy - Winamp go odtwarza. Macie jakis pomysl? dzieki Fiora
Wojtek0/1 13 Lip 2011
Witam Napisa?em batcha kt?ry jest uruchamiany codziennie (Zaplanowane zadania), a kt?rego zadaniem jest usuni?cie starego archiwum, tworzenie nowego (7z), zapisywanie go w okre?lonej lokalizacji, a przebieg ca?ej operacji jest "wypluwany" do pliku tekstowego, np: del "\\Storage\tmp\katalog_wykonania_kopii\kopia.7z" "C:\Program Files\7-Zip\7z.exe" a -mx9 "\\Storage\tmp
PC0/10 12 Lip 2011
Witam wszystkich Chce uruchomic pod win kilka programow, ale w taki sposob, zeby drugi program uruchamial sie dopiero, gdy pieerwszy sie zakonczy. Jak to mozna zrobic? Probowalem zrobil jakis plik wsadowy, ale nie wiem co zrobic, zeby programuy nie uruchamaly sie natychmiast, tylko po koleji. Niby jest polecenie call w dosie, ale on nie tyczy sie programow, tylko kolejnych plikow
Piotr Palusińs...0/2 12 Lip 2011
Mam problem. Wlaczam laptopa z win7 pracuje 3 min i nagle pojawia sie komunikat, ze jest jakis blad w windows i komputer musi byc zrestartowany. Komputer restartuje po 3 min znowu to samo i tak ciagle. Moim zdaniem moze to wynikac, z tego, ze podczas ostatniego sciagania/aktualizacji windows 7 nagle musialem szybko wylaczyc komputer i win nie zdazyl pobrac wszystkich aktualizacji.
slawek1/1 12 Lip 2011
Czy da się wytłumaczyć programowi MS Word 2007: "wstaw ilustrację po tym akapicie, niekoniecznie na określonej stronie, gdzieś wśród kolejnych akapitów, tak aby nie było białych plam - możesz przekładać inne, kolejne, akapity przed ilustrację"? W LaTeX jest to trywialnie proste - otoczenie figure. W Word 2007 jak dotąd nie znalazłem - a problem jest, gdy np. zbiegają się dwie
Piotr Palusińs...0/9 11 Lip 2011
Problem jest taki. Eksportuje ksiazke adresowa z gmaila w formacie csv. Niestety zaden edytor typu CSVed nie radzi sobie z tym typem zapisu. Po prostu czesc pol to same smieci. Outlook express pod win xp tez zapisuje taki csv jako jeden kontakt z krzaczkami. Szukalem caly dzien rozwiazania wlacznie z instalowaniem google aps sync, co niestety tez nie przynioslo oczekiwanego rezultatu
hamradio@o2.pl0/8 11 Lip 2011
Jak si? wy??cza dyski w BIOS?
hamradio@o2.pl0/20 11 Lip 2011
Witam, Uszkodzilem dysk twardy, nie ma sposobu zeby go wykryc w Windowsie ani programach do partycjonowania czy odzyskiwania danych. Tzn. chyba jest sposob - potraktowac go TestDiskiem, ale tylko spod DOS-a. Mam jednak problem bo mam uszkodzony drive A:, pozostaje tylko plytka CD. Czytalem w necie wiele o sposobach tworzenia bootowalnych plytek CD, robilem dziesiatki prob zeby
MarkPunk0/1 10 Lip 2011
> > Twoje k?opoty z instalacj? spowodowane s? tym, ?e instalujesz XP z SP3. > Poszukaj starej, bez "sewispack?w" instalk? i b?dzie po problemie. > ca?kowicie si? mylisz kole? sci?gn?? wersje korporacyjna VLK zamiast OEM'a do kt?rego klucz jest podany na naklejce. Wersja SP nie ma tu nic do znaczenia tak samo to czy naklejka jest od Acera, Della, HP czy kogo tam jeszcze. Niech po?yczy
Piotr Palusińs...0/2 09 Lip 2011
Witam wszystkich użytkowników Usenetu ;)! Sprawa miewa się tak: jako iż moja karta graficzna (Nvidia Geforce 8500 gt+) nie jest już pierwszej młodości, ale również nie jest trupem, zaktualizowałem sterowniki grafiki do wersji bodajże 275.33 (te na płycie były dość stare, chyba coś koło 90.00). Sterowniki aktualizowałem, ponieważ podczas gry w The Sims 3 (:D), komputer lubił się
Grzegorz Niemir...0/2 09 Lip 2011
Witam Skopiowalem pliki z dysku w kompie na dysk zewnetrzny USB. Sa to pliki graficzne *.jpg. Pliki i katalogi maja po skopiowaniu kolor zielony. Udalo mi sie wyczytac ze prawdopodobnie sa zaszyfrowane. Dysk w komputerze zostal sformatowany nie ma wiec mozliwosci odzyskania plikow z PC. Jedyna kopia plikow jest na dysku USB. Czy jest jakas mozliwosc odzyskania plikow? Dziekuje
Piotr Palusińs...0/8 08 Lip 2011
Witam. Sytem XP Home. Chodził do tej pory bez większych kłopotów. Nieraz zdarzało się zawieszenie systemu. Objawy to całkowity brak reakcji na polecenia wydawane myszką lub klawiaturą. Pomagał twardy reset. Jednak wczoraj pojawiły mi się 2-3 samoczynne restarty. Oprócz tego wieczorem próbując zamknąć system nie mogłam tego uczynić. Po Start/Wyłącz komputer/Uruchom ponownie lub Wyłącz
mirekwozniak0/1 08 Lip 2011
Witam czy moze mi ktos pomóc . Mam problem od jakis 3 dni nie działa mi aplikacja GfxuI exe nie wiem czemu i jak sie to zrobiło wiem jedno ze grfałem w fife 11 i nic sie nie działo a teraz uruchamia sie do penego momentu i potem jest lipa pomocy bo sam nie potrafie tego naprawic -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum,
isiu811/1 08 Lip 2011
Witam, Mam problem z pocztą o2 na Microsoft Office Outlook 2007. Problem mój polega na tym, że dostaje wszystkie wiadomości oprócz jednego nadawcy i jest nim mój szef ?. Czy gdzieś zablokowałem jego meala aby nie dostawać od niego wiadomości, szukałem i nie mogę nić znaleźć?! -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły,
jeo stancey0/7 06 Lip 2011
Witam, Czy pod WinXP (MX7) jest opcja (polecenie) aby bylo możliwe dokładne skopiowanie podłączonej do USB karty pamięci SD?? (tak jak kiedś diskcopy) "klasyczne" kopiowanie nie daje rezultatu, nawigacja GPS innej karty po takim kopiowaniu nie widzi. Po poleceniu cmd\diskcopy J: K: jest komunikat: "nieprawidłowe określenie dysku. Podany dysk nie istnieje albo jest niewymienny". Jest
Hubert Koncki0/6 06 Lip 2011
Jest sobie kontroler domeny "NT" (Samba) do którego loguje się użyszkodnik. (konkretnie do jednego zasobu sieciowego). Ustawiłem mu hasło, ale jak teraz ma SAM SOBIE zmienić na inne? Klient to XP Home więc brak typowych mechanizmów domenowych. Jakim narzędziem? (zmianę na fizycznym kontrolerze i udostępnienie ssh etc wykluczam). W.P.
Wojciech Smagow...0/5 06 Lip 2011
Witam Uruchomilem sobie te opcje i wszystko ok tylko czy da sie tak ustawic zeby jak wchodze zdalnie na komputer to nie wylogowywac usera ktory na nim pracuje :)
Hubert Koncki0/14 05 Lip 2011
mieśiąc temu kupiłem sobie drugiego kompa na którym zainstalowałem widowsa. Problem w tym, że ten sam windows jest też zainstalowany na starm kompie i nie mogę go aktywować. Czy morzna jakoś ominąć proces aktywacji? Z góry dzięki za pomoc. -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS Outlook.
Skrypëk0/3 05 Lip 2011
Jak to jest z filmikami na Youtube? Kiedy lecą we fleszu, widać ile sie "ściągnęło", przy wolnym łączu można zapauzować, wyjść zaparzyc kawę, a po przyjściu odpalić zassany film. A jak to działa przy HTML5? Czy takie pauzowanie ma sens? Czy wtedy dane też się buforują? Wiem że to nie całkiem TG ale tu się dowiem, tak czuję :)
Grzegorz Niemir...0/23 05 Lip 2011
Postawilem sobie Synaptics_v15_2_20_C_XP32_Vista32_Win7-32_Signed_Marketing_SGS94_UI- Scrybe.exe na XP-HOME i jak probuje przejsc do "settings" dla tego synaptika to zawsze wyskakuje okienko z takim bledem (przepisuje tutaj "odrecznie"): Podczas proby uruchomienia "shell32.dll,Control_RunDLL "C:\WINDOWS \system32\main.cpl"," wystapil blad wyjatku. Jak temu zaradzic zeby moc
MarkPunk0/1 04 Lip 2011
W dniu poniedzia?ek, 4 lipca 2011, 14:27:01 UTC+2 u?ytkownik Tomek napisa?: > Witam, > Czy pod WinXP (MX7) jest opcja (polecenie) aby bylo mo?liwe dok?adne > skopiowanie pod??czonej do USB > karty pami?ci SD?? (tak jak kied? diskcopy) > "klasyczne" kopiowanie nie daje rezultatu, nawigacja > GPS innej karty po takim kopiowaniu nie widzi. > Po poleceniu cmd\diskcopy J: K: > jest
Marcin Gondek2/2 03 Lip 2011
Witam. Może ktoś podpowie jakiś pomysł. Problem: duuużo komputerów w domenie, w większości z Firefoxem + trochę OE i "duży" Outlook. Na wszystkich kontach trzeba zmienić ustawienia serwera pocztowego pop/smtp (na zasadzie np. serwer1.domena.pl na serwer8.domena.pl) Można zdalnie zalogować się na komputer i albo obsłużyć to przez pulpit, albo zaingerowąć w przypadku TB w plik prefs.js
kajus440/14 02 Lip 2011
Witam Jakoś tak z rozpędu znowu zainstalowałem operę, tym razem na windowsie XP, stąd pytanie tutaj. Na viscie doszedłem do momentu gdzie moje nerwy poddały się i zmieniłem Operę na FF. Tu chcę powalczyć. Kiedy przeglądam filmiki na YT w zasadzie w każdym dochodzi do momentu, kiedy przestaje się ladować film, przestaje też odtwarzać player, totalny zastój. Daje się klikać ||
Piotr Palusińs...0/4 01 Lip 2011
Dnia Thu, 30 Jun 2011 19:18:36 +0200, onet napisał(a): > Witam > a jak wygląda aktywacja gdy padnie płyta. Wymieniasz płytę i aktywujesz system. -- [ Przemysław "Maverick" Ryk ICQ: 17634926 GG: 2808132 ] [ Małżeństwo jest jak wizyta w restauracji. Wydaje się, że się zamówiło ] [ najlepszą rzecz z karty, do momentu, kiedy się zobaczy, co dostał ] [
Mamba0/1 01 Lip 2011
Witam. Mam problem z polskimi znakami w inspektorze obiektów, jak nacisnę prawy alt i l (ł) to wyskakuje okno zatytułowane Details, a jak nacisnę Alt x to okienko Explorer. W edycji kodu wszystko działa tip.top KeyMappings->Use CtrlAlt Keys jest odznaczona. Jak się tego pozbyć? Rafał
jeostancey0/12 29 Cze 2011
Witajcie, Nie wiem czy to dobra grupa na moj problem ale napisze: Mam ASUSA eeete 1215N (kupiony bez systemu). Podczas walki z instalcja Windows7 (licencja szkolna) z PEN troszke namieszalem sobie z partycjami. Na jednej z nich byl taki maly sytem operacyjny nazywanay przez ASUSA ExpressGate. Byl zainstalowany na partycji 10 GB o typie EFI. Stworzylem sobie taka partycje (10GB)
Grzegorz Niemir...0/12 29 Cze 2011
Witam, Chciałbym "zaeksperymentować". Czytałem trochę o okresowym czyszczeniu katalogu "Prefetch". Chcę spróbować to zrobić, system pracuje już 4 miesiące. I teraz mam pytanie: Jak to prawidłowo zrobić, tzn. usunąć pliki w katalogu, czy też cały katalog i czy muszę dodatkowo usunąć lub zmienić jakieś wartości, czy też klucze w rejestrze? Chodzi mi o to, by zrobić to tak, żeby
Piotr Palusińs...0/2 29 Cze 2011
I z innej beczki: - znacie może jakiś darmowy program do odzyskiwania niechcący skasowanych plików? (usunąłem sobie plik outlook.pst.tmp) Sprawdziłem FreeUndelete - do niczego się nie nadaje - znalazł jeden plik na 60 tysięcy. A do tego: ParetoLogic (Data Recovery) oraz UndeletePlus (eSupport), ale to nie freeware tylko chamówa (bo na początku dostajesz info, że freeware,
Grzegorz Niemir...3/3 29 Cze 2011
witam, mam taki problem: wysyłam wiadomość, odbiorca odpowiada, otrzymuje jego wiadomość ale widzę tylko to co ja mu wysłałem. nie widze jego odpowiedzi (nie widzę w Outlooku 2007 i 2003, natomiast przez www widzę całość). zauważyłem że w 2 zauwazonych przypadkach osoba odpowiadająca korzysta z komputerów Apple. jest to dość kłopotliwe. macie może jakies rozwiązanie tego
mirekc0/3 29 Cze 2011
Mam WXP oraz W7Starter -- mam też Navigo na telefon itp. urządzenia z ostatniej Gazety Prawnej. Jak to coś (Navigo) zainstalować pod WXP i pod W7Starterem? -- .`'.-. ._. .-. .'O`-' ., ; o.' eneuel@@gmail.com '.O_' `-:`-'.'. '`\.'`.' ~'~'~'~'~'~'~'~'~ o.`., o'\:/.d`|'.;. p \ ;'. . ;,,. ; . ,.. ; ;. . .;\|/....
Michal Kawecki0/7 29 Cze 2011
Szukam firewalla, który zajmuje się filtrowaniem ruchu sieciowego (na zasadzie pytań blokuj/nie blokuj na we/wy) a nie szukaniem wirusów, monitorowaniem procesów, pokazywaniem kto ma aktualnie imieniny itp... Zna ktoś?