Michałek1/1 21 Maj 2009
Jak nadać tytuł w nowym wierszu nad istniejącym już tekstem (office 2003) ?
mstest4/4 20 Maj 2009
Jak obliczyć ilość dni dla dat przed 1900 rokiem np. 01 styczeń 1100 do DZIS Excel nie obsługuje dat przed 1900 rokiem, ale może jest jakaś nakładka??
mstest2/2 20 Maj 2009
Jak zrobić zdjęcia na zdjęciu tak żeby można było powiększyć twarz i ją później dowolnie ustawiać ?
Damian Domach2/2 19 Maj 2009
Przy kopiowaniu kolorowego wykresu w Excelu 2007 do innego pliku Excela 2007 następuje automatycznie zmiana palety kolorów na jeden kolor zawsze niebieski dla wszystkich wartości wykresu. Zachowują się kolory ścian wykresu. Proszę o rozwiązanie pilnego problemu. Odpowiedź proszę przesłać na mój adres e-mail krlaszcz@patfiz.am.wroc.pl. będę niezmiernie wdzięczna za szybką pomoc.
slawek4/4 19 Maj 2009
Flashe sa dodawane jako activex wiec pierwsze pytanie. skrypty w VBA Drugie bo to activex i jest uznany za potencjalnie niebezpieczny. -- Daniel Stawicki Specjalista ds. Pomocy Technicznej Pomoc Techniczna Microsoft http://support.microsoft.com // Uprzejmie proszę o nie wysyłanie zapytań bezpośrednio na mój adres email. Zapytania takie pozostaną bez odpowiedzi, gdyż adres
Daniel Stawicki8/8 19 Maj 2009
Podczas zmiany czcionki w zaznaczonym tekście na np. BallroomTango (posiada polskie znaki Notatnik robi to bezbłędnie) wszystkie polskie czcionki program zamienia na czcionkę standardową. Kolejne litery da się napisać kasując je kilkakrotnie i po którymś razie już jest polski znak. Jak to zmienić aby od razu zmienić cały tekst poprawnie. Inne programy nawet graficzne nie mają z tym
Wojciech K.2/2 17 Maj 2009
Uwaga. Potrzebuję wykonać wykres w którym na osi "x" będę miał skalę logarytmiczną. Próbowałem sprawdzić pomoc, wszystkie fora, jedyne opisy dotyczą zmiany skali na logarytmiczną w osi "Y". Czy ktoś mi pomoże jak zmienić oś w pozycji "X" w excel 2007?
Matys5/5 16 Maj 2009
Zmieniłem system z XP na Vistę. Po reinstalacji systemu instalowałem na nowo MS Office 2003 SBE (OEM). Aktywacja przeszła bez przeszkód, office działa, ale jest jedno 'ale'. Otóż za każdym razem gdy uruchamiam dowolny program z pakietu pojawia się "umowa licencyjna" i nic nie pomaga jej akceptacja - za każdym ponownym uruchomieniem jest to samo. Wcześniej office działał pod XP bez żadnych
Daniel Stawicki3/3 16 Maj 2009
Witam. Przeszukałęm grupę pod kątem problemu, który mam jednak nie znazłem nic co by mi pomogło. Jeżeli coś przegapiłem to prosze o nakierowanie i z góry przepraszma za dublowanie tematów. Problem dotyczy pakietu Office Proffesional Plus 2007, zainstalowany na WinXp Proffesieonal SP3. Gdy chcem otworzyć dokumen Worda albo Excela poprzez kliknięcie tego dokumentu (w jakimś katalogu,
Łukasz ' pow3r...2/2 15 Maj 2009
Po archiwizacji folderów zauważyłęm po pewnym czasie, że poznikały maila zarówno z folderu podstawowego, jak i z folderu archwizacji. Plik pst jest dosyć duży więc maile powinny być. Jak je odzyskać.
slawek3/3 14 Maj 2009
Jest gdzieś opcja, która pozwoliłaby umieścić obrazek dokładnie na środku slajdu PowerPointa? W opcjach pozycjonowania jest ile milimetrów od brzegu itd. Mnie jednak chodzi o proste "na środku strony". Ostatecznie mogę to zrobić na oko lub napisać jakiś skrypt. Ale czy naprawdę tego już nie ma w jakiś opcjach? slawek
PiotrSz2/2 14 Maj 2009
Ponieważ koleżanka pisze pracę magisterską w języku francuskim, potrzebuje pełny słownik tego języka, tak żeby sprawdzał błędy podczas pisania, a tymczasem ten w Wordzie nie jest w stanie sprawdzić tekstu. Jak "zrobić" żeby doinstalować (uruchomić, dodać?) pełny słownik języka francuskiego. Będę niezmiernie wdzięczny za szybką odpowiedź i informacje na ten temat. Z góry dziękuję,
Michal AKA Miki2/2 13 Maj 2009
Witam, Mam problem w rozpoznawaniu komórki z błędem #ARG!, który wynika z mnożenia liczby przez tekst (i tego nie mogę zmienić). Mam takie dane: komórka P9 : 0 komórka P10: #ARG! komórka P11: 0 komórka P12: #ARG! komórka P13: 12 komórka P14: #ARG! itp. Program ma sprawdzać komórki od P9 w dół (do pierwszej pustej) i wyświetlić MsgBox w przypadku napotkania liczby różnej od
Cynio2/2 13 Maj 2009
potrzebuję sposobu/funkcji/makra na zamianę liczby na polski tekst, przykład: 2000 dwa tysiące jeśli miałoby byc to makro proszę o instrukcję jak je odszukać jeśli istnieje albo stworzyć jeśli go nie ma z góry dziękuję
kyjo6/6 13 Maj 2009
Problem: 1 - utworzony link do folderu K:\_Reports\SPI_2009 - folder znajduje się na dysku sieciowym 2 - link uruchamia sie program zmienił scieżkę na \\TAGLW001\DATA\_Reports\SPI_2009 3 - po zapisaniu arkusza link nie działa program zmienił scieżkę na ../../../DATA/_Reports/SPI_2009 pojawia sie komunikat "adres tego miejsca jest nieprawidłowy
Ryszard7/7 12 Maj 2009
Witam Napisałem malutkie makro i chciałbym, żeby uruchamiało się automatycznie po otwarciu arkusza, ale to już przerasta moje możliwości. Proszę o pomoc. R
Josh4/4 12 Maj 2009
W widoku Arkusz zasobów muszę dodać kolumny z kosztem w kwartałach, tak jak dzieję się to niemal automatycznie w widoku Obciążenie zasobów. Od kilku dni poszukuję możliwości podzielenia kosztu całkowitego na kwartały, ale nic mi nie wychodzi z tego. Ktos jest w stanie zaproponować rozwiązanie?
Josh1/1 12 Maj 2009
W widoku Arkusz zasobów muszę dodać kolumny z kosztem w kwartałach, tak jak dzieję się to niemal automatycznie w widoku Obciążenie zasobów. Od kilku dni poszukuję możliwości podzielenia kosztu całkowitego na kwartały, ale nic mi nie wychodzi z tego. Ktos jest w stanie zaproponować rozwiązanie?
Łukasz ' pow3r...5/5 11 Maj 2009
Witam Zakupiłem nowy sprzęt który działa na platformie Windows Vista Business. Dotychczas pracowałem na Windows XP PRO. Kłopot polega na tym, że po zainstalowaniu pakietu Office 2003 business, który działał bez żadnych problemów pod XP teraz nie działa poprawnie microsoft outlook. Wyświetla się, że nie można odnależć plików danych PST, proszę o wskazanie w panelu sterowania - opcja
rambertx22/2 11 Maj 2009
http://www.outlook.pl/forum/search.php?keywords=przeczytane+wiadomo%C5%9Bci+&terms=all&author=&fid%5B%5D=4&sc=1&sf=all&sr=posts&sk=t&sd=d&st=0&ch=300&t=0&submit=Szukaj Użytkownik "rambertx2" <rambertx2@discussions.microsoft.com> napisał w wiadomości news:605F4285-18AE-4476-8D6D-40EAEEC6358E@microsoft.com... > Witam, mam następujący problem, moja poczta ściągnięta z serwera przez > Outlook
Matys6/6 11 Maj 2009
Outlook 2003 nie pobiera listów z serwera tylko pokazuje błąd 0x800ccc0e. Co ten błąd oznacza? Pierwszy raz konfiguruję outlooka. Udaje mi się tylko wysyłać listy.
Robert4/4 11 Maj 2009
Witam! Czy mając zainstalowany Office Small Business 2007 BOX mogę zainstalować na komputerze dodatkowo OneNote 2007 ale z wersji Office Home&Student, jak te produkty będą miały się do siebie, czy nie będzie konfliktu licencji. Oczywiście OneNote będzie wykorzystywany niekomercyjnie.
Łukasz ' pow3r...7/7 10 Maj 2009
Mam taki specyficzny problem z Outlookiem 2007 na Viscie. Ma dwa profile obsługujace poczte na serwerze Exchange. mam zaznaczone, aby mnie pytał, którego profil chce otworzyć, Odpalam laptopa, włączam outlooka, on sie pyta, wybieram sobie profil. Potem chce przejść do drugiego profilu i tu pojawia sie problem. Zamykam Outlooka, otwieram go ponownie, ale on sie nie pyta o profil, ale
Matys4/4 09 Maj 2009
Witam szanownych grupowiczów! Od zamierzchłych czasów kożystliśmy w firmie z wygodnego formatu zapisywania/edycji/drukowania formularzy zapisywanych z formacie .MDI. Bez problemu otwierały się w programie M icrosoft Office Document Image Writer (czy jakoś tak). Rozwiązanie było bardzo wygodne dla wszystkich użytkowników. Niestety zauważyłem dziś, iż zapewne po instalacji jakiejś poprawki,
Łukasz ' pow3r...3/3 09 Maj 2009
Witajcie, Czy jest mozliwosc dodawania automatycznie do Kontaktow Outlooka adresow email tych ktorzy do mnie napisali maila? jakis skrypt moze? regula? makro? pozdr
Łukasz ' pow3r...3/3 09 Maj 2009
> Zainstalowałem Microsoft Office 2003 na moim nowym komputerze (Windows > Vista) i wystąpił problem z Outlookiem. Przycisk ?import, export? jest > mianowicie nieczynny i nie mogę importować moich ?kontaktów? i poczty z > innego komputera. Co jest przyczyna? Na drugim komputerze mam > zainstalowany > Office XP i tam wszystko po instalacji działa. Bardzo proszę o szybka > poradę! Masz
Łukasz ' pow3r...2/2 09 Maj 2009
Szukam pomysłu jak odświeżyć przeglądarkę. Nie interesuje mnie uruchamianie np. Call Shell("D:\ ............. , jedynie odświeżenie. Czy ktoś ma jakiś pomysł ?
Lukasz ' pow3r_...3/3 09 Maj 2009
Witam Mam problem z importem z Windows mail do Outlooka 2003. 1. Po kliknieciu importu jest import poczty z Outlook Expres 3x 4x itd a nie ma Windows mail 2. Jak wskazuje Outlook Expres jednak - to nawet przy wylaczonej poczcie Windows Mail po okresleniu katalogu z którego ma pobrac import wyskakuje komunikat iz tego zrobic nie moze bo jest w uzyciu. Ponadto troche przez
stopcia3/3 09 Maj 2009
Mam problemy z Word 2007. Program otwiera się normalnie tj. podczas uruchomienia pojawi się komunikat " W szablonie normal zostały automatycznie zapisane zmiany. Czy chcesz go załadować." Poźniej podczas pracy się zawiesza. Tj. Otwieram word i np. chcę z pliku wybrać inny dokument i program nie odpowiada. I tak się dzieje gdy chcę np. wejść w aplikacje, lub inne opcje word-a. W
r4idsi r41/1 09 Maj 2009
HOla, solo deciros que mi experiencia al comprar mi cartucho dsi, ha sido buena, recibi el pedido al dia siguiente de haberlo hecho por la web, y gracias a que esta gente me ayudaron telefonicamente, pude echar andar el cartucho dsi. No tenia ni idea, ahora que lo se, es facilisimo,, solo era copiar y pegar. Ahh me dijeron que existe una pagina para bajar los juegos muy buena www.espalnds.com
Damian Domach2/2 08 Maj 2009
Dzien dobry, Korzystałem z programu windows mail zainstalowanego standardowo przy OS Vista. Skusilem się jednak na zainstalowanie wersji testowej Windows 7, ale nowy system nie posiada wbudowanego programu do obslugi poczty ( a windows live mail ma dla mnie zbyt malo funkcji) takze zastanawiam sie nad zakupem programu Outlook 2007. Jednak przed zakupem pobralem z Panstwa strony
Przemek1/1 08 Maj 2009
Witam. Probuje podłaczyc sie do plików .dbf poprzez ADO. Zgodnie z pobieznie znalezionymi informacjami na msdn.microsoft.com wystarczy do tego Microsoft.Jet.OLEDB.4.0 Niestety po uzyciu go otrzymuję informacje "Nie rozpoznany format bazy danych". Połączenie testuje na plikach dbf pochodzych z Microsoft VFP, ale docelowo bedą to dbf-y z nieznanej mi blizej aplikacji. Nie chce tych
acidarch3/3 07 Maj 2009
Problem pojawił się niedawno (ok 2-3 miesiące temu). Dotyczy maili wysyłanych z Outlooka 2007 (który jest częścią pakietu Office Small Business 2007 zainstalowanego półtora roku temu): Załączniki (dowolne) dochodzą do adresata zamienione na plik *.dat lub wogóle znikają. Jest to zależne od adresata, ale coraz szersza grupa odbiorców sygnalizuje, że nie widzi załączników a kiedyś bez
RG \(msinfo.pl\...2/2 07 Maj 2009
Proszę o odpowiedz mam bazę 6100 osób utworzyłem korespondencję seryjną do 1 osoby należą 4 strony czyli w sumie jest mase dokumentów. Chodzi o to : Chcę zapisać 1 rekord jako dokument word robiąc to automatycznie a nie przyciskać następny rekord >> plik zapisz jako>> itd. gdyż przy 6100 osobach mozna to robic cały tydzień. Jest takie coś jak to się robi :) proszę o pomoc :)
mstest1/1 07 Maj 2009
Witam, Aby rozwiązać problem proszę wyłączyć Windows Defender. Łukasz Sołtyk Cetrum Pomocy Microsoft Tel: 0 801 308 801, +48 22 594 1999 Email: v-52luks@mssupport.microsoft.com **************** POMOC TECHNICZNA MICROSOFT ************* Ten adres może zostać zmieniony bez uprzedzenia. Biuro Pomocy Technicznej Microsoft NIE OBSŁUGUJE zgłoszeń przesłanych tą
Daniel Stawicki5/5 07 Maj 2009
Witam! mam problem z plikiem .PST na Outlook'u 2007 (Office Pro, Win Xp Pro SP3) 'przeklikałem' wszystkie foldery tego pliku i po zsumowaniu wyszło mi ok. 1,5GB natomiast na dysku plik zajmuje prawie 4GB co może być tego przyczyną? plik nie jest uszkodzony, próbowałem już scanpst.exe
Michal AKA Miki3/3 06 Maj 2009
Witam Podczas importu pliku tekstowego do Excela (plik tekstowy zawiera separatory oraz polskie znaki) kreator domyślnie proponuje stronę kodową 932 : Japoński. Pytanie moje brzmi jak zrobić by domyślnie wybierał 1250:Europa Środkowa (Windows) albo jakiś inną poprawną? Sporo takich plików muszę importować i jest to dość uciążliwe kiedy za każdym razem muszę wybrać poprawna stronę
Poczciwy Basic miał funkcję sortowania łańcucha znaków. Excel został tej przydatnej funkcji pozbawiony. By posortować łańcuch znaków należy napisać skomplikowane makro. Może warto dodać tą funkcję do funkcji Excela?
kecajjac1/1 06 Maj 2009
po dokonaniu kompresji obrazu chcę go zapisać i wyskakuje komunikat Nie można zapisać niektórych plików. Probuj ponownie zapisać pliki. o co chodzi?
Witam, Chciałbym w programie Excel stworzyć bazę danych. Prosta baza typu: adres, nr zamówienia, ilość jednostek danego towaru. Mam stworzony w Excelu druk zamówienia. Chciałbym aby ilości jednostek danego towaru były wprowadzane do bazy automatycznie z zamówień (także pliki xls), np w bazie będzie komórka o formule " ='[Zamówienie1.xlsx]Arkusz1'!$A$1", której wartość będzie
Michal AKA Miki2/2 06 Maj 2009
Proszę mi podpowiedzieć, jak wkleić zminimalizowaną stronę do paint'a , przez naciśnięcie przycisku PrtScr.
Michal AKA Miki2/2 06 Maj 2009
Witam, mam problem z kluczem aktywującym Office. Kupiłam kamputer gdzie wgrana była już wersja tego programu, ale miałam ograniczoną ilość korzystania z niego, mianowicie 25 razy. Klucz znalazłam pod spodem komputera na nalepce Certyficate of Authenticity. kilkarazy wpisałam ten kod i NIE DZIAŁA!!jestem pewna że nikt z domowników nie aktywował go na innym komputerze. czy przyczyną
Daniel Stawicki2/2 05 Maj 2009
Witam mam pewien problem po instalacji sp2 do offisa , mam problem z komunikacją z serwerem exchenga a mianowicie nie mogę się wcale do niego załogować za pomocą Outlooka a co za tym idzie nie mogę pobrać poczty
Cynio2/2 05 Maj 2009
Witam, mam mały problem, jak zamienić dane wyrażone w sekundach, by Excel poprawnie pokazał je w minutach. Jakiej użyć funkcji?? Przykład: Mam 135 sekund (format ogólny) i chcę to zamienić na minuty, czyli powinno być 2,15 sek. Proszę o pomoc
Wojtek-wau76/6 05 Maj 2009
jak zrobi, aby znów działało mi małe Ć w Wordzie. jak widaĆ mogę napisaĆ tylko duże używając SHIFT. Bez Shift nie da się napisa Ć Dzięki -- Robert
Krzysztof T1/1 04 Maj 2009
Co pomogło, bo mam ten sam problem. Nie mogę zainstalować pliku backup na nowym Outlooku2003
OCTOBeer6/6 04 Maj 2009
Witam, Chciałem w moim arkuszu zsumować wartości w komórkach o konkretnym kolorze. Kolor ten nadaję podczas wypełniania akrusza (jest to arkusz wydatków i w momencie wpisywania wydatków niektóre zaznaczam jako "specjalne"). Znalazłem w necie taką funkcję: Public Function SumujKolory(zakres As Range, kolorkom As Range) As Double Dim kolor As Integer Dim lkolumn As Integer Dim
brydzia1/1 03 Maj 2009
mam problem z aktywowaniem wersji próbnej- nie mogę połączyć się ze stroną w celu aktywacji...
Michal AKA Miki3/3 01 Maj 2009
Witam! Pytanie jest następujące W kolumnie A mam nazwy wyrobów, w kolumnie B mam daty ich wydania. Rodzajów wyrobów będzie ok 50 i będą one wydawane co mniej więcej pół roku. | A | B | wyrób data wydania kurtka 2007-12-12 bluza 2008-03-02 spodnie 2008-02-04