Ta grupa jest zamknięta. Ciągle możesz jednak tworzyć nowe wątki na grupie Office również związanej z tematem.
Jeżeli chcesz dodać nowy wątek na grupę Office kliknij tutaj.

Piotr Palusinsk...5/8 15 Kwi 2008
Probuje usunac duzy - 3,2GB - pagefile.sys z dysku C ale mi sie nie udaje probowalem ustawic mala wartosc 10MB, ustawiac na inny dysk, wylaczac wogole, usuwalem plik korzystajac z plytki bootowalnej i commandera z ntfsem zawsze efekt ten sam po restarcie winXp 3,2 GB pagefile na dysku C szlag mnie juz trafia bo nic nie dziala moze ktos z was mial podobny przypadek?
qaz1/3 15 Kwi 2008
Mozecie mnie sklac za lenistwo i zacofanie - ale napiszcie prosze jak wylaczyc to g... ( Nie mozna zweryfikowac wydawcy, czy na pewno chcesz uruchomic to oprogramowanie ? ) qaz
Piotr Palusińs...2/9 15 Kwi 2008
Kupilem laptopa w niemczech z XP Home Sp2 Czy jest mozliwe "przerobienie" na polski jezyk? jest jakas aktualizacja ? --- Derreck
Michal Kawecki1/6 15 Kwi 2008
Witam! Mam dysk, na którym wcześniej był Win XP. Wszystkie katalogi systemowe zostały usunięte, pozostał tylko Document & Settings gdzie znajdują się dane, udało mi się zrobić backup danych z większości profili jednak gdy probuje wejść do ostatniego wyskakuje monit z prośbą o nazwę użytkownika i hasło. Co ciekawe odpaliłem kompa z HirensBoot i w VolkovCommanderze udało mi się wejść
Kenjiro1/1 15 Kwi 2008
Witam Używam pod Vistą pakietu Office 2003. Kiedy poprzednio instalowałem Vistę, na liście aktualizacji systemu znalazłem Service Pack do Office 2003 wraz z kilkoma innymi łatkami do tego pakietu. Ostatnio robiłem reinstalację systemu, zainstalowałem ponownie Office 2003, minęły już chyba 2 tygodnie a na liście wciąż nie pojawiają się rzeczone aktualizacje do Office 2003. Dlaczego?
AFika15/15 15 Kwi 2008
Witam. Jak z pozycji administratora zmienic standartowa strone w IE? Standartowa, to http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=74005 a ja chcialbym, zeby to bylo np. Google. Z pozycji pracownika mozna ustawic w narzedziach inna strone, ale przy nastepnym starcie i tak jest powyzszy link. Pozdrawiam Wito
Michal AKA Miki5/6 15 Kwi 2008
Mam serwer" windows 2003 serwer" i chcialbym ustawic mu robienie backupu na jakis nosnik zewnetrzny chcialbym zeby caly windows z konfiguracja i partycjami sie archiwizowal.Czy jest jakies oprogramowanie do takich rzeczy godne polecenia (wcale nie musi byc tanie ma byc niezawodne)
Maciek2/3 14 Kwi 2008
Mam ustawione pobieranie automatyczne i opcję "pozwól mi zdecydować kiedy zainstalować". Kiedyś po ściągnięciu aktualizacji pojawiały sie one - w zasadzie ikonka która pozwalała się do nich dobrać - w obszarze powiadomień, i tam mogłem sobie decydować którą aktualizację zainstalować, a którą nie. Od jakiegoś czasu pobrane aktualizacje się tam nie pojawiająca, a zamiast tego chcą się
1634Racine1/1 13 Kwi 2008
Daniel Horecki in news:87tzididbz.fsf@myrkr.stars > "Marek" <email@nie.ma> writes: >> Co może być powodem, że maile nie spadają ze skrzynki nadawczej do >> elementów wysłanych i wysyłają się po 20-30 razy? > NTG. > (Zapchana skrzynka nadawcza) > Daniel a tak btw: jak myslisz, co moze pomyslec czlowiek, ktory ma problem z root posta i czyta gdzies tam w sieci w opisie tej grupy, ze pl.
MichaelData1/1 13 Kwi 2008
"dydek" nawydziwiał(a) w wiadomości ID news:ftjung$on4$2@atlantis.news.neostrada.pl > Michal Kawecki pisze: >> Dnia Wed, 09 Apr 2008 15:47:49 +0200, dydek napisał(a): >>> Witam. Jak w temacie. Mam dysk z Vistą i podpiąłem go do Kompa z systemem XP >>> prof.z sp2. >>> W folderze Documents and Settings na dysku z Vistą są potrzebne mi pliki, >>> ale niestety nie mogę się tam dostać. Nie
MichaelData9/12 13 Kwi 2008
Świeża instalka XP PRO z ostatnimi poprawkami. Uruchamiam system, loguję się jako Administrator. Wszystko działa jak należy. Wygaszacz ekranu jest ustawiony na 1 minutę i pytanie o hasło po wznowieniu. Czekam na uruchomienie wygaszacza. Uruchamia się. I teraz, po wznowieniu (ruszeniu myszką, klawiaturą) pojawia się monit: Ten Komputer jest używany i został zablokowany Tylko
ioo1/1 13 Kwi 2008
litex@interia.pl wrote: > wpis TXT mam > e*****ek.net. TXT "vspf1 include:aspmx.googlemail.com ~all" po pierwsze - nie masz. po drugie - powinno byc "v=spf1" a nie "vspf1" po trzecie - jak ustawisz, to tak, trzeba poczekac na propagacje dns (standardowo do 48h) -- pozdro, ioo.
Tajan2/2 13 Kwi 2008
Witam serdecznie. Drukuję za pomocą makra na drukarce sieciowej. Fragment kodu wygląda następująco: Application.ActivePrinter = \\Kr12328\Minolta PagePro 8L na Ne03: Problem jest w tym, że po każdym uruchomieniu komputera do którego jest podłączona ta drukarka zmienia się zapis Ne03 na inny, np. Ne05 i makro odmawia współpracy. Jak zmodyfikować kod VisualBasic, aby makro zawsze
...:::Tomek:::....13/13 13 Kwi 2008
Witam, Ostatnio, moj OE 6 (Win XP Pro) nieprawidlowo znakuje cytowania w odpowiedzi na post. Tekst pierwotny jest, co prawda, zakomentowany znacznikiem ">" ale juz odpowiedz nie. To prawdziwy dramat, jezeli korzystya sie czesto z usenetu. Pomijam, juz ze moj domyslny podpis zdefiniowany dla newsgroups pojawia sie zawsze na gorze posta, ktorego pisze w odpowiedzi na inny post w watku
Rylen1/4 12 Kwi 2008
W Windows 98 miałem scandisk.a gdzie to znależć w XP ? Potrzebuję sprawdzić czy dodatkowy dysk D:(250GB) jest dobry. Czym to sprawdzić?(bezpłatnie) Rylen
Mikaichi2/2 12 Kwi 2008
Dnia 04-04-2008 o 20:32:37 Zbynek Ltd. <sp2scf.spamstoper@poczta.onet.pl> napisał(a): > >>> Z analizy ruchu wynika ze ma nielegalnego windowsa > >> A w jaki sposob to wynika z analizy ruchu? > > > > Nie ma polaczen z windows update. > > :-D > Mega ROTFL do kwadratu. > Nie ma sie co śmiać, jest to jakaś poszlaka, sugestia. -- Pozdrawiam. Janusz.
LM2/4 12 Kwi 2008
Witam! Pono? w outlooku jest mozliwosci skonfigurowania listy wiadomo?ci wg. schematu "dzisiaj, "wczoraj", ... "ubieg?y tydzie?" - jest taka mo?liwo?? w Thunderbirdzie? Co? takiego chyba widzia?e w The Bat!, ale nie widzia?em chyba w OE - express ma co? takiego? Drugie pytanie - czy jesli tak jak teraz korzystam z grup newsowych przez konto gmail to mog? jako? korzysta? z nich poprzez
Tymczas3/3 12 Kwi 2008
Witam zainstalowałem powyższy sprzęt i software, podłączony do kablówki Wszystko ok, prawie. Prawie, bo nie ma obrazu - nic, ciemność. Dźwięk jest ok. Jakiego programu i jakiego kodeka używa ten program do odtwarzania TV na ekranie monitora ? Może nie mam jakiś kodeków a może odtwarzanie tego typu plików przejął inny program, który nie ma odpowiedniego kodeka ? Piotrek
Piotr Palusińs...6/6 12 Kwi 2008
Witam czy jeśli przywrócę system do stanu SPRZED zainstalowania poprawki WindowsUpdate to powinienem taką poprawkę instalować jeszcze raz ? Czy system nadal "widzi" taką poprawkę jako już zainstalowaną ? Piotrek
Piotr Palusińs...4/4 12 Kwi 2008
Osoba podpisana jako Pilot <nic@nie-wysylaj.pl> w artykule <news:ftj12q$t8m$1@atlantis.news.neostrada.pl> pisze: > W Internecie można spotkać opinie, że zaśmiecony rejestr przyczynia się do > spowolnienia systemu. Problemy powodują nie wpisy zbędne, tylko wpisy błędne lub brak wpisów niezbędnych - a jedno i drugie zdarza się przy nadgorliwym czyszczeniu rejestru. > Osobiście trudno
news.internetia...1/1 12 Kwi 2008
Witam Nie wiem jak mam przenieść ustawienia Outlooka z XP do Visty. W XP mam kreaturę ;-) transferu plików i ustawień, tam robię co trzeba, a w Viście? Jakoś nic nie pasuje... Pomocy! Pozdrawiam
Andrzej P. Wozn...1/1 11 Kwi 2008
Osoba podpisana jako aja74 <aja74toaja74@gazeta.pl> w artykule <news:ftl8ep$ifi$1@inews.gazeta.pl> pisze: >>> Jak jeszcze >>> mozna skomplikowac taki MIME :( >> Po co komplikować? Ludzie i tak nie potrafią wdrożyć tego, co od dawna >> jest w standardzie: wyżej podany RFC2231, multipart/partial, >> multipart/signed itd. > Rzecz w tym ze to ja mialem zrobic cos zo te zalaczniki zapisze.
Andrzej P. Wozn...1/1 11 Kwi 2008
Osoba podpisana jako Michal Kawecki <kkwinto@o2.px> w artykule <news:vvk9yvm5c134.dlg@kwinto.prv> pisze: > Dnia Sat, 05 Apr 2008 09:04:30 +0200, Mikołaj Jopczyński napisał(a): > >> Witajcie, >> >> Probowalem juz roznych kombinacji ustawien biosu (wlaczone sata, >> wylaczony raid, itp itd). Udalo mi sie "dojsc" do momentu, gdzie XP >> instaluje sie bez problemu (bez dodatkowych
Robert Worec1/1 11 Kwi 2008
Koledzy, w firmie uzytkownicy pracuja na maszynach (WinXP,SP2PL) na koncie grupy "Uzytkownicy"; W czasie pracy na tym koncie aktualizacje sa pobierane ale się nie instaluja mimo własciwej deklaracji w aplecie Aktualizacje ! Dopiero wtedy gdy zaloguje sie na koncie "Administrator" system zaczyna instalowanie aktualizacji. W jaki sposob wymusic instalacje aktualizacji w
jazdzig1/1 11 Kwi 2008
JoteR wrote: > "jazdzig" napisal: > >> To napisz w temacie, ze piszesz nt. ortografii, wtedy nie bede >> otwieral twoich tekstow. > > To *ja* dostawilem do tematu [OT]. Zatem zostales ostrzezony. Nie, poniewaz watek "More TV" nie jest zwiazany z grupa, wiec sugeruje, ze dodal to autor watku. Ty powinienes dodac, ze dotyczy ortografii. -- jazdzig (wysylajac do mnie email, usun
Qba4/4 11 Kwi 2008
Grzegorz Niemirowski wrote: > Jeffrey <spass@wycieptopoczta.onet.pl> napisał(a): >>> Jaki jest komunikat błędu? >> Twój serwer nieoczekiwanie zakończył połączenie. Mogło być to >> spowodowane: nieprawidłową konfiguracją serwera, problemami z >> siecią >> lub długim okresem nieaktywności. Temat 'abla', Konto: 'S', Serwer: >> 'smtp.poczta.onet.pl', Protokół: SMTP, Port: 25, Zabezpieczenie
Marek1/1 11 Kwi 2008
instalacja Xp Do celów domowych. Jak ustawić, by nie wyskaiwało okienko logowania ? Od czego zależy, czy po "zamknij system" pojawia się okienko z ikonami lub rozwijalna lista opcji ? Jak zapewnić, by komputer nie udostępniał żadnych foldreów ? -- Marek
Michal AKA Miki1/1 11 Kwi 2008
Użytkownik "Jacek" <paclaw@poczta.onet.pl> napisał w wiadomości news:ftl1oj$h4d$1@mx1.internetia.pl... > Faktycznie stworzył się profil tymczasowy. Użytkownik nazywał się TEMP (w > Dokuments and Settings). > Ale dlaczego tak się stało - nie wiem? (przez kilka miesięcy wszystko było > OK). > Po usunięciu TEMP wszystko wróciło do porządku. > Pozdrawiam wszystkich i dziekuję. >
AdamS1/1 11 Kwi 2008
dydek wrote: >> To żeby skopiować profil gg trzeba aż dysk podłączać (zdziwiony)? >> > > :) Pewnie, ze nie trzeba. Nie rozpisywałem się na te temat, bo nie > uważam tego za ważne z jakich powodów tak to chciałem zrobić. Ale dla > ciebie podam info :) Dysk z system Vista siedział sobie w jednym kompie. > Coś gruchnęło i trzasnęło, aż z kominka posypało się kilogram tynku ... >
zly1/1 11 Kwi 2008
Dnia Thu, 10 Apr 2008 21:54:10 +0200, Janusz Kornaga napisał(a): > Tak, komunikat się nie pokazuje. Za kazdym razem zaznaczam i za kazdym razem mi sie pokazuje. Na wielu komputerach marcin
Pilot1/1 11 Kwi 2008
> Ten komunikat jest tylko przypomnieniem, że > wprowadziliśmy pewne zmiany, te zmiany (rozsądne), mogą poprawić pracę systemu. Jeśli ten komunikat to tylko przypomnienie, to nie został on zbyt szczęśliwie sformułowany, bo niezaawansowanemu użytkownikowi sugeruje, że takie zmiany nie są zalecane. Spróbuję w czasie weekendu poeksperymentować. Pozdrawiam i dziękuję Pilot
{ZENON}1/1 11 Kwi 2008
On Fri, 28 Mar 2008 21:27:25 +0100, "Michal AKA Miki" <jakistammichal@z.onetu.pl> wrote: > >Uzytkownik "{ZENON}" <zenon@kress.org> napisal w wiadomosci >news:1b9nu35q17npgq47l7bqifssiol5ukp47n@4ax.com... >>I have OS of windows media edition XP. I am the sole user of this >> computer. About 2 weeks ago, when I leave the computer for a short >> period of time, A box comes up saying the
eml3/3 08 Kwi 2008
Witam! problem jest następujący. Stworzyłem sobie funkcję podobną do SUMY.POŚREDNIE(109,..) z tym, ze uwzględnia ukryte kolumny (a nie tylko wiersze jak SUMY.POŚREDNIE) i sumuje wartości tylko z widocznych komórek. Mechanim funkcji jest bardzo siermiężny: można podać tylko adresy pojedyńczych komórek (baz zakresów) a sam silnik składa sie z wielu linijek If a3.EntireColumn.Hidden
jam3/3 28 Mar 2008
Witam Czy ktoś zna makro VBA, które policzyłoby ile różnych formatów zostało użytych w zeszycie Excel? Ciągle jestem gnębiony komunikatem "Za dużo różnych formatów komórek". Z góry dziękuję za pomoc Jarosław
jam6/6 07 Mar 2008
Witam W arkuszu kalkulacyjnym Excel wykonałem 3 Widoki niestandardowe o nazwach DM, Normal i Pomiarowcy. Później z nich zrezygnowałem. Teraz gdy chcę skopiować arkusz pokazuje się komunikat: Formuła lub arkusz, który chcesz przenieść lub skopiować zawiera nazwę 'wrn.DM.', która istnieje w arkuszu docelowym. Czy chcesz użyć tej wersji nazwy? - Aby użyć nazwy zdefiniowanej w arkuszu
eml2/2 28 Lut 2008
Witam. Czym w zasadzie się różną obydwa pakiety między sobą. Mój koleś mówił, że najlepszy jest MS Office 97, bo jak się pracuje nad dokumentami które mają po 500 stron i mnóstwo ilustracji to nowe Office od 2000 i wyżej potrafią się mulić...? Generalnie polecał do pracy Office 97. Co Państwo na ten temat myślą? Czy rzeczywiście jest zasadne kupowanie /ze względu na oferowane
eml1/1 28 Lut 2008
Witam. I przechodzę od razu do rzeczy. w komórce G3 mam taką sobie formułę. Mniejsza o to co ona wykonuje. W każdym razie działa: =JEŻELI(CZY.BRAK(WYSZUKAJ.PIONOWO(E3;'km_11_09_2007 rozbita'!C:C;1;FAŁSZ));0;WYSZUKAJ.PIONOWO(E3;'km_11_09_2007 rozbita'!C:G;4;FAŁSZ)) Kopiuję ją do H3, ale wyniku braku znaków dolara przy adresach formuła ewoluuje do: =JEŻELI(CZY.BRAK(WYSZUKAJ.
pxd742/2 27 Lut 2008
Jak wstawić w tle muzykę w redagowanej wiadomości?
Benek1/1 16 Lut 2008
Witam. Gdzie w programie PowerPoint mogę znaleźć opcję która będzie powodywała wyświetlanie pokazu slajdów w kółko?
strach2/2 09 Lut 2008
Czesto korzystam z plików excela i csv w których mam kilka kolumn z różnymi danymi. Czy jest sposób (formuła) żeby z ciągu tekstowego zawartego w jednej komórce wybrać konkretne ciągi znaków i umiejscowić je w osobnych komórkach w tym samym wierszu (obok). Np. mam tekst w komórce a1: C1710102 - nazwa oddział 50 w Suchej Woli (93-200 Sucha Wola, Kowalskiego 1) Chciałbym z niego wybrać
pxd742/2 07 Lut 2008
Witam! Taki problem: Kolega pracował na arkuszu na obcym komputerze. Zapisał arkusze (Excel 2003) na "gwizdku" i przyniósł do siebie. Okazało się, że dane są nieczytelne. Pierwotnej wersji już nie ma. Arkusz 1 wygląda tak, że jakieś dane zaczynają się dopiero mniej-więcej od DC000h. Początkowo są same 00h. Drugi wygląda bardziej zdrowo, zaczyna się charakterystycznie dla plików
pxd742/2 07 Lut 2008
Witam mam prośbę o pomoc w uzyskaniu adresu komórki występującej obok pierwszej NIEPUSTEJ komórki w sąsiedniej kolumnie oraz na tej samej zasadzie adresu komórki obok ostatniej NIEPUSTEJ w sąsiedniej kolumnie. Da się wogóle to jakoś zrobić? Szczegóły: Jest kolumna A zawierająca jakieś stałe wartości (np. A1=1000, A2=1001, A3=1002, A4=1003 itd do powiedzmy A20=1019). W kolumnie B wpisuję
pxd742/2 06 Lut 2008
Witam, czy ktoś z Was wie, jakie śa w Wordzie mozliwości pisania tekstu po linii autokształtu - mam tu namysli koło lub elipsę. Chodzi mi i wpisanie tekstu częsciowo na gorze tego koła, a częsciowo na dole i dopasowanie go w obu przypadkach do linii tego koła - lub elipsy. -- Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/ms-news.pl.office2000
>> shap1/1 12 Sty 2008
Witam! Mam nastepujący problem, przy tworzeniu prezentacji wykorzystuje czcionki, które mam zainstalowane w systemie. Czcionki dokosnale sprawują się w dowolnym programie Windows, prawidłwoo sa wyswietlane, drukowane, wprezedntowane itd... Jednym słowem nie ma z nimi najmniejszych problemw w w innych aplikacjach. Problem pojawiłe sie w prezentacji PowerPoint. W samym PowerPoincie
Waruno5/5 07 Sty 2008
Z menu Edycja (pod prawym myszoprzyciskiem tak samo) zginęły mi opcje: Wytnij, Wklej i Wklej specjalnie. Nie całkiem, tylko zszarzały i nie są aktywne.Jak wrócić do normalnego stanu? Proszę o sugestie, bo to potrzebne do pracy....
Michal AKA Miki3/3 07 Sty 2008
Potrzebuje zrobić generator liczb ma to wyglądać mniej więcej tak 001;002;003 itd. Wiem ze się da bo prawie mi się udało. Liczby muszą być w jednej komórce a dane 001 002 003 itp. mogą być pobierane z innych komórek. Paweł
Hubert Dołęga11/11 31 Gru 2007
Użytkownik <malyzielak@googlemail.com> napisał w wiadomości news:1195041619.669246.246250@v65g2000hsc.googlegroups.com... > Czy ktos ma jakis pomysl, jak zaimportowac dane z pliku tekstowego, w > ilosci wiekszej niz przewidziany w Excellu limit ? Mam 200 tys wierszy > do zaimportowania, niestety Excell przyjmuje jedynie 65 tys. Mysle, ze to zalezy od tego, co dalej chcesz z nimi zrobic..
Michal AKA Miki2/2 17 Gru 2007
Win XP Home, Office 2000 Co jakiś czas w Wordzie na ekranie literki w wyrazach zaczynają się zagęszczać (zachodzą częściowo na siebie). Po wyjściu z programu i uruchomieniu od nowa problem znika, ale po jakimś czasie znów się pojawia. Wydruk jest prawidłowy, tylko na ekranie to się dzieje. Co może być przyczyną i jak to usunąć? -- Pozdrawiam: JU
news.tpi.pl1/1 08 Gru 2007
zliczanie wierszy w excelu, które spełniają warunki dotyczące 2 różnych kolumn Mam plik xls z kilkoma arkuszami w Excel 2003 Potrzebuję na pierwszym arkuszu, wyświetlić wartość obliczoną na podstawie danych z drugiego arkusza. To jest zliczyć liczbę wierszy, które są na drugim arkuszu i spełniają taki warunek, że wartość w kolumnie 1 wynosi dokładnie "Wartość1" a jednocześnie
pxd742/2 01 Lis 2007
>>> To chyba bedzie coœ takiego: >>> =JEŻELI((ORAZ(D1=0;LUB(C1=MAX($C$1:$C$8);C1=MIN($C$1:$C$8))));MAX(($A$1:$A$8=A1)*($B$1:$B$8=B1)*($C$1:$C$8<>C1)*(WIERSZ($A$1:$A$8)<>WIERSZ())*WIERSZ($A$1:$A$8));0) >>> >> >> Swietnie, dziekuję bardzo za wkład w polskš naukę :) dzięki za >> wytrwalosc - w Lodzi stawiam piwo, >> pozdrawiam > btw: jestes jedynym, który wytrzymał taki zmasowany atak