goomish2/2 28 Kwi 2009
Czym jest spowodowany fakt otwierania arkuszy excelowych w TRYBie ZGODNOŚCI? Co to oznacza? Dlaczego po wyeksportowaniu tablicy z Accessa do arkusza excelowego można zobaczyć jego zawartość uruchamiając najpierw EXCEL (a następnie wskazując powstały arkusz), a nie klikając tylko na powstały w wyniku exportu plik (uruchamia się wtedy program EXCEL ale nie otwiera automatycznie wskazanego
RG \(msinfo.pl\...2/2 28 Kwi 2009
Witam! Mam pytanie do Panów z firmy Microsoft. Czy jest możliwość udostępniania jednego z folderów dokumentów za pomocą usługi Office Workspace BEZ MOŻLIWOŚCI ICH ŚCIĄGANIA I EDYTOWANIA, po prostu przeglądając zawartość danego folderu, tzn.: - plik_X.doc - plik_Y.rtf - plik_Z.pdf a także czasowego ich udostępnienia do ściągnięcia po przydzieleniu odpowiednich uprawnień przez
RG \(msinfo.pl\...2/2 28 Kwi 2009
W stopce dokumentu wstawiam pole "nazwa dokumentu" (file name). W tej wersji Office'a mam kłopot z odświeżaniem tego pola po zmianie nazwy dokumentu. Jedyny trwały sposób aktualizacji to wejście w stopkę, podświetlenie pola i aktualizacja (pod prawym klawiszem). W poprzednich wersjach bardzo łatwo mozna było aktualizować np. przez wejście w podgląd wydruku. Teraz w podglądzie wydruku
krzysiekp \(msi...2/2 27 Kwi 2009
Podczas pracy z PowerPointem 2000 często dochodzi do sytuacji, gdy program przestaje zapisywać na dysk - nie tylko automatycznie, ale i na polecenie "zapisz". Po wyborze tego polecenia program pokazuje akcję zapisu, ale na dysku nie widać zmian, również po wyborze "zapisz jako" - do innego pliku - na dysku nie pojawia się ten plik, mimo pokazywanych przez program objawów realizowania
krzysiekp \(msi...2/2 27 Kwi 2009
Mam problem z Wordem. Nie widzę żadnego projektu m.in. numerów stron w galerii na Wstążce, a nie mam żadnych wyłączonych dodatków w "opcjach programu Word/dodatki", mam tam za to nieaktywne dodatki aplikacji. Nie wiem, jak je uaktywnić. Miałem preinstalowaną na nowym laptopie 60-dniową próbną wersję Office'a i ten problem tam występował, odinstalowałem ją i kupiłem Office'a, a
v52krzp2/2 27 Kwi 2009
Jak dodać dokument Worda lub Excela do projektu
v52krzp2/2 27 Kwi 2009
Witam może już ktoś przerabiał ten problemik. Mam uruchomionego Outlook'a i ikone "Microsoft Office Outlook". Nie wiem dlaczego od jakiegos czasu nie pokazuje się ikonka nowych wiadomości. Sprawdzałem we właściwościach paska zadań i niestety ikonka nowych wiadomości zaznaczona jest jako"zawsze widoczny". Ale niestety gdy przychodzi nowa wiadomość nie pokazuje się. Czy ktoś ma jakieś
Michal AKA Miki2/2 26 Kwi 2009
Witam, Mam następujący problem z Outlookiem 2007 (Część produktu Microsoft Office Small Business 2007) ? identyfikator produktu: 89395-708-6969147-65555), maile przekazywane do innych odbiorców z załącznikiem dochodzą z załącznikiem winmail.dat. Dotyczy to tylko klientów pocztowych Thunderbird, maile przekazywane do innych klientów Outlooka dostarczane są prawidłowo. Problem
Marian1/1 26 Kwi 2009
Witam. Programy word, excel, power point oraz one note dzialaja mi prawidlowo tylko krotki czas po uruchumieniu kompa lub po jego ponownym uruchomieniu, pozniej zawieszaja sie tak, ze nie mozna juz otworzyc dokumentow w nich zapisanych(np. excel nie odnajduje sciezek do nich), zas One note po ponownym uruchomieniu kompa wyswietla tabelke informujaca o wczesniejszych bledach,
Witold U7/7 26 Kwi 2009
Mam system WinXP Home wersja 2002 z SP3 + wszystkie aktualizacje oraz pakiet MS Office Basic Edition 2003. Mam problem z otwieraniem linków w wiadomościach email. W ustawieniach Outlooka dopuściłem możliwość otwierania załączników i linków, ale to nic nie pomogło. Przy kliknięciu na jakikolwiek link w jakiejkolwiek wiadomości pojawia się komunikat "Operacja została anulowana z powodu
Karol11/11 26 Kwi 2009
Witam, robie na konkurs około 300 dyplomów i zapisywanie ich jest głupotą i tutaj moje pytanie czy mogę zrobić jakiś szablon dyplomy i mieć bazę imion, nazwisk, grup wiekowych i tylko wybierać jakie imie, nazwisko ma się pojawiać na dyplomie? Pozdrawiam, Karol
Karol1/1 26 Kwi 2009
jak zrobić, korzystając z korespondencji seryjnej żeby w jednym dokumencie wstawiająć dwa pola danych były w nich dwa oddzielne dane zdjęcie, takie coś się dzieje a ja chce dwa inne w tym przypadku nazwy przedszkola http://iv.pl/images/9i3715ddg2oi7of4ono.png http://iv.pl/images/ayp04lohqp6v0zohl.png a chodzi o to żeby były dwie inne nazy, jak to zrobić?
Adam2/2 24 Kwi 2009
Witam. Nie mogę wgrać updatu z tematu. Nie pomaga nawet ściągnięcie instalki łatki ze strony microsoftu, nie pomaga instalowanie w trybie awaryjnym. proszę o pomoc
msnews2/2 24 Kwi 2009
Umiem utworzyć akapit rozpoczynający sie od inicjału. Nie potrafię utworzyć stylu zaczynającego się od akapitu. Ręczne formatowanie każdego akapitu w dłuższym tekście jest denerwujące. Czy istnieje jakiś sposób na rozwiązanie tego problemu?
Bamek1/1 24 Kwi 2009
Mam taki ciekawy objaw w Outlooku. Ze względu na dużą ilość mailii mam dużo reguł i sortowanie wiadomości do różnych folderów. W niektórych folderach jak odpowiadam przez Odpowiedz mail jest zapisywany w folderze Wysłane (domyślny), ale w niektórych odpowiedź zapisuje się wewnątrz danego folderu. Co może być tego przyczyną? Dodam, że reguły są identyczne jeśli chodzi o budowę i
Zbyszek Chrzano...2/2 23 Kwi 2009
Czy istnieje jakiś sposób aby przekopiować ustawienia (kryteria) folderów wyszukiwania poczty w Outlook 2003 ? Ze względu na rozmiar pliku .pst (prawie 3GB) zmuszony byłem założyć nowy. W starym miałem poustawianą całą masę niezbędnych mi Folderów Wyszukiwania. Chciałbym jakoś przekopiować te kryteria do nowego pliku pst. Czy ktoś zna sposób aby i w tym pomóc? tomaasz
Witam, Przy imporcie dancyh z kwerendy Access do excela do tabeli przestawnej pojawia się taki błąd (w kwerendzie są sumowania po ilości, jeżeli ich nie ma błąd się nie pojaiwa): "[Microsoft][SterownikODBC Microsoft Access] Nieprawidłowa wartość znaku do określenia obsady kolumny o numerze 5 (Ilość)"
Mam takie pytanie: mam grafik w którym chcę aby przy zastosowaniu odpowiedniej formuły grafik zliczał mi niedziele i w przypadku gdy służby są zaplanowane w 3 kolejnych niedzielach to przy kolejnej 4 niedzieli w komórce wyświetlił się napis "4N" czyli 4 niedziela, wówczas będę wiedział , że taka niedziela musi być wolna. Jżeli chodzi o jeden arkusz z 1 miesiąca to mam formuły i one
stawik3/3 19 Kwi 2009
Mam legalny program ale nie udostępniono mi kluczy produktów.. Chciałambym zedytować zdjęcia, jednak nie mam takiej możliwości, dlatego chciałabym się dowiedzieć skąd zdobyć ów klucze lub poznać inny sposób edycji zdjęć w tym programie.
wolfikx7/7 17 Kwi 2009
Mam plik dbf który dane ma zapisane w formie tekstu. Na wersji 2003 offica otwierałem ten plik i data była normalnie interpretowana. Data jest zapisana w formacie np: 20090415 czyli 15 kwiecień 2009. Po przejściu na wersję 2007 mam ogromny problem. Data nie jest konwertowana a tematy z pomocy które są sugerowane nie pomagają. Zmiana wartości komórki na liczbę i formatowanie zawartości
d_v_d3/3 16 Kwi 2009
Witam, mam problem z działaniem formatowania warunkowego w Excell 2007. W wersjach poprzednich działało poprawnie, w 2007 nie. Formatowanie nie działa prawidłowo - mam arkusz z kilkunastoma komórkami, które są formatowane warunkowo, wprowadzenie danych np. do komórki C1 powoduje zmianę formatowania komórki C2, wpisanie danych do C2 zmienia formatowanie dla C3 itd. Problem w tym, że
slawek5/5 16 Kwi 2009
Witam zauważyłem dość ciekawą rzecz w Excelu wartości wyników sin i cos dowolnego konta nie pokrywają się z wartościami obliczonymi na kalkulatorze. Błąd ten wyświetla także w starszych wersjach pakietu Office. Sprawdzałem w pakiecie office 2007 i 2000
Bamek4/4 16 Kwi 2009
Mam liczby kilkucyfrowe (od 5 do 11), potrzebuję je uzupełnić do 12 cyfr dopisując na końcu liczby odpowiednią ilość zer. Z takiej liczby dwunastocyfrowej muszę zsumować cyfry, ale z przeskokiem: a) suma cyfr na miejscach parzystych - cyfra 2 + cyfra 4 +....+ cyfra 12, b) to samo z cyframi na miejscach nieparzystych Da się to zrobić? -- Bamek bamek@bam.pl
scuzz1/1 16 Kwi 2009
Witam. W firmie posiadamy na jednym z pc pakiet office 2007 standard w wersji oem. Podczas edycji gotowych dokumentow w wordzie (pomniejszanie tabel i czcionki w celu zmniejszenia dokumentow aby bylo mniej druku) aplikacja zawiesza sie. Srednio co kilka minut. Sytuacja wystepuje od poczatku zainatslowania pakietu. Wczesniej na tym samym pc zainstalowany byl office 2000 i problemu nie
IDKrzych2/2 16 Kwi 2009
Co oznacza zielony trójkącik w górnym lewym rogu komórki, który pojawia mi sie kiedy wpisuję do komórki liczbę. Otóż, Mam tabelkę, w której pewne komórki są puste, a w niektórych wpisany jest X. Za pomocą funkcji jeżeli chcę obok zrobić drugą tabelkę, która będzie pobierała dane z pierwszej i tam gdzie nic nie ma wpisywała O, a tam gdzie jest X wpisywała 1. Fomułe na pewno wpisuje
Kolejorz1/1 16 Kwi 2009
Witam serdecznie. Przepatrzyłem całą sieć i chyba tylko ja mam taki głupi problem. Od pewnego momentu nie mogę uruchomić edytora równań. Jest on poprawnie zainstalowany. Wpierw jak próbuje wstawić nowy obiekt to dostaje informacje: "Microsoft Word nie może uruchomić aplikacji wymaganej do utworzenia tego projektu. Wystąpił błąd i funkcja ta nie działa poprawnie. Czy chcesz naprawić tę
Daniel Stawicki2/2 14 Kwi 2009
Czy można tak zdefiniować makro w Excelu 2003 aby uruchamiało się automatycznie np. co 10 min?
Przemysław Rac...3/3 14 Kwi 2009
Za pomocą której funkcji można przeliczyć ilość znaków w komórce excela ?
r4idsi r41/1 11 Kwi 2009
Drivers Firmware R4i Dsi . Firmware R4 Dsi nintendo http://www.elotrolado.net/hilo_firmware-drivers-nintendo-dsi-r4-i-upgrade_1214985 Firmware Drivers R4i Dsi , R4 Dsi , R4i-sdhc.com +=iC?=!y)+RHVB*u$cf@<ur^f
r4idsi r41/1 11 Kwi 2009
Firmware - Driver para R4i Dsi, R4 Dsi. Nintendo Dsi. http://www.elotrolado.net/hilo_firmware-drivers-nintendo-dsi-r4-i-upgrade_1214985 saludos dCA#^eYi%Wcg@KH.xaeJ)=?Rd
Przemysław Rac...3/3 10 Kwi 2009
Witam Czy ktoś wie czemu nie działa strona www.excelforum.pl?? Wywala błąd, ewentualnie czy możecie sprawdzić czy u Was działa, bo może to coś po mojej stronie? -- Pozdr. Cynio
Michal AKA Miki2/2 10 Kwi 2009
Witam Szanownych Państwa, mam problem natury organizacyjnej. Chciałbym dopytać jak najlepiej go załatwić... będę naprawdę wdzięczny za radę specjalistów... Mam 2 pliki xls (1 i 2). W 1 mam zestawienie produktów z kolumną A (kod produktu 0000-9999), B (nazwą produktu), kolumną C (ilością na stocku). W pliku nr 2 mam znów A (kod produktu 0000-9999), B (nieistotne), C (nieistotne),
Michal AKA Miki2/2 10 Kwi 2009
JaK sSiE wLaNsZa EKsElKa? Ps LoFFcIaM FaS :* :* :*
Cynio2/2 10 Kwi 2009
Witam, Spotkałem się z problemem, którego nie bardzo wiem jak rozwiązać. Mam nadzieję że ktoś mnie tu pokieruje dobrą scięzką Otóż: Mam w pliku dwa arkusze Arkusz1 zawiera 2 kolumny zawierajace stringi. Kolumna A zawiera unikatowe wartosci powiedzmy ID a druga kolumna zawiera jakis tam ciag. Arkusz2 to samo. Z tym, że ID-kow z pierwszego arkusza jest mniej niż w drugim
slawek3/3 09 Kwi 2009
JeSteM ElIYte kNAjTh, SuKaM 50LVL dRUJIdkA KtuRy ma PaCC. NieH PiszChE nA 5641235
kolarz3/3 08 Kwi 2009
Witam. Po zainstalowaniu (po raz może 20), podczas uruchomienia dowolnego programu np. Worda pojawia się komunikat: "The setup controller has encountered a problem during install. Please review the log files for further information on error." usuchamia się instalator, czt konfigurator z napisem: "Czekaj, system Microsoft konfiguruje produkt Microsoft Office Standard"... Dalej pojawia
IDIS2/2 08 Kwi 2009
Witam Mam na formularzu pole tekstowe, które służy do filtrowania listy znajdującej się poniżej [odpowiedni kod w VBA]. Wprowadzany ciąg do tego pola jest porównywany z odpowiednim polem na liście i w wyniku dostaje tylko te wiersze dla których wpisany ciąg występuje w odpowiednim polu. Wszystko działa pięknie do momentu wpisania polskiego znaku, np. "ą". Przy pisaniu z
IDIS1/1 08 Kwi 2009
Witam Mam na formularzu pole tekstowe, które służy do filtrowania listy znajdującej się poniżej [odpowiedni kod w VBA]. Wprowadzany ciąg do tego pola jest porównywany z odpowiednim polem na liście i w wyniku dostaje tylko te wiersze dla których wpisany ciąg występuje w odpowiednim polu. Wszystko działa pięknie do momentu wpisania polskiego znaku, np. "ą". Przy pisaniu z
basia_19945/5 07 Kwi 2009
Pilnie potrzebuje odpowiedzi na pytanie System operacyjny XP PRO SP3 Jeżeli zakupię program Outlook 2007 BOX czy on będzie działał na komputerze jeśli nie mam zainstalowanego jakiegokolwiek oprogramowania z rodziny Office
Krzysiek2/2 06 Kwi 2009
Witam! Mam taki problem. Są dwa komputery, na których zainstalowane są pakiety MS Office Standard 2007 z BCM. Jedna maszyna pracuje pod Vista Business, który jest serwerem BCM. Klient to Windows XP Home, który pracuje online i czasem offline na udostępnionej bazie pod Vistą. Pod XP wylatuje Outlook w momencie otrzymania nowego maila, i później przy próbie otworzenia wiadomości do odczytu.
MarcinK3/3 06 Kwi 2009
Witam. Mam problem z pakietem microsoft office 2007 basic zainstalowanym na systemie vistabusiness 64-bit. Przy otwieraniu dokumentów word czy excel po otwarciu dokument następuje automatyczne zawieszenie programu oraz jego ponowne uruchomienie z mozliwością odzyskania dokumentu i tak wkółko. Natężenie występwania problemu jest różne, jednego dnie nie pojawia się wcale innego nie
stawik2/2 05 Kwi 2009
Witam wszystkich Szukam jakichś informacji odnośnie integracji kalendarzy z Offfice Oultook z wersji 2007 i 2003, tak aby w momencie wysyłania zaproszenia na spotkanie do jakiejś osoby, Outlook dodawał to do kalendarza osoby wysyłającej, a nie do prywatnego.... Niestety usługa Office Online nie pozwala na modyfikację cudzych kalendarzy, ani na modyfikację tych uprawnień... Natomiast
mr_okno1/1 04 Kwi 2009
Witam. Nie wie ktos przypadkiem jak wylaczyc taki widok strony w Office 07? (http://www.neo.iq.pl/office2007klopot.JPG -chodzi o te linie). Off w ver. PL, ja mam portable edition to ang i sprawdzalem na szybkiego ale... no nie widze :) . TIA za ew. pomoc. -- Pozdrawiam, mr_okno mr_okno(at)gazeta.pl
dzwiek1/1 03 Kwi 2009
Jak wstawic melodie w tle tworzinej strony WEB
Cynio1/1 03 Kwi 2009
Witam Czy istnieje jakiś plik/strona www zawierająca stare funkcje (składnia, opis argumentów), które są dostępne w excelu 2003 ale nie ma ich już na liście funkcji np. funkcja data.różnica. -- Pozdr. Cynio
Robert2/2 02 Kwi 2009
Postanowiłem pobrać i zainstalować darmową wersję SharePointDesigner 2007. Przy instalacji pyta mnie o klucz pakietu Office. Jako że jestem posiadaczem logalnej wersji oprogramowania Office 2007 dla użytkowników domowych, więc postanowiłem ten klucz wpisać po to aby np. system znajdował mi automatycznie aktualizacje. Niestety program nie chce mi go przyjąć. Dlaczego tak się dzieje i
Michal AKA Miki2/2 02 Kwi 2009
We wszystkich dokumentach tworzonych na moim komputerze sprawdzanie pisowni działa poprawnie. W dokumencie nad którym teraz pracuję (jest to przetworzony odpowiednim programem skan książki w języku polskim), po uruchomieniu sprawdzania pisowni pojawia się informacja, że językiem jest angielski (Stany Zjednoczone). W tej sytuacji sprawdzanie pisowni nie działa. Nie istnieje możliwość
szerszen5/5 01 Kwi 2009
witam mam maly zonk w robicie z jednym komputerem office 2007 pro + vista business zmapowane dyski sieciowe na serwerze, grupa robocza, bez domeny, z notepada czy word pada spokojnie mozna tworzyc nowe pliki, zapisywac, edytowac itd, to samo przez explorera, wszystko dziala a wiec uprawnienia ok natomiast office, czy to word, czy excel nie zapisze edytowanego pliku a jak sie
OCTOBeer5/5 01 Kwi 2009
Witam, Jestem zielony i mam dzisiaj jakąś dodatkowo jeszcze zaćmę, proszę o pomoc w rozwiązaniu takiego problemu: Mam 3 stałe: G1, F3 i F4 w F5 wykonuję =F4*G1 następnie w F6 = F4*G1 itd F3 razy Zarejestrowałem makro i dopiałem for ... next: Sub Makro1() For n = 1 To 10 ActiveCell.FormulaR1C1 = "=R[-1]C*(1+R1C7)" ActiveCell.Offset(1, 0).Range("A1").Select
Krzysztof Żele...2/2 01 Kwi 2009
Okoliczności wystąpienia błędu: 1. dokument XML korzysta z przekształcenia XSL znajdującego się w zasobie sieciowym, 2. przekształcenie XSL zawiera odnośnik względny do zewnętrznego pliku DTD wówczas Microsoft Word 2003 nie może odnaleźć pliku DTD i przekształcenie nie udaje się. Położenie DTD musi być położeniem bezwzględnym, chociaż standard XML dopuszcza odnośniki względne.