Proporcjonalna czcionka Temat: Re: Różnica między Office 97 a Office 2000?
Autor: eml Data: 28 Lut 2008
Odwołania: 1
Użytkownik "Benek" <benetto@[usunto]gazeta.pl> napisał w wiadomości news:a9f0s3tptkn27tl421mergao9h88d0giol@4ax.com...
> Witam. > > Czym w zasadzie się różną obydwa pakiety między sobą. Mój koleś mówił, > że najlepszy jest MS Office 97, bo jak się pracuje nad dokumentami które > mają po 500 stron i mnóstwo ilustracji to nowe Office od 2000 i wyżej > potrafią się mulić...? > Generalnie polecał do pracy Office 97. > Co Państwo na ten temat myślą? > Czy rzeczywiście jest zasadne kupowanie /ze względu na oferowane > funkcjie/ pakietu biurowego co 3 lata? > Wg. mnie to chyba czysty marketing...
A nie chciał ci jeszcze sprzedać ostatniej kopii Office 97? Pewnie po okazyjnej cenie. Skoro to najlepszy pakiet to nie zapomnij mu być wdzięcznym. Swoją drogą nie rozumiem. Za pakiet z licencją (obojętnie które wydanie) zapłacisz mniej więcej tyle samo. Po co więc kupować od razu coś starego? Nie chcodzi tu o snobizm, ale o to, że kiedyś ktoś przyniesie do ciebie dokument napisany na Office 2003 z bajerami (grafika, zdjęcia, ramki) i po prostu nie będziesz go mógł obejrzeć, nie mówiąc już o dokumencie spod 2007, którego po prostu nie otworzysz. Acha... pisałem książki po 800 stron na różnych wersjach Worda. Z całą odpowiedzialnością mogę powiedzieć, że tylko Word 2007 na marnej konfiguracji (1-rdzeniowy procek, słaba grafika, pamięciożerna Vista i tylko 1 GB RAM) muli takie dokumenty. Word 2003 nie ma takich wymagań (czytaj: na 2-3 letnim komputerze chodzi jak buuuurza!) eml