Team1/1 25 Lip 2011
potrzebuje szybkiej pomocy, w wordzie 2003 cos mi sie przestawilo i zamiast \\\'ą\\\' wyskakuje mi okienko do komentarzy. -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS Outlook.
slawek1/1 12 Lip 2011
Czy da się wytłumaczyć programowi MS Word 2007: "wstaw ilustrację po tym akapicie, niekoniecznie na określonej stronie, gdzieś wśród kolejnych akapitów, tak aby nie było białych plam - możesz przekładać inne, kolejne, akapity przed ilustrację"? W LaTeX jest to trywialnie proste - otoczenie figure. W Word 2007 jak dotąd nie znalazłem - a problem jest, gdy np. zbiegają się dwie
seniorjan1/1 08 Lip 2011
witam mam taki problem z korespondencją seryjną w word 2003, w tekście mam umieszczoną tabelę z wartościami liczbowymi, które się sumują przy użyciu funkcji =sum(above), wartość ta jest przenoszona do teksty za pomocą odsyłacza, a następnie podawana również słownie funkcją ref[nazwazakładki] \*dollartext. przy drukowaniu pojedynczego dokumentu wszystko jest ok, ale kiedy zaczynam
dAmian1/1 01 Lip 2011
Witam, Mam problem z Excelem pakietu Office 2010 na służbowym komputerze z XP (w domu na Win7 ten problem nie występuje): Tak jak w temacie, Excel nie otwiera domyślnie plików .txt ?dwuklikiem?. Oczywiście ustawiałem domyślny program jak należy, komendą Otwórz z? i wybór Excel też nie otwiera. Z menu programu poprzez Plik/Otwórz - plik .txt zostaje poprawnie otwarty (można też po
eoles1/1 27 Cze 2011
witam, mam problem zarówno w Outlook 2003 jak i 2007 który polega na tym że odpowiedzi nadawców nie są widoczne w outlooku. jest tylko oryginalna wiadomość wysłana przeze mnie (tak jak bym ją wysłał sam do siebie). Jak zaloguję się do poczty przez WorldClienta (Mdaemon) to widzę tą wiadomość w całości, problem dotyczy tylko MS Outlook. zauważyłem że sytuacje dotyczą odpowiedzi
sunday1/1 27 Cze 2011
Spis treści 1. Wstęp 2. Wprowadzenie w problem badawczy 2.1. Sprawność fizyczna 2.2. Koncepcje prawności fizycznej wg Przewędy 2.3. Ogólny podział sprawności motorycznych 2.4. Rozwój motoryczny człowieka w okresie ontogenezy 2.5. Pomiar sprawności fizycznej 3. Cel pracy poznawczy i praktyczny 3.1 Pytania szczegółowe 4. Charakterystyka badań 5. Metoda Badań 6. Analiza wyników 7.
koliber1/1 22 Cze 2011
Mam takie polecenie: Interlinia powinna być równa 1,5 wielkości pisma podstawowego plus 12 punktów. Wiem jak ustawić te 12 punktów, natomiast mam problem z poleceniem " równa 1,5 wielkości pisma podstawowego" -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS Outlook.
student1/1 20 Cze 2011
Witam, Tworząc podpisy obrazków, tworzę nową etykietę "Rys.", podpisy działają prawidłowo. Następnie w tekście tworzę odsyłacze do rysunków. W oknie odsyłacz jako typ odsyłacza wybieram moją etykietę "Rys.", dalej wszystko działa. Problem pojawia się gdy zapiszę plik wyłączę i uruchomię jeszcze raz. Moja Etykieta nie istnieje, nie da się zrobić odsyłacza. Co robię źle? --
Cynio2/2 14 Cze 2011
Witam. Czy ktoś byłby w stanie mi pomóc napisać formuły liczące taryfy nocne i dzienne w pracy Czyli: mam dwa pola z danymi, gdzie są godziny, np. 6.00 18.00 (12 godzin dziennych) 21.00 6.00 (1 godzina dzienna, 8 nocnych) Jak napisać dobrą formułę, żeby liczyła ile było w danym dniu godzin dziennych a ile nocnych? Bo jak na razie to pozagnieżdzałem się w tych JEŻELI, ale nie mogę
Wojciech Wrodar...2/2 08 Cze 2011
Witam, otóż muszę ponumerować strony pracy 80-stronicowej. To umiem jeszcze zrobić ale numeracja musi być od drugiej strony.. Czyli pierwsza strona bez numeru a dopiero druga strona musi mieć nr 1, trzecia strona nr 2 itd... No i udało mi się to zrobić ale w międzyczasie dałem SAVE, i coś gdzieś chwilę wcześniej poknociłem i numeruje mi do strony 69 a na następnej stronie mam stronę
Cynio2/2 08 Cze 2011
Witam, Mam problem, bo nie potrafię zrobić tabeli rozwijanej z podwójnym wyborem. Już tłumaczę o co mi dokładnie chodzi. Tworzę listę rozwijaną np. "Województwa" , gdzie po kliknięciu pojawiają mi się mazowieckie, podlaskie, podkarpackie itd., poniżej chce zrobić drugą listę rozwijaną, ale zależną od wyboru z pierwszej, czyli jeśli wybiorę województwo mazowieckie (z 1 listy) to mają mi
ThaSoulz1/1 03 Cze 2011
Witam! Zostałem niedawno zmuszony do reinstalacji systemu a niestety płytka z officem 2007 dla użytkowników domowych została porwana przez szufladowe krasnoludki. Wiem że można zrobić backup ze strony microsoft.com/office/backup - a przynajmniej tak twierdzi karta licencyjna.Robiłem to już jakiś czas temu i wiem że taka opcja istniała, lecz teraz z nieznanych mi przyczyn (niewyjaśnionych
akoza1/1 03 Cze 2011
Witajcie. Gdzie mogę znaleźć znaki w WORDZIE tj.: bomba, samolot, myszka, nożyczki. Nie chodzi mi o o Clipart. Z góry dzięki -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS Outlook.
ewiwaska1/1 03 Cze 2011
Przepraszam, że się powtarzam o tych znakach, ale nie mam znikąd pomocy. Bardzo mi zależy, proszę o radę. Pisałam kilka postów wcześniej - ale dlaczego nie widać tekstu tematu? W skrócie: nie działają żadne formuły obliczeniowe w tabelach worda. Radzę sobie wchodząc przez sieć z kompa obok do mojego pliku, aktualizuję pola, tabela się przelicza, siadam z powrotem do swojego i działam
mm1/1 03 Cze 2011
mam pytanie czy da się stworzyć dokument którego nie da się otworzyć sytuacja się ma tak iż chcę wysłać coś w załączniku ale nie chce aby ktoś to otworzył nie chodzi mi o zabezpieczenie hasłem poprostu ma wyglądać na tekst a tak naprawdę będzie to coś zaszyfrowane lub coś czego nie da się otworzyć da się coś takiego zdziałać proszę o szybką odpowiedź --
krzyniem [Krzys...1/1 01 Cze 2011
Potrzebuję zrobić szblon dokumentu w wordzie, który ma mieć nagłówek (grafikę) na górze pierwszej strony i stopkę (też graficzną) na dole ostatniej strony. Ma to być zrobione tak, aby powyższe działało bez względu na to, ile tekstu wpisze się w dokument i czy będzie miał on jedną stronę, czy kilkadziesiąt. O ile nagłówek da się ustalić, aby pokazywał się tylko na pierwszej stronie, to
mz2/2 01 Cze 2011
witam, Nie wiem jak to się stało, ale mam 3 strony oznaczone jako pierwsze. W dodatku nie są to kolejne trzy, tylko pierwsza, druga i czwarta. Kiedy klikam na nagłówek/stopkę na tych stronach jest napisane: Nagłówek/stopka pierwszej strony, pozostałe strony są "normalne" :). Czy da się jakoś odznaczyć te strony żeby word nie myślał że są pierwsze? --
klik2521/1 30 Maj 2011
WITAM. Mam problem z recenzentem w Wordzie ( mam wersję 2007 ). Otóż mam tekst i w tym tekście muszę wykreślić lub powstawiać pewne słowa i nie mam pojęcia od której strony się za to zabrać. Byłabym ogromnie wdzięczna gdyby ktoś mógłby mi napisać w co po kolei trzeba kliknąć. Z góry dziękuję ;) -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.
ewiwaska2/2 30 Maj 2011
Witam, Używam w dokumentach worda prostych formuł obliczeniowych w tabelach. Od jakiegoś czasu jednak zamiast wyniku formuły pojawia się komunikat: "!Nieprawidłowe ustawienie znaków". Nie można nic zrobić, nie ma żadnych informacji na ten temat. Dotyczy to poleceń wstaw formułę (funkcję) jak i ręcznego definiowania "wzoru do obliczeń" po znaku równości. Proszę o pomoc. Przenoszenie
wojtek1/1 27 Maj 2011
Witam, mam nastepujacy problem: mam doczynienia z dokumentem worda napisanym w 2000 roku. NIestety tekst jest niepelny. Dokument ma ok 30 stron i ok 1/2 to puste strony. Tzn strony sa raz zapisane raz nie, bez reguly. Co wiecej stron tych brakuje rowniez w spisie tresci (sa strony od 1-15 i od 29 do 31). Moje pytanie jest nastepujace: czy jest to po prostu wybrakowany dokument czy
piotrek29141/1 27 Maj 2011
Jak zwiększyć pole równania żeby wyświetlało mi całą zawartość? Sprawa wygląda tak, że jak mam np. ułamek to dolnej połowy mianownika i pół licznika z góry nie widać... Nie wspominając już o ułamkach piętrowych...;( Chodzi mi tylko o zwiększenie wyświetlania bo elementy jak najbardziej się wstawiają... Pozdrawiam -- ----
Wojciech Wrodar...3/3 26 Maj 2011
Witam! Problem jest nastepujacy: dokument, ktory tworze jest podzielony na rozdzialy. Chcialbym, by kazdy rozdzial rozpoczynal sie automatycznie (bez uzupelniania Enterami itp.) od nowej strony, niezaleznie od tego, czy ostatnia strona poprzedniego rozdzialu jest zajeta w calosci, czy tylko np. 10%. Mozna to jakos ustawic? Menu Akapit raczej nie wyglada na przydatne z ta swoja kontrola
Wojciech Wrodar...2/2 26 Maj 2011
Witam, gdy ustawiam obrazek jako tło jest on pokazany tylko w części ponieważ jest za duży. Czy da się zrobić aby był on pokazany w całości? Jest on 3 razy większy od A4. -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS Outlook.
Wojciech Wrodar...2/2 26 Maj 2011
Witam! Mam pyanie: Czy da sie tak zrobic aby rozne strony mialy rozne naglowki. Nie chodzi mi o opcje dla pierwszepierwszej strony ani o parzyste/nieparzyste. w moim przypadku chpdzi o inny naglowek po pierwszych 3 stronach. Z gory dziekuje za odpowiedz i, przepraszam zs bledy, bo pisze z komorki. -- ---- Wysłano z serwisu www.
Maciej Luto8/8 24 Maj 2011
Mam Windows Vista Home Premium oraz Microsoft Office SB 2003. Wszystkie polskie litery oprócz "ć" działają poprawnie. Co może byc przyczyną tego problemu i jak go rozwiązac? Początkowo za każdym razem kiedy chciałam wpisac ć używając oczywiście Alt+C pojawiało sie okno Catalyst. Wyłączyłam tę opcję, ale wciąż nie mam ć zarówno w Wordzie jak i poczcie. Z góry dziękuję za odpowiedź.
sz.1/1 23 Maj 2011
Mam problem w Excel 2003. W arkuszu mam kilka skoroszytów, na podstawie jednego często tworzyłem kolejne przez prawoklik na zakładce dolnej skoroszytu i wybór "Przenieś lub kopiuj" (osadzając je w tym samym arkuszu). Teraz ta funkcja mi nie działa (ani kopiowanie ani przenoszenie istniejącego skoroszytu). Nie pojawia sie żaden komunikat ani monit. Mogę jednakże dodawać czyste, nowe
krzysiek1/1 23 Maj 2011
Puściłem aktualizacje u pracownika, wyskoczyło pare miedzi innymi aktualizacje office, po zainstalowaniu ten pracownik nie moze drukowac maili. Wyskakuje okinko ze drukarka nie jest gotowa lub bedzie potrzebna ponowna instalacja drukarki. ktoś wie czemu tak sie zrobiło? -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły,
Emilio4/4 23 Maj 2011
W Excelu 2007 od momentu instalacji nie działają klawisze strzałek, usuwania zawartości komórek. Edycja jest możliwa jedynie po wciśnięciu F2. Nie jest to problem ze ScrollLockiem ani z opcją "zezwalaj na edycję w komórce". Jakieś pomysły?
Arkadiusz 'Blac...2/2 15 Maj 2011
Witam, Ostatnio miałem taki problem że Powerpoint XP nie wyświetlał tła slajdu w prezentacji, w powerpoint 2003 wszystko było ok. Przeistalowałem Xp na 2003 kilka dni było ok i teraz sytuacja się powtarza powerpoint 2003 nie wyświetla tła w tej prezentacji natomiast w 2007 jest ok. Co może być przyczyną? -- ---- Wysłano z serwisu
Muszę zrobić pracę do szkoły i mam mały problem z Wordem 2007. Chcę wstawić obrazek z lewej strony i obok niego dodać parę napisów. Nie mam takiej możliwości, bo program przesuwa mi napis pod obrazek. Mam do wyboru umieszczenie napisów nad lub pod zdjęciem, a muszę wstawić napis na tej samej wysokości co obrazek. Proszę o pomoc. --
Piszę pracę magisterską i pisałam osobno każdy rozdział, teraz chciałabym połączyć wszystko w jedną całość, ale bez opcji kopiuj-wklej. Wiem, że jest taka możliwość, bo kiedyś znalazłam opis jak to zrobić, jednak teraz nie mogę tego znaleźć. -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS Outlook.
user2/2 12 Maj 2011
Jestem administratorem komputera. Jako administrator otwieram bez problemu dokumenty Word 2003. Ostatnio założyłam kilku użytkowników na tym komputerze. Po zalogowaniu się na konto uzytkownika mam problem z otwarciem dokumentów. Pojawia się informacja " czekaj system Windows konfiguruje Microsoft Office Profetional Edition 2003. Trwa zbieranie wymaganych informacji. Bład 1309 podczas
Paweł1/1 11 Maj 2011
Witam, chciałem zapytać jak uzyskać pewien efekt w wordzie 2007. Otóż, jeżeli jakiś tekst potraktujemy zmianą stylu, to w niektórych tekst zostaje podkreślony linią którą możemy tylko obniżać i podnosić, nie jest to ani podkreślenie tekstu ani obiekt linii. Chciałem zapytać jak to można wstawić bez zmieniania stylu i z większą kontrolną. Tutaj obrazek o co mi chodzi:
Mercel1/1 10 Maj 2011
Mam problem z jednym zadaniem z Worda, trzeba dokładnie odwzorować tabelkę(pomijając desenie), którą podał prowadzący. Jednak nie wiem jak zrobić podwójne obramowanie(oznaczone na obrazku poniżej jako 1 i 2), komórka może mieć tylko jedno obramowanie, a gdy ustawię obramowanie sąsiedniej komórki znika wówczas poprzednie obramowanie, można by było zrobić jeszcze jedną miniaturową komórkę,
fumcia2/2 04 Maj 2011
Mój problem polega na tym, że od jakiegoś czasu, gdy tylko włączam Worda, pojawia się dokument (zamiast czystej strony), który utworzyłam parę tygodni temu. Dodam, że ów dokument dawno już z komputera usunęłam. Co mam zrobić, aby znów automatycznie włączała mi się czysta karta? -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum,
fumcia2/2 04 Maj 2011
Witam, mam taki problem. Piszę pracę magisterską i muszę zrobić numerację stron ale aby zaczynała się od czwartej strony. Nie potrafię sobie z tym poradzić i nikt z moich znajomych też nie.. -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS Outlook.
marmig2/2 03 Maj 2011
Razem z Excelem otwiera sie plik personal.xls. Wiem ze w tym pliku sa zapisane makra, ktore stworzylem. Kiedys, gdy otwieralem Excela automatycznie otwieral sie nowy plik o nazwie Zeszyt 1. Czy mozna wrocic do tej opcji nie tracac makr ?
krzysiek2/2 29 Kwi 2011
Witam Posiadam Worda 2007. W poprzednich wersjach aby ustawić migający tekst wybierałem Format - Czcionka... - zakładka efekty tekstowe i ustawiałem to co było potrzebne. A jak to zrobić w Wordzie 2007 ? Pozdrawiam i prosze o szybką pomoc.
jarek1/1 29 Kwi 2011
Witam, Czy jest możliwość uruchomienia ochrony dokumentów office i open office tak żeby działa w takim sam sposób tzn. gdy teraz dam chroń dokument użytkowik excela 2007 musi wpisać hasło i kopiować komórek nie może, ale gdy użytkownik calca(open office) otworzy ten sam dokument wpisze hasło może kopiować dokument.Czy jest na to jakieś rozwiązanie? Pozdrawiam Jarek
adaśp31/1 27 Kwi 2011
witam, mam pytanie: pisałem pracę w wordzie (przed ostatecznym formatowaniem tekst był napisany kilkoma innymi czcionkami, kolorami i ich wielkością, także obrazki były zrzutami ekranów które przyciąłem). na koniec zmieniłem czcionkę na jednakową dla całego tekstu i ładnie pięknie sformatowałem też obrazki. zapisałem pracę w tej dobrej jednakowej czcionce i wysłałem do kolegi żeby
rwioletta1/1 26 Kwi 2011
witam czy może ktoś mi powiedzieć gdzie w Word 2007 włącza się korektę podkreślanie błędów stylistycznych i ortograficznych??? pozdrawiam' pomocy! Wiolka -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS Outlook.
vjcvjc1/1 20 Kwi 2011
Mam dokument Worda 2010, otwieram okienko VBA i nie widzę właściwości ShowSummary obiektu Document. Poprzednia wersja Worda czyli 2007 miała taką właściwość. Mam program, który otwiera dokumenty Worda przez OLE i ustawia tą właściwość. Teraz gdy mam Office 2010, program się wywraca. Z góry dziękuję za odpowiedź. -- ---- Wysłano z
kamilo_han4/4 18 Kwi 2011
Od pewnego czasu pojawił się problem z zapisem plików przez Excela na dysku sieciowym. Otwiera i czyta bez problemu, natomiast przy zapisie zgłasza błąd. Zapis w innym miejscu i skopiowanie spod exploratora bez problemu. Word takiego problemu nie ma. Office 2007 Prof, Win7 Ultimate 64. -- Bamek bamek@bam.pl
chris4/4 15 Kwi 2011
Witam, Zauważyłem że OE oraz MS Outlook (bez względu na wersje) po usunięciu wiadomości nie przenosi wiadomości do folderu Trash. Mam tu na myśli oczywiście skonfigurowanego IMAP-a na na kliencie. Przy usuwaniu wiadomości z poziomu serwera wiadomosci sa przenoszone do folderu Trash i zawsze mozna do tych wiadomosci powrócić. Natomiast klienci MS Outlook, OE usuwaja wiadomosc z
PYTANIE1/1 15 Kwi 2011
czy istnieje mozliwosc przeszukiwania danych z roznych arkuszy excel(tzn. wyszukiwanie po jednej zmienej np tag number. arkusze sie roznia bo to sa specyfikacje od klijentow. chodzilo by mi o wyszukanie danych z danej lini ) i wyswietlanie w innym programie co bym dostawal gotowe przefultrowane informacje. jak ktos moze mi pomoc prosze o kontakt roznia sie tym pierwszy przyklad
Marusialuk1/1 13 Kwi 2011
Witam mam pytanie dotyczące pola IF Chciałbym je połączyć z funkcją AND i uzależić wynik od dwóch argumentów. Mam w Accessie bazę ok 400 kontaktów Każdy ma przypisaną jedna z pięciu opcji płci (Pan, Pani, Państwo, Panie, Panowie) oraz Stanowiska (Prezes Zarządu, Dyrektor, Przedstawiciel, Mecenas, Dyrektor oddziału, Dyrektor Zarządu i Właściciel). Nagłówek wiadomości ma
akatasz1/1 12 Kwi 2011
Witam Mam problem z Office 2010 pracuj?cym na Windows 7 x64. Za ka?dym razem gdy jestem pod??czony do sieci domowej i pr?bie otwarcia jakiegokolwiek pliku (.xls, .xlsx, .doc, .docx) wyskakuje b??d: "wyst?pi? problem z przes?aniem polecenia do programu". Natomiast w pracy gdy jestem pod??czony do sieci firmowej lub gdy nie jestem pod??czony do ?adnej sieci problem nie wyst?puje.
dividos4/4 11 Kwi 2011
Witam Mam problem chcialbym zrobic aplikacje ktora wygladalaby tak ze Excel bylby malym menu gdzie wpisywal bym dane i laczyl by sie on z outlookiem i tam wpisywal wydarzenie do kalendarza. Czy jest cos takiego do wykonania w VBA lub jakims innym jezyku? Jak sie do tego zabrac? Co powinienem wiedziec i co wogole powinienem szukac w googlach bo nie bardzo moge znalesc cos na ten temat
Gość8/8 11 Kwi 2011
Dokument Word2007, zapis do PDF (SaveAsPDF) - w utworzonym PDF jest brak
sz.1/1 01 Kwi 2011
Mam problem w Excel 2003. W arkuszu mam kilka skoroszytów, na podstawie jednego często tworzyłem kolejne przez prawoklik na zakładce dolnej skoroszytu i wybór "Przenieś lub kopiuj" (osadzając je w tym samym arkuszu). Teraz ta funkcja mi nie działa (ani kopiowanie ani przenoszenie istniejącego skoroszytu). Nie pojawia sie żaden komunikat ani monit. Mogę jednakże dodawać czyste, nowe