Proporcjonalna czcionka Temat: Re: Excel 2007 - Excel 2003 : wz ajemne otwieranie plików
Autor: v52krzp Data: 21 Lip 2010
Odwołania: 1
Witam Można jeszcze wejść we właściwości pliku xls i na zakładce ogólne zmienić program za pomoca którego plik jest otwierany. Jednakże nie zalecane jest posiadanie dwóch pakietów office jednocześnie ponizeważ mogą zaistnieć problemy z kompatybilnością oraz powiązaniem plików. Można spróbowac odinstalować a następnie ponownie zainstalować oprogramowanie pakietu office 2007.
Krzysztof Petrykowski
Specjalista ds. Pomocy Technicznej Pomoc Techniczna Microsoft http://support.microsoft.com // Uprzejmie proszę o nie wysyłanie zapytań bezpośrednio na mój adres email. Zapytania takie pozostaną bez odpowiedzi, gdyż adres ten nie jest monitorowany. // Użytkownik "ZJ" <ZJ@discussions.microsoft.com> napisał w wiadomości news:B9F54938-1A69-4DBF-A30E-9CA508BF6B5E@microsoft.com...
> Mam zainstalowane oba programy, tzn. Excel 2003 oraz Excel 2007. Z tego > drugiego, który wierzę że jest lepszy obliczeniowo, na razie nie > korzystam, > bo często posługuję się i poprawiam wieloarkuszowe skoroszyty ze złożonymi > formułami obliczeniowymi oraz z rozbudowanym formatowaniem (w tym > warunkowym), a jeszcze nie wiem gdzie co jest w nowym Excelu. Ostatnio, > zapewne przez moją nieuwagę, wskazane do otwarcia pliki xls zaczął mi > otwierać Excel 2007 i nie umiem go tego oduczyć. Żeby plik był otwarty > przez > Excel 2003, to muszę najpierw go otworzyć i dopiero z niego otwierać > potrzebne pliki, co jest niewygodne. Próby zmiany przyporządkowania danej > wersji Excela do plików xls, poprzez panel sterowanie, nie udają mi się. > Nie > chcę odinstalowywać Excela 2007. Czy jest na to jakiś sposób?