Ta grupa jest zamknięta. Ciągle możesz jednak tworzyć nowe wątki na grupie Office również związanej z tematem.
Jeżeli chcesz dodać nowy wątek na grupę Office kliknij tutaj.

Grzegorz Niemir...2/4 13 Sty 2009
Witam, chcia?em nadinstalowa? win xp nie ruszaj?c zainstalowanych program?w. Ju? to robi?em z zadowalaj?cym powodzeniem, ale nie pami?tam dok?adnie jakie polecenie wpisywa?em w " uruchom ". Czy to mog?o by? takie? : fsc /scannow dzi?ki za pomoc pzdr
zzzz0/3 13 Sty 2009
czy jak się zuploaduje na yt utwór w formacie mp3 (320kbps), to czy jego jakość będzie identyczna czy gorsza? i w ogule do jakiego formatu będzie ona skonwertowana? aac?
Przemysław Ryk3/4 13 Sty 2009
Witam Jakiś czas temu postawiłem znajomej Windows XP Home. Wersję instalacyjną przygotowałem sobie za pomocą nLite, korzystając z płyty z XP Home SP2 PL. Nowsze łaty i część ustawień zmieniałem za pomocą AutoPatchera, SP3 instalowałem z pobranego ze stron Microsoftu pliku. Jedną z wprowadzonych zmian, było zastąpienie pliku uxtheme.dll wersją umożliwiającą instalację
...:::Tomek:::....0/5 12 Sty 2009
Czym rozpakować plik Archive.7z? Program 7-ZIP nie rozpakowuje tego. Pozdrawiam
Animka41/41 12 Sty 2009
Witam, nie umiem przywrócić klawiszu "Hibernuj", który ukazuje się pod klawiszem shift podczac wylogowywania. Poproszono mnie o pomoc, ale w zarządzaniu energią nie mam opcji do ustawiania hibernacji. O ile mnie pamięć nie myli, to tam właśnie uaktywniało się hibernację pod klawiszem shift. Jak to przywrócić? -- Bogdan
AdamCCS5/8 12 Sty 2009
Witam grupe wpadlem tu na chwile proszac o porade Czy da sie w kompie odczyta gdzies serial wisdowsa XP Home Mam plytke ale zgubilem koperte i chcialbym odzyska SN z chodzacej instalacji - poki chodzi AdamCCS
DooMiniK1/11 12 Sty 2009
Witam, Czy jest jakis darmowy program ktory umozliwi automatyczne sciaganie plikow z podanych mu linkow na rapidshare? Pzdr!
Michal Kawecki1/3 12 Sty 2009
Witam, Chcialem zmienic wielkosci partycji, jedna powiekszyc a druga zmniejszyc. Mam dwie partycje. Korzystalem z PartitionMagic. Niestety w trakcie tej operacji byla przerwa w dostawie pradu. Nie widze jednej partycji, na ktorej mialem moje katalogi, dane itd. Partycja ustawiona jest na NTSF. Uzylem TestDisk. Wszedlem do wina awaryjnego z linia polecen z pozycji Administratora. Tam
Eneuel Leszek C...4/12 12 Sty 2009
Witam, Mam taki problem, ze w wyniku pewnych operacji (nawet niewiem jakich) na kompie stracilem mozliwosc zobaczenia w Exploratorze Windows jak wygladaja pliki z rozszerzeniem .ico i .cur. Pokazuja sie tylko kwadraty symbolizujace nieznane rozszerzenie. Czy jest jakas szansa na odbudowanie ich wizualizacji? Pozdrawiam
MichaelData1/4 11 Sty 2009
Witam Mam problem z odtwarzaniem filmów DVD Na WMP film wyświetlany est krótkimi skokami, podobnie AllPlayer czy odtwarzacz z pakietu Nero. Odtwarzany film zachowuje się tak jakby był buforowany do pamięci np: przy oglądaniu YouTube Nie wiem gdzie może być problem. Dzieje się tak zarówno przy odtwarzaniu z płyty DVD (nieważne czy oryginał czy kopia) czy z dysku wirtualnego.
Obe5/5 11 Sty 2009
Witam, Posiadam notebooka lenovo z zainstalowanym win xp prof, SP2. Wewnatrz dysk 160 GB, i na nim dwie partycje - systemowa C ma pojemnosc 36,3 GB. W 'moj komputer' mam informacje o wolnym 1,3 GB i zajetych 35 GB. Natomiast zaznaczenie wszystkich plikow i folderow na dysku C (ustawione pokazywanie ukrytych plikow i folderow) informuje o zajetych 11,8 GB. Roznica duza - 3 razy! CO
trimowWP1/7 11 Sty 2009
po przeinstalowaniu i pobraniu aktualizacji paru restartach znika ikona stacji A. W menedzerze urzadzen wszystko jest i działa poprawnie wykrywanie stacji potwierdza że wszystkojest. Odinstalowanie i zainstalowawnie stacji nic nie zmienia. Gdzie w WindzieXP jest plik wykonywalny dla stacji A ??
Miroo0/4 11 Sty 2009
Witam, Nie moge zainstalowac Service Pack 2 do xp Wyswiela corrupted -- Tomasz Grula
JoteR0/3 11 Sty 2009
witam wszystkich urzytkownikow, nie moge wlaczyc managera zadan
stabillo0/3 11 Sty 2009
Nie wiem co sie dzieje, ale ogolnie nie moge instalowac programow. W zaleznosci od sytuacji wypisuje blad , ze nie moze odnalezc pliku setup.exe , albo unwise.exe. Nie mam pojecia co sie dzieje. Do tego dzieje sie tez dziwna rzecz, bo od czasu do czasu komp sam z siebie robi reseta, bez ostrzezenia, na ulamek sekundy pokazuje sie BSOD i juz widac start systemu :/ Przeoralem kompa
Piotr Wakuluk1/1 11 Sty 2009
wielki problem jest -- Piotr Wakuluk
Tomasz Grula0/1 11 Sty 2009
-- Tomasz Grula
Przemysław Ryk14/22 10 Sty 2009
W komputerze stacjonarnym "Moje miejsce sieciowe / Wyświetl połączenia sieciowe" zniknęło mi "Połaczenie internetowe - brama internetowa". Na początku przy intensywniejszym korzystaniu z internetu sama się pojawiała - teraz już nie chce. Czy ktoś wie jak to przywrócić? Na komputerze stacjonarnym interet chodzi bez probelmów, ale potrzebowałbym co jakiś czas skorzystać z opcji "Rozłącz"
MichaelData0/2 10 Sty 2009
Witam. Chce polaczyc komputer z TV. Karta GeForce 8400 z wyjsciami DVI i D-SUB. Odleglosc od TV ok. 10 m. Czy zakupic kabel DI>HDMI czy moze D-SUB>D-SUB. W sterowniku karty nie potrafie znalezc funkcji klon by miec obraz zarowno na TV jak i na monitorze. System Win XP + SP2 Monitor ma dwa wejscia DVI i D-SUB. Prosze o rade jakim kablem polaczylibyscie TV z komputerem, a jakim komputer
Piotr Krzyżań...0/11 09 Sty 2009
Witam! Podczas logowania sie do udostepnionego folderu odhaczylem opcje "Zapamietaj moje haslo". Chcialbym aby znowu wyskakiwalo okienko z prosba o podanie uzytkownika i hasla. Gdzie mozna w XP Prof wyczyscic te zapamietane haslo? MMG
psuja-winxp0/10 09 Sty 2009
Witam, zajrzałem sobie ostatnio do folderu, w którym mój OE trzyma pocztę i oprócz standardowych DBXów znalazłem tam również kilka plików z rozszerzeniem .oemigaccount (każde o rozmiarze nie przekrajaczającym kilku kilobajtów). Google wyrzuca na ten temat tylko kilka linków, ale niezbyt przydatnych. Czy ktoś wie co to może być? System to WinXP Home SP2. -- Pozdrawiam Tomek
Andrzej3/3 09 Sty 2009
Mam problem z ustawieniami filtru Anti-Spamowego a konkretnie w prawid?owym skonfigurowaniu "bia?ej listy". Post?puj? zgodnie z opisem w pomocy dopisuj?c adresy E-mailowe do bia?ej listy , ale zawsze podczas odbioru poczty Kaspersky pyta mnie o pozwolenie mimo ,?e te adresy ju? s? pisane w "bia?ej li?cie".
DooMiniK0/2 09 Sty 2009
Witam. Mam potrzebę zmierzenia jakie ilości danych płyną do i z komputeraz z Windowsem XP PRO na porcie 1433 tcp/udp do i z poszczególnych IP w sieci lokalnej. Czy znacie jakiś program, który umożliwi mi wykonanie tego zadania na tymże Windows XP PRO? Muszę zmierzyć jakie ilości danych krążą na tym porcie, żeby zdecydować, czy lepiej będzie jeśli zdalni użytkownicy będą się łączyć
Animka8/15 09 Sty 2009
Płyta głowna to Gigabyte GA M61SME-S2 (XP) po zainstalowaniu systemu nie odnajduje wewnętrznej karty sieciowej (zintegrowanej) w BIOS ustawione raczej prawidłowo . Podobno potrzebne są sterowniki. Znalazłem coś takiego na stronie: http://www.gigabyte.pl/products/mb/driver/ga-m61sme-s2_2x.html Są tam stery do Audio, ale do wewnętrznej sieciówki nie widzę. który plik muszę ściągnąć
Mark2/3 08 Sty 2009
Witam Zakupiłem pamięć flash PRETEC i-Disk Bulletproof 16GB, spełniającą standardy USB2.0/1.1. W komputerze z Vistą nie mam z nią żadnych problemów. Podobnie w firmowym starym notebooku Dell z Windows XP Prof. Tymczasem jak podłączę ją do domowego stacjonarnego komputera z Windows XP HE SP2 to instaluje się sterownik, pamięć jest odnajdywana i rozpoznawana poprawnie (PRETEC i 16GB),
Eneuel Leszek C...0/1 08 Sty 2009
A może jest prosty sposób na dopisanie do VOBa dodatkowej ścieżki dźwiękowej? Zripowałbym (ze zwiększonym poziomem głośności) sobie oryginalną ścieżkę i dorzuciłbym ją do VOBa. -- .`'.-. ._. .-. .'O`-' ., ; o.' eneuel@@gmail.com '.O_' `-:`-'.'. '`\.'`.' ~'~'~'~'~'~'~'~'~ o.`., o'\:/.d`|'.;. p \ ;'. . ;,,. ; . ,.. ; ;. . .
Eneuel Leszek C...4/9 08 Sty 2009
Jest np. taka sytuacja: kaze kopiowac duzy plik z jednego miejsca do drugiego; za chwile kaze to zrobic z drugim plikiem, ale nie chce aby kopiowaly sie oba rownoczesnie, tylko zeby ten drugi poczekal na koniec pierwszego kopiowania. Czy jest jakis myk na XP aby taki efekt uzyskac, jakis proces zarzadzajacy kolejka wskazanych kopiowan? L.M.
Andrzej3/3 07 Sty 2009
Mo?e temat troch? ?mieszny. Na dw?ch PC mam zainstalowane Xp i IE7 .Na jednym z nich ikony zapisywanych stron internetowych s? w postaci denerwujach mnie ikon -zielono niebieskie / jak chyba w IE5lub 6/. Na drugim PC ikony zapisywanych stron s? w postaci sympatycznych /dla mnie / br?zowych kwadracik?w. I tu m?j problem - co zrobi? , ?eby na tym pierwszym PC ikony by?y r?wnie? w postaci
Q5/31 07 Sty 2009
Witam Skąd ściągnąć Outlook Express w całości?
Grzegorz Niemir...2/3 07 Sty 2009
Witam Jak usunac dzwiek z pliku avi? Jest to krotki filmik z aparatu foto. z gory dzieki pozdrawiam!
t1ak po>op0/5 07 Sty 2009
Wiem, że kiedyś było, ale nie udaje mi się teraz tego znaleźć. Nie udaje mi się odpowiednio sformułować zapytania dla Googla. Jest taki mały programik, który zapisuje wszystkie drivery jakie sa zainstalowane w systemie, coby je potem zgrać np. na płytkę i mieć gotowe przy reinstalacji systemu. Podpowiecie jaki to program? M
Grzegorz Niemir...4/4 07 Sty 2009
Witam. Nie wiem, jak nazwa? to, co chc? zrobi?. Pod has?em dzielenie ??cza omawiane s? kwestie podzielenia 1 ??cza mi?dzy kilku u?ytkownik?w. Mi natomiast chodzi o jednoczesne u?ywanie 2 ??czy internetowych na 1 komputerze. Chc? aby ka?de mia?o przypisany program. Konkretnie - WWW do ??cza WiFi, a pozosta?e us?ugi (poczta, news, irc) do modemu(3G). Czy jest taka mo?liwo?c w XP/Vi?cie? W
Rylen3/9 07 Sty 2009
Szukam takiej grupy (alt.pl.comp.os.windowsvista nie działa) Kupiłem Nowe SuperMemo i Vista nie chce go zainstalować. Co zrobić ? Oczywiście pod XP chodzi bez problemu. Najchętniej to bym zwrócił w tej sytuacji ale pudełko już otwarte... Rylen
Eneuel Leszek C...0/17 07 Sty 2009
Potrzebny mi prosty i bezpłatny program pod WXP do cięcia oraz klejenia filmów DVD i do zmieniania poziomu głośności w takich filmach. -- .`'.-. ._. .-. .'O`-' ., ; o.' eneuel@@gmail.com '.O_' `-:`-'.'. '`\.'`.' ~'~'~'~'~'~'~'~'~ o.`., o'\:/.d`|'.;. p \ ;'. . ;,,. ; . ,.. ; ;. . .;\|/...
Obe1/1 06 Sty 2009
Zapewne NTG, ale czy zna ktoś namiar na polsko-języczną grupę jak w temacie?
Bogdan C.1/3 06 Sty 2009
Jest taka plyta DVD bootowalna - instalacyjn. Ma boot image 8 sektorowy czyli pracuje bez emulacji. Dwa moje napedy DVD - obie nagrywarki Benq dw1640 i Liteon nie potrafia bootowac sie z niej dajac komunikat Can't boot from cd - code 5 . Ta plyta bootuje sie w VMWare i VirualC. Nie wiem jaka jest tego powod - moze ktos cos podpowie. TIA
Q0/7 06 Sty 2009
Witajcie, Moj Lenovo 3000N 100 ma ukryta partycje z ktorej zainstalowalem windowsa. Niestety razem z windowsem instaluje sie duzo programow ktore mi nie sa mi potrzebne, a tylko zwalniaja kompa i zabieraja miejsce na dysku. Probowalem zainstalowac windowsa (czystego bez zadnych dodatkow) z plytki i wpisac mu legalny cd-key z naklejki z laptopa, ale niestety taki numer nie przechodzi.
Zbynek Ltd.5/11 06 Sty 2009
Witam Jak przyspieszyć ruch kursora? Nie pytam, czy się da, bo pewnie się da :-) W Panelu Sterowania oczywiście ustawiłem suwak na maximum. Niestety, niezbędne było też ustawienie "Precyzja". Przez co zmalała prędkość. Zmiana kursora nie daje rezultatu. Problem dotyczy zarówno touchpada jak i myszy. -- Pozdrawiam Zbyszek PGP key: 0xC62E926B
Piotr Palusińs...1/5 05 Sty 2009
Piotrze, na pomoc! Po kliknięciu PPM na jakimś obiekcie nie można go złapać go i przetargać w inne miejsce, uzyskując przy okazji wybór, co z nim zrobić (kopiuj/przenieś/utwórz skrot). Zamiast tego od razu wyskakuje menu kontekstowe. Przywracanie systemu do jakiegoś sensownego punktu nic nie daje. Rzecz to dla mnie upierdliwa, a w tobie cała nadzieja. XP pro SP3. Pomocyyy! JoteR
Clive Codringhe...0/1 05 Sty 2009
Witam!! Mam następujący problem: Groupwise 4.91 wysyła krzaki zamiast polskich liter. Kodowanie zadeklarowane jest prawidłowo, ale całość kodowana jest... nie wiem w czym. Nie pomaga też zmienianie kodowania wiadomości na inne (próbowałem Win1250, UTF-8... nic). W czym może być problem? W Googlach wyczytałem, że Novell zna ten problem, ale do dzisiaj nic z nim nie zrobił - czy to
dziubafan0/1 05 Sty 2009
Witam Mój problem może nie tyczy się samego systemu win xp ale z dość popularną drukarką laserową Brother HL-2030. Po prostu kiedy toner startowy mi się skończył , zakupiłem proszek i dosypałem go po uprzednim dokładnym oczyszczeniu starego! Zakupiłem także tzw. reseter - mały biały trybik który włożyłem w odpowiednie w odpowiedniej pozycji. Z samymi wydrukami wszystko jest jak
Jawi5/5 04 Sty 2009
Witam. Kilka dni temu przesiadłem się na próbnie z IE i Outlooka na Firefoxa i Thunderbirda. Zapewne w dużym stopniu przyczyniła się do tego prośba M$, aby przez jakiś czas nie używać ich przeglądarki... Po krótkich testach nie powiem, żeby ta zamiana podobała mi się, ale to osobna sprawa, gdyż dodatkowo pojawił się mały problem: Mam dwa dyski. Po zalogowaniu, do momentu
Piotr Palusinsk...2/4 04 Sty 2009
Nie ma grupu Windows 7 wiec prosze bez NTG Jaki jest boot manager w tym Win 7 czy taki sam jak w Vista (nie przepadalem za tym) czy taki jak w WinXP. Jakie ogolne wrzazenia o Wni 7 ?
krzys2/3 04 Sty 2009
Witam, mam OE ze skonfigurowanymi kilkoma kontami - np: konto1 (domyslne) konto2 konto3 konto4 Oczywiste jest, ze przy tworzeniu nowej wiadomosci domyslnie wybierane jest konto1 (domyslne). Natomiast kiedy przychodzi email na konto1 i odpowiadam na nie to mail domyslnie chce wysylac sie z konto3. Podobnie kiedy chce przeslac maila dalej tez wysyla sie z konta3. Wie ktos moze
PM0/5 03 Sty 2009
mam pytanko, czy jest jakaś polska grupa dyskusyjna nt. komputerów Macintosch , jeśli tak, to na jakim serwerze ??
Budzik1/5 03 Sty 2009
Witam Mam pewien plik - przykladowy_plik.avi chciałbym zmienic jego nazwe na przykladowy.plik.avi - niestety nie moge tego zrobic, poniewaz dowiaduje sie ze w systemie istnieje juz plik przykladowy.plik.avi wielkosci 0 bajtow utworzony 1900.01.01 o godzinie 00.00. Niestety nigdzie tego pliku nie widze - nie jest plikiem ukrytym czy systemowym. Co ciekawe - niemoznosc zmiany nie
Krzysztof0/3 02 Sty 2009
Witam, mam problem z tym, ze przy kreowaniu nowej wiadomosci i wpisywaniu adresu odbiorcy dopelnia mi automatycznia mailami z listy kontaktow oraz mailami, ktorych nie ma w liscie kontaktow, a ktore kiedys wyslaly mi email badz odpisywalem na te adresy. Jak zabroinic outlookowi dopelniania adresami spoza listy kontaktow? Problem dotyczy MS Outlooka 2007 oraz MS Outlooka XP.
Grzegorz Niemir...2/4 02 Sty 2009
Za kazdym razem instalujac XP-ka mam ten sam dylemat. Instalowac pulpit zdalny, czy nie. Z czym to sie? Jakie moga byc zagrozenia, zwiazane ze zdalnym dostepem? Jak sobie pomysle, ze ktos moze mi zdalnie "lustrowac" laptopa, to przechdza mnie caiarki. Pozdrawiam, M. -- Nigdy nie kloc sie z glupcem, inni moga nie dostrzec roznicy.
Eneuel Leszek C...9/12 02 Sty 2009
witam otwarlem dzisiaj moje dokumenty, a tam nazwy plikow mam w roznych kolorach (czarnym i niebieskim). poradzcie co moglo spowodowac takie zabarwienie plikow i czym to grozi? -- Teodor
szymek1/5 01 Sty 2009
wy chuje skurwysyny, wasze matki to szmaty i dziwki rumuny jebane