Ta grupa jest zamknięta. Ciągle możesz jednak tworzyć nowe wątki na grupie Office również związanej z tematem.
Jeżeli chcesz dodać nowy wątek na grupę Office kliknij tutaj.

Grzegorz Niemir...2/2 24 Wrz 2010
Dzień dobry, Wysyłam emaila z programu w PHP5. W polu From ustawiam adres biuro@nasze-oferty.com.pl. Niestety w odebranym emailu widać w polu From adres Root User i dopiero potem biuro@nasze-oferty.com.pl. Nie chcę tego Root User! Da się tego jakoś pozbyć? Na wszelki wypadek załączam moją funkcję PHP. Stała EMAIL_FROM jest ustawiona na 'biuro@nasze-oferty.com.pl'. Wszystko się dzieje pod
Maciej Szczecin...2/2 24 Wrz 2010
Mam problem z dodaniem maszyn z Windows 7 do sieci SBSa 2003, pojawia się komunikat o możliwym braku uprawnień, a używam głównego konta admina. XPki dodają się bez problemu. Win7 to świeże instalki, bez AV. Byłbym wdzięczny za jakieś wskazówki.
giqus6/7 24 Wrz 2010
witam moj kompuer od jakiegos czasu nie reaguje na ping-a. program antywirusowy odinstalowany eset smart security, zapora wylaczona calkwicie, sterowniki do lan nowe zaktualizowane wirusow brak. karta sieciowa jest dobra gdyz normalnie mam inernet kozystam z zasobow sererow lokalnych, co samo dotyczy polaczenia wifi inetrnet jest itp a kompuer nie odpowiada na ping. na co jeszcze
Budzik1/1 24 Wrz 2010
Czesc korzystam z outlook'a. Bo TAK! :) Chce komus wysłac plik - daje na tym pliku PM i robie wyslij do adresata. Otwiera sie nowy mail ale zamiast standardowego wygladu ze stopka, w formacie HTML pojawia sie mi sie okineko edytora z informacja jaki zalacznik w plain tekscie. Czy da sie ustawic, aby outlook nowy mail z zalacznikiem tworzył w formacie identycznym jak tworzy nowy zwykły
Grzegorz Niemir...3/3 22 Wrz 2010
Witam Jak otworzy? Outlook Express w Windows7?
Rafa?1/13 22 Wrz 2010
Byla Vista ale doprowadzala mnie do szalu. Na stronie HP sa sterowniki do XP prof. Orginalny mialem Home i wszystko dziala tylko siec bo zainstalowaniu nawet adresu nie przyjmuje z dhcp, na sztywno tez nie dziala. Czy to moze byc wina tego ze sterowniki do prof. byly? Jak to teraz naprawic?
Bruno Ramone1/1 20 Wrz 2010
Proszę o pomoc. Nie mogę zainstalować pendrivea. Mam w domu 3. jestem starty jkongston 128 MB i ten chodzi ładnie, zainstalowany dawno temu. ostatnio dostałem dwa nowe peny, jeden 2 GB drugi 4 GB. Pierwszy naoname, drugi goodram. Po włożeniu zamiast pojawić się komunikat o instalowaniu, pojawia się w zasadzie natychmiast, że trzeba zainstalowac ze żródła zewnętrznego. Nie mam CD
TomaSz.1/5 20 Wrz 2010
Do przetargu na kilka komputerów muszę opisać w SIWZ system operacyjny. W sieci windows 2008 mam kilkanaście komputerów, trochę aplikacji na MS SQL serwer, pojedyncze aplikacje DOS oraz lex. Pani od zam. publicznych mówi, ze nie moge w siwz napisac "system operacyjny: windows xp pro/win 7" , a jak dodam "lub równoważny" to muszę określić kryteria równoważności. O ile w przypadku programu
Skrypëk4/12 20 Wrz 2010
Mam program chodzacy pod DOS-em Konkretnie Buchalter. Mam Windows XP Jak pozmieniac autoexec i ewentualnie inne pliki, aby chodzil szybciej, bo do tej pory chodzi SLAMAZARNIE !! ' Zakup normalnego programu nie wchodzi w gre Pozdrawiam fart
Piotr Palusińs...1/6 19 Wrz 2010
Witam. System XP Home, program pracujący w oknie dosowym, w trybie pełnoekranowym. Dotychczas było O.K. , po zmianie karty video na kartę Ati Radeon X600 SE ( ma tylko wyjście DVI) ,po uruchomieniu programu monitor wyświetla brak sygnału,ekran czarny.Tak samo jest po uruchomieniu cmd. Po wyjściu "w ciemno" z programu Windows XP wyświetla pulpit prawidłowo. Jakaś rada?
Skrypëk1/7 19 Wrz 2010
Mam problem na laptopie z XP SP3: karta sieciowa (Atheros) czasem NIE działa. Tj pokazuje że jest połączenie, siła sygnału OK, jakość OK, ale pakiety tylko WYCHODZĄ. Wchodzących 0. Niezależnie czy adres statyczny czy DHCP. Nie jest to wina AP (brak filtrowania) - komputer obok działa bez problemu. "Pstryczkiem" karta włączona. Karta "przewodowa" działa bez problemu. Czego szukać? W.
astro3/3 19 Wrz 2010
Dobrzy ludzie polećcie jakiś program do obsługi poczty i grup dyskusyjnych w wersji portable. Tylko jeden warunek - nie Tunderbird. Dzięki.
Schwarz1/1 18 Wrz 2010
Witam, mam mały problem z małym przenośnym komputerem Via 7" po "wznowieniu" z stanu hibernacji i wyświetleniu loginu pojawia napis "preparing to hibernate" i hibernuje od nowa. Po kolejnym obudzeniu działa już poprawnie. W opcja zasilania wybrałem czas hibernacji: nigdy Dodam że komputer ten nie ma klawiatury, ma tylko coś ala joy i przycisk zawieszenia/hibernacji. Pracuje na
Grzegorz Niemir...2/2 16 Wrz 2010
mam problem wiadomość wysłana jest po wysłaniu zapisywana w skrzynce nadawczej a nie w wiadomościach wysłanych i wszystko wysyła się parę razy albo nie wysyła się wogóle. w ustawieniach wzystko sprawdzone co mam zrobić z tym problemem? z góry dziękuje za podpowiedzi. -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o
piecia aka drac...1/3 16 Wrz 2010
Witam Mam takie skromne pytanie: w windowsie (xp/7) jak są kodowane nazwy plików? Wydawało mi się że utf8 ale okazało się że nie. -- piecia aka dracorp pisz na: piotr kropka rogoza at wp kropka eu
pz1/13 16 Wrz 2010
Jest jakieś narzędzie do edycji tego bootloadera w W7? Bo mam tam 1 wpis z właściwą instancją systemu i dwa kierujące na drzewo, więc albo chciałbym usunąć te dwa wpisy, albo całe to ustrojstwo. Nie mam płytki instalacyjnej (tzn. mam ale ona nie zobaczy mojego dysku bez dołożenia sterowników, które gdzieś posiałem).
wkurzony nielub...1/3 16 Wrz 2010
Zaktualizowałem Operę do najnowszej wersji i teraz na prawokliku w ogóle nie działa mi opcja "otwórz w nowej karcie, ani otwórz na karcie w tle" po prostu nic się nie dzieje, myszka jest sprawna ;) Nie działają też niektóre opcje w ustawieniach Opery nie mogę np wybrać jak ma się przedstawiać przeglądarka. Jak to naprawić, co tu się stało? Nie mam żadnych wirusów, przed aktualizacją
Waldek \Jakec\ ...1/5 15 Wrz 2010
Hi! Na stacji zainstalowałem PowerPoint Viewer 2007. Odpalił się, zaakceptowałem licencję, prezentacja wczytała się i jest ślicznie... Zamykam prezentację, próbuję inną i... nic się nie dzieje. Ni cholery, żadna prezentacja już się nie wyświetla. Żadne komunikaty nie pojawiają się... Reinstalka nie pomogła. Zalogowałem się na inne konto na tym samym kompie. Znowu instalka - działa,
Marek Karbowiak2/2 15 Wrz 2010
Chciałem napisać, że softu, ale na elementy aplikacyjne jeszcze nie trafiłem. W7 Ultimate 64bit (aktualne poprawki), W3520, 6GB RAM, Radeon 5870 (catlysty 10.8), 2 monitory. Te najnowsze i najbardziej wymagające tytuły odpalają się bez problemów, ale cuda dzieją się przy jakiś staruszkach - aczkolwiek żeby nie było - grach windowsowych. Przykladem jest Heroes of Might & Magic 4
Skrypëk18/18 15 Wrz 2010
Witam Dlaczego każdy port oddzielnie wykrywa dane urządzenie? Dla przykładu: wkładam modem do jednego portu, instalują się drivery, wszystko gra. Wyjmuję, wkładam do portu obok, i sytuacja taka jakbym podłączał pierwszy raz do komputera, znajduje nowe urządzenie i instaluje sterowniki jeszcze raz (przy okazji zawsze sprawdzając wpierw windows update, mimo, że sterowniki są już na dysku).
DanW1/2 14 Wrz 2010
System skanuje z hp3015 (wydruk ok, fax ok, ska ok) ale nie zapisuje do pdf. Zna moze ktos darmowe rozwiaanie? CEzarys
irczysko1/1 14 Wrz 2010
Witam! Do tworzenia wiadomości używam czcionki verdana. Mam ustawiony podpis w formacie html i w nim zdefiniowaną czcionkę również verdana. Natomiast w oknie tworzenia wiadomości podpis jest wyświetlony czcionką szeryfową (chyba times new roman). U adresatów podpis również jest wyświetlany różną czcionką niż treść wiadomości. Jak sprawić aby czcionka w treści i podpisie była taka
zly1/4 14 Wrz 2010
Ktoś wie jak to wyłączyć? Usunąłem to z harmonogramu. Usunąłem to z wpisów w Autoruns. Wyłączyłem usługę w Msconfig. Wcześniej w jego własnych opcjach ustawiłem, żeby w ogóle nie skanował automatycznie. W Dodaj/Usuń programy go nie widzę. I tak Defender skanuje sobie nadal kiedy chce - czasem kilka razy dziennie (tak mu się zdarza). Szlag mnie trafia a porady "z googla" to jak
sz1/1 12 Wrz 2010
Witam mam pewiem problem. Windows Live Mail przestał mi pobierać RSS, które mam zaprenumerowane (różne serwisy RSS, z różnych miejsc) - nie pobiera żadnego. Nie wiem jak temat ugryźć. Nie rozwiązały tematu: 1) naprawa instalacji Windows Live Mail, 2) ręczne skasowanie starych wiadomości *.rss z katalogu, w którym się gromadzą 3) skasowanie źródła w programie i ponowne jego
crawshank1/1 12 Wrz 2010
otwierajac folder mozna przegladac zdjecia w jpg - ikona pokazuje zdjecie ale niestety ich znaczna czesc jest odwrocona. Jest tak, chociaz w exifach tych zdjec z cala pewnoscia sa dane, ktore pozwalaja na ich prawidlowe ustawienie do przegladania. czy mozna jakos na stale wlaczyc w windowsie wykorzystywanie tych danych, tak zeby system automatycznie ustawial horyzontalne, lub
crawshank1/1 12 Wrz 2010
w windows 7 przy podgladzie opcji powłoki prawym przyciskiem myszy wyswietla mi sie mozliwosc obracania zdjec +90 lub -90 stopni. niestety nie wiem czemu bardzo czesto ten zabieg daje w wyniku obrot o 180 stopni i koniecznosc poprawiania (w druga strone juz dziala dobrze) ... czy ktos z was tak ma ? czy to da sie naprawic? czy to obracanie to jest funkcjonalnosc shella czy tez efekt
DanW3/3 11 Wrz 2010
Jak zrobić instalację XP na pendrive? w google milion instrukcji, przerabiam już chyba z dziesiątą i nie działa. Może ktoś mi podsunąć link do działającej w 100%? Pozdrawiam Dan
Waldek1/11 11 Wrz 2010
Musialem postawic nowy system. Bywa. W ramach aktualizacji miast ie 6.0 mam 8.0. Poza tym ze sie czesto wiesza ma jeszcze jedna wkurzajaca wade. Przykladowo mialem tak skonfigurowane logowanie do inteligo, ze wystarczylo wpisac piewsze cyfry identyfikatora i reszta wlacznie z haslem samo wyskakiwalo. Teraz za czorta nie moge IE 8.0 do tego zmusic. Da sie?
KRIS1/1 10 Wrz 2010
Nawiaze kontakt z informatykiem, ktory podejmie sie biezacego nadzoru nad praca oprogramowania CDN XL (praca terminalowa) oraz systemu Windows Server 2003. KS
Areks1/1 10 Wrz 2010
Mam problem z zacinaniem się kursora podczas pisania maili w oulooku 2007. Podczas pisania maila kursor się zacina i mimo dalszego pisania tekst nie pojawia się na ekranie po chwili kursor znowu jest aktywy i pisane jest możliwe. Bywa że w ten sposób tracone jest całe zdanie. komputer to nowiutki Dell Latitude E6410 z win 7. problem występuje jedynie w outlooku i to na dwóch z
M?1/3 10 Wrz 2010
witam, mam problem z laptopem HP zv5000 mianowicie wentylator procesora zalacza sie tylko w trybie awaryjnym :/ przy trybie normalnym osiaga ok 50 stopni i sie wylacza... reinstalacja podmiana biosow NIC nie daje... bios / dos wentylator dziala problem jest tylko w windzie (czy gola czy ze sterownikami) gdzie szukac przyczyny?? pozdrawiam Marcin
Dariusz Kowalsk...1/1 10 Wrz 2010
Witam Mam problem z W7 Home Premium. Po włączeniu lub wznowieniu systemu na laptopie komputer przestaje reagować na wskaźnik myszy. Mysz porusza się po ekranie, ale jeśli chcę dokonać wyboru i kliknąć jakiś element to system na to nie reaguje. Tak jakbym nic nie klikał. Tak samo jest w przypadku myszy i touchpada. Wszystko wraca do porządku gdy nacisnę Ctrl+Alt+Del i nic nie robiąc
Przemko1/1 09 Wrz 2010
Witam Dostalem do naprawy komputer laptop asusa, w ktorym po odpaleniu zamiast pojawic sie okno logowania pojawia sie czarny ekran i kursor myszy. Dzieje sie to zarowno w trybie normalnym, awaryjnym, ostatnia dobra konfiguracja :(( Odpalilem z plyty instalacyjnej win7 tryb naprawczy i niestety nie wykazalo zadnych bledow. Przywrocenie systemu za pomoca punktu przywracania nie dziala,
Krystian Tokars...2/2 09 Wrz 2010
Chciałbym zasięgnoć opini. Czy lepszy system sieciowy dla szkolnej pracowni komputerowej to Novell NetWare 6.5 czy Windows SBS 2003. Proszę o odpowiedź.
Seba2/2 09 Wrz 2010
Chciałbym zasięgnąć opini na temat czy Windows SBS 2003 R2 jest lepszy niż Novell NetWare 6.5 Proszę o odpowiedź.
mariusz2/7 08 Wrz 2010
Panowie. Mam jednego kompa za routerem (NAT). Jaki jest sens instalowania na nim w ogóle firewalla?
MAR2/3 08 Wrz 2010
Witam! Znajoma ma pewien problem... Ciezko mi cos wiecej opisac... Sprawa jest bardzo ogolnie taka, ze miala problem z internetem i cos strasznie namieszala... I pozniej tak sie jakos stalo (internet juz dzialal - DSL Dialog, router), ze logowala sie jako uzytkownik EPM... (?) bo tak jej sie cos przestawilo... klikala ok przy wlaczaniu kompa i bylo ok. Sam nie wiem o co chodzi...
Papo5murpfs5/7 07 Wrz 2010
cześć, chciałbym ściągnąć kilka piosenek z tej strony http://www.ddrecords.com/noon.html (trzeba cliknąć w "click here" w drugiej linijce od dołu, i otwiera się odtwarzacz flashowy) ale nie wiem jak, może ktoś ma na to sposób? pozdrówki
Krystian Tokars...2/2 06 Wrz 2010
witam prosze o pomoc w sprawie dotyczacej serwera sbs 2003 R2 z 2008 r. Do serwera byl podpiety mofemo-router zainstalowany podczas dostarczania pracowni. w lipcu wyniku burzy i wyladowan doszlo do uszkodzenia urzadzenia. zakupilismy nowe juz urzadzenie Linksys WAG320N-EU Wireless N DualBand ADSL router i na komputerach podlaczonych bezposrednio do routera internet dziala , a na
Hinek2/2 04 Wrz 2010
Witam OE 6 zaczal wysylac posty do serwera news razem z poleceniem anulowania wiadomosci. Tak to przynajmniej wyglada. Efekt jest taki ze postow odemnie albo nie widac, albo jest naglowek, ale przy probie odczytania jest komunikat ze wiadomosc jest juz niedostepna na serwerze.Przy identycznych ustawieniach OE w innych komputerach wszystko dziala OK. Uzywam serwera news.home Zadnych
MAR4/4 03 Wrz 2010
ktore portale _zagraniczne_ doradzicie, jako dobre dla zalozenia _bezplatnego_ konta pocztowego? (poza najbardziej znanymi, typu hotmail,yahoo,gmail... itp)
Przemysław Ryk10/10 03 Wrz 2010
Może zna ktoś sposób na odblokowanie portu USB? Nie działają tylko pendrive i karty pamięci, inne urządzenia typu mysz, drukark itd. działają. Wpisu w kluczu StorageDevicePolicies nie ma. Pozdrawiam Dan.
Piotr Krzyżań...12/12 03 Wrz 2010
Witam. Od jakiegoś czasu mam problem z przeglądarką Internet Explorer 8. Na poczatku przestał mi odtwarzać filmiki które są zamieszczane w niektórych wiadomościach np. ze strony onetu: http://wiadomosci.onet.pl/2214982,11,to_droga_do_kolejnej_katastrofy,item.html U mnie przyciski odtwarzania są nieaktywne(szare) i po najechaniu na trójkąt play nic się nie zmienia. Wiem, że wcześniej
Michal Kawecki8/9 02 Wrz 2010
Witam. Mam taki problem . Mniej więcej od roku podczas korzystania z komputera , np. podczas gry , ekran robi się niebieski i pojawia się napis rozpoczynanie zrzucania pamięci fizycznej po czym komputer się resetuje . Oddałem komputer , ponieważ był na gwarancji i podobno im się nie wyłączał . Już wytrzymać się nie da , bo nieraz wyłącza się 20-40 razy dziennie. Nawet gdy system się
DanW5/10 02 Wrz 2010
Pi0tReK1/1 02 Wrz 2010
Witam, jedna z us?ug odpowiedzialnych za obs?ug? WiFi generuje b??d 10016 w logach systemu: "Zgodnie z ustawieniami uprawnie? domy?lne ustawienia komputera nie jest udzielane uprawnienie Lokalne Aktywacja do aplikacji serwera COM z identyfikatorem klasy {A4199E55-EBB9-49E5-AF1A-7A5408B2E206} u?ytkownikowi ZARZ?DZANIE NT\US?UGA SIECIOWA o identyfikatorze zabezpiecze? (S-1-5-20). To
Rafa15/15 01 Wrz 2010
Chcialem u siebie skonfigurowac szwagierce maila z libero.it na moim komputerze. Wpisalem poprawne dane a nie chce sie polaczyc z serwerem. Czy to jakas blokada?
Piotr Dałek1/1 01 Wrz 2010
Witam! Dostępne jest już MboxProxy NG - MboxProxy (czyli program, który działa jako serwer POP3 i umożliwia zaimportowanie wiadomości ze skrzynek Uniksowych do dowolnego programu obsługującego protokół POP3), który nie ma problemów z dużymi (ponad pół GB) Uniksowymi skrzynkami. Oryginalne MboxProxy dalej jest dostępne i w razie potrzeby będzie rozwijane, ponieważ lepiej nadaje się do
W.P.1/1 01 Wrz 2010
Czy ja dobrze kombinuję: 1). ma być "urządzenie" pt kilka klawiszy i LEDy, 2). USB low speed (ważne), 3). ma działać nie tylko pod Linuksem ale i pod produktami "małomiękkimi", Z tego co poczytałem to pasowałoby to przy tych założeniach zrobić coś, co zgłasza się jako USB-HID. Dlaczego? Bo (przynajmniej powinny być) sterowniki do tego są WBUDOWANE w systemy. Nie trzeba sobie "zawracać"
sTav6/6 01 Wrz 2010
Witam. Jak miałem XP, to życie z autostartem było proste. Jak coś się uruchamiało samo przy starcie, to było widoczne w folderze autostart albo w msconfig w zakładkach 'usługi' albo 'uruchamianie'. W Windows7 startują mi programy, których nie widzę w żadnym z tych miejsc. Gdzie ten szajs siedzi?