Ta grupa jest zamknięta. Ciągle możesz jednak tworzyć nowe wątki na grupie Office również związanej z tematem.
Jeżeli chcesz dodać nowy wątek na grupę Office kliknij tutaj.

Wojtek1/1 13 Cze 2011
Jeśli zdefiniuję w gmailu dodatkowe konto POP3 to jest ono pobierane. Można zdefiniować aby odpowiadać na maile z tego drugiego konta jako właściciel tego drugiego i korzystać z SMTP tego konta POP. Jeśli wykonuje się to z poziomu webmaila to nie ma problemu i odpowiadam jako ten POP ale w komórce już nie. Cała poczta wychodzi mi jako powiedzmyja@gmail.com :/ Da się tak zrobić aby
Sergiusz Rozans...8/8 12 Cze 2011
Od jakiegoś czasu odbieram pocztę od... samego siebie. SPF nie pomaga. W sumie mi to za bardzo nie przeszkadza, ale nie chce by ktoś otrzymywał spam gdzie jako nadawca ja jestem wymieniany... Coś można z tym zrobić? Konto na serwerze współdzielonym. Return-Path: <0-rwebb@accomline.com> Delivered-To: moja@domena Received: (qmail 4138 invoked from network); 6 Jun 2011 22:43:14 -0000
Przemysław Ryk2/2 10 Cze 2011
Przy wysyłaniu poczty ciągle wyświetla się komunikat z hasłem, wprowadzam je poprawnie a poczta nie wychodzi....wyświetla sie komunikat..... ...Zalogowanie na serwerze przy użyciu bezpiecznego uwierzytelniania hasła jest niemożliwe. Konto: 'pop3.poczta.onet.pl', Serwer: 'pop3.poczta.onet.pl', Protokół: POP3, Odpowiedź serwera: '-ERR Unknown AUTHORIZATION state command', Port: 110,
Przemysław Ryk2/2 10 Cze 2011
W dniu 2007-12-06 18:50, Jack pisze: > Uruchomiłem usługe otrzymywania mailem podsumowania dziennych operacji > dokonywanych na rachunku e-konto w mBanku. > Usługa działa, otrzymuje codziennie maile informujace o dokonanych > operacjach na rachunku, jednak nie moge ich otworzyć w Outlook Expressie > ponieważ te wiadomosci sa podpisywane cyfrowo przez mbank. > > Zadałem pytanie mBankowi ,
grabarz1/1 09 Cze 2011
cześć, imapsyncem udało mi się zsynchronizować dwa konta, problem w tym, że to drugie zawierało pokaźne ilości spamu od naszych wschodnich przyjaciół. czy jest jakiś prosty sposób na wyrzucenie wszystkich maili o zadanym nagłówku bez używania klienta pocztowego? imap oparty jest na cyrusie i idealnym "czymś" byłaby komenda ipurge, która potrafiłaby operować na nagłówku "from" lub
sawickibr@wp.pl1/1 08 Cze 2011
Mam taki błąd,jak to można skasowć pocztę nie mogę otworzyć i nie wiem od kogo to jest.Pozdrawiam i proszę o pomoc. -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS Outlook.
Marcin Kloc6/6 02 Cze 2011
Od kilkunastu chyba dni mam problemy z połączeniem sie ze skrzynką na tlen.pl przez program pocztowy. Wcześnie rano jescze zadziała - później najczęściej jest timeout. Coś tam się dzieje niedobrego? Sieć chello o ile ma to znaczenie. Arek
MattX0/3 31 Maj 2011
Hi, Which is best Postfix web based Log analyzer ? I am looking for web based log analyzer for postfix or amavisd-new. I need to analyze the following basic information about email traffic: Date and time of incoming message, mail from, mail to, delivered or not (status code) ? thanks in advance MattX
czyzes1/1 31 Maj 2011
witam problem ikony załącznika w OE oraz WM spowodowany IE9 jest już znany i wiadomo jak go rozwiązać. Mam natomiast inny problem, a mianowicie praktycznie w każdej wiadomości WM pokazuje mi (w oknie wiadomości odebranych) że wiadomość ma załącznik a faktycznie go nie ma. czym jest to spowodowane i jak mogę to rozwiązać? z góry dziekuję za pomoc --
goomish5/5 30 Maj 2011
[wiem że nieco nie na temat] Czy któryś z operatów GSM w Polsce udostępnia usługę przekierowywania SMSów *przychodzących* na adres email? [najlepiej w usłudze pre-paid] P.S. akurat by mi się coś takiego przydało, a szybkie przeszukanie nic nie dało *być może* ze względu na "różnice w terminologii". -- Andrzej Adam Filip : anfi@onet.eu : Andrzej.Filip@gmail.com Stary pies nie szczeka
1634Racine5/5 27 Maj 2011
czy oprocz tej: http://spam-abuse.sourceforge.net/ znacie jakas inna aplikacje, ktora po analizie zrodla listu-spamu jest w stanie podac ewentualny adres nadawcy spamu?
zraz1/1 23 Maj 2011
Witam czy jest mo?liwo?? ustawienia na serwerze exchange na jednym konkretnym koncie mailowym aby wszystkie za??czniki kt?re dostanie od nadawcy zapisywa? na wskazanym miejscu na dysku ?. Chcia?bym dostawa? na to konto dokumenty WZ w postaci PDF a potem je przetwarza?. Z g?ry dzi?ki specom za pomoc :)
ugly_coyote1/1 18 Maj 2011
Na komputerach z zainstalowanym Windows 7 Pro po skonfigurowaniu poczty w Windows Live Mail pojawia sie problem kiedy ktos chce wyslac zdjecie za jego posrednictwem. Po wybraniu opcji "Wyslij e-mail ze zdjeciem" lub drugim sposobem, czyli prawoklik na zdjeciu i "Wyslij do adresata poczty", w wiadomosci tworzy sie galeria oraz pojawia sie okienko z prosba o zalogowanie sie do uslugi
B1/1 17 Maj 2011
Witam, Jak w OL 2k7 przestawić by wiadomość przychodząca była wyświetlana jak tak jak przyszła tj. jak jest w HTML-u to żeby renderował zawartość a nie oczyszczał i dawał czysty tekst. Szukam po tym menu i jedyne co jest do dla listów wychodzących. A dla przychodzących? B.
B1/1 17 Maj 2011
Witam, Jak w OL 2k7 przestawić by wiadomość przychodząca była wyświetlana jak tak jak przyszła tj. jak jest w HTML-u to żeby renderował zawartość a nie oczyszczał i dawał czysty tekst. Szukam po tym menu i jedyne co jest do dla listów wychodzących. A dla przychodzących? B.
Arkadiusz 'Blac...2/2 15 Maj 2011
Witam Przychodzi mi bardzo dużo emaili i szybko plik dbx osiąga 2GB (ok 3mce). Jakim programem najlepiej edytować go żeby w miarę sprawnie przenosić wiadomości z 2 mcy ale potem żeby można było odczytać je? Chyba że macie jakiś program, który nie ma ograniczenia pojemności. Dziękuję za pomoc krzysiek sułek -- ---- Wysłano z
Andrzej P. Wozn...2/2 13 Maj 2011
Polecenie RETR nie powiod?o si?. B??d pobierania wiadomo?ci. Odpowied? serwera poczty pop3.wp.pl: -ERR
Zb5/5 12 Maj 2011
System Vista, w Poczcie Systemu Windows v.6 po zainstalowaniu IE 9 nagłówek wiadomości zmienił format fontów i co mnie najbardziej denerwuje to agrafki załączników przestały się pokazywać. Więc aby wejść w załącznik muszę otworzyć całą wiadomość. Podpada mi plik inetres.dll w folderze IE który ma bardzo świeżą datę a chyba to on jest odpowiedzialny za formatowanie. Zastanawiam się z
Tomasz Tybusz2/2 04 Maj 2011
Witam Od pewnego czasu z mojej skrzynki wysylane sa emaile (spam). Zmienialem kilka razy haslo na moje konto e-mail (aby uniemozliwoc logowanie sie na dotychczasowe haslo na serwer SMTP ktory obsluguje moje konto) ale po paru dniach jest to samo. Przeskanowalem swoj komputer na ktorym mam to konto ustawione (w MS Outlook) ale nic nie znalazl aby byl jaki w tle program wysylajacy
genius233/3 29 Kwi 2011
Witam Czy ktoś używa i mógłby polecić providera? Pozdrawiam Piotr
jedrek1/1 29 Kwi 2011
Czy w OE da się ustawić regułę (filtrowanie) spamu (wzorem np. Hamstera gdzie można używać wyrażeń regularnych z użyciem znaków "." "*", itd.), który to spamowy mail zawiera pewien stały ciąg znaków a zmienią się tylko co chwilę końcówka nazwy przed @. Przykładowa budowa spamującego maila: abc-de-X@nazwa.jakaś Ciąg abc-de- jest stały Z każdym przychodzącym mailem zmienią się tylko
Aicha6/6 28 Kwi 2011
Klikam "Subskrybuj grupę dyskusyjną", w okienko "filtruj grupy" wpisuję np. "pl." i w okienku poniżej pojawiają mi się tylko grupy, które co prawda mają w nazwie "pl." ale ich nazwa przed "pl." ma coś jeszcze, np: alt.pl lub free.pl itd. Dlaczego nie wyświetla grup z hierarchii pl.? Jak sobie z tym poradzić? Jeśli w polu "filtruj grupy" nie wpiszę niczego, to poniżej pojawia się
Grzegorz Niemir...13/13 26 Kwi 2011
Witam, od kilku dni zmienił mi się nagłówek okienka podglądu w poczcie systemu windows. Otóż jest on pisany teraz czcionką pogrubioną i nie wyświetla się spinacz w mailach z załącznikiem Nic nie zmieniałem w ustawieniach, więc co może być przyczyną? -- Piotr
J.L.1/1 26 Kwi 2011
Według: http://support.microsoft.com/kb/927520/pl "Dyski dynamiczne są obsługiwane tylko w systemach Windows Vista Business, Windows Vista Enterprise i Windows Vista Ultimate. Nie są obsługiwane w przypadku systemów Windows Vista Home Basic i Windows Vista Home Premium" Czy istnieje jakaś "nakładka" (path) by Vista Home premium też obsługiwała dyski dynamiczne? J.
blesq2/2 20 Kwi 2011
Takie pytanie - korzysta ktoś z takiej kombinacji? Konkretnie - TB w wersji 3.1.9, Lighting 1.02b i Provider v.0.7.1. Do tej pory wszystko bylo ok- kalendarz bez problemu się synchronizował z kalendarzem Google'a działało dodawanie/usuwanie nowych wydarzeń itp. Ale wczoraj zorientowałem się, że nagle wszystkie wydarzenia zniknęły z kalendarza, obok kalendarza pojawia się trójkąt z
vjcvjc1/1 20 Kwi 2011
Mam dokument Worda 2010, otwieram okienko VBA i nie widzę właściwości ShowSummary obiektu Document. Poprzednia wersja Worda czyli 2007 miała taką właściwość. Mam program, który otwiera dokumenty Worda przez OLE i ustawia tą właściwość. Teraz gdy mam Office 2010, program się wywraca. Z góry dziękuję za odpowiedź. -- ---- Wysłano z
Sylwester Zarę...26/27 18 Kwi 2011
Jak w temacie. Jest na to jakiś sposób? A może to przypadłość systemu (XP)? Konkretnie chodzi o "Skrzynka odbiorcza.dbx" i sąsiadów.
kamilo_han4/4 18 Kwi 2011
Od pewnego czasu pojawił się problem z zapisem plików przez Excela na dysku sieciowym. Otwiera i czyta bez problemu, natomiast przy zapisie zgłasza błąd. Zapis w innym miejscu i skopiowanie spod exploratora bez problemu. Word takiego problemu nie ma. Office 2007 Prof, Win7 Ultimate 64. -- Bamek bamek@bam.pl
Wojtek10/10 16 Kwi 2011
Witam Potrzebny jest jakiś program pocztowy (może być płatny) ze wspłdzieloną ksiażką adresową. Wiem, że takie rzczy, to na pewno w outlooku + jakiś CodeTwo, ale ludki mają openofisy i nie chcą MS Office-a i Outlooka. Może wiecie, który program pocztowy obsługuje książkę adresową na zasadzie wielodostępu? Pozdrawiam
chris4/4 15 Kwi 2011
Witam, Zauważyłem że OE oraz MS Outlook (bez względu na wersje) po usunięciu wiadomości nie przenosi wiadomości do folderu Trash. Mam tu na myśli oczywiście skonfigurowanego IMAP-a na na kliencie. Przy usuwaniu wiadomości z poziomu serwera wiadomosci sa przenoszone do folderu Trash i zawsze mozna do tych wiadomosci powrócić. Natomiast klienci MS Outlook, OE usuwaja wiadomosc z
PYTANIE1/1 15 Kwi 2011
czy istnieje mozliwosc przeszukiwania danych z roznych arkuszy excel(tzn. wyszukiwanie po jednej zmienej np tag number. arkusze sie roznia bo to sa specyfikacje od klijentow. chodzilo by mi o wyszukanie danych z danej lini ) i wyswietlanie w innym programie co bym dostawal gotowe przefultrowane informacje. jak ktos moze mi pomoc prosze o kontakt roznia sie tym pierwszy przyklad
Romek2/2 15 Kwi 2011
karol122 napisał: > Witam, > Mam problem z instalacją windows server 2008 r2 foundation podczas > instalacji w etapie sprawdzania konfiguracji serwera HP wyrzuca błąd że > nie znalazł mediów. Serwer faktycznie nie ma karty dźwiękowej. > Da się cos z tym zrobić?? > > -- > > ---- > Wysłano z serwisu www.outlook.pl > Forum, artykuły,
brainquantum@pr...1/1 13 Kwi 2011
;;Establishment naukowy i medyczny nie przyzna si? oficjalnie do istnienia ?wiata duchowego czy ?ycia po ?mierci, nawet wobec niezbitych dowod?w. Powodem oczywi?cie jest pieni?dz. Tak, podobnie jak ca?y ten ?wiat, nauka r?wnie? nie unikn??a korupcji, i jest polem do zbijania biznesu. Bada? w tematyce o ktorej pisz?, po prostu z uprzedzenia i braku korzy?ci finansowych nikt nie chce ani
Marusialuk1/1 13 Kwi 2011
Witam mam pytanie dotyczące pola IF Chciałbym je połączyć z funkcją AND i uzależić wynik od dwóch argumentów. Mam w Accessie bazę ok 400 kontaktów Każdy ma przypisaną jedna z pięciu opcji płci (Pan, Pani, Państwo, Panie, Panowie) oraz Stanowiska (Prezes Zarządu, Dyrektor, Przedstawiciel, Mecenas, Dyrektor oddziału, Dyrektor Zarządu i Właściciel). Nagłówek wiadomości ma
akatasz1/1 12 Kwi 2011
Witam Mam problem z Office 2010 pracuj?cym na Windows 7 x64. Za ka?dym razem gdy jestem pod??czony do sieci domowej i pr?bie otwarcia jakiegokolwiek pliku (.xls, .xlsx, .doc, .docx) wyskakuje b??d: "wyst?pi? problem z przes?aniem polecenia do programu". Natomiast w pracy gdy jestem pod??czony do sieci firmowej lub gdy nie jestem pod??czony do ?adnej sieci problem nie wyst?puje.
dividos4/4 11 Kwi 2011
Witam Mam problem chcialbym zrobic aplikacje ktora wygladalaby tak ze Excel bylby malym menu gdzie wpisywal bym dane i laczyl by sie on z outlookiem i tam wpisywal wydarzenie do kalendarza. Czy jest cos takiego do wykonania w VBA lub jakims innym jezyku? Jak sie do tego zabrac? Co powinienem wiedziec i co wogole powinienem szukac w googlach bo nie bardzo moge znalesc cos na ten temat
Gość8/8 11 Kwi 2011
Dokument Word2007, zapis do PDF (SaveAsPDF) - w utworzonym PDF jest brak równań, równania (utworzone przez Alt=) nie zapisują się. Szukałem trochę w Internecie - problem występuje, różne wskazówki - niestety nie udało mi się tego naprawić. Reinstalowałem Adobe Readera, reinstalowałem SaveAsPDF, reinstalacja Word 2007 nie wchodzi w grę (za dużo roboty). Co robić z tym dziadostwem?
Grzegorz Niemir...2/2 08 Kwi 2011
Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć jak ustawić wymieniony w temacie program, aby wiadomości cytowane (tak w grupach jak w poczcie) zaznaczał znaczkiem ">".... A jakbym się jeszcze dowiedział jak z automatu wycinać sygnaturki zaznaczone "-- ", to byłoby już po prostu świetnie... W Ałćlulku było to proste, z nakładką jakąś jeszcze prostsze... Jaromir
Jacek M.2/2 06 Kwi 2011
Witam, mam problem z prostym skasowaniem wiadomosci ze skrzynki odbiorczej. Za kazdym razem jak probuje skasowac wiadomosc przekresla sie tylko, ale nawet sie nie pojawia w elementach usunietych i nadal widnieje w skrzynce odbiorczej. Pewnie jest zaznaczona jakas opcja, ale niestety outlooka mam po hiszpansku a nie mowie w tym jezyku... Z gory dziekuje za pomoc monika --
liz1/1 06 Kwi 2011
Mój problem polega na tym, że od jakiegoś czasu, gdy tylko włączam Worda, pojawia się dokument (zamiast czystej strony), który utworzyłam parę tygodni temu. Dodam, że ów dokument dawno już z komputera usunęłam. Co mam zrobić, aby znów automatycznie włączała mi się czysta karta? -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum,
Grzegorz Niemir...5/5 05 Kwi 2011
wysylanie via OE z konta na wp.pl: 1 przy probie wyslania listu z zahaslowanym *.rar jako zalacznikiem OE zwraca blad 0x800ccc19. Rozumiem, poczytalem - tylko, ze cos nie zgadza sie, bowiem zero na komp. wysylajacym oprogramowania typu firewall/AV. (zalacznik okolo 2.5 MB) 2. ta sama proba, ale zalacznik rar _bez_ hasla - ten sam blad 0x800ccc19. -> zalacznik byl o wadze mniej
Grzegorz Niemir...6/6 03 Kwi 2011
W moim OE są dwie tożsamości w tym jedna główna. W tożsamości zwykłej zrobiłem regułę: "Zastosuj tę regułę po przyjściu wiadomości. Dla wszystkich wiadomośći. Prześlij ją dalej do (tu wpisałem adres tej tożsamości głownej)". Niestety listy adresowane na zwykłą tożsamość nie są jednak przekazywane do Tożsamości głównej. Reguła nie zadziałała. Co jeszcze trzeba zrobić, żeby tak reguła
Adam M.3/3 02 Kwi 2011
Witam, Wysyłając z Outlook'a maile niezapisuja sie one na serwerze. Odbierane i owszem. Jak skonfigurować Outlook, aby przesyłał wiadomości przeze mnie wysyłane także na serwer. Z góry dziekuje za pomoc. -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS Outlook.
Łukasz1/1 01 Kwi 2011
Witam, mam taki problem. Piszę pracę magisterską i muszę zrobić numerację stron ale aby zaczynała się od czwartej strony. Nie potrafię sobie z tym poradzić i nikt z moich znajomych też nie.. -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS Outlook.
sz.1/1 01 Kwi 2011
Mam problem w Excel 2003. W arkuszu mam kilka skoroszytów, na podstawie jednego często tworzyłem kolejne przez prawoklik na zakładce dolnej skoroszytu i wybór "Przenieś lub kopiuj" (osadzając je w tym samym arkuszu). Teraz ta funkcja mi nie działa (ani kopiowanie ani przenoszenie istniejącego skoroszytu). Nie pojawia sie żaden komunikat ani monit. Mogę jednakże dodawać czyste, nowe
Robert1/1 31 Mar 2011
mam tekst bez polskich znaków to znaczy tylko "ó" jest tego z 100 stron i teraz chciałbym aby Office automatycznie dokonał korekty wszystkich błędów na raz [- jak to ustawić i gdzie i czy się w ogóle da by automatycznie sam dokonał autokorekty w całym tekście -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS
Sylwester Zarę...3/3 29 Mar 2011
Nie daje się wysłać emaila (poczta.onet.pl). Outlook Express albo żąda hasła mimo, że go ma, albo milczy i nie wysyła emaila. Natomiast odbieranie poczty przebiega bez problemu. -- Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
k3dar3/3 28 Mar 2011
Witam. Mam takie pytanie czy istnieje możliwość wpisania numeru paragrafu, a program sam (np. z bazy danych) po paragrafie wyświetli jego treść? Będę wdzięczny za wskazówki. Pozdrawiam, -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS Outlook.
Budzik1/1 26 Mar 2011
Dwa pytaniea odnośnie programu Outlook: - czesto tworzę pocztę porzez funkcję windows: wyślij do -> adresat poczty. Czy da się tak ustawić, aby tworony plik był od razu w formacie HTML? Druga sprawa - często muszę coś wyszukać we wszystkich mailach przez funkcję "Szukaj" Czy da się ustawić, aby ta funkcja zaczynała poszukiwania od najmlodszych maili a nie od najstarszych?
mariusz1/1 25 Mar 2011
Przy scalaniu korespondencji seryjnej do email w Word pojawia się okienko wyboru zakresu rekordów, tematu oraz pole "Do:". Niestety taki zakres danych nie pozwala w pełni personalizować emaili. Brakuje mi pola "Od:", które pozwalałoby dynamicznie zmieniać konto osoby wysyłającej. Dynamicznie, oznacza że wraz ze zmienioną osobą w podpisie wiadomości zmienia się konto nadawcy wiadomości.