Ta grupa jest zamknięta. Ciągle możesz jednak tworzyć nowe wątki na grupie Office również związanej z tematem.
Jeżeli chcesz dodać nowy wątek na grupę Office kliknij tutaj.

Piotrek1/1 29 Kwi 2010
Sprawa wygląda tak. Miałem dość starego flashgeta i postanowiłem wypróbowac kilka innych managerów pobierania. Zaczęło się od Getrighta, DAP, JDownloadera, Mipony i Jako ostatni Internet Download Manager. Oczywiście instalowałem nie naraz tylko po instalacji i przetestowaniu jednego deinstalacja, po czym instalacja nastepnego (+reset kompa). Wszystko szło dobrze az do instalki Internet
Mir1/1 28 Kwi 2010
Witam Mam trudności z ustawieniem alpine do wysyłania poczyty przez smtp serwera poczta.o2.pl. Wydaje się, że komenda RSET powoduje zapomnienie przez o2.pl uwierzytelnienia. Problem pojawił się na w ostatnim miesiącu. Zmiana serwera na inny pomogła. Jest szansa na pogodzenie alpine z poczta.o2.pl? Logi: część wspólna (poczta.o2.pl): IMAP 12:27:02 4/28 mm_log babble: Trying IP
antonina1/1 28 Kwi 2010
Zainstalowałam SPAMIHILATORA w.9.9.53 który zmienil mi ustawienia OUTLOOKa. Co zrobić aby obydwa programy działały prawidłowo? -- Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
"": "": Marcin:...1/11 28 Kwi 2010
witam, mam w pracy komputer (winxp sp3 pl), w kt?rym s? dwie karty sieciowe, jedna konfigurowana przez dhcp, druga ze sta?ym adresem. i z t? drug? s? problemy - co jaki? czas (od 3 dni do miesi?ca - ten rozrzut jest zdumiewaj?cy), po??czenie pada z powodu znikni?cia bramy domy?lnej. zdefiniowane s? trzy bramy, co jaki? czas przy sprawdzeniu okazuje si?, ?e aktywna jest ju? kolejna,
jivanmuktaWYTNI...1/1 27 Kwi 2010
Dzień dobry, Piszę program w PHP5 wysyłający emaila, używam PHPMailera. Mam wykupiony hosting i dwie domeny. Założyłem jedno konto pocztowe w pierwszej domenie (mam możliwość tylko jedno, taki hosting). Czy da się zrobić tak, żeby moje emaile miały w polu From druga-domena.pl mimo że fizycznie zostały wysłane z konto@pierwsza-domena.pl? To znaczy chodzi mi o to, żeby odbiorca emaili nie
...:::Tomek:::....1/3 26 Kwi 2010
Witam, jest sobie Win XP Pro SP2 i router WiFi D-Link DIR-300. Problem polega na tym, że ten konkretny system i konkretny router nie chcą ze sobą współpracować po WiFi. Z routerem bez problemu łączy się bezprzewodowo inny laptop (w Win 7), natomiast laptop z opisywanym problemem bez problemu łączy się po WiFi z innym routerem (co prawda innej firmy, SMC, ale nie ma to w tym
adam3/5 26 Kwi 2010
Jak zrobic zeby niechciany mail wrocil do nadawcy np. z takim tekstem: Unable to deliver message to the following address(es) Remote host said: 554 delivery error: This user doesn't have an ale zeby nadawca nie wiedzial, ze to zostalo odeslane celowo? adam -- Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
Gamariel1/1 25 Kwi 2010
Witam Poblem dotyczy IE 8.0 zainstalowanego na Win XP HE SP3. Do niedawna bylo all wporzadeczku. Dzisiaj chcialem sobie kompa przeskanowac mks virem on-line, ktory niestety wymaga kontrolek ActiveX w przegladarce, wiec dziala tylko pod IE. I coz widze... szybka akcja na jakas 1sec, widze otwierajace sie okno IE i potem samo znika... to jest moze 1sec i tyle temacie. Juz kiedys tez
tomekkozlowski0...1/2 25 Kwi 2010
Odno?nie problemu Error 1606 kt?ry ju? kiedy? porusza?em na grupie...: http://groups.google.pl/group/pl.misc.elektronika/msg/5ddb5494b714250a?hl=pl i odpwiedzi kolegi Vania: http://groups.google.pl/group/pl.misc.elektronika/msg/802ea20c2feed334?hl=pl kt?ry zalecie? skasowanie usuni?cie wpis?w w rejestrach. Po usuni?ciu w/w rejestr?w mo?na instalowa? programy :), niestety znikaj?
astro6/7 25 Kwi 2010
Konto pocztowe założone jest na o2. Mam problem ze skonfigurowaniem grup dyskusyjnych w OUTLOOK E. Jaki serwer wpisac i jaki port?. Dziękuje za pomoc. -- Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
Barnaba1/2 23 Kwi 2010
Zauważyłem to przypadkowo, bo niecodziennie tu zaglądam. Katalog "system32" jest niewidoczny w katalogu "Windows", mimo że nie ma atrybutu katalogu ukrytego. Zobaczyć go mogę dopiero wtedy, gdy włączę w opcjach folderów pokazywanie plików ukrytych. Co mogło mi "schować" ten katalog? Niedawno jeszcze było normalnie - katalog był po prostu widoczny. Barnaba
Przemysław Ryk3/6 22 Kwi 2010
Witsm Już od kilku dni próbuję bezskutecznie zainstalować kontrolkę "Remote Desktop ActiveX Control". Rozwiązanie to jest mi potrzebne do łączenia się z komputerem w pracy, co odbywa się za pośrednictwem strony internetowej firmy, która następnie próbuje odpalić tę kontrolkę. Niestety nie mam możliwości połączenia się za pomocą "Akcesoria/Kominikacja/Podłączenie pulpitu zdalnego" w
Przemysław Ryk1/6 22 Kwi 2010
Witam, Mialem na dysku plik 4GB ktory podczas procedury kasowania (dlugo dysk mielil) zniknal z widoku w eksploratorze windows, ale miejsce dostepne po nieudanej probie kasowania nie powiekszylo sie o 4GB. Partycja Fat32 zajmuje okolo 103 GB. I teraz zajetego miejsca wg. wlasciwosci partycji jest 85,4 natomiast jak podswietle wszystkie pliki na tej partycji to wychodzi mi 81,3 a wiec
Medyk-Ignacy1/4 22 Kwi 2010
Udostępniłem bez hasła , dla wszystkich katalog na komputerze z Vistą. Z innych komputerów w sieci z systemem XP mogę wchodzić do tego katalogu, umieszczać pliki, kasować itd. Jeśli chcę wejść do tego katalogu z Win7 to wyświetla mi okienko z komunikatem : "Zabezpieczenia systemu Windows wprowadź hasło żeby połączyć z *********.-PC" Jak wpiszę nazwę i hasło jednego z użytkowników z Visty
Piotr Palusińs...2/31 22 Kwi 2010
Windows XP+SP3+wszystkie łaty Podczas uruchomiania komputera pojawia się na krótko blue-screen z napisem: "Pojawił się problem i system Windows został zamknięty, aby zapobiec uszkodzeniu komputera. Jeśli po raz pierwszy widzisz ekran błędu Stop, ponownie uruchom komputer. Jeżeli ten ekran pojawi się ponownie, wykonaj następujące kroki: uruchom narzędzie do diagnostyki systemu
K17A11/4 22 Kwi 2010
"Wiadomość nie jest już dostępna na serwerze". ostatnio w Outluuk Expresie wiadomości (posty) pojawiają mi się przekreślone z komentarzem "Wiadomość nie jest już dostępna na serwerze" Co jest "grane"? Trwa to od jakichś 3 tygodni już? Czytnik czy co innego? Feromon
JoteR1/3 21 Kwi 2010
System XP PRO+sp3, aktualny, mysz standardowa PS2. Od pewnego czasu występuje takie zjawisko, że kliknięcie na jakąkolwiek ikonę programu/skrótu powoduje, że otwiera się on 2-3 razy. Np. otwieram przeglądarkę, wyskakują 3 okienka programu, które muszę pojedynczo zamykać. Jaka może być przyczyna i jak to zlikwidować? W menedżerze urządzeń nic nie wystąpuje podejrzanego, ustawienia
Skrypëk1/11 21 Kwi 2010
Jak zrobic zeby mi sie XP od razu ladowal, a nie musze nacisnac usera mnie gdy tylko ja jestem i nie mam hasla JK.
MAR1/2 20 Kwi 2010
temat ?artobliwy, ale problem powa?ny. w lutym pad? mi system (winxp sp3 pl) po poprawce ms (znany problem) i postawi?em system od zera, wi?c jest stosunkowo ?wie?y i raczej - mam nadziej? - odrobaczony. no i od czasu nowej instalacji pojawi? si? k?opot opisany w temacie. zawsze wiem sekund? wcze?niej, kiedy kto? dzwoni albo przysy?a sms-a, bo skaner si? wzbudza (wy??cza i w??cza), a
Piotr Palusińs...1/3 20 Kwi 2010
Nie wiem co za przyczyna; system mam odwirusowany, a zle dziala mi taskmgr.exe Po jego uruchomieniu mam tylko edycje jednego okienka z zadaniami - pozostalych zakladek nie ma. Brak tez w prawym gornym rogu mozliwosci wylaczenia tej aplikacji. Inicjacja przez "Uruchom" daje to samo. Co zacz sie dzieje i jak temu zaradzic? Pozdrawiam Pikus'
Piotr Palusińs...1/4 20 Kwi 2010
Miożna jakoś usunąć ten folder z menu Start (i innych miejsc)? Nigdy w życiu z niego nie skorzystałem i nie chcę mieć dostępnej na wierzchu listy ostatnio redagowanych dokumentów.
Piotr Palusińs...2/7 19 Kwi 2010
Windows XP+SP3+wszystkie łaty. Neostrada+Router Dzisiaj od pierwszego uruchamiania komputera system przestał logować się do sieci. Musze ręcznie wybrać "Połączenie lokalne" żeby włączyć się do sieci. Dodam, że nie chodzi o logowanie do systemu - Windows uruchamia się. Nie łączy się tylko automatycznie z routerem, a przez to z siecią. Co może być tego przyczyną, jak to naprawić?
news.onet.pl1/1 19 Kwi 2010
Jak skopiowac ksiazke adresowa z Microsoft Office Outlook "pst" na Outlook Express?
JU1/1 18 Kwi 2010
Windows XP+SP3+wszystkie łaty. Neostrada+Router Dzisiaj od pierwszego uruchamiania komputera system przestał logować się do sieci. Musze ręcznie wybrać "Połączenie lokalne" żeby włączyć się do sieci. Co może być tego przyczyną, jak to naprawić? -- Pozdrawiam: JU
JoteR1/3 18 Kwi 2010
Czasem nieregularnie pojawia mi si? taki oto komunikat podczas botowania si? systemu : "Disk Boot Failure,Insert System Disk And Press Enter" Co w tym przypadku mo?na zrobi?? System op. Windows XP Home + sp2 solex
solex1/3 17 Kwi 2010
Mam komputer ale z jednym HDD 150GB drugi HDD40GB i w?a?nie on zosta? wyj?ty ze stacji, komputer by? w serwisie i po instalacji systemu Windows XP Pro i po podzieleniu HDD na dwie partycje wszystko niby by?o OK- ale po starcie komputera wy?wietla mi si? komunikat: "Kszta?towanie obrazu SLI przez wiele PG zosta?o zmienione przez niezale?ny PG, poniewa? jedna z kart SLI zosta?a zdj?ta.
Marek7/7 16 Kwi 2010
Witam, Czy ktoś z Was wie dlaczego czasem trzeba 2x wcisnąć wyślij/odbierz aby wysłać to co jest w skrzynce nadawczej? Jak pozbyć się tej irytującej cechy Outlooka? Widziałem to przynajmniej u 2 innych osób. Sam zmieniałem komputery, wersje Outlooka - od lat tego doświadczam. Drugi problem: gdy wiadomość zapisze się w skrzynce nadawczej, otworzymy tą wiadomość aby coś dopisać, to
Mariusz Kruk2/2 15 Kwi 2010
Witam i prosz? o rad? w poni?szej sprawie, ot?? m?j system pocztowy oparty jest o postfix + maildrop jako LDA, kiedy wysy?am wiadomo?? do u?ytkownik?w na moim serwerze pocztowym z konta X wysy?ana wiadomo?? kopiowana jest na konto Y. Jak osi?gn?? funkcjonalno??, kt?ra pozwoli mi kopiowa? poczt? wychodz?c? do kont z poza mojego serwera?Z tego co si? orientuje postfix sam w sobie nie ma
JU1/1 13 Kwi 2010
Windows XP+SP3+wszystkie łaty Podczas uruchomiania komputera pojawia się na krótko blue-screen z napisem: "Pojawił się problem i system Windows został zamknięty, aby zapobiec uszkodzeniu komputera. Jeśli po raz pierwszy widzisz ekran błędu Stop, ponownie uruchom komputer. Jeżeli ten ekran pojawi się ponownie, wykonaj następujące kroki: uruchom narzędzie do diagnostyki systemu
JU1/1 13 Kwi 2010
Windows XP+SP3+wszystkie łaty Podczas uruchomiania komputera pojawia się na krótko bluescreen z napisem: "Pojawił się problem i system Windows został zamknięty, aby zapobiec uszkodzeniu komputera. Jeśli po raz pierwszy widzisz ekran błędu Stop, ponownie uruchom komputer. Jeżeli ten ekran pojawi się ponownie, wykonaj następujące kroki: uruchom narzędzie do diagnostyki systemu
matiz1/19 13 Kwi 2010
Witam pan?w z grupy, a w szczeg?lno?ci pana Niemirowskiego i Palusi?skiego. Ot?? mam problem natury niewiadomojakiej. Nie dzia?a mi m.in (z przegl?darek): - Google Chrome 4.0.x - Internet Explorer 8 (dzia?aj? tylko nak?adki na niego typu Maxthon) - Mozilla Firefox 3.6 - K - Meleon jaki?tam Ten stan rzeczy utrzymuje si? od instalacji SP3 i nawet reinstalka nie pomog?a. Co panowie (i
Piotr Palusińs...1/4 13 Kwi 2010
Witam. Wiem, ze nie ta grupa ale grupa W2000 jest martwa. Otoz mam w firmie kilkanascie komputerow z Windowsem 2000. Niestety zakupili teraz drukarki laserowe HP P1102 z interfejsem USB. HP nie wspiera tego systemu dla tej drukarki, i tu rodzi sie problem.... Czy jest jakas mozliwosc zeby ja zainstalowac w systemie W2000? Moze jakis inny sterownik podejdzie? Przemek
Bruno Ramone3/3 12 Kwi 2010
Vista Home Premium 32 bit. Uruchomiłem dziecku grę dołączaną do jakiegoś produktu nestle, z jakimś symulatorem samolotu. Gra w trybie full screen ustawiła obraz 640x480 czyli mniej niż obsługuje moja grafika, ale wyświetlało się. Były kłopoty z wyłączeniem gry więc zrobiłem twardy restart. Po uruchomieniu systemu nadal była rozdzielczośc 640x480 ale zniknął pasek zadań. Cortf+Esc nei
Piotr Palusińs...1/4 12 Kwi 2010
Windows XP Home SP2. Pojawił mi się następujący problem: minimalizacja jakiegokolwiek programu nie wrzuca go na pasek zadań, tylko powoduje jego "zniknięcie". Program znika i działa sobie gdzieś w tle, a jego przywrócenie jest możliwe tylko przez menadżer zadań. Jak to naprawić? -- @2009 Johnson Gdy widzisz mędrca, myśl o tym, by mu dorównać. Gdy widzisz tego, komu brak rozsądku,
Budzik8/8 11 Kwi 2010
Tworze szablon odpowiedzi. W tresci chce wpisac d kogo był adresowany orygialny mail oraz ewentualnie do kogo szedł cc. Do kogo: To: %OToName [%OToAddr] W tresci pokazuje sie niestety tylko pierwsza osoba z listy adresowej. CC - w ogole nie moge znaleźć takiej opcji. Jak sobie z tym poradzic?
Petersonix1/3 11 Kwi 2010
czym wylaczyc pojawianie sie co pewien czas opcji "kreator oczyszczania pulpitu". czy sa jakies darmowe programy, ktore moglyby usunac/zablokowac ta opcje ?
Jacek Maciejews...3/3 11 Kwi 2010
Cześć Outlok Express na XP u kolegi dołącza do wysyłanych maili z załacznikami taką informację: "Wiadomość jest gotowa do wysłania wraz z następującymi załącznikami pliku lub łącza: raport.wmv Uwaga: W celu ochrony przed wirusami komputerowymi programy poczty e-mail mogą zapobiegać wysyłaniu i odbieraniu pewnych typów załączników plików. Sprawdź ustawienia zabezpieczeń poczty e-mail,
Wahine1/28 09 Kwi 2010
Witam! Po naprawie systemu Windows XP Pro SP2 z oryginalnej płytki XP pojawił się efekt taki, że przesuwane okienko np Windows Explorera, Outlook Expressu itd. zamiast przesuwać się z miejsca na miejsce, przepływa w ten sposób, że pośrednio pokazuje się ono wielokrotnie na drodze przesuwania Co zrobić żeby to zmienić. Jest to uciążliwe. Pozdrawiam
Wojtek7/7 09 Kwi 2010
Witam, A wi?c mam nast?puj?cy problem. Mam konto email na onet od dawna. Chcia?em korzysta? z dobrodziejstw imap, kt?re oferuje gmail, ale jednocze?nie nie chc? si? pozby? konta onet. Wiem, ?e istnieje mo?liwo?? zaci?gania poczty przez gmail, ale s? wtedy op??nienia w jej odbiorze. Gmail ?ci?ga j? raz na jaki? czas i nie da si? tego czasu modyfikowa?. Przynajmniej ja nie znalaz?em
Asia31/31 09 Kwi 2010
Witam. Mam system wraz z wieloma programami na dysku ATA. Dokupiłam teraz dysk SATA i chciałam przenieść wszystko z dysku ATA na SATA. Niestety po przeniesieniu Ghostem partycji C dysku ATA na partycję C dysku SATA dysk oczywiście nie startuje. Czy do tego systemu z ATA da się w jakiś sposób dołożyć sterowniki dysku SATA i to wszystko wtedy przenieść na SATA aby ten dysk odpalił? Nie
Konrad6/6 09 Kwi 2010
Witam, pisze tutaj poniewaz nie moglem znalezc innej grupy na ten temat. Jezeli macie jakies powiedzi co do grupy na jaka powinienem napisac z tym tematem, to prosze o podpowiedz. Mam problem z Windows Live, polegajacy na tym, ze usuwa mi niektore wiadomosci zamiast pobierac. Opcja "pozostaw kopie na serwerze" niczego nie daje. Mniej wiecej co dziesiata wiadomosc ginie i nie ma jej w
Michal Kawecki1/5 07 Kwi 2010
Jak wyłączyć na XP "uruchom powtórnie"? Czasami XP ściągnie aktualizacje i uruchamia. Mi zależy by nigdy ale to się nie wyłączał.
Bastek1/18 07 Kwi 2010
Witam, kupiłem niedawno komputer i widzę, że trochę się pozmieniało. Kiedyś był system na płytce, a teraz jest tylko na dysku. Nowego lapka dostałem z Vistą i otrzymałem pocztą upgrade do Windows7. Mam w związku z tym pytanie, czy po zainstalowaniu tej 7-ki będę miał pełny, stabilny system, czy to będzie tylko taka łatka na Vistę? Inaczej mówiąc czy to jest pełna wersja czy tylko
Bastek0/8 07 Kwi 2010
Trafił do mnie taki komputer: Celeron, 256M RAM, dysk 80G, XP Prof. SP2 (wyglądający na nigdy nie aktualizowany). A poza defaultowym "Administrator" miał (de facto użytkowane) konto Administrator 1. 1). Podejście pierwsze: "nie startuje". Nie daje się zalogować do konsoli odzyskiwania, "błędne hasło" (potem okazało się, że hasło było DOBRE ale do "Administrator 1".). Trudno,
Przemysław Ryk1/21 06 Kwi 2010
Ostatnio zwolnił dosyć znacznie mi dysk twardy SATA ST3400620NS. Dysk czyta i zapisuje z prędkościami od 2000 do 3000 kbs a powinien pracować z prędkościami 30 000 do 50 000kbs. W ustawieniach windowsa nie znalazłem dziwnych zapisów, Sandra twierdzi że dysk pracuje w trybie UDMA5. Dysk nie jest systemowym jeśli ma to jakieś znaczenie. Aktualizacja sterowników do kontrolera i dysku nic nie
PL(N)umber_One7/7 03 Kwi 2010
Witam Jeżeli w Outlook Express zmienię parametry istniejącego konta, nowy adres nowe serwery itp (znajoma zmieniła dostawcę poczy), to czy stare (odebrane i wysłane ze starego adresu) maile będą dalej widoczne. Czy też muszę założyć nową tożsamośc i wniej skonfigurować nowe konto, następnie zaimportować maile ze starej tożsamości do nowej, po czym ew.skasować strą tożsamość. Nie czcę
Przemysław Ryk1/5 03 Kwi 2010
czy da się uruchomić jakieś połączenie sieciowe z innymi pośfiatczeniami?:O) trochę kombinowałem ale bezskutecznie:O(
Tymczas5/5 03 Kwi 2010
to dobry pomysl, czy taki sE?;) bo zniknal mi sie zdalny pulpit - tzn nie mogl cos tam cos tam i po lekturze googla tez nic nie wymodzilem... To zapodalem SP3 ponownie i sie naprawilo... Narazie wszystko ok ale pytam tak kontrolnie... cos porzezbic w rejestrze, cos skasowac/domalowac... System WXPP - jakas wersja firmowa(legal, z piec lat juz ma;) ) -- .
Bogdan3/3 02 Kwi 2010
Wiyam Od pewnego czasu mam błędy przy wysyłaniu korespondencji z konta na tlenie. Bez zmiany konfiguracji po pewnym czasie jest dobrze, by następnie znów było źle. Coś u nich się dzieje? Bogdan
Jacek Maciejews...5/5 01 Kwi 2010
Bardzo prosze o pomoc w skonfigurowaniu OUTLOOK EXPRESS. Mam konto ze stron Gazety Wyborczej (www.poczta.gazeta.pl). Chcialabym obslugiwać moją korespondencje przy pomocy ww programu. Nie mogę sobie poradzić z jego konfiguracją. Wprowadziłam wszystkie parametry podane na ww stronie i program pokazuje mi taki błąd: Łączenie z serwerem nie powiodło się. Konto: 'gmail.com', Serwer: 'gmail.