Iza2/2 27 Lis 2007
W slajdach mam dużo tekstu, chcę wydrukować tą prezentację jako konspekt lecz na wydruku niektóre slajdy są tylko tytułami bez tekstu. Co należy poprawić by wydrukować teks.
JacekA1/1 26 Lis 2007
W zainstalowanym pakiecie WORD 2003 brak konwertera z doc na asc. W poprzednich instalacjach na starym komputerze ten konwerter występował. Co sie stało?
Spree1/1 26 Lis 2007
Witam!!! W prezentacji w której mam wszystkie elementy na slajdach wpadające po kliknięciu jeśli ustawie przejście slajdu z automatu to modyfikuje mi to całą prezentację (wszystkie elementy wpadają po tym z automatu mimo, że były po kliknięciu). O co chodzi????:) Z góry dzieki
Robert1/1 26 Lis 2007
Posiadam wersje testowa Office prof 2007. Moj problem dotyczy Outllok 2007 wraz z dodatkiem Business Contact Manager. Otoz gdy tworze kontak umieszczam pewne notatki w polu notatki. Nastepnie w kalendarzu tworze przypomnienie, wstawiam business contact i wlasnie gdy otworze ten contact to jest on juz bez notatek. Jak temu zapobiec? Z gory dziekuje
Bobi1/1 25 Lis 2007
Czy (a jeśli tak, to jak) istnieje możliwość zastąpienia "klikania" komend z klawiatury poleceniami VB w Accessie? Np: - aktywuj program (już otwarty) - "wykonaj = kliknij" np. Ctr+W - W oknie komunikatu (programu "nie microsoftowego"zaznacz np. OK - Enter Konkretnie chodzi mi o Cubase.
Łukasz Czerwi...5/5 24 Lis 2007
Witam Mam Office Enterprise 2007 (na Vista Home Basic). (już dwa razy pisałem na tych grupach) Gdy właczam Word, excel To przed uruchomieniem włacza się konfigurator Office 2007, ale gdy właczam Outlock`a to włacza się też konfigurator po uruchomieniu progrramu (ale ten konfigurator jest inny). Zrobiłem tak jak mi kazano na tych grupach, czyli usunołem z rejestu dwa ,,drzewa"
przemekk6/6 23 Lis 2007
Jakiś czas temu we wszystkich programach Windowsa i Offica zablokowała się możliwość wpisywania litery "ć" - z pewnością jest możliwość naprawienia tego problemu jednak nie wiem jak to zrobi - proszę o pomoc. Pozdrawiam PK
Chrisek1/1 23 Lis 2007
Chce stworzyć raportw Project 2007 prezentujacy godziny pracy i nadgodziny dla dowolnego zasobu w odniesieniu od wszystkic projektów. Niestey znalazlem taki ale tylko w odniesieniu do konkretnego projektu. Nie moge znalezc w odniesieniu do wszystkich projektów w jakich zasób uczestniczyl w danym okresie czasu. Prosze o pomoc. Z gory dziekuje
msnews2/2 23 Lis 2007
Witam System operacyjny to Windows Xp sp2 5.1.2600 kompilacja 2600 OFFice 2007 w wersji SB (12.0.6015.5000) MSO 12.0.6017.5000 wersja polska Ustawienia regionalne są ustawione na Polskę, klawiatura na 214 programisty i niestety w dalszym ciągu jest ten problem.
Marcin1/1 23 Lis 2007
Hmmm na infolinii MS Polska udzielono mi informacji, że otrzymam tutaj bezpłatną pomoc (w ramach OLP nie przysługuje mi pomoc darmowa, a ponoć inżynierowie Microsoft monitorują tutejsze wątki cały czas i odpowiadają za darmo w czasie nie przekraczającym 48h). W niedługim czasie chciałem podpisać z MS umowę OVS na ponad 200000 EUR. Jak widzę, ciągle rozpatrywane w firmie przejście na
Problem z Excel...3/3 23 Lis 2007
Witam Mam taki problem - podczas pobieranie pliku *.wk1 do Excel'a daje mi taki komunikat - Typ pliku który próbujesz otwirzyć jest zablokowany zgodnie z ustawieniem zasad w rejestrze. - co mam z tym zrobic ? - porsze o pomoc. Makra na najniższym zabezpieczeniu. Pozdrawiam
Krzysztof Pozor...2/2 23 Lis 2007
Witam. Czy może mi ktoś powiedzieć jak wyłączyć takie okienko w runtime? Przy stworzeniu kwerendy aktualizującej access pyta czy zaktualizować rekord. O ile w accesise można to wyłączyć w menu narzędzi->opcje... o tyle w runtime nie wiem jak to zrobić. Może jakoś w vb? Proszę o pomoć bo znacznie ogranicza to funkcjonalność bazy.
Łukasz Czerwi...1/1 22 Lis 2007
Witam Przeepraszam, że tak ,,zaśmiecam" tą grupe... Ale to jest dla mnie naprawdę ważne, bo ,,cierpią" na tym moje lekcje... :( W trybie awaryjnym jest to samo, czyli przy uruchomieniu jakiegoś programu np. Word to przed urochomieniem włącza się konfigurator Office enterprise 2007. Z taką różnicą, że ten konfigurator pojawia się na 3 sekund (nie wiem, może tak szybko
Arkadiusz 'Blac...1/1 22 Lis 2007
Mateusz Jakubowski wrote: > Czym różni sie gadu-gadu od grupy dyskucsyjnej? A to może ja pozwolę sobie zapytać: W czym GG jest podobne do MS Office skoro o to pytasz na grupie zajmującej się właśnie Microsoft Office? PS. FUT alt.pl.komunikatory -- Regards Arkadiusz 'Black Fox' Artyszuk
tedmi3/3 22 Lis 2007
jak zrobić żeby nagłowek był tylko na pierwszej stronie a nie na wszystkich?
Maciej Kowalski2/2 22 Lis 2007
Nie mogę wyeksportować folderów do pliku *.pst. pojawia się komunikat "Operacja nie powiodła się. Nie można znaleźć obiektu". Sciągnąłem aplikację do wykonywania kopii zapasowej ale bez rezultatu. Wcześniej odinstalowałem dość agresywnie agresywną aplikację getflsha z wycięciem wpisów w rejestrze. Czy mógłby mi ktoś pomóc jak to naprawić. Reinstalacja Office 2003 nie przyniosła
Robert1/1 22 Lis 2007
Mam problem z Accesem 2007 zainstalowanym na Viście - podczas edycji np. formularzy zawiesza się na kilka minut. Sprawdziłem to na kilku konfiguracjach: - 2 różne komputery (Core 2 Duo, Min 3GB RAM) - baza w formacie accdb - praca z bazą przez sieć jak i lokalnie - Windows Vista Business pracujący w domenie - Obciążenie procesora podczas zawieszenia ok. 2-3% - Praca z różnymi bazami -
Maciej Kowalski2/2 22 Lis 2007
Użytkownik "Maciej Kowalski" <MaciejKowalski@discussions.microsoft.com> napisał w wiadomości news:7AD67089-62B2-4DD5-B8C3-16A12F231ED0@microsoft.com... > Dlaczego po skanowaniu fragmentu książki nie mogę przekownwertować na > tekst (chodzi o moduł OCR) w języku polskim tylko angielskim (wyświetla > się komunikat "brak języka polskiego", ale w Wordzie jest sprawdzanie > pisowni w języku
Maciej Kowalski2/2 19 Lis 2007
Jak zwiększyć wielkość czcionki w całym programie wszystkie opisy, wszystkie pola?
Maciej Kowalski4/4 19 Lis 2007
Chciałbym zapytac, czy jest możlwie poslugiwac sie w Office 2007 wersja dla uzytkowników domowych kółkiem myszki aby przesuwac tekst. Niestety ja nie moge. prosze o odpowiedz i pomoc. moj adres: ttcpz@interia.pl
office 2003 bez...2/2 18 Lis 2007
Użytkownik "Arek" <arkady@onet.pl> napisał w wiadomości news:473a1933$1@news.home.net.pl... > Witam, > w opisie Office Professional Plus 2007 znajduje się Communicator 2007. > Gdzie go odnaleźć w zainstalowanym Office? Jakoś nie widzę go nigdzie. Zauważ, że Communicator 2007 zostanie dodany do pakietu jak tylko wyjdzie jego ostateczna wersja: http://office.microsoft.
Tajan2/2 17 Lis 2007
Mam komputer z proc Intel Core Duo 1,8, 1GB RAM, HDD 5400 kupiony z systemem Windows Vista. Kupiłem i zainstalowałem Offica 2007 wersja domowa. Wszystko działa poprawnie do momentu, w którym zaczynam robić wykresy w excelu. Po wprowadzeniu danych osi x i y (około 2000 pkt na jedną linię ch-ki) komputer zaczyna się ślimaczyć i często pojawia się informacja: program excel nie odpowiada.
maciej_gapczyns...1/1 17 Lis 2007
Za każdym razem kiedy użytkownik zmienia hasło do windows (wymuszone co 30 dni) outlook prosi o hasło chociaż jest ono wpisane. Po wpisaniu hasła działa poprawnie do następnej zmiany hasła. Jak można to wyłączyc ?
Łukasz Czerwi...1/1 16 Lis 2007
Witam Niestety ten myk z rejestrem nie pomógł :( Nadal jak uruchamiam np. Word lub Excela to się za każdym razem Konfiguruje :( To za długo trwa.... :( Proszę o pomoc Pozdrawiam Łukasz Czerwiński
krzysiekp \(msi...2/2 16 Lis 2007
Witam serdecznie Mam Office Enterprise 2007 (na systemie Vista Home Basic). Mam taki problem, przy każdym uruchomieniu (Worda, Exela, Outlocka itd.) ciągle się konfiguruje, a to niestety długo trwa , a ja mam lekcje prowadzone przy pomocy komputera (indywidualne nauczanie)?. Czy da się coś z tym zrobić? Czekam na odpowiedź Pozdrawiam serdecznie Łukasz Czerwiński Moja strona:
kaszany3/3 15 Lis 2007
W miesięczniku NEXT z listopada 2007 piszą o przekłamaniach w Exelu 2007. Iloczyn 850*77,1 excel liczy 100 000, a powinno być 65 535. Należy pobrać poprawkę ze strony Microsoftu
tedmi4/4 15 Lis 2007
Jak zmienić domyślny kolor wypełnienia komórek ( Microsoft Word 2003)? Teraz po odpaleniu worda pojawia się domyślnie żółty kolor wypełnienia. Aby drukarka wyraźnie drukowała muszę ten kolor zmieniać na inny (ręcznie). Proszę o pomoc jak to zrobić "odgórnie".
pxd742/2 15 Lis 2007
Witam. Jestem uzytkownikiem Worda 2007. W tabelach nie sa drukowane ukosne linie. sa one w dokumencie z cala pewnoscia, sa widoczne w podgladzie wydruku ale gdy chce wydrukowac na papierze badz "wydrukowac" do .pdf-a ukosne linie znikaja. Mial ktos podobny problem? jest jakas łata?
pxd744/4 15 Lis 2007
Witam. Czy to stan faktyczny, czy coś źle robię, ale chyba power point nie obsługuje sensownie edytora równań. Po wklejeniu równania z Worda do PP jego edycja i skalowanie jest trudne, a efekt graficzno-estetyczny słaby. W starszych wersjach chyba nie było takiego problemu. Ktoś może już zmagał się z tym problemem i ma jakieś doświadczenia Greg
pxd742/2 14 Lis 2007
jak obliczyć sumę 10 maksymalnych rekordów z 20 rekordów (znajdujących się w jednej kolumnie)
piotr@sklepit.p...1/1 14 Lis 2007
Witam ! mam problem z wyświetlaniem listy zadań do wykonania po upgrade z outlooka 2003 do 2007, w pasku zadań do wykonania jest lista zadań do wykonania (w jej miejscu mam komunikat operacja nie powiodła się - nie można odnaleźć obiektu), gdy przechodzę do widoku Zadania: po kliknięciu w folder Lista zadań do wykonania otrzymuję komunikat Nie można wyświetlić folderu , gdy kliknę w
v-52krzp\(mssup...2/2 14 Lis 2007
nie mogę zainstalować aktualizacji pojawia się komunikat błąd 0x80070426 nie wiem co zrobić. Mam orginał xp
micho1/1 13 Lis 2007
mam problem z ustawieniem outlook 2007 z poczta o2.pl moze ktos pomorze bzaneta@o2.pl Dzieki
MS newsgrupy1/1 13 Lis 2007
http://support.microsoft.com/kb/884202/en-us -- Daniel Stawicki Specjalista ds. Pomocy Technicznej Pomoc Techniczna Microsoft http://support.microsoft.com // Uprzejmie proszę o nie wysyłanie zapytań bezpośrednio na mój adres email. Zapytania takie pozostaną bez odpowiedzi, gdyż adres ten nie jest monitorowany. //
Tomasz Bartosik3/3 12 Lis 2007
Od kilku lat używam Access'a do połączeń z tabelami bazy Oracle'owej (8.1.7). Od jakiegoś czasu stwierdziłem, że nie mogę ustanowić nowych połączeń (ani importów) do bazy. Po wybraniu łącza poprzez MS ODBC dla Oracle (2.575.1117.000) Access widzi bazę i po podaniu użytkownika i hasła loguje się do niej prawidłowo. Jednak po wybraniu tabeli z listy tabel i przycisku 'OK' Access staje i
MI5Victim@mi5.g...1/1 11 Lis 2007
Virgin Radio-Johnny Boy (21/August/1998) Certainty level: 60% On Saturday 15 August 1998 I attended a gathering of contributors to newsgroup uk.misc at London's Victoria railway station. Also present was Simon G, who had previously given this description of what he would be wearing; At 06:36 AM 13/8/98 GMT, Simon wrote: >further clarification to aid recognition, i'll be wearing
Arkadiusz 'Blac...1/1 10 Lis 2007
matuss1989 wrote: > ma moze ktos klucz produktu do microsoft office 2007??prosze o podanie bardzo > pilnie go potrzebuje...bardzo bym byl wdzieczny..dziex.. Jak masz kluczyki do swojego samochodu to się nimi z nami podziel. :> PS. NTG -- Regards Arkadiusz 'Black Fox' Artyszuk
Bogusław Adam ...2/2 09 Lis 2007
Czy, (a jeśli tak, to jak) można zmienić miejsce przechowywania WSZYSTKICH bieżących danych MSOutlooka (zwłaszcza książka adresowa, folder skrzynka odbiorcza, ew. konta mailowe) z C:\Documents and Setting\ .... na inną partycję? Chodzi mi o to, by po odtworzeniu systemu z obrazu bitowego Outlook miał od razu "aktualne" dane w książce adresowej i skrzynce odbiorczej.
tedmi2/2 09 Lis 2007
W Word 97 można było na stałe ustawić tło strony na kolor granat. (ulga dla oczu) niewidoczny po otwarciu doc w innym kompie. Jak zrobić to w 0ffice word 2007? Nie interesuje mnie kolor tła poszczególnego dokumentu tylko dla wszystkich. Thx! Piotr Dobrzyński
jacek pietrzak1/1 08 Lis 2007
Mam raport w Access 2007 (system vista 2007 buissness), który posiada pole ustawione na Vertical=true z czcionką EFN EAN13 0.3. Kiedy pole posiada właściwośc Vertical=false raport drukuję kod kreskowy. W pierwszym przypadku drukuje dosłowne dane z tabeli i nie konwertuje tych danych do postaci czcionki kodu kreskowego. Wcześniej mając offfice 2002 i system XP też miałem problem
konik1/1 07 Lis 2007
W jaki sposób w office 2007 rysować chemiczne równania strukturalne?
Lucy4/4 06 Lis 2007
Podczas włączania programu program Outlook XP zawsze prosi o podanie hasła do serwerów pop3 i smtp. Takie zjawisko mam tylko na komputerach z Vistą. Na Winows Xp działa poprawnie (Outlook zapamiętuje hasło). Outlook 2007 z Vistą też nie ma tego problemu. Powgrywałem wszystkie możliwe aktualizacje. Proszę o pomoc.
Anna1/1 05 Lis 2007
Witam, Zaczęłam korzystać z MS Outlook 2003, zaimportowałam wiadomości, foldery kontakty z Outlook Express. Wydawało się, że wszystko hula... Niestety okazało się, że w przesyłanych wiadomościach jako "prześlij dalej" u mnie widać załącznik, a u odbiorcy nie :( Proszę o pomoc jak to skonfigurować? Czy to kwestia ustawień czy jakiś błąd?
Ania1/1 05 Lis 2007
Witam, właśnie zainstalowałam na swoim komputerze MS Office 2003. Poprzednio miałam wersję bodajże 97. Użyłam opcji Uaktualnienie. Widzę, że konfiguracja konta w MS Outlook się zapamiętała, ściągane są nowe maile. Natomiast nie mam ani starych wiadomości, ani kontaktów. Czy jest możliwość ich odzyskania ? Niestety nie dokonywałam archiwizacji maili. Pozdrawiam
M1/1 05 Lis 2007
Witam, W przypadku gdy tworze liste dystrybucyjna wszystkie nazwiska (lub imiona) sa wyswietlane w porzadku alfabetycznym. Co zrobic aby w pasku adresu listy dystrybucyjnej nazwiska poszczegolnych jej czlonkow pokazywaly sie w kolejnosci innej niz alfabetyczna, w takiej jaka ja sobie zaloze?
AL2/2 04 Lis 2007
Co może być przyczyną, że aplikacja OneNote z pakietu Office 2007 students and home ma nieaktywną opcję zainstaluj OneNote Mobile mimo, że zainstalowania i podłączenia do pc urządzenia z systemem Windows Mobile 5 ?
emel3/3 03 Lis 2007
Witam! Pogooglałem trochę i nic nie znalazłem dlatego zdecdowałem się zapytać. Gdzie mogę otrzymać certyfikat do podpisywania makr vba w Excelu i ile taka przyjemność kosztuje? Google wyszkały na tę okoliczność tylko selfcert.exe, który znam i który mnie nie satysfakcjonuje bo jego zakres działania jest ograniczony właściwie tylko do komptera na któym certyfikat jest wystawiony.
TheCrash2/2 02 Lis 2007
po instalacji sp3 do Office 2003 w Access,wszystkie rozwijane pola kombi są puste, po rozwinięciu nie widać rekordów. Jest możliwość wyboru rekordu, ale nie widać co się wybiera. Porównałem kilka komputerów z zainstalowanym Office 2003 z sp2 i sp3 i jest to ewidentna wina tego drugiego. Czy ktoś miał podobny problem?
psad73@gmail.co...2/2 02 Lis 2007
Na jednym z kilku komputerów mam pewien kłopot. W generowanych raportach wyrazy dzielone są na polskich literach tak, jakby były to białe znaki, np.: ... roślinno ści ... Kłopot występuje tylko na jednym z komputerów. Ustawienia w opcjach są takie same we wszystkich komputerach. Nie potrafię znaleźć przyczyny a przeinstalowanie Accessa/Office'a/Windows'a mi się nie uśmiecha. Czy