v52krzp3/3 08 Gru 2009
Na jednym komputerze mam, a na deugim nie mam poleceia eksport w menu plik.
Tomasz Szablews...2/2 08 Gru 2009
Witam, Problem dotyczy wprowadzania danych klienta. Moi klienci to z reguły nie firmy a instytucje z departamentami, działami, pracowniami itp. Wprowadziłem dane instytucji a teraz chciałbym wprowadzić dane departamentu tegoż klienta a następnie komórki organizacyjnej zawartej w departamencie. czy muszę departament i komórkę organizacyjną potraktować (wprowadzić dane) jako osobnych
Zbyszek Chrzano...2/2 08 Gru 2009
Mam taki problem z Outlookiem 2003, gdy próbuję wysłać wiadomość wysyła się ona przez parę minut niezależnie od tego czy jest to 5 kB czy 5 MB. Po kilku minutach oczekiwania wiadomość nie jest wysyłana, muszę parę razy włączyć i wyłączyć Outlooka i za którymś razem wiadomość zostaje wysłana. Co może być przyczyną, bo gdyby to było złe ustawienie parametrów poczty to wiadomość nie
v52krzp2/2 08 Gru 2009
v52krzp2/2 08 Gru 2009
Przekonwertowałam baze Acc2000 na 2007. Wszystkie pola kombi utraciły właściwość autouzupełnianie :-( Tz. Ta właściwośc nadal ustawiona jest na 'Tak', ale nie działa. Jesli tworzę nowe pole kombi (lista wyboru na podstawie Select z tabeli), to atouzupełnianie zaczyna działać we *wszystkich* polach kombi. I tym nowym i starych. Ale kiedy zamykam baze i ponownie ją otwieram - znowu nie
Zbyszek Chrzano...2/2 08 Gru 2009
Witam, próbuję wyeksportować bazę adresów z Outlook do Access, ale w Outlook brakuje jakiegoś translatora. Wtedy następuje próba zainstalowania translatora. Niestety kończy się ona niepowodzenie i nastpępującym komunikatem o błęddzie MS Office Outlook nie może uruchomić wymaganego translatora. MS Office Outlook nie może zainstalować wymaganych plików z powodu błędu 1601
Tomasz Krlik2/2 07 Gru 2009
w Microsoft Outlock 2007 pojawia mi sie komunikat :" wysłanie zgłosiło błąd 0x80042109 Program Outlock nie może połaczyc sie z serwerem poczty wychodzacej (SMTP). Jesli komunikat bedzie nadal wyswietlany, skontaktuj się z administratorem serwera lub usługodawcą internetowym (ISP)" Jest to konto na serwersz firmowym. Jednocześnie nikomu z moich wspólptracowników nie pojawia się ten
IDKrzych2/2 03 Gru 2009
muszę wstawic do swoich kwitów w excelu funkcję "słownie" proszę o pomoc jak to mam zrobić- nie mam juz siły wystukiwać ręcznie - dzięki za pomoc
JerzyMarian2/2 02 Gru 2009
Witam. Aktualnie posiadam Office 2007 Prof (oczywiście wersja legalna). Mam chęć spóbować Office 2010. Czy jest mozliwe miec zaistalowane na tym samym komputerza (Win 7 Ultimate_64) dwie wersje, czyli Office 2007 dla normalnej pracy (łącznie z Outlookiem) i obok Office 2010 do testów? Pozdrawiam
JerzyMarian2/2 02 Gru 2009
Zakupiłem Office 2007 Small Business - wszystko OK ale nie mogę uruchomić Outlooka 2007. Otwiera się okno informujace o konfiguracji kont i jest informacja, że połączenie z serwerem Microsoft Exchange jest niedostępne. Program Outlook musi być w trybie online lub połączony. Jeśli potwierdzę OK to pyta się o serwer Exchange oraz skrzynkę pocztową. Dalej nic nie mogę zrobić a jest to
Ryszard3/3 02 Gru 2009
Od pewnego casu pojawił mi się problem z uruchomieniem Word'a i Excel'a. Prawie za każdym razem przy próbie uruchomienia Word'a, program nie chce się uruchamić, dopiero za drugim razem, bądź trzecim wszystko jest OK. Zdarza się, że okno Word'a pozostaje otwarte i jedyne co można zrobić to umieścić na listwie, z tym że następna próba otwarcia kończy się sukcesem. Podobnie, ale rzadziej
Cynio3/3 02 Gru 2009
Korzystam z wersji polskiej i angielskiej. Mam problemy ze znalezieniem nazwy funkcji w języku angielskim lub odwrotnie; np. "rozkład.normalny.s.odw" - jak to jest po angielsku? Np. "DStDevP" - jak to jest po polsku? Czy istnieje słowniczek odpowiedników nazw funkcji w obu językach?
tesddalw1/1 02 Gru 2009
Visitanos en www.Dsiconsolas.com COMPRAR R4I Dsi en www.Dsiconsolas.com COMPRAR R4I-SDHC.COM en www.Dsiconsolas.com COMPRAR M3i Zero en www.Dsiconsolas.com COMPRAR EZFLASH VI www.Dsiconsolas.com !Ae_G#??nI+oSCdp@Iweia^ri
jlis1/1 01 Gru 2009
This is a multi-part message in MIME format. ------=_NextPart_000_0056_01CA72C2.92D169E0 Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=original Content-Transfer-Encoding: 8bit czesc przesylam wykaz sprzetu med jak tam instalacja programu???? medlin jest na wyjzdzie -----bedzie w gdyni dopiero w poniedziaek jutro jade pociagiem do tarnowa wracam w
krzysiekp \(msi...2/2 30 Lis 2009
Witam. W jaki sposob dokonać zmiany stylu tabeli przestawnej, tak by utworzona w Ex2007 była czytelna i funkcjonalna w Ex2003. Oczywiscie mając zródło tabeli można plik otworzyć w Ex2003 i ponownie stworzyć tabele przestawną, ale to żadne rozwiązanie. Mam do dyspozycji Ex2007. Raport zawiera kilka tabeli przestawnych i bedzie on przeglądany przez osoby mające Ex2003. Samo
Zbyszek Chrzano...2/2 30 Lis 2009
Witam. Zainstalowałem sobie testową wersję Office'a 2010 i uruchomiłem PowerPointa. Gdy chciałem obejrzeć pokaz slajdów, otrzymałem ostrzeżenie, że moja karta graficzna nie jest poprawnie skonfigurowana. Zbagatelizowałem to i zaznaczyłem opcję, żeby okienko się już więcej nie pokazywało. Jednak później wystąpiły problemy przy pokazie slajdów (zacina się). Nie wiem, co mam teraz
krzysiekp \(msi...2/2 30 Lis 2009
Witam. Czy istnieje możliwość połączenia dwóch tabel przestawnych o identycznych strukturach ? Oczywiście mam na mysli skorzystanie z wbudowanego mechanizmu. Jesli nie, to bylbym wdzięczny za sugestie pod VBA. pozdr. Przemek .
MarcinK2/2 30 Lis 2009
Witam, od jakiegoś tygodnia mamy problem z plikami które działały poprawnie. Mianowicie. mamy plik który odwołuje się do 2giego pliku do konkretnej komórki. Jeżeli chcemy teraz dodać nowe odwołanie komórki do innej komórki w innym pliku to Excel zamyka się. Reinstalalcja nie pomogła. Problem zaczął się już pojawiać na kilku komputerach w firmie. Problem nie istniej tylko na jednym
Krzysztof Tabac...5/5 29 Lis 2009
Cześć! Zainstalowałem pod WXP Office 2003. Zrobiłem pełną instalację ...i Word nie zapamiętuje makr zarejestrowanych rejestratorem. Nie zapamiętuje ani w Normal.dot, ani w dokumencie. Poradźcie mi, proszę, jakie opcje mam ustawić? Pozdrowienia. Krzysztof z Tychów.
Piotr2/2 28 Lis 2009
Witam, Może mi ktoś podpowiedzieć jaką funkcją i w jaki sposób rozwiązać następujące zadanie: Mam tabele z danymi w jednym arkuszu, w innym mam pustą tabelę w której mam możliwość wyboru z listy danych z pierwszego wiersza tabeli z danymi. Chodzi o to jak zrobić by po wybraniu z listy wartości pozostałe komurki w wierszu wypełniły się automatycznie zgodnie z danymi z tabeli danych
lukasz2/2 27 Lis 2009
witam korzystam z Ms Excel 2007 SP2. System to Vista Business Sp1 mam jeden plik 10MB w którym mam pogrupowane dane. Podczas pracy na tym pliku pojawia mi się komunikat: "Program Excel nie może ukończyć zadania z dostępnymi zasobami. Wybierz mniej danych lub zamknij inne aplikacje" Sprzęt to: Core2Duo 1.6 Ram 2GB swap: 10GB dysk
Cynio2/2 27 Lis 2009
Nie moge skonfigurować TLS w Outlooku . Czy ktoś wie gdzie to znaleźć i jak zaznaczyć?
lukasz1/1 27 Lis 2009
Witam, http://office.microsoft.com/pl-pl/powerpoint/HA012303111045.aspx Pozdrawiam Łukasz Sołtyk Specjalista ds. Pomocy Technicznej Pomoc Techniczna Microsoft http://support.microsoft.com // Uprzejmie proszę o nie wysyłanie zapytań bezpośrednio na mój adres email. Zapytania takie pozostaną bez odpowiedzi, gdyż adres ten nie jest monitorowany. // "pytanie"
Michal AKA Miki3/3 25 Lis 2009
Excel 2007. W pierwszej kolumnie tabeli wprowadzono formułę obliczającą liczbę porządkową, by po wyfiltrowaniu nieaktywnych klientów numeracja nie zawierała uskoków. Sposobów na obliczanie kolejnych liczb porządkowych jest wiele i bez względu na rodzaj formuły po wstawieniu trywialnego autofiltru, prócz rekordów spełniających kryterium pojawiają się takie, które kryterium nie spełniają. Co
Michal AKA Miki3/3 25 Lis 2009
Mam następujące zadanie: Dla wszystkich mężczyzn o stażu pracy większym lub równym 6 lat obliczyć średnią pensję. Czy jest taka opcja, która pozwoli mi obliczyć liczbę o stażu = 6 i większym, czy muszę po kolei zaznaczać? Bardzo proszę o pomoc.
TedMi2/2 25 Lis 2009
Czy jest możliwość otwierania długiego pliku tekstowego zawsze na ostatniej stronie lub tam, gdzie kończyłam pisanie?
gmchlod2/2 25 Lis 2009
Wspomniał Pan, że jest to Office, w którym usunął Pan Wstążkę Menu. Jest to wersja modyfikowana. Rozwiązaniem jest odinstalowanie produktu i ewentualnych nakładek. usunięcie kluczy: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office oraz HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Office Zainstalowanie produktu od początku. -- Krzysztof Paciejewski Specjalista ds. Pomocy
Michał Dybała3/3 25 Lis 2009
Witam, Posiadam domenę bez exchange'a i dużą liczbę klientów microsoft outlook. Jak mogę przez polisy czy może skrypt logowania zmienić wszystkim port smtp z 25 na 587. Przez dodanie adm do gpo z outlookiem nie ma tam takiej opcji. Pozdrawiam, Michał Dybała
Seba2/2 25 Lis 2009
Mam pytanie. Jak stworzyć listę niestandardową w sharepoint designerem, żeby źródłem danych były pola z tabeli na SQL Server 2005 - z innej bazy niż baza sharepointa.
gmchlod1/1 24 Lis 2009
Witam i dziękuje za zainteresowanie. Niestety lekarstw,o nie pomogło. Oprócz kilku straconych ustawień nic się nie zmieniło. Pozdrawiam ?Tomasz Szablewski? pisze: > > "gmchlod" <gmchlod@discussions.microsoft.com> wrote in message > news:B4BA605E-A157-46CB-B0F4-83BF92D930D8@microsoft.com... > >W trakcie ujednolicania pasków narzędziowych na różnych komputerach > > popełniłem chyba
gmchlod1/1 23 Lis 2009
Uruchamianie Excela ze skrótu kończy się na pustym programie bez skoroszytu. Trzeba posłużyć się dodatkowo poleceniem ?nowy?. Albo jeden z błędów 2007 albo skutek mojego podmieniania plików konfiguracyjnych interfejsu. Podmieniłem PIP-y, QAT i personal. Wszystko działa znakomicie, tylko nowy nie otwiera się razem z programem. Ktoś, coś wie?
TedMi4/4 21 Lis 2009
Po wyjustowaniu tekstu następuje czasami w pewnych wierszach znaczne rozdzielenie wyrazów, które trudno usunąć.Nie wiem dlaczego to sie dzieje i jak temu zaradzić. wilcz
kshysieq12/12 20 Lis 2009
Mam plik Excela zapisywany w wersji 2003. Jest on udostępniony w sieci aby mogli korzystać z niego inni użytkownicy sieci. Robi sie on coraz większy i coraz wolniej się uruchamia i zapisuje. Jeśli zapiszę go za pomocą Office 2003w wersji 2007 z rozszeżeniem .xlsx lub xlsm, to robi się wtedy mały rozmiar. Zastanawiam się tylko czy fukcjonalność pliku pozostanie zachowana. Na większości
krzysiekp \(msi...2/2 20 Lis 2009
Witam! Mam tego typu problem. Zainstalowałem BCM (dodatek do Outlook) i chcę udostępnić bazę innym użytkownikom sieci (oni również maja BCM). Czy istnieje możliwość udostępnienia tej bazy na moim komputerze bez konieczności tworzenia dodatkowych użytkowników w moim systemie Windows? Jest to strasznie nie praktyczne i mocno zwalnia komputer. Jeśli nie istnieje czy jest inna
Marcin2/2 20 Lis 2009
Obliczenie wskaźnika łatwości. Liczba musi zawierać się w określonym przedziale, np od 0.7 do 0.89. Jeęeli się w nim znajduje - 1, a jeżeli nie to "" (nic)
Zbyszek Chrzano...2/2 20 Lis 2009
Witam, Po wstawieniu obrazka do nagłówka program drastycznie zwalnia. Podczas pisania zajmuje cały procesor a pisane znaki pojawiają się z opóźnieniem. Problem pojawia się tylko jeżeli plik jest zapiany w nowym formacie (docx). Po zapisaniu w formacie doc (w trybie zgodności) program działa normalnie (zużycie procesora na poziomie 2%). Czy ktoś zna rozwiązanie tego problemu?
andreas1481/1 20 Lis 2009
Witam. Pobrałem i zainstalowałem pakiet Office 2010 Plus. W czasie uruchamiania Microsoft Office 2010 uruchamia się opcja pobierania pliku OSCPP 1.html do uruchomienia lub zapisania. Zdarzenie to ma miejsce tylko przy uruchamianiu Outlooka 2010. Mam zainstalowanego XP Home z SP3
Michal AKA Miki2/2 20 Lis 2009
W najnowszych wersjach Excela jest opcja "usuń duplikaty". Czy ktoś wie jak wykonać taką operację w starszych wersjach np. Excel 2003?
AdamS3/3 19 Lis 2009
Witam, problem moj jest taki ze posiadam dwie identyczne tabele, zawierajace te same kolumny, rozniace sie tylko wartosciami. Chcialbym polaczyc je w jedna, wspolna tabele. Probowalem za pomoca UNION, ale wynikiem jest kwerenda a mi chodzi wylacznie o tabele. -- ---------------------------------------- Pozdrawiam Łukasz Neumann
Przemek1/1 17 Lis 2009
Proszę o pomoc: Stworzyłem dokument główny mojej pracy mgr i podzieliłem na dokumenty podrzędne w taki sposób, że każdy dokument podrzędny jest nowym rozdziałem(I,II,III,IV, spis tabel, rysunków, słownik, indesk i bibliografia). Problem dotyczy tego, że chcąc stworzyć bibliografię całego dokumentu nie moge tego zrobić z poziomu dokumentu głównego, tylko podrzędnych, a w dokumencie
krzysiekp \(msi...2/2 17 Lis 2009
Witam! Od dłuższego czasu mam problem z instalacją dodatku SP3 dla Office XP. Aktualizacja ta została znaleziona automatycznie przez witrynę Microsoft Update. Przy każdej próbie instalacji program dopomina się o CD z "Microsoft Outlook 2002". Po włożeniu płyty (a mam z całym pakietem Office XP) w napęd wyświetla, że nie może znaleźć pliku OUTRET.msi i wraca do ekranu z prośbą o CD.
Zbyszek Chrzano...7/7 17 Lis 2009
Szanowni Państwo Mój problem polega na tym, że mając system Vista przenaczony do Tableta (HP TX2500) nie moge wykorzystać w sposób zadawalający mnie jednej z funkcji WINDOWS Journala. Kiedy wydaję komendę prześlij plik to programu pocztowego wtedy ten plik staje się załącznikiem programu Windows Mail, a nie OUTLOOK. Ten ostatni jest moim domyślnym programem pocztowym, w którym mam
v52krzp2/2 17 Lis 2009
Witam, Mma w firmie nastepujący problem: Chciałem pobrac dane z Usług analiz do tabeli przestawnej, niestety ale przy próbie strworzenia połączenia pojawia się komunikat: "Zainicjowanie źródła danych nie powiodło się. Sprawdź serwer bazy danych lub skontaktuj się z administratorem bazy danych. Upewnij się czy zewnętrzna baza danych jest dostępna, a następnie spóbuj ponownie
Zbyszek Chrzano...2/2 17 Lis 2009
Po reinstalacji programu Windows XP HE oraz pakietu Office 2007 dla Użytkowników Domowych, zniknęła z Worda funkcja "dzielenie wyrazów". Jak ja przywrócić?
Daniel Stawicki2/2 17 Lis 2009
Witam zakupiłem windows 7 profesional oem wraz z nowym komputerem i korzystam z office 2000. Zapisane wczesniej pliki pod win xp w office 2000 które przeniosłem na nowy dysk , otwierają się (cały czas w office 2000) w trybie "tylko do odczytu", we właściwościach plików nie ma zaznaczonej opcji "tylko do odczytu" a mimo to pliki .doc i .xls tak się właśnie otwierają. Po otwarciu i
Sławomir Rudko...5/5 17 Lis 2009
Witam, dziwna sprawa, zainstalowałem system Windows 7 na czysto, zainstalowałem Pakiet Office Prof 2007, zrobiłem wszystkie aktualizacje z netu jakie były tylko mozliwe. Skonfigurowałem system, wypróbowałem narzędzie MS "do łatwego eksportu plików i ustwaień z Xp do Windows 7", działa nieźle, ale niestety brakuje kilku opcji, żeby nie zaciągłao wszystkich "śmieci", bo przy ustawieniu
TedMi2/2 16 Lis 2009
Po reinstalacji programu opreracyjnego (Windows XP HE) oraz programu Office 2007 dla Użytkowników Domowych, zniknęła mi ikona z funkcja "dzielenie wyrazów - ręczne automatyczne" i nigdzie nie ma takiej funkcji w całym programie. Uprzejmie prosze o poradę, jak tą funkcję odzyskać.
Cynio4/4 12 Lis 2009
Zapomniałam jak oblicz się wartość podatku VAT w Excel,proszę o podpowiedź.
Sylwia Z.3/3 12 Lis 2009
Mam pytanie odnosnie upgradu Office Basic 2003 do wersji Small Business. Chodzi w szczególności o Power Pointa. Czy istnieje taki upgrade, ile kosztuje i czy nie oplaca sie bardziej od razu zakupic small business zamiast tracic czas na taki upgrade? Z gory dziekuje
Stanisław Gurg...6/6 10 Lis 2009
Odwołania W1K1 dla arkuszy - jest takie coś? Chodzi o to że będąc w jakimś arkuszu chce się odwołać do jakiejś komórki, która jest innym arkuszu, ale nie chce używać nazwy tego arkusza, tylko wygodniej by mi było wskazać go jako arkusz poprzedni, czy następny. Potrzebuje czegoś takiego bo mam obecnie plik excel z 12 arkuszami na każdy miesiąc, oraz z 12 dodatkowymi które liczą jakieś