Michal AKA Miki3/3 23 Lip 2008
Witam, mam problem jak przenieść archiwum wiadomości z Outlooka 2003? Musze wykona to ręcznie ponieważ żadna z opcji export nie działa (bez znaczenia czy do pliku czy do jakiejkolwiek bazy danych). Pytanie brzmi gdzie Outlook przechowuje swoją pocztę?
simeoni3/3 22 Lip 2008
Witam wszystkich zainteresowanych, Na dniach mam zamiar przeinstalować Windowsa i cały soft żeby odświeżyć komputer. Chciałbym zapisać ustawienia kont email ( hasła, serwery i całą reszte) w outlooku 2007 żeby mozna je było automatycznie załadować do nowo zainstalowanego outlooka 2007 - czyli wykonać eksport tych ustawień do jakiegoś pliku czy coś i potem załadować automatycznie bez
bybo5/5 21 Lip 2008
Witam, Pilnie potrzebuję makra (chyba, że jest jakaś inna funkcja) odnośnie wyszukania konkretnych danych w jednym arkuszu i zwrócenia odpowiednio przypisanych do nich wartości Może opiszę to dokładnie Mam arkusz 15000 wierszy (25 kolumn od A-Y)i drugi arkusz gdzie mieć konkretne dane wybrane z arkusza 1 I tak Chcę wyszukać daną wartość np B2=Arkusz1!$B$2:$B$15000 to żeby po
krzysztofp2/2 21 Lip 2008
Tabele przestawne (pivoty) utworzone w Excelu 2007 traca format tabeli przestawnych kiedy plik zostanie otworzony w Excelu 2003. Co nalezy zrobic aby pozostaly one tabelami przestawnymi? Zapisywanie pliku w formacie Excel 97-2003 nie pomaga.
Daniel Stawicki2/2 21 Lip 2008
Witam, proszę o pomoc w jaki spoósb programowo w VBA oprzeć formularz o tabelę z sql server. Nie chcę łączyć tabel poprzez odbc . Nawiązuję połaczenie z serwerem za pomoca sktyptu: dim conn As ADODB.Connection Set conn = New ADODB.Connection With conn .Open "Driver={SQL Server}; server=255.255.255.255;UID=MOJ_USER;PWD=HASLO;DATABASE=MOJA_BAZA" End With W bazie jest tabela oso i
tedmi2/2 19 Lip 2008
Mam nietypowy problem z Excelem, ponieważ potrzebuję tak przygotować arkusz (właściwie komórkę), aby możliwe było sumowanie odpowiednich komórek przy założeniu, że w jednej komórce przy użyciu kombinacji Alt+Enter wpisano dwie wartości (nie mogę zminić nic w rozkładzie arkusza). Obydwie wartości w komórce muszą się zsumować, żeby wynik był uwzględniony w ostatecznym sumowaniu. Czy
Ania4/4 18 Lip 2008
Witam, Czy jest możliwość aby otwierac pliki word i excel zapisane w starszej wersji office w office 2007. Mogę to zrobic poprzez komende otwórz po otworzeniu worda. Ale nie działa po prostu kliknięcie na dany plik. Próbowam poprzez otwórz za pomocą i nie działa. podejrzewam ze są jakies ustawienia bezpośrednio w world i excel ale nie udało mi się odnaleźć. A co najleprzez PowerP
news.microsoft....2/2 18 Lip 2008
Witam, czy w programie Outlook 2007 jest możliwość zaimportowania papeterii z dowolnego miejsca na komputerze jak to jest możliwe w Outlook Express? Problem polega na tym, że domyślny folder z papeterią to C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Stationery, do którego nie mają dostępu użytkownicy bez uprawnień administracyjnych. Nie mogą więc skopiować sobie nowych
Martika6/6 18 Lip 2008
mam program (nie microsoftowy), który zapisuje/drukuje mi rysunki tylko i wyłącznie w formacie .xps. czy istnieje jakis sposób na przekonwertowanie na inny typ np. gif, jpg czy cokolwiek innego, co otwierają programy graficzne? Martika
mareks12343/3 17 Lip 2008
Witam, jak moge zapisac prostą funkcję - odwołującą się do innej komórki, np. w danej kolumnie wpisuję liczbę 10 - i chcę by w innej komórce pojawiła się wartość z komórki B(10+3) czyli z komórki B13, np. cena produktu. 10 - to wartosc zalezna od wartości wpisanej w danej nam w/w komórce, a 3 bylaby wartoscia stalą, o tyle powiekszamy wpisana wartosc by powstalo odwolanie, tu B13.
Michal AKA Miki7/7 17 Lip 2008
Jak w Office macro odczytać ścieżkę bieżącego pliku np.excela. W "starym,dobrym DOS-ie" wystarczyło napisać >cd i zwracał bieżącą ścieżkę. A jak jest w VBA. Polecenie xx = CurDir$ zwraca jedynie bieżący ROBOCZY folder (domyślnie Moje Dokumenty). Dla próby -> utwórz plik excela na pulpicie i makro ma zwrócić ścierzkę do pulpitu.
Jarek3/3 17 Lip 2008
Czy istnieje możliwość otworzenia plików zapisanych przez OpenOffice Winter (z rozszerzeniem .odf), przez Word 2007 ?
msnews2/2 17 Lip 2008
Korzystam z Worda X for Mac z pakietu Office 2001. Mam możliwośc korzystania tylko z jednej czcionki, tj. Geneva CE. Kiedy chcę ją zmienić np. na Times New Roman, automatycznie przestawia się na Genevę. Jak to zmienić? I jeszcze jedno pytanie: potrzebuję używać włoskich znaków w tekście, skąd je wziąć, jak zainstalować, etc.?
Michal AKA Miki2/2 17 Lip 2008
This is a multi-part message in MIME format. ------=_NextPart_000_0027_01C8E783.CB22B2C0 Content-Type: multipart/related; boundary="----=_NextPart_001_0028_01C8E783.CB22B2C0"; type="multipart/alternative" ------=_NextPart_001_0028_01C8E783.CB22B2C0 Content-Type: multipart/alternative; boundary="----=_NextPart_002_0029_01C8E783.CB22B2C0" ------=_NextPart_002_0029_01C8E783.
news.microsoft....2/2 16 Lip 2008
I have MS Office Standard 2007. Since few days i have had some problem with Word program. When I want to open any doc file word suspends. I cannot even turn it off. I don't know why it is like that, i didn't install any plug-in and didn't do anything with that. I tried to reinstall word program and nothing has changed. Moreover I cannot get to the place where the prduct identyfication
IDKrzych4/4 16 Lip 2008
Witam, Potrzebuję pomocy odnośnie wstawienia ponad 500 wierszy w bazie środków trwałych w firmie. Szef zlecił mi aktualizację bazy o dołożenie ponad 500 wierszy - samo wstaw wiersz to mozolna praca, bo komórki w bazie (a jest tego ponad 3000 wierszy) mają w komórkach scalenia lub formaty (np. procenty, walutę itp.), a dodatkowo parę prostych funkcji(suma, odwołania do innych arkuszy.
Infras4/4 16 Lip 2008
Witam, problem występuje sporadycznie (pojawia się i znika) na różnych komputerach z Windows XP (Home/Prof) z Office 2003. W dokumencie Worda w wydruku jak i na ekranie polskie literki zachodzą na sąsiednią literke (sklejają się). Na początki podejrzewałem infekcję wirusem ale zaden z programów AV nie zgłaszał problemu. Spotkał się ktoś z grupowiczów z podobnym problemem ? Pozdrawiam.
Mark3/3 16 Lip 2008
Witam. mam taki przypadek: plik dane.xls, otwarty na ktorym dokonano znaczacych modyfikacji.. po prostu duzo dopisano.Autozapis ustawiony na 10 minut. Niestety, wystapil blad, excela zamknelo.. i? jak odzyskac dane wprowadzone po otwarciu pliku? przeszukiwalem rozne tempy.. ale nie znalazlem nic :( Pytanie - dlaczego, pommimo autozapisu ustawionego, nie zapisywal zmian? Stan pliku
tedmi2/2 15 Lip 2008
Na ekranie mam 6 kwadratów. Najeżdzając myszką na jakiś wybrany kwadrat chciałabym aby pojawiało się zdjęcie ( lub kilka pokoleji) na cał ekran. Przesuwając myszkę z danego wybranego kwadratu ponownie pojawiają się kwadraty. Jak coś takiego otrzymać?
Johnson2/2 14 Lip 2008
Nie wiem jak to zrobić w nowym wordzie, w straym wystarczyło dodać kolejny wyraz do listy w autotekst. Czy tu się da to zrobić?
IDKrzych3/3 14 Lip 2008
witam. Posiadam makro stworzone w excelu 2003. Niestety w wersji 2007 pojawia się problem. W trakcie wykonywania otrzmuję informację: Sprawdź poprawność dat. Daty są wprowadzane poprawnie. Sprawdzałem na kilku PC z wersjami 2003 i 2007. Na 2003 działa idealnie. Prosiłbym o pomoc. Poniżej zamieszczam kod. Sub zapisz_excela() Dim dbsCpPromo As Connection Dim
PSJR6/6 14 Lip 2008
W jaki sposób na formularzu w MS ACCESS zablokować przechodzenie między rekordami przy przewijaniu scrolla myszki ?
tedmi3/3 12 Lip 2008
Witam ! Mam problem ze znalezieniem funkcji która odejmowałaby miesiące zapisane w postaci liczby od daty i wyświetlała datę końcową po wykonaniu tej różnicy. np. 4 (liczba miesięcy) - 2008-03-25(data od której odejmujemy) = 2007-12-25(data końcowa) Pozdrawiam i proszę o pomoc Krzysiek
krzysztofp4/4 12 Lip 2008
Witam! Od momentu przeinstalowania systemu (wczesniej mialem Windowsa XP) i co za tym idzie programu Visio 2003 nie mam możliwości wyszukiwania kształtów. Owszem, jeśli kliknę na ikonkę "kształty" i wybiorę jakiś temat to pojawia się kilka kształtów, ale jeśli wpiszę w wyszukiwarkę kształtów na przykład "okno" to pojawia się komunikat "nie znaleziono kształtów. Proszę ponownie
krzysztofp2/2 11 Lip 2008
Otwieranie plików office 2007 z dysku zajmuje ponad pół minuty zanim office się wczyta, a po tym jeszcze plik. Jeśli plik spróbuję otworzyć przez uprzednie otwarcie office, które następuje w mgnieniu oka, i później plik->otwórz, to plik zostaje również wczytany bardzo szybko. Dlaczego jest taka różnica w czasie otwierania między tymi sposobami? system to windows XP Home
papod2/2 10 Lip 2008
Pliki w Office 2003 otwierają się bardzo długo.(excel, word) Trwa to czasem ze dwie minuty. (Zdarza się otwarcie normalne, ale rzadko) Jeżeli najpierw kliknę word-a, a później otwierany plik - to operacja trwa krótko (tak jak zawsze było) Dzieje się tak od pewnego czasu, ale już bardzo długo. Początkowo myślałem, że czas na reinstalację systemu, ale teraz zmieniłem dysk, posadziłem
Daniel Stawicki2/2 10 Lip 2008
Czy ktos probowal tworzyc korespondencje seryjna z plikami graficznymi wstawianymi jako pola (powiedzmy, ze w odp. kolumnie zrodla, np. Excela, bylyby odsylacze/sciezki do tych plikow i kazdy egzemplarz listu etc. mialby autom. wklejony indywidualny, zdefiniowany tam obrazek)? Probowalem "zagniezdzic" pole MERGEFIELD w INCLUDEPICTURE (to sie nasuwa jako najnaturalniejsze rozwiazanie),
Daniel Stawicki7/7 10 Lip 2008
Po odinstalowaniu preinstalowanego office 2007 i próbie zainstalowania office xp (która notabene się powiodla - instalacja pełna), próba uruchomienia Otlooka kończy się komunikatem: Nie można uruchomić programu microsoft outlook. Nie można wyświetlić wybranego folderu lub elementu. Nie można otworzyć elementu. spróbuj ponownie. [OK] I tyle reinstalacja, usuwanie, naprawa nic nie
newmen1/1 09 Lip 2008
Link do pobrania wersji próbnej na stronie http://office.microsoft.com/pl-pl/infopath/HA102063311045.aspx nie działa. Czy Office Forms Server 2007 jest częścią SharaPoint Server ?
MS newsgrupy4/4 07 Lip 2008
Mam pytanie i wielką prośbę o pomoc. Mam zainstalowany serwer Exchange'a 2003 + outlooki microsoftowe 2003 i 2007. Za pomocą foledrów publicznych chcę zrobić dostęp do bazy wspólnej kontaktów, a ściślej mówiąc do historii kontaktów z danym adresem email. Co muszę zrobić aby sprawdzać skrzynki innych użytkowników w mojej sieci chcąc otrzymać info o i korespondencji np.: z panem
MS newsgrupy5/5 07 Lip 2008
Mam problem ze zrobieniem diagramu PARETO (20% operacji w procesie produkcyjnym warunkuje 80% kosztów wytwarzania; ) Czy może ktoś z kolegów spotkał się z tym i jest w stanie mi pomóc jak zrobić taki diagram.
MS newsgrupy5/5 07 Lip 2008
ja mam także pilne pytanko ażeby znacząco usprawnić sobie pracę:) z pliku pdf kopiuję przykładowo taki tekst: "A0300.A2.D3+A0250.A3.FD+A0310.C2.D2" teraz chcę każde wyrażenie oddzielone plusem mieć jako nagłówek w osobnej kolumnie-czy jest jakaś sprytna sekwencja komend usprawniająca ten proces?bo przy trzech wyrażeniach to nie ma problemu, można to zrobić ręcznie ale przy np 400?:)
Michal AKA Miki2/2 06 Lip 2008
Nie mogę odtwarzać z IE filmów, pojawia się komunikat "Hello, you either have JavaScript turned off or an old version of Adobe's Flash Player. Get the latest Flash player." Mam zainstalowany Adobe Flash Player Plugin, ale filmów nie mogę odtworzyć. Na stronie Adobe jest wyjaśnienie po angielsku, choć znam ten język jednak tego akurat wyjaśnienia nie rozumiem. http://kb.adobe.
tedmi3/3 05 Lip 2008
Napisałem taką procedurę: Set fs = Application.FileSearch With fs .LookIn = ŚcieżkaDostępu .FileName = "mid" MsgBox .FoundFiles.Count If .Execute > 0 Then NN = .FoundFiles.Count For i = 1 To .FoundFiles.Count TT = .FoundFiles(i) MsgBox TT Next i Else MsgBox "Wskazany folder jest pusty." Exit Sub End If
tedmi2/2 05 Lip 2008
Mam: Word 2003, skrot ALT+TAB nie pozwala mi juz na manewrowanie miedzy dokumentami Worda, natomiast miedzy roznymi programami owszem. Takze pojawil mi sie skrot na klawiaturze (nie tylko w Word), t z jakim innym znakiem, ktory przesuwa kursor o kilka linijek. Co robic?
tedmi3/3 05 Lip 2008
Jak wyświetlić rekordy z bazy np po 5 w jednym wierszu na raporcie?
zbyc\(mssupport...2/2 04 Lip 2008
Po zainstalowaniu Office 2007, w każdej aplikacji, czcionki paska zadań (cała wstążka) są rozmyte i męczą wzrok. W porównaniu do Office 2003, gdzie były ostre jak żyleta, są nie do przyjęcia. Odpowiedzialny za ten fakt musi być standardowe wyświetlanie czcionek paska zadań w trybie ClearType. Mało tego, w Outlook'u wszystkie tematy mail'i sa wyświetlane w tym trybie. Pytanie: jak to
MS newsgrupy2/2 04 Lip 2008
W imieniu naszego Klienta zadaję pytanie: 1. Jeżeli w dokumencie głównym korespondencji seryjnej "decyzja" w wordzie mam pole o nazwie np.: <<zakres>>, a w bazie danych (w excelu) nazwę kolumny w A1 -"zakres", to co mam wpisać w kolejnych wierszach kolumny (A2,A3,A4 itd.), aby można było wyświetlić w dokumencie głównym pod polem <<zakres>> zawartość podanych zakresów i tak
news.microsoft....2/2 04 Lip 2008
Jak edytować wzory chemiczne w programie MS Word 2007? Czy dostępny jest wewnętrzny edytor, a jeżeli nie to jaki program freeware użyć?
MS newsgroupy2/2 04 Lip 2008
Co trzeba zrobić aby w Outlooku 2007 po kliknięciu na link internetowy ten właczał sie od razu. Przeważnie muszę czekać około minuty aby sie uruchomiła witryna. Raz na jakiś czas uda się uruchoić takie lnki od razu ale nalezy to do żadkości. Prosze o pomoc jeśli ktoś wie co ztym zrobić, jak naprawić - przyśpieszyć
Krowa1/1 04 Lip 2008
http://rozrywka.yeba.pl/show.php?id=3004
karolina5/5 03 Lip 2008
Mam pytanie czy dałoby się stworzyć jakieś makro albo łatkę, cokolwiek aby exel przekonwertował np numer 32221/06/2008 na 32221,06,2008? błagam pomóżćie
goomish2/2 03 Lip 2008
brak powyższego pakietu
news.microsoft....2/2 03 Lip 2008
Witam wszystkich. A więc Office 2007 dla Użytkowników Domowych (cena: 199 zł). Word - klikam ikonkę "Wstaw głos" na pasku narzędzi Szybki dostęp (ikonka z głośnikiem; instaluje się tę ikonkę na pasku narzędzi Szybki dostęp następująco:Office/Opcje programu Word/Dostosowanie). A więc klikam ikonkę "Wstaw głos" w celu dodania do dokumentu Worda komentarza głosowego. Otwiera się okno
Andy3/3 03 Lip 2008
Witam Mam problem tworząc na formularzu obiekt "Pole tekstowe" i wybirając czcionkę np "Code-39" (Zawartość pola wyświetlana jest jako kod keskowy typu "Code-39") zawartość pola jest wyświetlana prawidłowo (kod kreskowy). Jeżeli we właściowściach pola zmienię parametr "Inne/Vertical" na YES (zalezy mi na tym aby zawartość była koniecznie wyświetlana pionowo) to zawartość przestaje
zbyc\(mssupport...2/2 03 Lip 2008
Witam. Mam problem z programem pocztowym systemu Windows Vista. Otóż program otwiera się tylko raz, po włączeniu komputera. Drugi raz już nie chce się otworzyć - muszę wtedy wyłączyć albo zresetować komputer, żeby program ponownie się dał włączyć. Proszę o pomoc. Jeżeli to możliwe na mój adres e mail: r.pawelec@tlen.pl Pozdrawiam wszystkich.
krzysiekp \(msi...2/2 02 Lip 2008
Witam, nie wiem czy jest jakiś byk w poprawkach ale męczę się strasznie (dziwny jedyny przypadek): Win XP Home, MS Office 2003 - podczas zmiany rozmiaru komurki - zmiany czcionki, rozmiaru czcionki nie pomaga żadna aktualizacja i inne poprawki do office oraz Win XP... proszę o pomoc... p.s. plik wygenerowany przez "informacje o systemie ..." do pobrania na margas.
wiezowiec2/2 02 Lip 2008
Witam Gdy zainstalowany jest Office 2003 Basic to nie mogę otworzyć żadnego pliku w PowerPoint Viewer 2007, po prostu nic się nie dzieje. Jak zainstaluję PowerPoint Viewer 2003 wszystko się otwiera. Muszę mieć działąjącą wersję 2007 bo prezentacje są coraz częściej w tej właśnie wiersji. Pozdrawiam i dzięki za pomoc.