HARON.STYKS@gma...1/1 17 Kwi 2008
Zauważyłem pewne problemy po instalacji Office 2007. Używam kompilatora Visual C++ 6.0 i po zainstalowaniu Office 2007 środowisko to utraciło pewną zdolność. Jeśli chcę (w VC++) dodać jakiś plik do projektu, to niestety dostaję komunikat: "Wystąpił problem z aplikacją Microsoft (R) Developer Studio i zostanie ona zamknięta. Przepraszamy za kłopoty." Podobnie jest jeśli chcę otworzyć
Reveler3/3 17 Kwi 2008
Witam, sytuacja wygląda następująco: Tworzę etykiety seryjne, gdzie w każdej etykiecie (czyli komórce tabeli) znajduje się podtabela, a w komórkach podtabeli są dane seryjne. Pytania: 1. Czy i jak wstawić obrazy seryjnie? Tzn. dla każdej osoby jest osobne zdjęcie, i chciałbym, aby w każdej etykiecie pojawiło się konkretne zdjęcie dla danej osoby? 2. Dlaczego Word 2007 w końcowym
MS newsgrupy14/14 17 Kwi 2008
Moj problem polega na tym ze majac plik word'owy na jednym ze stanowisk sieciowych (nazwijmy to "serwerem") i podejmujac probe edycji takiego pliku poprzez jakis inny komputer ("klient") przy uzyciu Word'a 2007, to w momencie proby zapisania takiego wyedytowanego pliku (w lokalizacji serwera - czyli zrodlowej) wita mnie komunikat o takiej mniej wiecej tresci : "plik aktualnie uzywany
Krzysztof.6/6 17 Kwi 2008
Moj problem wygląda następująco. Otóż wczoraj zainstalowałem nowego Windowsa oraz Pakiet Office Professional 2007 ze zbiorową licencją. Niestety mój komputer odmówil wspołpracy i musiałem przeinstalować system ale niestety nie moge już zainstalować z tej samej płyty office'a. Co się mogło stać i jak rozwikłać ten problem. Pozdrawiam
slawek3/3 17 Kwi 2008
Czy ktoś jeszcze poza mną zauważył, że gdy w schowku (clipboard) znajduje się jakieś równanie matematyczne to Word 2007 strasznie wolno reaguje - tak jakby 99% czasu CPU szło na "obsługę schowka"? Równania miewam na parę linijek, zapisane według nowego podejścia (nie jako obiekty Equation, lecz przez alt=), jak je piszę jest ok. Problem pojawia się po cut albo copy takowego, paste
jeluk2/2 16 Kwi 2008
W Wordzie: Narzędzia > Opcje > Ogólne Zaznacz "Potwierdzanie konwersji..." -- TedMi
Dawid Polak15/15 16 Kwi 2008
Witam Od niedawna korzystam z Outlook 2007 zainstalowanym na Vista x64 biznes. Niestety, podczas prób wyszukiwania maili lub kontaktów z poziomu programu Outlook, otrzymuję komunikat: "Wyszukiwanie błyskawiczne napotkało problem podczas próby wyświetlenia wyniku wyszukiwania. Zmodyfikowanie kwerendy może rozwiązać ten problem". Oczywiście, jak łatwo się domyślić, problem ten
Krzysztof.1/1 16 Kwi 2008
Poszukuje jakiegoś manuala jak zrobić kształt urządzenia montowanego w stojaku, tak by jego wysokość była zależna do danych (U)i tak by montowała się w stojaku. Może ktoś kiedyś już miał taki problem ?
SHAIN211/1 16 Kwi 2008
Jak mam zrobić/czego mam użyć: w arkuszu1 w mam listę rozwijaną z 4 pozycjami, na arkuszu2 mam 4 wolne komórki B1,B2,B3,B4.I jak mam zrobić żeby po wybraniu którejś opcji z listy rozwijanej na arkuszu2 odpowiednia kratka (odpowiadająca pozycji z listy wyboru) zaznaczyła sie krzyżykiem? Bardzo proszę o pomoc. Michał
pxd744/4 16 Kwi 2008
Po zainstalowaniu Visty SP1 mam problem z otwarciem kazdego dokumentu Office 2007 z Explorera. Musze np. otworzyc Word i z niego szukac dokumentu, tak samo z Exelem. To samo dzieje sie gdy chce otworzyc dokument z Outlooka 2007. Musze zasejwowac i dopiero wtedy otworzyc np. Word i potem dokument. Zrobilem disable kontrole konta uzytkownika ale problem dalej istnieje. Jeszcze jeden
pxd742/2 15 Kwi 2008
Witam, Systaucja wyglada tak. Zainstalowany win xp z mui i office 2003 z mui. Pliki wmv odtwarzają się prawidłowo w systemie. Po wstawieniu ich do prezentacji w Power Poincie pliki nie odtwarzają sie wogóle, lub film zaczyna się i po 2-3 sek kończy sie odtwarzanie pliku - w obu przypadkach dzwięk odtwarzany jest prawidłowo. Przeinstalowałem natywne kodeki Windowsa. Gdzie szukać
pxd742/2 15 Kwi 2008
Witam mam problem zwiazany z zalacznikami w programie standardowym systemu windows Vista home Edition. moj problem jest zwiazany wydaje mi sie z pakietem office ktory mam zainstalowany na systemie juz nawet nie pamietam jakim tak jest stary :P problem polega na tym iz nie moge wyslac zalacznika . a komunikat jak ise wyswietla pokazuje mi : w Poczcie : http://img441.imageshack.
pxd742/2 15 Kwi 2008
Chcę we wzorze matematycznym pod pierwiastkiem obok greckiej litery wstawić index dolny. Jak to zrobić skoro opcja wstawiania indeksów górnych i dolnych w trakcie pisania równań jest wyłączona?
pxd741/1 15 Kwi 2008
Użytkownik "pkliki TIF" <pkliki TIF@discussions.microsoft.com> napisał w wiadomości news:E2020890-0CD4-4EF9-979D-3BC990C5FAD1@microsoft.com... > niestety w outlooku nie mogę otworzyc plików TIF Ale co to znaczy "nie mogę otworzyć"? Plików TIF nie otwiera się w programie do obsługi poczty tylko w programie do obsługi plików graficznych. Czy z poziomu eksploratora Windows pliki o takim
pxd742/2 15 Kwi 2008
Witam. Pracuje na serwrze sbs2003 z dostaw oświatowych. Kolekcja Lato 2007. Końcówki WIn XP Prof. Uczniowie co jakiś czas nie mogą otworzyć ze swoich poziomów plików w Wordzie. Z konta administracyjnego otwiera bez problemów. Z niektórych (nie wszystkich) wyrzuca komunikat następującej treści: "Program Word nie może utworzyć pliku roboczego. Sprawdź zmienną środowiskową TEMP." Dodam,
pxd742/2 15 Kwi 2008
Czy istnieje możłiwość wstawienia pliku audio w tle wiadomości e-mail tak aby po odebraniu był automatycznie odtwarzany w tle? Jakie formaty są dopuszczalne? Dzięki za podpowiedzi
pxd742/2 15 Kwi 2008
Witam ! Mam dziwny objaw w powerpoint 2003. Wstawiam do prezentacji animowany arkusz excela. Wszystkie czcionki w tej animacji maja przezroczyste tło i sa bardzo brzydnie/niewyrazne. Wygladaja jaby byly skompresowane. Problem nie wystepuje gdy wykres nie jest animowany i/lub gdy dodam nieprzezroczyste tło dla czcionek w animowanym wykresie. Co moze byc przyczyną tego ze nie moge
pxd747/7 15 Kwi 2008
Uzywam Word 2003. Od niedawna czesto pisze dokumenty po niemiecku i mam problem ktorego nie umiem rozwiazac. Przy pustym , nowo otwartym dokumencie ustawiam "ustaw jezyk na Niemiecki. Piszac pierwszy wiersz rzeczywiscie dziala jezyk niemiecki. Po przejsciu do nowego wiersza jezyk jest juz polski i tak bez konca. Przeciez to nonsens aby przy kazdym wierszu od nowa ustawiac jezyk. Jak i
pxd742/2 15 Kwi 2008
Mam dziwny problem z polskimi czcionkami w Wordzie (część pakietu Small Business Edition+ SP3, problem występuje wyłącznie w Wordzie) na windowsie XP. W momencie utworzenia nowego dokumentu nie działają polskie fonty za wyjątkiem "ó" (alt + o) Wprowadzanie: łżźąęćń jest możliwe dopiero po napisaniu choć jednej literki bez polskiego ogonka.
pxd742/2 15 Kwi 2008
Witam, Mam do rozwiązania następujący problem. Mam arkusz excel 2003 wypełniony danymi wraz z gotowym schemat mapowania XML. Arkusz zawiera dane wspolne oraz dane dotyczące konkretnego pracownika (jeden pracownik w jednym wierszu Imię, Nazwisko itd.) Zamapowałem dane pracowników jako listę XML i w wygenerowanym XML-u mam wszystkie dane o wszystkich pracowników. Chcę natomiast zrobić
pxd7416/16 15 Kwi 2008
Mam problem z outlookiem 2003. Przy naciśnięciu ikonki wyślij/odbierz pojawia się komunikat: "nie masz odpowiedniego uprawnienia, aby wykonać tę operację". Wcześniej padł mi system, musiałam zainstalować windows jeszcze raz. Przez internet dokonałam rejestracji. Outlook wysyła maile, aczkolwiek ich nie odbiera...Nie potrafię poradzić sobie z tym problemem.
pxd745/5 15 Kwi 2008
Powstał problem - klikając na linki w odebranej poczcie MS Outlook otrzymuje informację: "Operacja została anulowana z powodu ograniczeń nałożononych przez komputer. Skontaktuj sie z administratorem systemu". Kurcze, nie nakładałem żadnych ograniczeń. Pomooooocy ! posiadam Vista Premium
pxd744/4 15 Kwi 2008
Jestem tak "zdolny" że przez przypadek przeniosłem sobie kilka ważnych wiadomości z folderu skrzynka odbiorcza do folderu nadrzędnego i teraz mam problem bo nigdzie nie widzę tych kilku ważnych wiadomości. jak stanę na folder Skrzynka pocztowa to wyświetla mi się outlook na dziśa niestety nie widzę @ li . niech mi ktoś podpowie co mam z tym zrobić ?
pxd746/6 15 Kwi 2008
Witam! Tworzę pisma przy użyciu korespondencji seryjnej. Mają stałe powtarzalne pola, jednak treść jest różna. Każdy list musi być zapisany osobno. Potrzebuję po utworzeniu każdego listu wyedytować go i zapisać każdy pod inną nazwą. Czy jest jakiś sposób, żeby np. zaznaczyć, jak mają być nazywane edytowane listy? Wg wybranych stałych pól? Pozdrawiam
starry1/1 15 Kwi 2008
Jak na trwałe zmienić ustawienia w Outlook, a dokładnie jak wyłączyć Autopodgląd w zakładce Widok. Obecnie przy każdym otwarciem katalogu Skrzynka odbiorcza (i tylko tego katalogu, innych to nie dotyczy), otwiera się Autopodgląd. Wyłaczam tę funkcję w zakłądce Widok, ale nieskutecznie, gdyż wytarczy na chwilę zmienić katalog i po powrocie do Skrzynki odbiorczej znów wiadomości
IDKrzych5/5 14 Kwi 2008
Witam Pytanko do jakiś expertow :) mam taka sobie formule tablicawa dzięki ktorej chce policzyć dość złożony warunek: (to przykladowa formula bo vba generuje rozne zakresy wg. wzoru) =SUMA((L(J3:J455>0)*L(J3:J455=L3:L455))*(L(N3:N455>0)*L(N3:N455=P3:P455))*(L(R3:R455>0)*L(R3:R455=T3:T455))*((J3:J455)+(N3:N455)+(R3:R455))) i teraz problem ! dlaczego jak wpisuje ręcznie to wszystko
Michał [Outloo...3/3 14 Kwi 2008
otrzymuje maile a nie moge zadnego wyslac, spradzilam juz czy poprawnie byl wpisany serwer poczty wych i okazuje sie ze bez bledu. prosze o pomoc pozdrawiam inga igiel
Pablo1/1 14 Kwi 2008
mam problem zrobiłem prostą witrynkę web z szablonów publishera ale jest zawsze domyślnie z prawej strony ekranu, co zrobić by można ją było prezentować na środku w internet eksplorer
Arek3/3 13 Kwi 2008
Gdzie w programie Word 2007 jest adiustacja?
Melkor2/2 12 Kwi 2008
Witam, Mam mały problem związany z plikami worda w office 2000. Chodzi o to, że podczas edycji plików doc. (aktualnie rtf.) w pewnym momencie wyskakuje komunikat o problemie jaki spowodowała aplikacja i następuje jej zamknięcie, przy czym word się zamyka wraz z edytowanym plikiem, ale plik tymczasowy w dalszym ciągu widnieje w katalogu z którego otwierałem plik doc. (rtf.). Po
Sebastian2/2 10 Kwi 2008
Dzien dobry. mam krótkie, lecz bardzo ważne pytanie. Otóż nie dawno kupiłam pakiet Microsoft Office 2007 dla Użytkowników Domowych. Włożyłam płytę do komputera i zainstalowałam program, ale mam kłopoty przy aktywacji. Gdy chcę skonwertowac wersję próbną na pełną zakupioną i wprowadzam klucz z opakowania produktu, komputer pokazuje mi że ten klucz nie jest poprawny. Dlaczego tak się
beta3/3 09 Kwi 2008
Witam. Kupiłam Office 2007 dla użytkowników domowych. Przy instalacji każe mi podać 25-znakowy klucz. Skąd go wziąć? Na nalepce na opakowaniu nie ma takich długich ciągów znaków.
kaz1/1 08 Kwi 2008
Podczas uruchomienia zwykłego eksportu VB o kodzie DoCmd.TransferSpreadsheet acExport, acSpreadsheetTypeExcel97, "PrzypisKK", "D:\RAPORTOWANIE KSIĘGOWE JEDNOSTKI\Premium_Report_P_v1.1.draft last.xls", True uszkadza się plik docelowy: komunikat: Dziennik napraw pliku programu Microsoft Office Excel Wykryto błędy w pliku 'D:\RAPORTOWANIE KSIĘGOWE JEDNOSTKI\Premium_Report_P_v1.1.
tedmi2/2 08 Kwi 2008
Dzień dobry ! Czy jest jakaś możliwość doinstalowania czegoś do systemu aby można było otwierać i modyfikować bazy danych z Access'a 2007 na komputerze z zainstalowanym Access'em 2003 ?
SolAr7/7 08 Kwi 2008
Nawet mały plik wolniutko sie otwiera... to jest problem...
emel1/1 07 Kwi 2008
Witam! problem jest następujący. Stworzyłem sobie funkcję podobną do SUMY.POŚREDNIE(109,..) z tym, ze uwzględnia ukryte kolumny (a nie tylko wiersze jak SUMY.POŚREDNIE) i sumuje wartości tylko z widocznych komórek. Mechanim funkcji jest bardzo siermiężny: można podać tylko adresy pojedyńczych komórek (baz zakresów) a sam silnik składa sie z wielu linijek If a3.EntireColumn.Hidden
Michał [Outloo...2/2 07 Kwi 2008
Mam problem z ustawieniem na stacjach mozliwości korzystania z kontaktów. Serwer SBS 2003, poczta na serwerze zewnętrznym. Lokalnie u uzytkownika udaje mi sie założyć wpisy w kontaktach. Jednak jak piszę nową wiadomość i wybieram "do" wybierz dresatów, wszędzie mam pusto. Nie wiem od czego zacząć żeby usunąć ten problem. Czy to jest kwestia ustawień na serwerze? (nie używamy Exchange
Piotr Majcher4/4 06 Kwi 2008
Czy to jest jakiś błąd jeżeli wybieram wyślij do adresat poczty i wtedy otwiera mi się mail ze szlaczkami a nie z polskimi literami. Wszedzie w komputerze jest polski język w mailach, w viscie, itd. tylko w tym przypadku nie ma polskich znaków. Jak piszę nowego maila ręcznie to są polskie znaki.
tedmi4/4 06 Kwi 2008
Witam, mam następujące pytanie: czy office 2007 pro (Eng) zawiera polskie słowniki? Jeśli nie, czy zawiera je jakaś inna wersja ofice w wersji angielskiej? lub czy można je dokupić? Dzięki za pomoc. -- GP
Piotr Majcher2/2 04 Kwi 2008
Witam, czy ktoś wie w jaki sposób w Outlook 2003 włączyć śledzenie poczty? (Tracking)
MS newgrupy4/4 04 Kwi 2008
Witam Mam pytanie w jaki sposób można zapisać plik Excel 2007 w formacie DBF
Marek5/5 04 Kwi 2008
Witam, w Wordzie pracują głównie na widoku układu wydruku oraz widoku roboczym. Pierwszy skrót klawiaturowy działa (ALT+CTRL+P), drugi dla widoku roboczego nie (ALT+CTRL+N)- pojawia się litera ń. W czym problem?
Przepisy kulina...1/1 03 Kwi 2008
W MS Access 97 taki szablon był, potem już nie. A ten stary nie bardzo chce działać w nowszych wersjach programu po przekonwertowaniu.
Crusiek2/2 03 Kwi 2008
Co mogę zrobić aby polskie znaki wyświetlały się prawidłowo na update'owanych wersjach office 2003 i office 2007 ? Testy wykonywałem na office 2007 Podstawowa wersja bez nowych aktualizacji wyświetla polskie znaki, po update niestety nie (krzaki), i tak: 12.0.45XX - wyświetla prawidłowo polskie znaki. 12.0.60XX i wyżej włącznie z SP1 dla pakietu office - nie wyświetla ich
MS newgrupy2/2 02 Kwi 2008
jak znaleźć klucz do worda 2007?
MS newgrupy1/1 02 Kwi 2008
A i jesli to HP to sprubuj sztuczke. Zainstaluj jeszcze raz lokalnie ten sterownik (tak jakbys mial 2 takie same drukarki) i na nowej podaj port lokalny (USB, LPT, cokolwiek) a jako domyślną podaj tą sieciową, czasem pomaga.
MS newgrupy1/1 02 Kwi 2008
Zglosić to do (niech zgadnę) HP?
pawel.skoczypie...3/3 02 Kwi 2008
Mam problem z drukowaniem w excelu 2003 Wygląda to tak: chce wydrukować plik na drukarce (jest to drukarka sieciowa) nie mogę tego zrobić ponieważ wyskakuje komunikat że jet problem z połączeniem z drukarką, w momencie gdy zawartość tego pliku skopiuje to pliku nowego tz. utworzonego w chwili obecnej drukowanie odbywa się bez problemu. prosze o rade jak rozwiazać ten problem
mikus1978@o2.pl1/1 01 Kwi 2008
Mam problem po uruchomieniu Outlooka pojawia się informacja ---------------------------------------------------------------------------------------------- Nie można załadować bazy danych dodatku BCM dla programu Outlook Nie można wykonać tej czynności ponieważ dodatek BCM niema dostępu do bazy danych Service MSSQL$MICROSOFTSMLBIZ was not founf on computer '.'. czy chcesz zmienić