Ta grupa jest zamknięta. Ciągle możesz jednak tworzyć nowe wątki na grupie Office również związanej z tematem.
Jeżeli chcesz dodać nowy wątek na grupę Office kliknij tutaj.

gargomel30/30 18 Maj 2009
witam, w jaki sposób kopiuje się zaszyfrowane pliki pod windowsem? (RSA) dodam że na kompie nie ma kluczy (bezpieczeństwo), czy da się takie pliki kopiować? bo jak narazie to system ciągle odmawia dostępu:O(
gargomel17/17 18 Maj 2009
Jakby ktos byl Miodek to prosze o pomoc jak sie powinno wymawiac nazwe a4Tech aczterytech czy afortech bo sa watpilwosci
KomaK4/4 18 Maj 2009
Witam na grupie Vistę mam już dość długo - wszystko dzialalo ładnie. Nie wiem, czy to zbieg okoliczności czy ostatnie poprawki... http://odsiebie.com/pokaz/2896968---88a0.html Od kilku dni zaczeły mi "mrugać okienka" czy to w Wordzie czy w TC - jakby się 2-3 x na sekundę odswieżały... Pozniej zobaczyłem, że cos zjada procka, nie na maxa wprawdzie ale spooler.exe na procexe
Eneuel Leszek C...3/3 18 Maj 2009
Kupie namiot bezcieniowy 120cm szescian do 180cm szescian. Oferty prosze na priv.
Snake Plissken2/2 18 Maj 2009
Zainstalowałem MS OFFICE2003 na kncie administratora. Gdy próbuję uruchomić go z konta usera za każdym razam uruchamia instalatora. Co należy zmienić, aby uruchamiał się z każdego konta?
agata.kwasecka@...0/3 17 Maj 2009
Od rana mam problem z pocztą WP. Używam OE6 (Windows XP SP3 z bieżącymi aktualizacjami). Nie mogę dostac się na swoje konto z programu pocztowego (odrzucone hasło, skrzynka w użyciu itp.). Ze strony WWW (Firefox 3, IE6) mogę się zalogować, przeglądam książkę adresową, opcje poczty, ale nie mam dostępu do skrzynki (Błąd połączenia z serwerem (#101), spróbuj ponownie). Założyłem nowe konto
piecia aka drac...2/2 17 Maj 2009
Witajcie! Mam taki problem: chciałbym za pomocą TC przerzucić nieco plików na drugi komp. Niektóre z nich to filmy i ważą po kilka giga. Na komputerze źródłowym mam odpalony serwer ftp (CesarFTP), logowanie przebiega sprawnie, ale kiedy przychodzi do kopiowania plików, nic się nie dzieje - transfer stoi w miejscu na 0%. Tak się dzieje nawet wtedy, gdy taki duży plik
JwZw10/10 16 Maj 2009
Witam, Mam DOSowy program ksiegowy. Chodzi o to, ze w jednym z okien non stop wpisuje ten sam tekst i robie to "z palca". Czy jest jakis sposob, zeby przeniesc ten tekst do jakiegos bufora i wklejac go za pomoca kombinacji klawiszy CTRL+V (lub innej oczywiscie). Program uzywany jest w srodowisku Windows XP. Wiem, ze szanse na jakies rozwiazanie sa raczej znikome, ale moze, moze ktos
MichaelData21/21 16 Maj 2009
Czesc !! Wlasnie doinstalowalem sobie Viste tak na probe i nie bardzo mi sie podoba pytanie jak to odinstalowac ? Pozdrawiam grupowiczow
Marcin Frankows...0/2 15 Maj 2009
Mam zainstalowany OE 6.00.2900.2180 i do niego OE QuoteFix 1.19.2 ze spolszczeniem. No i mam problem, QF w zasadzie nie robi nic więcej niż wstawianie wrotki. Nie działa wyświetlanie emotikon, nie działa *wytłuszczanie* _podkreślanie_ i /kursywa/ dla pisanego tekstu. Kolory poziomów cytatu widoczne są tylko w oknie edytowanej wiadomości. W wiadomości odebranej i czytanej wszystkie są
Marek3/3 15 Maj 2009
Sytem Win XP ulegl uszkodzeniu. Niestety nie mozna go naprawic z instalatora, gdyz ten nie widzi zadnej istniejacej instalacji. Jakie pliki sprawdza instalator, dzieki ktorym stwierdza, czy jest jakas instalacja czy tez nie ? Pozdrawiam Marek
Piotr Palusińs...16/16 15 Maj 2009
Gdzie należy pogrzebać aby Windows XP HE nie zmieniał w BIOSie czasu systemowego? Mam 2 systemy (Win i Linux) i po każdej zmianie systemu muszę na nowo ustawiać czasy. I drugi problem. System nie resetuje komputera. Monitor i klawiatura wyłączają się ale wiatraki i diody na obudowie pracują. Wyłączanie komputera jest OK. Wiem że ok. 2 lata temu pisał o tym któryś z dobrych duchów tej
AK7/7 15 Maj 2009
Witam, poleccie prosze programik do czyszczenia pamieci dzialajacy w trayu. Najlepiej lekki i bezproblemowy. -- Pozdrawiam Andrzej Konarski www.akwarystyczny24.pl
Markow2/2 15 Maj 2009
Witam, Pendrive po podłączeniu wykrywa się jednak nie instaluje się wolumin. Urządzanie jest widoczne w menadżerze urządzeń i w zarządzaniu dyskami. Ręczne przypisanie litery dysku nic nie daje. Podejrzewam, że jest to kwestia zmiany jakiegoś klucza w rejestrze, ale nie mam pojęcia gdzie szukać. Aha, komputer był zawirusowany i prawdopodobnie któryś złośliwy program pozmieniał
Max1/1 15 Maj 2009
Witam. Od kilku dni nurtuje mnie problem ciaglego w zasadzie braku dostepu do folderu sieciowego. Po zeresetowaniu komputera jest OK....po jakims czasie znowu komputer nie widzi tego folderu. Inni uzytkownicy w sieci dzialaja na nim caly czas. Co to moze byc?? Przemek
Wojtek Pietrusz...2/2 14 Maj 2009
Zrobilem reinstalke XP po usunieciu wirusow z opcja R i teraz mam komunikat: Zanim mozna bedzie wykonac logowanie, ta kopia Windows musi byc aktywowana w firmie MS. Czy chcesz teraz aktywowac system Windows? Co mam z tym robic? Da sie to jakos ominac?
Andy12/12 14 Maj 2009
Witam. Mam TC 6,01 i ma on problem z duza iloscia plikow w momecie przegrywania na dysk lub serwer. Do obslugi serwera znalazlem FileZilla, jednak jestem przyzwyczajony do TC i chcialbym go uzywac chociaz do pracy na dyskach. Czy jest jakas wersja TC ktora sobie radzi z wieksza iloscia plikow ? Od razu w temacie TC zapytam, czy ma ktos z grupowiczow link do NC ostatniej wersji dosowej
Piotr Palusińs...15/15 14 Maj 2009
nie mogłem w internecie znaleźć informacji wiec może ktoś tu będzie wiedział: chodzi o proces DPCs (Deferrend Procedure Calls), niedawno zauważyłem wzmożoną aktywność tego procesu (skacze do 20% obciązenia procka cały czas), proces jest ukryty dla menadżera windowsowego, dopiero w alternatywnym eksplolatorze go widać, nie daje się też skilować, proces niestety nie ma numeru PID, oraz
Piotr Sadrakula...1/1 13 Maj 2009
Witam znawcow i prosze o rade: Dwa dni temu komputer przygasil ekran do czerni i wyswietlil na tle tej czerni duza klepsyderke. Zaktywizowala sie siec, dlatego po 10-15 sekundach zresetowalem przyciskiem i juz sie to nie powtorzylo. Odpalone byly tylko typowe progsy. Athlon XP 2000+, Radeon 9550, 768 MB RAM, HDD 320 ATA, WindXPProfSP3, NIS 2009 [aktualne]. Wszystko sprawne. Co Panowie
qba1110/2 12 Maj 2009
Witam, Piszę w ostateczności bo już nie mam pomysłów (i przejrzałem większość tematów jakie są w necie z tym związane) co może być nie tak. Przy wysyłaniu poczty otrzymuje komunikat: Sender address rejected: not logged in; Jeżeli wyrzucę pozycje z smtpd_sender_restrictions, reject_sender_login_mismatch to mogę wysyłać ładnie. Mam zrobione dwie identyczne konfiguracje i druga
Tmk2/2 12 Maj 2009
Używam Vista ultimate z wszystkimi ważnymi aktualizacjami. Nie wiem co się stało, ale za każdym razem jak próbuję odtworzyć plik mp3 lub wav z HDD to dostaję komunikat "Czy chcesz otworzyć ten plik?". Pliki są skojarzone z winampem. UAC mam wYłączone. Jak się tego pozbyć? Nie chodzi mi o odblokowanie tych plików na karcie właściwości, tylko żeby takie zabezpieczenie wogóle nie
psuja-winxp4/4 12 Maj 2009
Witam. Jakim programem mogę skopiować na dysk plik video z uszkodzonej płyty CD? Normalnie nie da się, błąd CRC. Próbuję programem BulletProof FileCopy i też stanął w miejscu. Oczywiście miejsca gdzie płyta jest uszkodzona chcę pominąć, nie zależy mi na wszystkich klatkach. TIA -- Krasnal...
Wojtek4/4 12 Maj 2009
Witam Czy w trakcie odczytu/zapisu danych z pendrive'a s? zapisywane tak?e gdzie? na dysku twardym komputera otwierane/zapisywane pliki z tego pendrive'a? Chodzi mi o to czy mo?na dotrze? na danym komputerze (mo?e jaki? katalog tymczasowy) do raz otwartego/zapisanego pliku z pendrive'a w sytuacji gdy tego pendrive'a ju? nie mamy... System operacyjny to Windows XP (ntfs). TIA
Piotr Palusińs...14/14 11 Maj 2009
Witam, Jak pozbyc sie irytujacego bug'a w Windows XP powodujacego, ze po pewnym czasie uzywania znikaja prawie wszystkie ikony w tray'u i nie sposob sie do nich dostac? Kiedys wystarczylo dopisac cos do rejestru lecz w kolejnych SP przestalo to wnosic skutek. -- Pozdrawiam, Marek
Piotr Palusińs...2/2 11 Maj 2009
Witam. Mam maly problem z XPH. Otoz jakis czas temu zmienilem w domu router i cale ustawienia sieci. Nowe adresy ip (brama, maska, dns) przyznawane sa automatycznie. Tak tez jest ustawione w protokole TCP/IP. Niestety po ponownym uruchomieniu komputera windows wrzuca stare adresy IP przelaczajac dodatkowo na reczne adresy ze starymi nastawami. Szukame i grzebalem w rejestrach, na
...:::Tomek:::....3/3 10 Maj 2009
Witam, Windows XP Home i Winamp 5.33. Podczas zmiany głośności dźwięku z poziomu Winampa zmienia się także głośność dźwięku w systemie (suwak Wave). Jest to irytujące, bo np. cichym sluchaniu muzyki i wyłączeniu Winampa Wave pozostaje ustawiony na niskim poziomie, więc jeśli włączę potem jakikolwiek inny program korzystający z karty dźwiękowej, to muszę zwiększać poziom głośności.
Sailor7/7 09 Maj 2009
Witam Canopus zwariowal i po kilkunastu sekundach kodowania pokazuje blad "STD underflow error". Przeinstalowanie nic nie dalo. Jakas rada?
Marek4/4 08 Maj 2009
Witam, Gdy uruchamiam jakis program, np. windows explorer poprzez klawisz windows+E, albo worda 2x klikajac na dokumencie itp to zdarza sie, ze przez 30s nic kompletnie sie nie dzieje. W drugim przypadku nie da sie nic zrobic w oknie z dokumentami az do czasu kiedy Word czy inny program nie rusza. CPU w tym czasie jest zupelnie nieobciazony. Chwile potem wszystko dziala
Michal Kawecki4/4 08 Maj 2009
Witam, mam notebooka HP Pavilion dv9770ew. Mam nagły problem z siecią bezprzewodową System: Vista Home Premium Karta sieciowa WiFi: Intel PRO/Wireless 3945ABG Dziś zamiast ikonki połączenia z siecią wyświetliły mi się monitorki z czerwonym krzyżykiem i opisem: stan połączenia nieznany. Klikam prawym klawiszem i "Diagnozuj i napraw" ale wówczas mam okno: "Nie można uruchomić
Dav1/1 08 Maj 2009
Hej, Pytanie za 10 pkt. Jak dodać NULL device w Windows XP 64 ? W rejestrach jest wpis, ma niby dobrze parametry ustawione, ale w urządzeniach go nie ma. W normalnej wersji 32bit nie ma problemu. Potrzebuje to, bo zajefajny kompilator C++ w Visual Studio nic nie chce skompilować bez niego :( Pozdrawiam, Dav
Konrad2/2 07 Maj 2009
Witam ! Poszukuję sposobu na odchudzenie menu kontekstowego w operze 9.64 gdyż jak dla mnie kilkanaście opcji po prostu zaśmieca mi m.kontekstowe. Z tego co pamiętam w operze 8.x edytowało się jakiś plik, ale gdzie, co i jaki to już znaleźć nie mogę ;) Z góry dzięuję za trafne podpowiedzi.
piecia aka drac...6/6 07 Maj 2009
Witam Macie jakąś propozycję żeby wyłączyć komputer po określonym czasie nieaktywności. Jedyne co mi przychodzi do głowy to wygaszacz ekranu który będzie wyłączał komputer. Tylko z chęcią bym dalej wykorzystywał dany wygaszacz ekranu(w moim przypadku jkdefrag). W przypadku wyłączenia miało to by być definitywne wyłączenie komputera, nawet jak są jakieś pootwierane dokumenty. --
szrot11/11 06 Maj 2009
System XP PRO+sp3. Wszystko funkcjonowało normalnie, aż tu nagle dzisiaj nie mogę użyć żadnego pendriva (próbowałem kilka, używanych i nowy). Nie instaluje się jako nowy dysk, w menedżerze urządzeń występuje tylko w pozycji kontrolery ums/masowe urządzenie magazynujące USB oraz pozycji wolumin uniwersalny - jest niby OK. Żadna aktualizacja sterowników nic nie daje, "urządzenie działa
Kamil Jońca1/1 06 Maj 2009
Czy jest gdzieś napisane (np. RFC), że przy pobieraniu pop3 nowe wiadomosci mają być dopisywane na końcu? Pytam, bo ostatnio spotkałem się że nowa wiadomość pojawiła się w środku (fragment logu fetchmaila): [...] skipping message x@x:818 not flushed skipping message x@x:819 not flushed skipping message x@x:820 not flushed skipping message x@x:821 not flushed skipping message
Mariusz4/4 06 Maj 2009
Witam Mam pytanie , czy mo?na wy??czy? przyciemnianie ekranu monitora w laptopie po od??czeniu zasilania sieciowego ? Objaw jest taki ?e po od??czenia zsilania ekran przyciemnia si? i praktycznie nic nie widac na dworze podczas s?o?ca. Czy t? funkcje mo?na wy??czy? ? System Windows XP home. Laptop MSI na amd Mariusz
Jacek Maciejews...0/1 06 Maj 2009
Witam Od 2 czy 3 lat używam Opery i takich sęków nigdy nie miałem jak z ostatnią wersją 9.64. Ostatnio dwa razy pod rząd mi się rozsypała. W pierwszym przypadku skutkowało to utratą danych kont pocztowych i kontaktu z katalogiem "mail", w wyniku czego zniknęła cała poczta. (Oczywiście, same mbs w katalogu leżały). Drugi raz zniknęły ustawienia indywidualne takie jak czcionki, wielkości,
Michal Kawecki12/13 06 Maj 2009
Zdecydowałem sie skorzystać z programu Windows Memory Diagnostic. Nie mam w komputerze stacji dyskietek więc zgodnie z sugestią na stronie Microsoftu wypaliłem startową płytkę CD-ROM. BIOS w komputerze ustawiłem na start z CD-ROM. Wszystko wg mnie odbyło się poprawnie. Program wystartował z płyty, pamięć została przetestowana. Zgodnie z zaleceniem przed ponownym uruchomieniem komputera
Marek3/3 05 Maj 2009
Witam, Czy istnieje jakis sposob na przywrocenie ustawien Outlooka 2007 po reinstalacji systemu tak jak to sie robilo w wersji 2000? Zalezy mi na odtworzeniu pieczolowicie opracowanych podpisow, ustawien kont email i regul do nich. Nigdzie nie moge doszukac sie takiej mozliwosci, a w helpie ani slowa o tym. Nie sadze, zeby Microsoft cofnal w rozwoju swoj produkt przeoczyl taka
Grzegorz Niemir...2/2 05 Maj 2009
Witam, mam potrzeb? zablokowania pliku przed jego kopiowaniem ale nadal musi by? mo?liwo?? u?ywania go. Problem wynika z tego, i? aplikacja nie mo?e w ?aden spos?b by? skopiowana z komputera. pozdrawiam i licz? na pomoc, m00
Alli Szakal1/1 05 Maj 2009
W jaki sposob, po zaznaczeniu kilku (wielu) smieci, mozna te spamy hurtem dodac do listy zablokowanych nadawcow? Dotychczas musze pojedynczo wykonywac ponizsze instrukcje: Akcja > Wiadomosci-smieci > Dadaj nadawce do listy zablokowanych nadawcow. Dziekuje i pozdrawiam.
Jarek5/6 05 Maj 2009
Podłączyłem pod port USB (front) dysk w obudowie zewnętrznej, co zakończyło się jakimś komunikatem o problemie z urządzeniem. Po wypięciu obudowy zewnętrznej i podpięciu w to miejsce pendriva pojawia mi się komunikat "To urządzenie HI-SPEED może działać szybciej, jeśli podłączysz go do portu HI-speed USB" Generalnie ten port USB działa ale teraz dużo wolniej niż przed awarią i
Ricardo4/4 04 Maj 2009
Vista Home Premium SP1 PL 64-bit. IE7 nie otwiera stron sieci web - DNS Error... Pinguje bez problemu po adresach IP. Googlajac widze, ze nie tylko ja mam taki problem. Znalazlem w sieci mnostwo dziwacznych domyslow i chalupniczych sposobow wyeliminowania usterki - jednym pomaga to, drugim tamto, a jeszcze innym nic nie pomaga... Straszna sciema jak na system operacyjny tej klasy z
Jacek SkowroĹ...0/2 03 Maj 2009
Mam takie pytanie, choć pewnie bardzo głupie... i niektórzy mogą sie śmiać ale niestety nie umiem tego nigdzie znaleźć. Jak stworzyć podpis, który zawsze będzie się pojawiał przez wysłaną przeze mnie wiadomość.... Mam Thunderbirda i używam go tylko do grup dyskusyjnych. Proszę o wyrozumiałość, z kompa głupia nie jestem ale nieraz proste rzeczy są trudne.
Piotr Krzyżań...6/6 03 Maj 2009
Witam W jaki sposób skutecznie zablokować grę? Chodzi o np: tibia. W GPO nałożyłem blokadę na plik tibia.exe, ale cwaniaki zmieniły nazwę pliku i gra działa. Zablokowałem port w firewallu, wiec zmienili port w ustawieniach gry na inny i działa. Wyłączyłem instalatora (usługę), zainstalowali (nie korzysta z MSI?). Jak zablokować cholerstwo, aby nie byli w stanie uruchomić,
Tom4/4 03 Maj 2009
Witam, Jak mozna zmienić adres www w przeglądarce IE? Za każdym razem, kiedy zmieniam adres w przeglądarce i ustawiam go jako strone główną po zamknięciu okna przeglądarki i ponownym jej uruchomeiniu z uporem maniaka zmienia mi wpisany przeze mnie adres na http://go.microsoft...... Czy kotś z szanownych grupowiczów może wsazać mi co należy zrobić? Tomek
Piotr Palusińs...3/3 02 Maj 2009
Witam, chodzi szczególnie o "wyszczyszczenie" wszelki ustawień sieciowych, tcp ip et caetera po odinstalowaniu programów typu p2p (bearshare limewire, kazaa i inne) Fizycznie programy te są zdezinstalowane, na dysku nie ma już żadnych po nich śladów, także w rejestrze ( i w usługach) wszelkie dostrzegalne dla mnie wpisy są usunięte. Czy mylę sie myśląc, że jednak jakieś pozostałości
Piotr Palusińs...1/1 02 Maj 2009
In news:gtgroi$1r5$1@news.motzarella.org, *MOK* <mm5701@gmail.com> typed: > Czy można gdzieś w XP kliknąć, żeby system w danym momencie pobrał > aktualizacje tak samo jak robi to automatycznie ? > > Albo coś sobie powyłączałem, albo nie mogę znaleźć. Widzę tylko > aktualizacje automatyczne i aktualizacje poprzez stronę www. WU i tam ustawisz -- Piotr Palusiński [Microsoft MVP -
h2o1/1 01 Maj 2009
Witam wszystkich, moze ktos wie jak ustawic albo w ogole wywalic zmaine kolorow zakladek w IE8 Michal
Piotr Palusińs...15/15 01 Maj 2009
Witam Grupe, Moze ktos wie jak poradzic sobie z niedzialajacym paskiem wyszukiwania na stronach internetowych pod najnowszym IE8 PL ? Uzywajac kombinacji klawiszy Ctrl+F, pojawia sie jedynie pusty szary pasek, a powinny byc na nim okienko wyszukiwania i jakies tam przyciski. Podobnie rzecz ma sie, gdy opcje wyszukiwania uruchamiam z rozwijanej listy: Pasek menu > Edycja > Znajdz na