Ta grupa jest zamknięta. Ciągle możesz jednak tworzyć nowe wątki na grupie Office również związanej z tematem.
Jeżeli chcesz dodać nowy wątek na grupę Office kliknij tutaj.

Bartosz3/3 09 Wrz 2008
Witam Mam taki problem z Windows XP SP3 na Athlonie XP 2800+ 2GB ram. Objaw jest taki że USB się tak jakby przytyka albo resetuje w trakcie działania systemu. Przejawia się to tak. że np gdy drukuje zdjęcie na mojej drukarce USB podłączonej przez USB to potrafi się tak jakby zresetować i przerywane jest drukowanie zdjęcia i wypluwana kartka (nie zawsze tak sie dzieje ale dosyć
Feromon1/2 09 Wrz 2008
Witam! Zakupiłem dysk 640GB w kieszeni Mediatech e-sata/USB. Podłączyłem przez USB i z pierwszego kompa zgrałę trochę (80GB) plików. Podłączyłem do e-sata i z drugiego kompa zgrałem trochę (kilkanaście GB) plików. Podłączyłęm do trzeciego kompa przez USB i widzę tylko dane nagrane ptrzez USB, ale dopiero po przypisaniu litery dysku w "narzędziach administracyjnych" w panelu
Piotr Palusińs...1/8 09 Wrz 2008
Witam Poprzez aktualizacje automatyczne ściągnął mi się dodatek SP3, którego jednak nie chcę instalować. Chciałem natomiast usunąć już ściągnięte pliki, które niepotrzebnie zajmują teraz miejsce na dysku, ale nie potrafię ich namierzyć. Na dysku nie ma jednak ani plików ani folderów zawierających w nazwie ciąg lub fragment KB936929. Czy orientujecie się może gdzie siedzi taki
Arkadiusz 'Blac...3/3 09 Wrz 2008
Poszukuj e skutecznego rozwiązana które zablokuje możliwość kompresji plików w systemie plików NTFS dla Windows. Jednocześnie chcę zdekompresować wszystkie skompresowane pliki. Czasami użytkownicy naczytają się o oszczędności miejsca na HDD i wpadną na pomysł kompresji plików c:\WINDOWS ; C:\Program Files\ choć na dyskach mają jeszcze 75% wolnego miejsca.
Jacek S.1/3 08 Wrz 2008
witam, poszukuje dzialajacego sterownika Grafiki NVidia 8400M, zaden standardowy Nvidii nie chce sie zainstalowac Benq nie wspiera w tym modelu XP, moze sa jakies sztuczki... ;-) przegooglalem troche stron i kilka driverow sciagnalem ale wciaz ....upa.. Laptop to Benq R56 z Nvidia 8400M G Jacek
Piotr Palusińs...2/2 08 Wrz 2008
jak nazywało się to polecenie które sprawdzało wszystkie pliki systemowe i przywracało te pliki które się uszkodziły?
user15/8 08 Wrz 2008
Witam i proszę o pomoc. Nagle dzisiaj ściąganie systemu Win XP Pro SP2 doszło tylko ikonki Zapory systemu Windows (3-ciej w kolejności z 15-tu, które są na Trayu normalnie) i pojawił się komunikat: System settings protector Wystąpił problem z aplikacją System settings protector i zostanie ona zamknięta. a po naciśnięciu <Nie wysyłaj> Application Error Exception EOutOfResources in
Piotr Palusińs...1/7 08 Wrz 2008
Dziwnie zachowuje się mój xp podczas logowania. Jak nie zaloguję się od razu to po jakimś czasie ekran robi się czarny. Po naciśnięciu jakiegoś klawisza lub myszy trzeba jeszcze odczekać kilkanaście sekund i ekran logowania znów się pojawia. No jednym słowem zachowuje się to jak wygaszacz ekranu tylko że czarny i reaguje z opóźnieniem. Wygaszacz normalnie mam wyłączony. O co może
Piotr Palusińs...2/2 08 Wrz 2008
Witam! Szukam w googlach w grupach dyskusyjnych i niestety nie widze archiwum alt.pl.comp.os.windowsvista. Moze mi ktos podpowiedziec gdzie znajde archiwum tej grupy bo nie chce zadawac pytan na ktore moze juz wczesniej ktos odpowiedzial. Tomek
Feromon1/4 08 Wrz 2008
Witam! System świeży, legalny, z SP3. Stery najnowsze Catalysty 8.8 .NET doinstalowane. inf do monitora prawidłowy. CCC nie uruchamia się wywołując błąd aplikacji. Niezależnie od ustawienia odświeżania monitor ma 60Hz. Rozdzielczość 1024x768. Jakie alternatywne sterowniki polecacie żeby działało? Feromon
staszek1/2 08 Wrz 2008
Witam System: WinXP Pro Eng Kolejny problem pozostawiony przez wirusa/trojana to brak kontroli nad windowsowym firewallem, wszystkie opcje na szaro, nie da się włączyć, wyłączyć - po prostu nic. Jak mozna przywrocic go z powrotem do zycia. W ograniczeniach w rejestrze (policies) nie ma juz zadnych wpisów. Nastepna sprawa to tapeta pulpitu, gdzies pod wlasciwa tapeta uzytkownika
staszek1/5 08 Wrz 2008
Witam, mam problem z karta WLAN OvisLink AirLive WL-8000PCI. Karta po XP dziala bez problemu tzn. widzi dostepna siec i laczy sie z nia, natomiast pod VISTA nie widzi nawet zadnej sieci. Prawdopodobnie chodzi o sterowniki, jednak googlowalem juz dosyc dlugo na ten temat i jedyne co znalazlem to sterowniki komercyjne dla tej karty pod VISTE. Karta na sterownikach ze strony producenta sie
TOmek4/5 08 Wrz 2008
Witam! Jak zmusic Viste do wyszukiwania innych komputerow w sieci? Wiem ze mozna: Start->Uruchom-> wpisac \\nazwa lub \\IP ale to mi nie wystarcza albo Ctrl+Win+F ale tu pojawia sie to okno o ktore chodzi ale mam komunikat: "Uslugi domenowe w usludze Active Directory sa aktualnie niedostepne" Tomek
autor2/8 08 Wrz 2008
Czy ktoś zna jakiś program, który wykorzystuje 2 rdzenie procesora Athlon X2 pod WinXP Pro? Wiem, pewnie jest ich wiele ale chodzi o jakiś ogólnodostepny, żeby można było sprawdzić Menedżerem zadań czy rzeczywiście 2 rdzenie procesora są jednocześnie mocno obciążane. Z góry dzięki!
Chopin3/4 07 Wrz 2008
witam, mam potrzebe rozwiazania pewnego problemu. dajmy na to, ze mam 200 katalogow, w poszczegolnych katalogach podkatalogi z duza iloscia plikow. chcialbym z automatu wszystko spakowac - ale nie do jednego archiwum, ale tak, aby otrzymac to samo drzewko katalogow z podkatalogami z plikami poupychanymi w archiwa, albo chociaz tak aby kazdy subkatalog spakowal sie do osobnego archiwum
Coolm@x1/1 07 Wrz 2008
Witam. Czy możliwa jest ręczna zmiana wielkości dla danych punktu przywracania? Suwak ma ograniczone możliwości i przy mojej partycji D: (nie systemowa), która ma 137GB to 1% = 1734MB a 0% = 50MB. W sumie nie jest to ważne, ale chciałbym przeznaczyć na ten cel ok. 500MB, a przy okazji wiedzieć na przyszłość :) -- Pozdrawiam, Mateusz [ e-mail: matp dot sa a-t gmail dot com ]
Piotr Palusińs...13/13 07 Wrz 2008
Witam, Po zainstalowaniu winxp mam dwa konta z uprawnieniami administaratora. Konto wbudowane "Administrator" i konto z którego szła instalacja "juzer". Jak można zmienić typ konta "juzer" na "konto z ograniczeniami". Po zalogowaniusię na konto wbudowane "Administrator" tą możliwość zmiany typu konta "juzer" mam szarą. Czytałem, że poprawną praktyką jest założenie kolejnego konta do
rAzor5/6 07 Wrz 2008
Witam! Potrzebny jest mi darmowy program do ściągania witryn (żeby można było oglądać je off-line, łącznie z grafiką), ale taki, żeby można było ustawić ściągnięcie wszystkiego "w dół", a nieściąganie wszystkiego "wokół". Krótko mówiąc chcę móc ściągnąć wszystko to co dotyczy tematu, któremu poświęcona jest dana strona (której adres podaję w takim programie), podstronach i
Piotr Kiedrzyń...0/3 07 Wrz 2008
Witam, Mam problem - poproszono mnie o pomoc w ustawieniu LB, który już działał w niżej opisanej sytuacji, ale coś ktoś pokablował.... etc i przestało. Jest sobie LB z neostradą, są 3 laptopy, które mają internet i działa *teraz*, sieć - czyli m. in. udostępnianie plików między nimi też działa. I jest też sobie drukarkokserokopiarka (wyższa półka cenowa) która ma wyjście
Marcin Nowak1/1 06 Wrz 2008
Witam Przy uruchamianiu IE w Win XP zaraz wyskakuje mi blad i taki raport o bledzie: AppName: iexplore.exe AppVer: 6.0.2900.2180 ModName: unknown ModVer: 0.0.0.0 Offset: 0017b27b Musze korzystac z Firefox-a. Co to za blad i co z tym zrobic? Marcin
Piotr Palusińs...1/15 06 Wrz 2008
Szanowni panstwo: nie moge wylaczyc kompa. To jest chyba efekt ataku wirusa. Skaner Mks wykryl wirusa o nazwie Dc1.VIR, usunal go, ale niestety dalej mam problem z zamykaniem Windowsow. Kiedy pojawia sie ostatnie okienko z trzema guzikami: anuluj, wylacz, restartuj, to cokolwiek klikne windows restartuje. Innych problemow jakby na razie nie ma. Wyglada mi to na jakis zlosliwy wpis w
Piotr Palusińs...1/4 06 Wrz 2008
Przy okazji usuwania wirusow niestety uszkodzilem sobie system. Objaw jest taki, ze natychmiast po zalogowaniu system wylogowuje uzytkownika, i wraca do ekranu powitalnego. Zamyka sie prawidlowo. To samo w trybie awaryjnym. Ostatnia rzecza, jaka robilem, bylo usuniecie 3 wpisow w rejestrze, ktore podejrzewalem o to, ze sa trojanami. Czy da sie cos z tym zrobic, czy reinstalacja? Moge
Michal Kawecki12/16 05 Wrz 2008
Witam Mam takie ciekawe wyzwanie. Musz? przygotowa? system w nast?puj?cy spos?b. XP musi mie? zablokowane wszystkie nie u?ywane porty USB (tak ?eby nie mo?na by?o pod??czy? pendriva). Zablokowane wyj?cie na ?wiat ale czynne jedno jedyne po??czenie do FTP zewn?trznego. Z grubsza najlepiej jakby to wygl?da?o tak ?e s? tylko dwie ikony np na pulpicie dost?p do ftp`a i dodatkowa aplikacja
Fox1/1 05 Wrz 2008
Mialem kiedys takie fajne cos ze jak wlozylem karte SD do czytnika w laptopie to otwieralo mi sie pobieranie - systemowe. Teraz nie dziala, jak to przywrocic? Dodam ze mam Vistę ale to chyba nie ma znaczenia.
vmax1/1 05 Wrz 2008
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"> <html><head><title>Ati 8.8 zwiechy w doom3</title> <META http-equiv=Content-Type content="text/html; charset=ISO-8859-2"> <meta http-equiv="Content-Style-Type" content="text/css"> <style type="text/css"><!-- body { margin: 5px 5px 5px 5px; background-color: #c0c0c0; } /* ========== Text Styles ========== */ hr {
Leszek K.0/9 05 Wrz 2008
Witam Chcialem utworzyc siec miedzy 2 komputerami, lecz mam z tym problem. Dlatego prosze Was grupowiczow o pomoc. Obydwa komputery sa w tej samej sytuacji, tj. maja zainstalowanego Windowsa XP oraz sa podpiete przez switch przez ktory lacza sie z internetem. Chcialem utworzyc miedzy nimi osobna siec do wymiany plikow, lecz utworzenie nowego polaczenia sieciowego nic nie daje -
Piotr Palusińs...1/2 05 Wrz 2008
Witam, mam dysk z systemem WinXP, ktorego nie moge odpalic. Wywala mi niebieski ekran. Wiem, ze musze dokonac pewnych zmian w rejestrze, ale jak to zrobic, skoro nie moge odpalic systemu ;-( Da sie podpiac ten dysk do kompa z WinXP i tam zmienic ustawienia w rejestrze ale tylko tego dysku podpietego? Pozdrawiam dziejek8
Ulisses0/1 05 Wrz 2008
Witem, Chcialbym dokupic dysk 3,5 cala w obudowie do mojego laptopa no i mam w zwiazku z tym pytanie. Poniewaz bedzie on uzywany do renderowania filmow, to zalezy mi na szybkosci. Czy w zwiazku z tym lepiej podpiac go na laczu USB 2.0 czy na FireWire? Troche czytalem na ten temat i podobno AZ TAKIEJ wielkiej roznocy to nie ma szczegolnie, jesliby podpisac na USB z krotkim, ekranowanym
Michal Kawecki5/12 04 Wrz 2008
Witam Mam komputer HP kupiony z Vista OEM. Problem w tym, ze kilka programow bardzo drogich nie chce sie zainstalowac pod Vista. Nie chce i nie moge doplacac kupy kasy za nowsze wersje dla Visty, wiec czy da sie legalnie przejsc do Win XP? Moze ktos juz to cwiczyl? BH
Piotr Palusińs...2/4 04 Wrz 2008
Walcze od kilku tygodni z PenDrivem w moim Windows XP. Po podłączeniu pendrive jest on widziany przez Zarządzanie komputerem > Zarządzanie dyskami jednak mój XP nie przypisuje litery dysku do pendrive, musze to robic ręcznie. Jesli odłączając pendrive'a nie zwolnię litery dysku w Zarzadzaniu dyskami to litera juz nie będzie dostępna aż do restartu komputera. Jednak podłączjąc dysk
Kicer2/8 04 Wrz 2008
Czy da sie systemowo sprawic pod XP aby istniejacy program, ktory wykorzystuje tylko jeden rdzen procesora wykorzystywal oba? Procek to core duo. Lekko denerwujace jest ze zdecydowana wiekszosc nawet nowych programow korzysta tylko z polowy mocy nowoczesnych procesorow. Pozdr,L.
krzys0/2 03 Wrz 2008
Witam, ustawiłem word jako domyślny edytor dla outlooka. Od tego momentu mam problem z automatycznym podpisem, bo choć plik podpisu wygenerowany wordem wygląda tak jak chcę (normalna czcionka, bez bajerów), to po zaimportowaniu tego pliku jako domyślnego podpisu i kliknięciu "nowa wiadomość" pojawia mi się stopka w kolorze niebieskim i w całości podkreślona. Po jakimś czasie walki,
Piotr Palusińs...1/6 03 Wrz 2008
Dlaczego od czasu do czasu blokuje mi si? Menu Start, po jego pe?nym otwarciu?? Po zablokowaniu musz? nacisn?? klawisz ?rodkowy na klawiaturze pomi?dzy (Ctrl a Alt) Lewa strona i wszystko wraca do normy. Klepsydra pracuje podczas zablokowania, czekaj?c nic si? nie zmienia?? System op. Windows XP Home Edition + sp2 solex
Papik0/1 03 Wrz 2008
Dnia Tue, 2 Sep 2008 02:53:13 -0700 (PDT), WojtasW napisal/napisala: > Witam, > > Mam drobny problem z tym ustrojstwem. Dodam, że wykorzystuję ten > moduł głównie jako "przypominacz" (wyświetla mi okienka z wiadomością > o zadanej godzinie) > > Zakładam zadania, zaznaczam powiadamianie o wybranej godzinie > (+powiadamianie o niewykonaniu) ale niestety (nie zawsze!) okazuje się > że
Piotr Palusińs...2/13 03 Wrz 2008
Witam grupowiczów alt.pl.comp.os.windowsxp! 2008-08-14 | 21:53 Na koncie zwykłego użytkownika, na razie tylko tam zauważyłem, mam 2 konta (1-admin, 1 user zwykły) jako ikonki plików pakietu MS Office, pojawiają mi się ikony nieznanych typów plików. Wszystko otwiera się tak jak powinno, we właściwych aplikacjach pakietu Office, co jest nie tak, jak mogę to przywrócić? Pakiet
jacek@sjsc.pl0/1 03 Wrz 2008
Witam, szukam osoby kt?ra jest w stanie po?wi?ci? troch? czasu przy konfiguracji exchange. Konieczna obecno?? fizyczna ( Poznan ) Wynagrodzenie do uzgodnienia. Info: jacek(shift+2)sofgroup(kropek)com(kropek)pl Pozdrawiam Jacek K.
Nathan6/7 03 Wrz 2008
Witam! Miałem dzisiaj przypadek komputera, w którym nawet w trybie awaryjnym Combofix się nie uruchamiał. Spybot wspominał coś o "Network Monitor", ale nie usuwał. W sumie działał 10 sekund. Wszystko zaczęło sie od ściągnięcia "prawdopodobnie" Antyvirusa. NOD ani pisnął. Nie można wyświetlić ukrytych ani połączyć z internetem. (Spybot bazy niby pobrał). Nie da się zmienić tapety
michal024/4 03 Wrz 2008
witam, mam winows xp z ktorego proboje polaczyc sie z serwerem 20003 korzystajac z pulpitu zdalnego i otrzymuje taki komunikat: "Nie masz odpowiedniego poziomu szyfrowania, aby uzyskac dostep do tej sesji" Na serwerze mam ustawione: Poziom szyfrowania - Zgodny z klientem. Niestety nic to nie daje. Bardzo prosze o pomoc, Pozdrawiam michal
Grzegorz Niemir...4/4 03 Wrz 2008
Witam! OE 6 - w menu "Narzędzia" powinna być zakładka "konta". Nie ma jej, czy ktoś wie jak ją odzyskać?
awiesiek2/3 02 Wrz 2008
Kupiłem Athlona X2 4200+ (dwurdzeniowy). Do tej pory miałem Athlona 3000+ (jednordzeniowy). Czy WinXP Pro SP2 wymaga jakichś patchy lub sterowników, aby móc korzystać z dobrodziejstw 2-rdzeniowego Athlona? -- Odpowiadając na priv zamień końcówkę adresu e-mailowego "zmyla" na "pl"
Falisty1/1 02 Wrz 2008
Witam Poszukuję bezpłatnego programu do zabezpieczenia komputera dla 8-letniego juniora. W kompie tym "chodzi" Avast, ZoneAlarm (oba "free"), do tego chciałem zainstalować jakiś program do filtrowania treści. Czytałęm coś na temat programu Opiekun Dziecka w Internecie - wygląda nieźle - niestety nie jest "free". Zainstalowałem program Beniamin - wygląda całkiem nieźle i zajmuje sporo
krokodyl1/1 02 Wrz 2008
witam. mam w sieci dwie domeny: A i B. (na sambie) Komputery klienckie z XP sp3 mają właczone profile mobilne i są podłączone do domeny A. Chcę przełączyć komputery z domeny A do domeny B. Jak przenieść profile urzytkowników aby zachowały się wszystkie ustawienia urzytkowników. próbowałem z USTM. ręczne kopiowanie całej zawartości profilu, kopiowanie profilu z zakłądki "Profile
WojtasW0/1 02 Wrz 2008
Witam, Mam drobny problem z tym ustrojstwem. Dodam, ?e wykorzystuj? ten modu? g??wnie jako "przypominacz" (wy?wietla mi okienka z wiadomo?ci? o zadanej godzinie) Zak?adam zadania, zaznaczam powiadamianie o wybranej godzinie (+powiadamianie o niewykonaniu) ale niestety (nie zawsze!) okazuje si? ?e okno si? nie pojawia. Widz? to na li?cie zada? - dane zadanie jest tam dalej, ale nie
Krzysztof J10/20 02 Wrz 2008
Witam Na komputerze w pracy napotykam dziwny problem podczas otwierania strony Allegro w IE. Otóż strona Allegro wczytuje się w następujący sposób http://chairon.ovh.org/allegro.jpg Początkowo problem występował tylko w przypadku próby logowania do serwisu, a na dodatek tylko i wyłącznie z wykorzystaniem ssl. Przy logowaniu standardowym strona wyświetlała się poprawnie. Jednak później
Bruno Ramone3/3 01 Wrz 2008
Jak zmienić domyślaą akcję dla plików MP3, by dwuklik nie uruchamiał w winampie tylko kolejkował w nim ? pozdr BR
Filip_Z2/2 01 Wrz 2008
Cześć Mam taki problem w Excelu: Powiedzmy, że mam kredyt na określoną kwotę np 10'000zł mam to spłacić w 36-u ratach (dla uproszczenia nie ma żadnych zaliczek, nic) Czyli pierwszego miesiąca wpłacam 10'000/36 = 277,78 zł - (tyle wynosi rata) W drugim miesiącu mam juz mniejszy kredyt o kwotę jaka wpłaciłem miesiąc wcześniej czyli 9'722,22 Jak zrobić funkcję, która wyliczy ile
Kot Prezydenta1/2 01 Wrz 2008
Witam. Mam problem ale nie wiem po czyjej stronie lezy.. programu, systemu czy nagrywarki.. otoz przygotowuje material na plyte DVD (probowalem juz kilkoma programami), wypalam, wkladam do stacjonarnego odtwarzacza i wyskakuje komunikat ze plytka jest zabezpieczona kodem regionu.. i z tad pytanie - czy system czy nagrywarka przypisuje jakis inny ze odtwarzacz jest "zimny"??? w nagrywarce
W.P.0/2 01 Wrz 2008
Witam, Jeden z firmowych komputer?w ma powtarzaln? upierdliwo?? ze sterownikami nVidii. Co kt?re? uruchomienie system nie potrafi? uruchomi? urz?dzenia (grafiki) i dzia?a? w trybie VGA. Naprawa tego wymaga?a odinstalowania sterownik?w nVidii, uruchomienia driver cleanera, restartu i ponownego zainstalowania sterownik?w. Pr?bowa?em r??nych wersji sterownika i problem nadal wyst?puje.
W.P.0/3 01 Wrz 2008
Witam, trafił w moje ręce stary laptop (nawet 2 sztuki), Compaq Presario 700. Zainstalowany system to XP prof PL SP2. Problemem jest brak dźwięku (całkowity). Sterowniki są (na "oko" zainstalowane -> kodek AC97). Jest dostępny mikser. Jedyną "podpowiedzią" może być fakt, że nie działają dodatkowe klawisze (dodatkowy "kursor" i podobne). Ma ktoś jakiś pomysł, co może być nie tak i
Remek1/5 01 Wrz 2008
Witam Mam folder xxx w OE i oczywiście odpowiedni do niego plik xxx.dbx. Plik o tej samej nazwie, lecz innej zawartości mam na dysku w w innym folderze (backup z wcześniejszych wersji systemu). Czy można (i jak) wiadomości z tego starszego dbx'a dodać do aktualnego? Remek