Proporcjonalna czcionka Temat: Re: Konflikt nazw
Autor: jam Data: 07 Mar 2008
Odwołania: 1 2 3
Witam serdecznie Zgadza się Michale to jest dokładnie to. Te makra to strzał w 10. Jednym szybkim cięciem rozwiązałeś problem, który dręczył mnie przez chyba 3 lub 4 lata. I przenosił się z pliku na plik. Usuwałem go kopiując arkusze do nowego zeszytu. Ale mając w skoroszycie 200-300 nazw (do tworzenia hiperłączy) traciłem je i musiałem tworzyć na nowo. Okrutna strata czasu. Więc w pewnym momencie odpuściłem sobie. I nawet Helpdesk (mój komp pracuje w dużej sieci firmowej) nie wiedział jak mi pomóc. Za załącznik przepraszam (to moje pierwsze wejście na grupy), ale myślę, że jednak trochę pomógł (jak mówią jeden obrazek - zamiast tysiąca słów). Jestem Ci niezwykle wdzięczny za pomoc i dziękuję. Jarosław Użytkownik "Michal AKA Miki" <jakistammichal@z.onetu.pl> napisał w wiadomości news:fqkiro$8n5$1@inews.gazeta.pl...
> > To jest dokladnie to, tylko ze nazwy w excelu moga byc ukryte. > Nie wiem, czy mozna je odkryc bez kodu VBA, dlatego jesli wkleisz sobie do > twojego arkusza ponizsza funkcje i ja uruchomisz, dostaniesz swoja liste > nazw > > Sub pokaznazwy() > Dim nazwa As Name > > For Each nazwa In ThisWorkbook.Names > if not nazwa.Visible then nazwa.Visible = True > Next > End Sub > > ewentualnie od razu wszystkie usunac (czego nie polecam, bo tam jest sporo > zdefiniowanych nazw z Solvera): > > Sub usunnazwy() > Dim nazwa As Name > > For Each nazwa In ThisWorkbook.Names > nazwa.Delete > Next > End Sub > > > Przy okazji - na grupy dyskusyjne nie posyla sie zalacznikow. to niezgodne > z netykieta - wysylanie plikow jest dopuszczalne tylko na grupach z > czlonem "bin" lub "binaries" > > Pozdrawiam > Michal