stary0/1 08 Cze
Witam! Mam taki problem: w arkuszu Excela w kolejnych wierszach tej samej kolumny zapisane są nazwy plików (rysunków z różnymi rozszerzeniami), które są przechowywane na serwerze w otoczeniu sieciowym. Chciałbym zrobić makro, które otwierałoby plik rysunkowy po kliknięciu na dowolma komórke z nazwą pliku. Dodatkowy problem jest taki, że na kompach użytkowników zainstalowana jest aplikacja
stary0/1 02 Cze
Witam! Mam pytanie: jak z poziomu VBA otworzyć inny program (np. AcrobatReader) z Exdela? Pozdrawiam!
Michal AKA Miki0/3 14 Gru 2009
Witam, Mam office 2000 i chciałbym aby każdy nowy skoroszyt był otwierany w nowym oknie.Jak to zrobić? Pozdrawiam Jarek
Budzik0/5 10 Gru 2009
Mam plik .CSV (comma delimited) i chcę zaimportowac do arkusza kalkulacyjnego tak, aby każda wartość (oddzielona przecinkami) była w osobnej kolumnie. Tymczasem przy otwieraniu pliku .CSV nie pojawia się żadna opcja / pytanie, a arkusz uparcie importuje tak, jakby przecinki niczego nie oddzielały - arkusz wszystko importuje do jednej pierwszej kolumny :-( Gdzie tkwi błąd we wczytywaniu
Budzik0/2 09 Gru 2009
Witam, jak w temacie, stworzyłem arkusz, gdzie wyszukaj.pionowo ma następującą składnię: =WYSZUKAJ.PIONOWO(A8;'[47.xlsx]47'!$A:$B;2;FAŁSZ) A8 jest wartością, którą chciałbym wyszukać w arkuszu 47.xlsx 47'!$A:$B - oznacza tablicę z której wyszukuje, czyli nazwę Arkusza + zakres 2 - numer kolumny licząc od Lewej zakresu FAŁSZ - dokładny odpowiednik... chciałbym aby user mając do
wsk1250/1 20 Lis 2009
Witam, Prosze o podpowiedz w rozwiazaniu problemu: W tabeli mam wartosci: 1 2 3 na podstawie wartosci rysuje wykres slupkowy. Zalezy mi, aby slupki na wykresie mialy kolory takie, jak kolor czcionki wartosci w tabeli. Formatuje wiec kolor slupkow recznie. Jednak po zmianie kolejnosci wartosci w tabeli kolory slupkow na wykresie nie zmieniaja sie - pozostaja takie, jak
6660/3 23 Paź 2009
W arkuszu w excelu (dośc prosta lista lokatorów) chciałbym automatycznie przypisac numerowi lokalu z jednej kolumny dwie wartości w kolejnych kolumnach: numer/nazwę klatki schodowej oraz numer piętra od P do VII. Numer lokalu może być wprowadzany jako liczba lub jako tekst (raczej jako tekst). Jak najprościej zrobić tak działającą funkcję (poza długaśnymi łańcuchami IF .. THEN .. ELSE)?
JU0/3 10 Paź 2009
Mam maly problem i nie wiem jak go rozwiazac. Otoz mamy takie dane (np.): A B C 1 61 54 "wynik" musze zrobic cos takiego: w przypadku gdy wielkosc z kolumny A1 jest mniejsza, rowna wielkosci z kolumny B1 - w kolumnie C3 ma byc "0", natomiast jezeli ilosc z kolumny A1 jest wieksza od wartosci z kolumny B1 - nalezy wpisac roznice (tzn
Tech Expert0/1 28 Sie 2009
This is a multi-part message in MIME format. ------=_NextPart_000_01B4_01CA27DD.1CD49530 Content-Type: text/plain; charset="windows-1255" Content-Transfer-Encoding: quoted-printable discusssion about windows driver update = http://docmanager.blogspot.com/2009/08/detect-drivers-automatically-and.h= tml ------=_NextPart_000_01B4_01CA27DD.1CD49530 Content-Type: text/html;
Robert Bates0/1 26 Sie 2009
This is a multi-part message in MIME format --=_NextPart_2rfkindysadvnqw3nerasdf Content-Type: text/plain Content-Transfer-Encoding: quoted-printable CHILD ABUSE OF A FOUR YEAR OLD To begin with I am tired of holding this secret so those that are guilty will benefit from my silence. This is not an attempt at harrassment or slander of any person. The Australian police have already
Kaludia0/1 25 Maj 2009
Witam! W wordzie 2003 znak wodny łatwo wprowadzić przez Format->Tło-> Drukowany znak wodny. Ale jak to zrobić profesjonalnie oczywiście pod Wordem 2000? Pozdrowionka -- Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
Snake Plissken0/2 18 Maj 2009
Zainstalowałem MS OFFICE2003 na kncie administratora. Gdy próbuję uruchomić go z konta usera za każdym razam uruchamia instalatora. Co należy zmienić, aby uruchamiał się z każdego konta?
strach0/2 12 Mar 2009
Witam Mam problem: jak posłużyć się Excelem do archiwizacji danych a mianowicie w 10 kolejnych komórkach A1 do J1 mam dane, które pochodzą z OPC Serwera, ich wartość zmienia się w czasie. Chodzi mi o utworzenie arkusza, który co 5 - 10 sekund będzie kopiował te 10 danych do kolejnego wiersza w arkuszu. Jak najprościej wykonać taki arkusz ?
rakoczy.adrian@...0/1 01 Mar 2009
Outlook 2003, obsługuje 3 konta(w tym 1 służbowe-na podglądzie). domyślnym kontem jest konto służbowe(z niego wychodzi 95% maili). Jak jednak wyeliminować ryzyko wysłania prywatnej wiadomości z konta sluzbowego? Serwer wychodzący konta służbowego wymaga uwierzytelnienia - to jest jakaś opcja(hasło celowo wpisane błędnie i przy wysyłce pyta o poprawne haslo), ale jeżeli używam opcję
Snake Plissken0/6 10 Lut 2009
Witam Jak wiadomo, po zapisaniu pliku, polecenie cofnij jest nieaktywne (program nie pamieta ostatnio wykonanych poleceń). Wiem ze mozna to zmienic (pewnie jakas modyfikacja rejestru) niestety nie pamietam jaka, a nie moge znaleźć tej informacji w google. Kojarzy ktos, jak to sie robiło? -- Pozdrawia... Budzik ; #GG: 565516 ; www.rowery.rejtravel.pl b_ud_zi_k_6_1 na poczta kropka
JU0/1 15 Sty 2009
Windows XP Home+SP3+wszystkie łaty Office 2000 z wszystkimi (jak dotychczas) łatami. Wszystkie programy legalne. Przy próbie aktualizacji "Witryna Microsoft Office Update" potwierdza, że: "Masz oryginalną kopię pakietu Microsoft Office. Kliknij przycisk Kontynuuj, aby wyszukać aktualizacje" ale później otrzymuję komunikat: "Instalowanie aparatu Office Update Installation Engine
mareks12340/1 13 Gru 2008
Witam, czy istnieje jakiś sposób (w excelu) - poza skryptem na kopiowanie kolumn z jednego otwartego skoroszytu do drugiego. Mam 1 zbiorczy skoroszyt )nazwijmy go skoroszyt "A") i 10 plików z danymi w kolumnach w tym samym ukladzie tabelarycznym (nazwijmy je "1 z 10"; "2 z 10" ..."10 z 10"). Z kazdego z tych 10 plikow chce skopiowac kolumny A, D i E. Przy pisaniu funkcji i
chairon0/1 08 Gru 2008
Witam Stworzyłem sobie w dokumencie automatyczny Spis Treści poprzez przypisanie nagłówków do poszczególnych tytułów rozdziałów. Mam jednak problem z usyskaniem odpowiedniej przezentacji numerów stron w spisie treści. Otóż strony w dokumencie numerowane są wg stylu: - 1 -, - 2 -, - 3 - W spisie treści wstawiają się właśnie w takiej formie jak powyżej i wygląda to mniej więcej
InWeStOr0/1 03 Lis 2008
Witam w kolumnie są po kolei wypisane adresy mailowe jak zrobić żeby na koniec każdego adresu lub na początku był przecinek.
KLOSZ0/3 27 Paź 2008
Witam, mam nastepujace pytanie. Domyslam sie, ze pewnie takie rzeczy to tylko w ..., ale jednak zapytam, bo o Ecelu nie wiem wszystkiego. Mam arkusz excela udostepniony na serwerze (z udostepnieniem skoroszytu, tak by jednoczesnie kilka osob moglo wprowadzac zmiany) i zalezaloby mi na tym, by jeden z uzytkownikow mogl wprowadzac zmiany tylko w jednej kolumnie danych, a pozostali w
Filip_Z0/2 17 Paź 2008
Witam czy jest mozliwosc rozszerzenia formatowania warunkowego na wiecej niz 3 warunki, potrzebuje pokolorowac komórki na okolo 15 roznych kolorów, czy jest taka mozliwosc? z gory dzieki za pomoc, pozdr. Piotrek
Macgru0/2 15 Wrz 2008
Mam spory problem, potrzebuję zrobić wykres który pobierałby dane w zależności od "ich ilości" tzn. jeśli np. w kolumnie jest 10 pozycji to ma pobierać cała dziesiątkę, natomiast jeśli tylko 5 to tylko te 5. Cały wykres opiera o rózną długość elementu. Czy coś takiego w ogóle jest możliwe??
Filip_Z0/2 01 Wrz 2008
Cześć Mam taki problem w Excelu: Powiedzmy, że mam kredyt na określoną kwotę np 10'000zł mam to spłacić w 36-u ratach (dla uproszczenia nie ma żadnych zaliczek, nic) Czyli pierwszego miesiąca wpłacam 10'000/36 = 277,78 zł - (tyle wynosi rata) W drugim miesiącu mam juz mniejszy kredyt o kwotę jaka wpłaciłem miesiąc wcześniej czyli 9'722,22 Jak zrobić funkcję, która wyliczy ile
?î?î?ü A???...0/1 29 Sie 2008
This is a multi-part message in MIME format --=_NextPart_2rfkindysadvnqw3nerasdf Content-Type: text/plain Content-Transfer-Encoding: quoted-printable =C2=EE=F1=F2=EE=F7=ED=EE=F3=EA=F0=E0=E8=ED=F1=EA=E8=E9 =E8=ED=F4=EE=F0=EC= =E0=F6=E8=EE=ED=ED=EE-=E0=ED=E0=EB=E8=F2=E8=F7=E5=F1=EA=E8=E9 =F6=E5=ED=F2= =F0 ( http://ukrdiss.narod.ru ) - =EE=F0=E3=E0=ED=E8=E7=E0=F6=E8=FF =F1
Koziorozec0/2 09 Sie 2008
Witam! Czy może mi ktoś wyjaśnić dlaczego znana z wcześniejszych wersji fukcja SUMY.POŚREDNIE stała się w Excelu 2007 funkcją SUMY.CZĘŚCIOWE? Zapisanie pliku utworzonego w 2007 z funkcją sumy.częściowe w wersji starszej i otwarcie pod 2003 powoduje zmianę funkcji na SUMY.POŚREDNIE. Wyświetlenie pomocy do funkcji SUMY.CZĘŚCIOWE (w 2007) z kreatora funkcji (czy jak się tam teraz
mareks12340/3 17 Lip 2008
Witam, jak moge zapisac prostą funkcję - odwołującą się do innej komórki, np. w danej kolumnie wpisuję liczbę 10 - i chcę by w innej komórce pojawiła się wartość z komórki B(10+3) czyli z komórki B13, np. cena produktu. 10 - to wartosc zalezna od wartości wpisanej w danej nam w/w komórce, a 3 bylaby wartoscia stalą, o tyle powiekszamy wpisana wartosc by powstalo odwolanie, tu B13.
Benek0/1 21 Cze 2008
Witam. W jaki prosty sposób zrobić bibliografię w Word 2000. Znalazłem zakładkę Wstaw|Odwołanie i wybrać indeksy i spisy zakładka bibliografia. Porszę o pomoc.Sprawa jest bardzo pilna TFA Benek
mareks12340/1 12 Cze 2008
Witam, czy w Word 2007 mozna zmienic domyslny sposob wyswietlania paska zadan, tj. wiele okien jest zgrupowanych w jednym przycisku na pasku zadan. Tym samym przelaczanie okien jest mozliwe jedynie z poziomu menu Widok - przelacz okna. -- Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
adam0/3 30 Maj 2008
Mam dokument w którym utworzony został spis treści, dość obszerny bo aż na 6 stron. Chciałem aby z tego spisu treści można było przechodzić do określonego punktu w dokumencie. To nie problem. Ale problem pojawia się gdy chcę przejść z dowolnego punktu w dokumencie do tego samego punktu w spisie treści. Spis treści widziany jest jako całość i trzeba by było sformatować go jako styl
koatl0/1 26 Maj 2008
Witam grupę. Mam taki oto problem: z wyrażeń a; a; a; b; b; c i d trzeba utworzyć wszystkie możliwe kombinacje. Czy moge do tego wykorzystać excela? Jeśli tak, to jaką formułę użyć? Proszę o pomoc. Pozdrawiam Piotr
konrrado74@gmai...0/1 16 Maj 2008
Wyszukiwanie w excelu Mamy xls z dwoma arkuszami. Na pierwszym arkuszu znajduje sie tabela z wartosciami funkcji trygonometrycznych, tzn: w pierwszej kolumnie sa nazwy funkcji trygon. a w pierwszym rzedzie wartosci katow. Na przecieciu kazdego wiersza i kolumnyt znajduje sie wartosc odpowiedniej funkcji trygonometrycznej. Na drugim arkuszu wpisuje 2 parametry: nazwe funkcji i wartowsc
WS0/2 12 Maj 2008
Chodzi mi o to że jak wpisuję do komórki wartość dodatnią to ma sie pojawić kolorem niebieskim, a jak ujemną to na czerwono ale wartość bezwzględna tej liczby. Czyli Wstawiam 5 pojawia mi sie niebieska 5. Wstawiam -5 wyświetla 5 ale czerwonym kolorem. Z kolorem nie mam problemu bo zastosowałem formatowanie warunkowe, tylko z wartością bezwzględną mam problem, mimo że zastosowałem funkcję
Michal AKA Miki0/2 21 Kwi 2008
Szanowni Państwo, z wielką przyjemnością chciałbym Państwu przedstawić Europejski Test na Inteligencję (http:\www.iq-test.pl?d=6498) stworzony przez Przewodniczącego czeskiej Mensy: Europejski Test na Inteligencję Aktualnie dostępne są dwa testy, które postaram się krótko scharakteryzować: 1. Inteligencja numeryczna Przy pomocy testów numerycznych na inteligencję można określić
pxd740/2 16 Kwi 2008
Witam, czy w excel 2007 istnieja "normalne" desenie przydatne w wydrukach wykresów czarno-białych (linie przerywane itd) czy program ten oferuje jedynie babelki, liny itd. Pozdrawiam
Tajan0/2 13 Kwi 2008
Witam serdecznie. Drukuję za pomocą makra na drukarce sieciowej. Fragment kodu wygląda następująco: Application.ActivePrinter = \\Kr12328\Minolta PagePro 8L na Ne03: Problem jest w tym, że po każdym uruchomieniu komputera do którego jest podłączona ta drukarka zmienia się zapis Ne03 na inny, np. Ne05 i makro odmawia współpracy. Jak zmodyfikować kod VisualBasic, aby makro zawsze
eml0/3 08 Kwi 2008
Witam! problem jest następujący. Stworzyłem sobie funkcję podobną do SUMY.POŚREDNIE(109,..) z tym, ze uwzględnia ukryte kolumny (a nie tylko wiersze jak SUMY.POŚREDNIE) i sumuje wartości tylko z widocznych komórek. Mechanim funkcji jest bardzo siermiężny: można podać tylko adresy pojedyńczych komórek (baz zakresów) a sam silnik składa sie z wielu linijek If a3.EntireColumn.Hidden
jam0/3 28 Mar 2008
Witam Czy ktoś zna makro VBA, które policzyłoby ile różnych formatów zostało użytych w zeszycie Excel? Ciągle jestem gnębiony komunikatem "Za dużo różnych formatów komórek". Z góry dziękuję za pomoc Jarosław
jam0/6 07 Mar 2008
Witam W arkuszu kalkulacyjnym Excel wykonałem 3 Widoki niestandardowe o nazwach DM, Normal i Pomiarowcy. Później z nich zrezygnowałem. Teraz gdy chcę skopiować arkusz pokazuje się komunikat: Formuła lub arkusz, który chcesz przenieść lub skopiować zawiera nazwę 'wrn.DM.', która istnieje w arkuszu docelowym. Czy chcesz użyć tej wersji nazwy? - Aby użyć nazwy zdefiniowanej w arkuszu
eml0/2 28 Lut 2008
Witam. Czym w zasadzie się różną obydwa pakiety między sobą. Mój koleś mówił, że najlepszy jest MS Office 97, bo jak się pracuje nad dokumentami które mają po 500 stron i mnóstwo ilustracji to nowe Office od 2000 i wyżej potrafią się mulić...? Generalnie polecał do pracy Office 97. Co Państwo na ten temat myślą? Czy rzeczywiście jest zasadne kupowanie /ze względu na oferowane
eml0/1 28 Lut 2008
Witam. I przechodzę od razu do rzeczy. w komórce G3 mam taką sobie formułę. Mniejsza o to co ona wykonuje. W każdym razie działa: =JEŻELI(CZY.BRAK(WYSZUKAJ.PIONOWO(E3;'km_11_09_2007 rozbita'!C:C;1;FAŁSZ));0;WYSZUKAJ.PIONOWO(E3;'km_11_09_2007 rozbita'!C:G;4;FAŁSZ)) Kopiuję ją do H3, ale wyniku braku znaków dolara przy adresach formuła ewoluuje do: =JEŻELI(CZY.BRAK(WYSZUKAJ.
pxd740/2 27 Lut 2008
Jak wstawić w tle muzykę w redagowanej wiadomości?
Benek0/1 16 Lut 2008
Witam. Gdzie w programie PowerPoint mogę znaleźć opcję która będzie powodywała wyświetlanie pokazu slajdów w kółko?
strach0/2 09 Lut 2008
Czesto korzystam z plików excela i csv w których mam kilka kolumn z różnymi danymi. Czy jest sposób (formuła) żeby z ciągu tekstowego zawartego w jednej komórce wybrać konkretne ciągi znaków i umiejscowić je w osobnych komórkach w tym samym wierszu (obok). Np. mam tekst w komórce a1: C1710102 - nazwa oddział 50 w Suchej Woli (93-200 Sucha Wola, Kowalskiego 1) Chciałbym z niego wybrać
pxd740/2 07 Lut 2008
Witam! Taki problem: Kolega pracował na arkuszu na obcym komputerze. Zapisał arkusze (Excel 2003) na "gwizdku" i przyniósł do siebie. Okazało się, że dane są nieczytelne. Pierwotnej wersji już nie ma. Arkusz 1 wygląda tak, że jakieś dane zaczynają się dopiero mniej-więcej od DC000h. Początkowo są same 00h. Drugi wygląda bardziej zdrowo, zaczyna się charakterystycznie dla plików
pxd740/2 07 Lut 2008
Witam mam prośbę o pomoc w uzyskaniu adresu komórki występującej obok pierwszej NIEPUSTEJ komórki w sąsiedniej kolumnie oraz na tej samej zasadzie adresu komórki obok ostatniej NIEPUSTEJ w sąsiedniej kolumnie. Da się wogóle to jakoś zrobić? Szczegóły: Jest kolumna A zawierająca jakieś stałe wartości (np. A1=1000, A2=1001, A3=1002, A4=1003 itd do powiedzmy A20=1019). W kolumnie B wpisuję
pxd740/2 06 Lut 2008
Witam, czy ktoś z Was wie, jakie śa w Wordzie mozliwości pisania tekstu po linii autokształtu - mam tu namysli koło lub elipsę. Chodzi mi i wpisanie tekstu częsciowo na gorze tego koła, a częsciowo na dole i dopasowanie go w obu przypadkach do linii tego koła - lub elipsy. -- Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/ms-news.pl.office2000
>> shap0/1 12 Sty 2008
Witam! Mam nastepujący problem, przy tworzeniu prezentacji wykorzystuje czcionki, które mam zainstalowane w systemie. Czcionki dokosnale sprawują się w dowolnym programie Windows, prawidłwoo sa wyswietlane, drukowane, wprezedntowane itd... Jednym słowem nie ma z nimi najmniejszych problemw w w innych aplikacjach. Problem pojawiłe sie w prezentacji PowerPoint. W samym PowerPoincie
Waruno0/5 07 Sty 2008
Z menu Edycja (pod prawym myszoprzyciskiem tak samo) zginęły mi opcje: Wytnij, Wklej i Wklej specjalnie. Nie całkiem, tylko zszarzały i nie są aktywne.Jak wrócić do normalnego stanu? Proszę o sugestie, bo to potrzebne do pracy....
Michal AKA Miki0/3 07 Sty 2008
Potrzebuje zrobić generator liczb ma to wyglądać mniej więcej tak 001;002;003 itd. Wiem ze się da bo prawie mi się udało. Liczby muszą być w jednej komórce a dane 001 002 003 itp. mogą być pobierane z innych komórek. Paweł
Hubert Dołęga0/11 31 Gru 2007
Użytkownik <malyzielak@googlemail.com> napisał w wiadomości news:1195041619.669246.246250@v65g2000hsc.googlegroups.com... > Czy ktos ma jakis pomysl, jak zaimportowac dane z pliku tekstowego, w > ilosci wiekszej niz przewidziany w Excellu limit ? Mam 200 tys wierszy > do zaimportowania, niestety Excell przyjmuje jedynie 65 tys. Mysle, ze to zalezy od tego, co dalej chcesz z nimi zrobic..