miecio0/1 03:50 am
Witam serdecznie mam bardzo trudną sprawę. Muszę wykonać wykres w xls prostych danych. Miesiące od stycznia do grudnia do każdego m-ca jest przypisany obrót. Chciałbym dowiedzieć się jak zrobić wykres, który będzie pokazywał zakres 6 miesięcy, a następnie po dopisaniu kolejnego miesiąca wykres automatycznie ma przeskoczyć o miesiąc. Nie mam pojęcia jak to zrobić --
drupality1/1 23 Maj
Witam Zrobiłem dokument przez scalanie w jeden kilku dokumentów (kopiuj + wklej). Teraz dokument podzielony jest na kilka sekcji, widzę, to przesuwając suwak. Strony nie są ponumerowane globalnie w całym dokumencie, każda sekcja ma swoją własną numerację od 1. Mogę to w jakiś sposób zmienić? Nie chce mięć tych segmentów w dokumencie. Pozdrawiam --
drupality1/1 23 Maj
Witam Mam dwa rodzaje stopek: Stopka - Sekcja 1 Stopka - Sekcja 3 Co powoduje że każda sekcja ma numerowanie stron od początku. Ustawienie "Kontynuj z poprzedniej sekcji" - nic nie daje Usunięcie wszystkich stopek inspekcją dokumentu - nic nie daje. Jak zrobić żeby była jedna sekcja stopek? -- ---- Wysłano z serwisu www.
borello1/1 21 Maj
Witam. Mam pewien problem dotyczący analizowania wyników ankiety do pracy mgr za pomocą wykresów. Zdarza się, że mam dużo danych i zwyczajnie nie wiem jak to przedstawić na wykresie - np. długie nazwy poszczególnych wartości. Przy pomniejszeniu czcionki do 8 oraz maksymalnym jego rozciągnięciu (słupkowe, kołowe) niektóre z pozycji w legendzie nie pojawiają się. Macie jakiś pomysł jak
tpl5/5 18 Maj
Witam, W Excel 2003 mogłem za pomocą myszy przesunąć dowolny punkt na wykresie liniowym. Efektem tego była automatyczna zmiana danych dla serii, do której należy modyfikowany punkt. W Excel 2007 to nie działa. Proszę o pomoc.
Kron1/1 15 Maj
Zakupiłem Office 2007 Small Business OEM - dostałem 3 płytki - wersja preinstalacyjna. Skopiowałem pliki z płytki OPK i Resource do katalogu na dysku lokalnym. Wyedytowałem plik config.xml, wygląda tak: <Configuration Product="SmallBusiness"> <Display Level="full" CompletionNotice="yes" SuppressModal="no" AcceptEula="no" /> <Logging Type="standard" Path="%temp%" Template="Microsoft
irask21/1 14 Maj
Witam; Mam problem z zawijaniem tekstu tabulatorem. Mianowicie, kiedyś pisząc tekst składający się z kilku linijek, chcąc by kolejne linijki były wciętę w tekst o jedną spację (a nie o dwie jak umożliwia "tabulator lewy" na linijce) wystarczyło, że (załóżmy, przykładowo) druga linijkę potraktowałem enterem i jedną spacją, a kolejną linijkę tabulatorem i ta wyrównywała się z powyższą,
slawo1/1 09 Maj
witam, mam na mailu bardzo dużo wiadomości i chciałbym je umieścić w MS Outlook 2003. Niestety wszystkie wiadomości rejestrują się jako otrzymane w dniu dzisiejszym bez względu na datę otrzymania na serwerze. Co i gdzie należy zmienić, aby importowały się z poprawną datą? -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły,
Longereq1/1 25 Kwi
Witam, mam dość nietypowy problem. Piszę pracę magisterską. A pisanie takiej pracy wiąże się z niezliczoną ilością przypisów. Już prawie wszystko napisałem, pięknie ładnie, praca u promotora, a on mi mówi, żebym jednak zamienił przypisy dolne na końcowe (-.-)' że niby będzie estetyczniej... I teraz moje pytanie - czy można to zrobić jakoś automatycznie? Wszystkie na raz? Czy czeka mnie
robal1/1 13 Kwi
Hej! Mam problem. wpisuje =SUMA.JEŻELI(B2:B5181;"<>FAŁSZ") i wynik jest 0. W czym tkwi problem? -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS Outlook.
Ninek1/1 13 Kwi
Witam. Chciałbym ustawić listę rozwijaną w taki sposób, aby po wybraniu określonej pozycji w w dokumencie wyświetlał się odpowiedni (inny niż na liście) tekst. Przykładowo, niech lista zwiera pozycje: Dębica, Kraków, Toruń Po wybraniu \"Dębica\" w wordzie ma się wyświetlić (zostać wpisane) \"Firma Oponiarska Dębica\" Po wybraniu Kraków pojawiałoby się na przykład \"Firma Jakaśtam
lukd1/1 06 Kwi
Czy możliwe jest ustawienie zadania na dziś, żeby w każdej kolejnej dobie automatycznie pojawiało się dziś o ustalonej godzinie? Np. mija północ z czwartku na piątek a zadanie znika z czwartku i pojawia się w piętek, bez żadnej mojej ingerencji w zadanie? -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS Outlook.
lukasz1/1 02 Kwi
Witam. Posiadam nastepujacy problem : Posiadam próbną wersje pakietu office 2010 i nie moge znalesc w programie Power Point animacji o nazwie zmiana rozmiaru czcionki a jest mi to bardzo potrzebne :( -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS Outlook.
sylwia_j_811/1 02 Kwi
Bardzo potrzebuje pilnej rady!! otóż piszę pracę inż i chodzi mi o mozliwość wstawienia dwoch przypisów na jednej stronie pochodzacych z tego samego zrodla. O ile pierwszy robie skrotem kawiszowym ctrl alt j i ladnie na dole kartki podaje zdrodlo pod cyferka 1 o tyle kilka linijek nizej chcac podac kolejny cyctat z tego samego zrodla z automatu nadaje mi sie cyfra 2 i nie moge wrocic
Basia1/1 02 Kwi
Witam serdecznie, mam problem z wordem...jak włączam nowy dokument w wordzie to pojawia mi się ikonka i nic z nia nie moge zrobic. Sa to dwie cieniutkie kreski i na lewej na gorze jest jakby brzuszek ;/ nie mam pojecia co to moze byc :( -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS Outlook.
Witam serdecznie mam problem firma zakupiła nowe laptopy dla pracowników z windows'em 7 i pakietem office 2000, przez niedopatrzenie pakiet office jest po angielsku, niestety wymiana już nie podlega negocjacji. Czy istnieje ściągniecie jakiś aplikacji, nakładki aby była wersja polska?? Oczywiście jak by była darmowa było by super. Chyba że jest inne racjonalne rozwiązanie z tej sytuacji.
Witam, podczas pisania pracy musiałam coś wcisnąć i wyłączyły mi polskie znaki Wordzie 2010, po naciśnięciu klawisza ALT+C lub innej litery włącza mi się widok z menu i jakieś literki na to nachodzą albo okienko z informacją klawisz z dostępem pakietu Office. Można to jakoś wyłączyć i wrócić do polskich znaków? -- ---- Wysłano z
Mitka441/1 30 Mar
Mam 2 komputery. na obu zainstalowany Office 2003. Taki sam dokument word, inaczej jest "wyświetlany" na obu komputerach. Chodzi mi o widok tekstu przy użyciu znaczników formatowania. Na komp A jest dobrze, czyli teks może być widoczny bez znaczników lub z nimi, w zależności od tego czy przycisk "pokaż/ukryj" jest aktywny czy nie. Mogę go włączyć lub wyłączyć. Na komp B przycisk P/U jest
Guru3/3 16 Mar
Witam. Otoz potrzebuje zrobic takie makro w exelu lub wordzie ktore: - otwieralo by dokument worda - kopiowalo by zawartosc do schowka - zamienialo by znak entera na srednik - wklejalo do worda lub exlela Da sie cos takiego wykonac?? M.
Beata..831/1 06 Mar
Witam serdecznie mam problem firma zakupiła nowe laptopy dla pracowników z windows'em 7 i pakietem office 2000, przez niedopatrzenie pakiet office jest po angielsku, niestety wymiana już nie podlega negocjacji. Czy istnieje ściągniecie jakiś aplikacji, nakładki aby była wersja polska?? Oczywiście jak by była darmowa było by super. Chyba że jest inne racjonalne rozwiązanie z tej
JLynx7/7 02 Mar
Posiadam pakiet Office 2007 dla urzytkowników domowych. Nagle Word się popsuł - przy otwieraniu jakiegokolwiek dokumentu pojawia się komunikat: "nie można wykonać polecenia, ponieważ okno dialogowe jest otwarte. Kliknij przycisk OK, a następnie zamknij otwarte okna dialogowe, aby kontunuować". Jak klikne OKEJ to dokumentu nie można ani edytować, ani zapisać! Dostępna jest tylko
Bombel6/6 01 Mar
W Microsoft Office 2007 - Excel -nie mogę ustawić na stałe edycji w komórkach Excela, mimo iż zaznaczam tą opcję w ustawieniach Excela i te zmiany zapisuję. Po zamknięciu aplikacji i ponownym je otwarciu znów nie mogę edytować pisan ia w komórkach Excela. Jak temu zaradzić ? -- Pozdrawiam K. Laskowski
kemot2/2 01 Mar
Czy można gdzieś ustawić by podczas wydruku wiadomości informacje o jej śledzeniu były drukowane zaraz po treści wiadomości?? Obecnie jest tak, że wyraz "Śledzenie:" drukowany jest na dole strony tuż przed stopką a informacje o śledzeniu na stronie następnej. -- Pozdrawiam AdamS
cac1/1 29 Lut
Witam Od pewnego czasu zniknęło mi w Wordzie bardzo przydatna funkcjonalność. Mianowicie jak wycinam coś (PPM/Wytnik lub Kopiuj lub skrótem klawiszowym) czy to w Wordzie czy też poza Wordem i próbuję to wkleić PPM/Wklej do dokumentu Worda to nie pokazuje mi się przy miejscu wklejanego fragmentu ikonka z podręcznym menu, gdzie mogę sobie wybrać jak chcę wkleić (dpasowanie
zoha1/1 29 Lut
Próbuję dopisać słowo w środku zdania, ale tekst następujący po tym słowie, zamiast się przesuwać, znika pod nowym tekstem. Co robić? -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS Outlook.
djmario11/1 29 Lut
Witam. Mam problem ponieważ pisząc w Wordzie przy drukowaniu znalazłem błąd ponieważ po pierwszej stronie od razu wyskakuje strona 3. Przy drukowaniu drukuje ją pustą w w Wordzie jej nie ma. Da się jakoś to naprawić żeby zamiast 3 strony była 2 ? Proszę o pomoc. Pozdrawiam. -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły,
User1/1 24 Lut
Witam! Mam problem z Wordem, a mianowicie podczas pisania albo i nie, przeglądania dokumentów po prostu się zamyka. Nie ma żadnych ostrzeżeń ani informacji o błędach. Nie można nic praktycznie napisać bo zaraz się wyłączy. W plikach odzyskanych jak uruchomię ponownie edytor nie ma tekstu wcześniej wprowadzonego. Do komputera jest podpięta drukarka sieciowa HP. Pracuje na Word 2003
Cynio2/2 21 Lut
Witam! Mam w jednej kolumnie imię i nazwisko oddzielone spacja. Czy jest możliwość posortowania tej kolumny wg nazwiska? Pozdrawiam TOmek
Neus1/1 14 Lut
Mam problem z elementami wysłanymi. Od dwóch dni nie ustawiają się wg daty, a przynajmniej nie według właściwej, pokazują mi się w wysłanych jutro wiadomości wysłane dwa dni temu, a w wysłanych np. dzisiaj wysłane w rzeczywistości wczoraj. Nie wiem jak to okiełznać, a doprowadza mnie do szału. Dodam, że w inny sposób grupuje dobrze, np. "wysłane do" Dziękuję za pomoc --
miolli1/1 14 Lut
Witam, pracowałem na zwyczajnym Wordowskim docx, wszystko działało wyśmienicie, ale niestety dzisiaj plik odmówił mi współpracy. Po włączeniu: "Nie można otworzyć pliku całość, ponieważ są problemy z jego zawartością. Szczegóły: Oczekiwano znaku równości" i podana lokalizacja. Jak otworzę plik przez word pada, mam dostęp do 60 stron (ale gdzie brakująca reszta?), wiem, że plik sam w
donvodke1/1 13 Lut
Wita! Nie udało mi się nigdzie znaleść rozwiązania ani nawet czy ktoś miał taki problem. Od jakiegoś czasu outlook 2010 za każdym razem jak klikne na dowolną wiadomość pyta czy otwieraćczy zapisać plik. Ściażka jest z temp C\Users\XXX\AppData\Local\Temp jak dam otwórz to w firefoxie otwiera okno z częścią wiadomości. Zapisanie to oczywiście link do tego samego tam gdzie zapisałem.
jaryszek1/1 10 Lut
Witam, otóż korzystam w pracy z worda 2000. Chcę zrobić nagłówek 2 i 3 (styl) i na podstawie ich utworzyć spis treści. Gdy tworze naglowek 2 na zaznaczonym fragmencie tekstu to wyswietla sie on w polu tekstowym i zostaje automatycznie przeniesiony do góry dokumentu na srodek. Jest to strasznie denerwujace gdyz kazdy oddzielnie naglowek nalezy wziac i przeciagnac z powrotem na jego
adgraph1/1 07 Lut
Stworzyłem krótki formularz przypominający krótki sprawdzian, jak można zaimplementować "coś" co policzy poprawne odpowiedzi po wypełnieniu formularza ? :) Chodzi mi o takie coś: Uczeń zaznacza odpowiedzi (Formant aciteX - przycisk opcji) i na końcu klika "sprawdź" albo coś podobnego i wyświetla mu się wynik , np: poprawnych odp "ilość" . Jeżeli chodzi o formularze w Wordzie to
pawelmasl1/1 02 Lut
Witam, mój problem polega na zmianie położenia wierszy całego tekstu podczas powiększania lub zmniejszania strony, czy to w aktywnym dokumencie, czy w podglądzie. W związku z tym zawsze nie wiem, jak będzie wyglądała wersja wydrukowana. Moje pytanie brzmi: w jaki sposób mogę się upewnić co do kształtu wersji wydrukowanej? Pozdrawiam, pawemasl --
asad102/2 23 Sty
Witam wszystkich. Mam Office 2007. Chciałbym coś zrobić na wzorze tak jak zaproszenia. Mam listę nazwisk i chciałbym aby word zrobił mi tak aby wstawił imiona i nazwiska automatycznie w odpowiednie miejsce w zaproszeniu. Da radę coś takiego zrobić -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS Outlook.
matlo1/1 18 Sty
Witam Mój promotor chce abym odsyłacze do rysunków w tekście były z małej litery, a etykieta podpisu jest z dużej. Można to jakoś obejść czy trzeba ręcznie zmieniać? Przykładowo Podpis rysunku: Rys. 1. XXX A w tekście zamiast Rys. 1. chciałbym aby było rys.1. -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS
tomaszp1/1 18 Sty
Pomocy WYkonałem prawidłową instalację ms access runtime 2007 ale nie wiem jak wykorzystać runtime do uruchamiania aplikacjiw ACCESS 2007 Pomocy -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS Outlook.
lukaszr2/2 18 Sty
Mam problem ze Starterem 2010, poniewaz gdzy chce otworzyc plik zapisany w tym pakiecie czyli Word 2010 to nie otwiera mi sie na innym komputerze który nie ma tego zestawu tylko Microsoft Office Word 2003,a pojawia sie ze plik jest uszkodzony ,co moge zrobic zeby zlikwidowac ta sytuacje?? -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl
ryhan2/2 18 Sty
Offoce 201 r. Kopiuję tekst do Worda i w wynilku otzymuję obraz graficzny-dużą kropkę, zupełnie nie wiem o co chodzi. -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS Outlook.
teddy4/4 10 Sty
Witam, Mam problem z usunięciem linii poziomej w dokumencie word. Jest to taka szara linia. Najpierw była na początku drugiej strony, ale po cofnięciu tekstu na pierwszą stroną pojawiła się w połowie pierwszej strony, pomiędzy tekstem. Nie da się jej usunąć poprzez zaznaczenie i naciśnięcie klawisza Delete, nie da się także poprzez usinięcie jako część tabeli czy obramowania. Jak ją
spajd1/1 09 Sty
witam mam problem z plikiem zapisanym w word2003; na dole okna word`a 2003 jest parę ikonek , patrząc od lewej ostatnia to "wersje plików", tak się składa iz pracowałem na tychże wersjach..., no i niestety w word 2007 i 2010 nie mogę się dostać (lub nie wiem jak...) do tychże wersji tego pliku. -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.
piter1/1 03 Sty
Poszukuję rozwiązania na duplikujące się kontakty w Outlook 2010 podczas synchronizacji z telefonem. Problem trudny do rozwiązania po stronie oprogramowania telefonu i synchronizatora KIES - Wave II. Funkcja zapobiegania tworzeniu się duplikatów w samym Outlook'u najwyraźniej nie jest skuteczna w przypadku synchronizacji z urządzeniami mobilnymi. --
kac011/1 03 Sty
Witam, proszę o pomoc jak utworzyć folder wyszukiwania, w którym będą maile z roku 2011? Wiem, jak utworzyć folder wyszukiwania. Nie umiem jedynie podać przedziału dat. Wybieram kryteria zaawansowane i pole: Wysłano, warunek: między. Nie wiem jak wpisać daty jakkolwiek nie wpiszę to pojawia się informacja, że Wprowadzona wartość musi mieć następujący format: "<Wartość 1> oraz
diego241/1 30 Gru 2011
Ćwiczenie dotyczy modyfikacji projektu wypożyczalni książek. Należy zmodyfikować projekt, aby na formularzu rejestracji zdarzenia wypożyczenia książek można było zapisać informację o nazwisku bibliotekarza, który dane zdarzenie rejestrował (jako podpowiedź dodam, że należy utworzyć nową tabelę przechowującą nazwiska bibliotekarzy oraz odpowiednio zmodyfikować relacje i tabelę rejestru).
Promirek5/5 29 Gru 2011
Witam! Niestety nie jest to dla mnie rozwiązanie problemu. Mamy w firmie systemy, które wymagają separatora dziesiętnego w formacie kropki, a każdorazowa zmiana ustawień regionalnych nie wchodzi w rachubę. Potrzebuję rozwiązania umożliwiającego poprawne korzystanie z aplikacji MS Office przy zmienionych ustawieniach regionalnych - tak jak to miało miejsce w poprzednich wersjach
robguz04791/1 29 Gru 2011
Dlaczego w trakcie synchronizacji BlackBerry z Outlook 2007 usuwane są w kalendarzu starsze terminy niż dwa tygodnie temu. -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS Outlook.
Hubert3/3 29 Gru 2011
Witam, Podczas instalacji BCM automatycznie instaluje się MS SQL Server 2005 Express, gdzie program tworzy swoją lokalną bazę danych. Czy istnieje możliwość popdpięcia się do uprzednio stworzonej bazy danych "pełnego" SQL Server 2005 lub 2000? Z góry dziękuję za pomoc.
grzymo1/1 29 Gru 2011
Witam wszystkich! Potrzebuję pomocy informatyka. Mam taką pracę do wykonania w programie Microsoft Word i nie wiem jak to zrobić;( Liczę na pomoc kogoś z was. Polecenia są następujące: 1. Ustawienia strony lewy margines 5+ numer prawy odpowiednio mniejszy 2. Wykonać polecenie ,,=rand(42,10)? 3. Powstałe akapity przekształcić w listę numerową, interlinia 1, czcionka 10 Times New Roman,
Wojciech Wrodar...2/2 28 Gru 2011
Stworzyłem szablon dokumentu Word zawierającego marginesy + nagłówek i stopkę (różne na głównej i inne na podstronach). Po wklejeniu tekstu, 10 stron, z innego dokumentu nagłówek i stopka poznikały, a raczej przesunęły się na strony końcowe. Teraz na stronie 7 jest nagłówek/stopka ze strony głównej, a na 8,9 i 10 nagłówek/stopka przeznaczonego dla podstron. Numeracja stron pozostała bez
Cynio2/2 09 Gru 2011
Mam w Excelu 2003 dwie kolumny: Kolumna B - "Data zam?wienia" (sformatowana jako data "RRRR-MM-DD") oraz Kolumna H - "Cena zam?wienia" (sformatowana jako waluta). Liczba zam?wie? a wiec liczba wierszy w obu kolumnach jest zmienna (dochodza nowe zam?wienia, niekt?re s? kasowane). Chcia?bym na bie??co sumowa? kwoty zam?wie? bez konieczno?ci ustawiania sztywnego zakresu wierszy w kolumnie wg