pxd742/2 17 Mar 2008
Problem jest dosyć złożony. Otóż wysyłam sporo newsletterów do różnych ludzi za pomocą Outlook'a 2007. Potrzebuję stworzyć bazę danych ludzi, których będę mógł wybierać podczas wysyłania wiadomości e-mail (z załącznikiem), oraz aby w mailach tych pojawiało się w tytule maila i/lub w powitaniu odpowiednio odmienione imię (prawdopodobnie pobrane z listy kontaktów), przykładowo w liście
pxd742/2 17 Mar 2008
W Onenote 2007 mam nieaktywny przycisk "Zainstaluj program Onenote mobile". Konfiguracja: Vista Home Premium Centrum synchronizacji 6.1 Onenote w Office 2007 "student ...." PDA: Optipad (Mio 168) z systemem Windows Mobile 2003 Microsoft informuje, że obsługiwany. CO ROBIĆ? pozdrawiam Tomasz
pxd7410/10 17 Mar 2008
Jak zmusić office 2007 do pozbycia sięwstążek i powrócić do starego wyglądu ? podobno sąjakieśnakładki firm 3 cich na to gdzie tego szukać ?
pxd741/1 17 Mar 2008
Użytkownik "ArNika" <Ta.ArNika@gazeta.pl> napisał w wiadomości news:fqm1k1$q1$1@inews.gazeta.pl... > Po kolejnej aktualizacji Worda pojawił się problem. Nie mam kłopotu z > wybraniem dużych liter Ć, Ę, ale zamiast Ś włącza się podział strony, a > Ń zmienia układ dokumentu. Kiedyś już coś takiego mnie spotkało, ale > naprawiłam i zapomniałam. Czy ktokolwiek zechciałby mi pomóc? > A jaka
pxd743/3 17 Mar 2008
office 2007 home uruchamia sie jako plansza czarno-biala, bez podkolorowania. sys. oper. widows xp . oprogramowanie legalne. Prosze o pomoc dla prawidlowego uruchamiania sie offic'a.
pxd742/2 17 Mar 2008
Jeżeli dokument sporządzony w Word 2002 miał włączoną automatyczną numerację punktów, przy otwieraniu takiego pliku w Word 2003 lub 2007 numeracja ta ginie! Dlaczego? Co zrobić?
pxd742/2 17 Mar 2008
Witam, Jak wyszukać w programie Word 2007, najlepiej za pomocą opcji Znajdź, wszystkie wyrazy zaczynające się na "z" a kończące się na "y"? Użycie wyrażenia <(z)*(y)> wraz z funkcją Symboli wieloznacznych powoduje wyszukiwanie całych zdań a nie samych wyrazów. I tak przy okazji, Czy w programie Word 2007 istnieje funkcja która wypisywała by wszystkie słowa użyte w dokumencie, bądź
pxd746/6 17 Mar 2008
chodzi o to że z pakietu MS Office 2003 lub 2007 bez znaczenia potrzebuję praktycznie tylko Publishera, ale w wersji home, której cena jeszcze jest do wytrzymania jest jakiś dziwny one note, nikomu nie potrzebny, a Publisher jest w wersji która kosztuje już grubo... nie prowadzę firmy, jestem użytkownikiem domowym, ale Publisher jest mi właśnie potrzebny a nie mam kasy żeby kupować
pxd742/2 17 Mar 2008
Hej! Potrzebuję zapisywać pliki *.doc w dwóch konkretnych lokalizacjach za każdym razem po ich utworzeniu. Oczywiście, można zapisać najpierw w jednym miejscu, a potem skopiować do innego. Ale zastanawiam się, czy nie ma jakiegoś "myka", który pozwoliłby za jednym podejściem zapisać w dwóch miejscach? Albo zapisuję w jednym, a potem już tylko przycisk do jakiegoś zgrabnego makra,
Robert1/1 16 Mar 2008
Zakupiłem program Adobe Photoshop Elements 6.0. Jest tam funkcja Udostępnij- wysyłane fotek urozmaiconych o papeterie bezpośrednio z programu. Wszystko jest ok. jeśli w ustawieniach wybiorę program do wysyłki np. Outlook Express lub Adobe Mail, zdjecia dochodzą takie same jak wysłane. Jeśli wybiorę Adobe Mail do wysłania a odbiorę programem Outlook 2007 wiadomości są w nienaruszonym
tedmi2/2 15 Mar 2008
Mam w kolumnach dane które formatują się kolorem wypełnienia zależnie od spełnianych warunków , np daty. Na dole każdej kolumny jest funkcja autosumowania. Jaką formułę wprowadzić by uzyskać wyniki sumy dla każdego koloru wypełnienia
pxd742/2 15 Mar 2008
Witam!! Mam problem z zwiekszaniem osi Y. Chodzi o to, ze wykres sklada sie z wielu slupkow a skala jest w procentach (standardowo ustawione max na 100%). Uzytkownik zmienia dane i zmieniaja sie te slupki. Teraz jesli jakis slupek 'wyskoczy w kosmos' do np 1000% to automatycznie skala sie powieksza, reszta slupkow maleje i ciezko odczytac ich wartosc :/ Czy mozna jakos
pxd743/3 15 Mar 2008
Witam, Czy może ktoś orientuje się jak odzyskać konto z Outlooka (z wiadomościami, kontaktami itp.)? Przy próbie otworzenia pliku z Worda za pomocą Outlooka okazało się, że przy okazji zniknęło całe konto mailowe wraz z wszystkimi folderami i wiadomościami i pojawiło się nowe (bez folderów i starych wiadomości). Czy jest w ogóle możliwe odzyskanie tego konta wraz z zapisanymi w nim
pxd746/6 15 Mar 2008
Witam serdecznie - Gdy klikam na folder KONTAKTY na pustym szarym ekranie pojawia się informacja "Nie można wyśwetlić folderu", natomiast gdy w okienku wyszukiwania wpiszę jakąś pozycję otwiera mi jej kartę dostępną do edycji. Mogę wprowadzić zmiany zapisać je ale po "zapisz i zamknij" znikają w niebycie. mogę też synchronizwoać z telefonem - wszsytko działa tylko brak wyświetlenia.
pxd741/1 15 Mar 2008
Użytkownik "Krzysztof" <Krzysztof@discussions.microsoft.com> napisał w wiadomości news:7AE88AAF-BD74-4161-8C3B-C0AC8FAEBF4A@microsoft.com... > Witam, > Czy jest / bedzie (jeśli tak to kiedy?) jakaś wersja nowego offica > wykorzystująca technologie 64 bit? (home / professional, EN / PL - > wszystko jedno, byle 64 bit!!!) W tej chwili nie pojawiła się żadna wersja pakietu Office ściśle
pxd745/5 15 Mar 2008
Gdzie w programie Microsoft Excel 2007 można znaleźć narzędzie Kreator szablonów ze śledzeniem danych?
pxd748/8 15 Mar 2008
Witam Czy może ktoś mi polecić jakiś program umożliwiający generowanie plików PDF z linkami? Chodzi mi o to, że jak dokument zawiera jakieś linki klikalne, to po utworzeniu PDFa chciałbym aby te linki były w nim również klikalne. Próbowałem CuteWriter i PDFCreator, ale one chyba nie posiadają takiej możliwości. -- Pozdrawiam chairon
pxd743/3 15 Mar 2008
W jednej kolumnie mam daty urodzenia około stu osób w formacie rrrr-mm-dd. W sąsiedniej kolumnie chciałbym otrzymać wiek tych osób w latach ale w taki sposó, żeby co roku, wiek automatycznie ulegał zmianie gdy minie dzień urodzenia każdej z nich. Bardzo proszę o formułę którą mam zastosować. Dzięki za pomoc Roman
pxd748/8 15 Mar 2008
Witam Po instalacji Service Pack 3 do Office 2003 dziwnie zachowuje się pole "Przejdź do rekordu" na pasku narzędziowym korespondencji seryjnej (Word)? Tzn. pokazuje ono tylko dwie pierwsze cyfry rekordu, z którego pobieramy dane. Czyli jeśi pobieram dane z rekordu nr 123, to pole to wyświetlać będzie tylko 12. Czy istnieje jakaś poprawka? POzdrawiam Grzegorz Kucab
pxd743/3 15 Mar 2008
Witam. Mi to wygląda na błąd - a wygląda to tak: Mam arkusz z danymi i autofiltrem w nagłówku. Włączam dla tego arkusza ochronę - ale w wyjątkach zezwalam na filtrowanie sortowanie (i wszystko inne co możliwe z wyjątków) i przy próbie sortowanie wyrzuca komunikat że oparacja jest zablokowana - a nie powinno bo wyjątek zezwalał na to. Pozostaje funkcje działają - filtrowanie itd.
whiteworm2/2 15 Mar 2008
> .... Ponadto przekopoiownie przefiltrowanych wierszy do innego arkusza > przenosi też wiersze ukryte ia w 2003 przenosi tylko wyfiltrowane. jak > zrobić żeby to działało również w 2007 to jest znany (przeze mnie :) bo MS czasami zdaje sie mało wie :) ) bug... Pojawia sie tylko czasami ... najczęściej jednak działa poprawnie Pomaga tez w takim wypadku (widać to po kopiuj gdy
pxd743/3 15 Mar 2008
Witam, mam dwie komórki czasowe i potrezbuję wyliczyć z nich różnicę. Wyliczam ... jak jest czas na minus - to excel wyświetla "######" na jaki format zmienić komórkę aby czas ujemny wyświetlał się prawidłowo ?
pxd742/2 15 Mar 2008
Witam, Posiadam Windows XP, Office 2003 oraz komp z procesorem dwurdzeniowym. Niestety przy pracy z Excelem wykorzysytywane jest tylko 50% mocy procesora. Czy w ustawieniach Windowsa lub Offica mozna wymusic wykorzystanie 100%? Dodam jeszcze ze,wg menedzera zadan (zakladka wydajnosc), Excel dziala na obu rdzeniach jednoczesnie (czasem wiecej na jednym, czasem wiecej na drugim), ale w
pxd745/5 15 Mar 2008
Witam, mam problem z narzedziem Autokorekta. Korzystam z niego bardzo czesto i mam dosc rozbudowana (1,5 MB plik ACL) baze typowych bledow, ktore popelniam w trakcie pisania, a Autokorekta mi je poprawia ;-) Ostatnio jednak napotkalem na problem. Otoz, gdy dodam do autokorekty: - zamien: qwe - na: przykladowy tekst okazuje sie, ze gdy do dokumentu wpisze qwe i nacisne spacje -
pxd742/2 15 Mar 2008
Witam Mam poważny problem z dokumentem w programie Word. Mam w nim zapisane wszystkie swoje adresy i telefony. Dane te zapisane są w postaci tabel. Od pewnego czasu nie mogę go edytować. Daje się otworzyć, ale jakakolwiek próba edycji kończy się zamknięciem programu. Towarzyszy temu komunikat o błędzie. Co mam zrobić, aby odzyskać dokument w postaci zdatnej do użytku. Próbowałem
pxd744/4 15 Mar 2008
Witam, mam problem z programem MS Access 2007 (Składnik MS Office Professional Plus 2007). W momencie gdy chcę uruchomić aplikację MS Access komputer na którym jest on zainstalowany resetuje się, nie ma regóły przy tych resetach systemu, czasami Access uruchamia się normalnie i pozwala na pracę a czasami resetuje komputer. System na którym jest zainstalowany Access to Windows XP
pxd742/2 15 Mar 2008
Po zainstalowaniu (aktualizacja) pakietu Office 2007 Enterprise zniknęła mi w outlooku 2007 książka adresowa z poprzedniej wersji. Czy i jak mozna ją odzyskać?
pxd7414/14 15 Mar 2008
Witam, Mam pytanie dotyczące skrótu klawiaturowego w Wordzie 2007. Wstaw -> Równanie = alt, v, ó Wszystko pięknie, tylko... nie działa. Za każdym razem wychodzi "o", czyli Wstaw -> Obiekt. Próbowałem wpisać "ó" na wszystkie znane mi sposoby, posługując się tyldą, apostrofem, ctrl+alt, i nic. Pozostałe skróty literowe (te z ł czy ś) działają bez problemu. Układ klawiatury mam polski, ó
pxd7410/10 15 Mar 2008
Witam! Próbuję stworzyć makro robiące tabelkę zawierającą informacją w którym wierszu jest wstawiony dany podział strony: Sub wiersze_podzialu_strony() Dim nrWierszy() As Long For yy = 1 To ActiveSheet.HPageBreaks.Count nrWierszy(yy) = ActiveSheet.HPageBreaks(yy).Location.Row Next yy End Sub Ale niestety nie jestem w stanie zmusić go do
Michu2/2 14 Mar 2008
Hej mam dwa tematy do rozpoznania: 1. jak w Wordzie wykonac odnosnik by byl aktywne bez trzymania przycisku Ctrl? 2. Outlook - sprawa bardziej skomplikowana. przenioslem plik .PST z komputera na serwer (uslugi katalogowe) i po uruchomieniu Outlooka pobierane sa ponownie wszystkie wiadomosci. ustawienie konta jest takie, ze poczta nie jest usuwana z serwera (postfix). jak zrobic by
Michu3/3 14 Mar 2008
w 2007 nie mogę znależć autouzupełniania (proponowanie dokończenia wyrazów lub frazy). Było to bardzo przydatne w office 2003. Np. przy podpisywaniu się, po wprowadzeniu kilku liter imienia program podpowiadał wprowadzenie całego imienia i nazwiska.
ada512/2 14 Mar 2008
Tego typu komunikat pojawia się przy próbie uruchomienia. System Vista Business. Czy ktoś zna sposób rozwiązania problemu?
Arkadiusz 'Blac...4/4 12 Mar 2008
Problem z pisaniem polskich znaków po otwarciu nowego dokumentu lub edycji już otwartago
tom1/1 11 Mar 2008
Mam pliki excela z makrami. Przy zapisywaniu ręcznym lub autozapisie excel wysypuje się. Dzieje sie tak przez 2-3 dni przy każdej próbie zapisania pliku, a póżniej przez miesiąc lub dwa jest spokój. W podglądzie zdarzeń jest komunikat: Źródło: Microsoft Office 11, Kategoria: Brak, Typ: Błąd, Identyfikator zdarzenia: 1000. Faulting application excel.exe, version 11.0.8169.0, stamp
Infopath i Acce...1/1 10 Mar 2008
Polecam króciutki tutorial o tym jak połączyć Infopath z Access http://www.superslimak.pl/zawodowo/art_tech/INFOPATH_CRM/index.php
Arkadiusz 'Blac...2/2 10 Mar 2008
Nie mogę wysłać wiadomości z programu Microsoft Office Outlok 2003.Pojawia sie komunikat Interfejs Niezarejstrowany.O co tutaj chodzi?
Manveru8/8 08 Mar 2008
Witam. I przechodzę od razu do rzeczy. w komórce G3 mam taką sobie formułę. Mniejsza o to co ona wykonuje. W każdym razie działa: =JEŻELI(CZY.BRAK(WYSZUKAJ.PIONOWO(E3;'km_11_09_2007 rozbita'!C:C;1;FAŁSZ));0;WYSZUKAJ.PIONOWO(E3;'km_11_09_2007 rozbita'!C:G;4;FAŁSZ)) Kopiuję ją do H3, ale wyniku braku znaków dolara przy adresach formuła ewoluuje do: =JEŻELI(CZY.BRAK(WYSZUKAJ.
DOMEX5/5 08 Mar 2008
MAM PROBLEM Z OTWIERANIEM PLIKóW EXCELA POPRZEZ DWUKROTNE KLIKNIęCIE MYSZKą. OTWIERA SIę TYLKO GłóWNA STRONA EXCELA ALE NIE OTWIERA SIę KLINAY PLIK. MOZNA GO OTWORZYć TYLKO ZA POMOCA POLECENIA PLIK - OTWóRZ. JAK PORADZIć SOBIE W TEJ SYTUACJI.
Sebastian2/2 07 Mar 2008
Witam, mamy 'mały' problem: mamy użytkowników w biurze w Polsce, którzy pracują łącząc się zdalnie do biura w Londynie i tutejszych serwerów (konkretnie do klastra, w ramach którego są rozrzucani przez balancera do najmniej obciążonego serwera terminalowego) za pomocą Remote Desktop Connection; Poza wieloma innymi problemami najpoważniejszym obecnie jest taki, że bywają problemy z
Sebastian2/2 07 Mar 2008
Mam angielskiego Outlooka 2002 (dostałem go z PDA). Działa dobrze i super się synchronizuje, ale chciałbym mieć go po polsku. Może coś trzeba Microsoftowi dopłacić? Może jest jakiś niedrogi upgrade? CO ROBIĆ? pozdrawiam Tomasz
Sebastian2/2 06 Mar 2008
Po uruchomieniu nowego lub aktualizacji ju? istniej?cego dokumentu w Wordzie 2003 przy prubie napisania polskich znak?w jakim jest np. ?,?,?,?,? nie mo?na rozpocz?? pisania, dopiero postawienie dowolnego znaku pzwala na pisanie tych zank?w.
emel1/1 05 Mar 2008
Witam! Czy może mi ktoś wyjaśnić dlaczego znana z wcześniejszych wersji fukcja SUMY.POŚREDNIE stała się w Excelu 2007 funkcją SUMY.CZĘŚCIOWE? Zapisanie pliku utworzonego w 2007 z funkcją sumy.częściowe w wersji starszej i otwarcie pod 2003 powoduje zmianę funkcji na SUMY.POŚREDNIE. Wyświetlenie pomocy do funkcji SUMY.CZĘŚCIOWE (w 2007) z kreatora funkcji (czy jak się tam teraz zwie
Bamek3/3 05 Mar 2008
przy wysłaniu listy dystrybucyjnej (kilkadziesiąt kontaktów), chciałbym aby każdy odbiorca widziała tylko swój adres emailowy oraz mój adres emailwy nadawczy, a nie widział kontaktów(adresów emailowych) pozostałych odbiorców. Jak można to zrobić?
Robson1/1 05 Mar 2008
Witam. Mam następujący problem - otórz na stronie administracyjnej programu RMS stworzyłem szablon zasad praw dostęu i udostępniłem jego kopię w sieci. Na komputerze klienckim (win XP Prof + Office 2003 Prof) jako administrator muszę skopiować ten szablon aby był widoczny np. w Wordzie 2003. Niestety ale nie udało mi się tego dokonać a wszytskie próby skopiowania do katalogu
Arkadiusz Nowak1/1 05 Mar 2008
Witam Program: Microsoft Outlook 2007 Problem: Przy dwóch kontach pocztowych na imap-ie, po automatycznej lub ręcznej subskrypcji nagłówków wiadomości zawsze jedno konto przechodzi w tryb offline. W przypadku osobnej, ręcznej lub automatycznej, subskrypcji (tylko jednego konta na raz) wszystko jest OK. Problem nie występuje z Pocztą systemu Windows.
Sebastian5/5 05 Mar 2008
Używany przeze mnie MS Office 2003 jest autoryzowany. Mimo tego, przy każdym uruchomieniu którejkolwiek aplikacji pakietu, pyta się o to, czy akceptuję warunki licencji Microsoft. Za każdym razem odpowiadam twierdząco, a on przy następnej okazji znów pyta o to samo. W jaki sposób mogę spowodować by te natrętne pytania się już nie pojawiały?
dawid.neith@goo...20/20 03 Mar 2008
Jak zrobić aby Word 2007 pokazywał kolejne strony w różnych kolorach? Na przykład: 1-5 białe, 6-20 żółte, 21-22 czerwone, 23-50 białe itd.? Owszem, można ustawiać kolor strony - ale ten kolor ustawia się dla całego dokumentu - nie dla wybranych stron, czy (co byłoby najnaturalniejsze) dla sekcji dokumentu. Oczywiście, drukowanie tego to osobna sprawa (chociaż ostatecznie atramenty
darkthorn3/3 03 Mar 2008
Witam! Mam w kolumnie kilka komorek z funkcja JEZELI tak skonstruowana aby dawala wartosc 0 lub 1. Teraz chce zsumowac te zera i jedynki i wychodzi suma 0 - nawet jesli sa tam jedynki. Rece mi opadaja - prosze o pomoc Pozdrawiam!
Margerytka3/3 02 Mar 2008
Czy da się ustawić w wordzie stopkę dokumentu w taki sposób, żeby rozpoznawał w trakcie pisania, czy dokument ma jedną, czy dwie strony i: - jak ma jedną str, wrzucał pierwszą wersję stopki - jak ma dwie str, na pierwszej stronie wrzucał drugą wersję stopki, a na drugiej trzecią wersję stopki Czy chciałabym gwiazdkę z nieba ;) ? Pozdrawiam