Krzysiek2/2 30 Kwi 2010
Witam, Od dawna mam pakiet MS Office 2007. Niedawno robilam format dysku C. Po formacie chcialam zainstalowac ponownownie MS office. Dokopalam sie do plastikowego pudelka z plyta. Niestety zaginela boczna czesc z kluczem. Na samej plycie jest tylko numer produktu. Czy jest szansa zebt odzyskac klucz?? Za pomoc dziekuje
Castel_8993/3 28 Kwi 2010
Asystent pakietu nie może zażądać klucza i odsyła do strony http://trial.trymicrosoftoffice.com/trialpoland/oemsplash.aspx?culture=pl-PL , na której widnieje porada: "Aby uzyskać klucz aktywacji wersji próbnej, wybierz produkt z poniższej listy i kliknij przycisk [Uzyskaj klucz]". Ale na tej liście nie ma 'mojego" pakietu MS Office 2007 standard, tylko jakieś najnowsze wynalazki, a
Cynio4/4 28 Kwi 2010
Witam, Chciałbym korzystać z następującej strony: http://bossa.pl/index.jsp?layout=3&news_cat_id=268&zakladka=akcje&page=0&cl=przebieg&order=zmianaProcentowa&asceding=false&data=2010.04.26 jako kwerendy sieci Web w celu uzyskiwania danych odświeżalnych np. co 20 minut. Wszystko jest bezproblemowo w tym samym dniu kiedy utworzona została kweranda, natomiast następnego dnia występuje
Bartosz Świszc...2/2 27 Kwi 2010
Dzień dobry, Chcemy wysłać klientom naszej firmy katalogi. Każdy klient zamówił inną ilość katalogów. Jeden 5 inny 10, jeszcze inny 2. W odpowiednio przygotowanej tabeli mam listę i przy każdym adresie zadeklarowaną ilość katalogów, które chce otrzymać klient. Jako, że adresów mam kilkaset zmuszony jestem wykorzystać korespondencję seryjną. Chciałbym, żeby adresy na etykiety
Zbyszek Chrzano...3/3 27 Kwi 2010
Witam, Może ktoś pomoże. Jest sobie nowy komputer Windows 7 Prof (23bit albo 64bit) na którym instaluje Office XP albo 2003. Przy próbie zapisu dokumentu z Worda, Excela na dysk sieciowym (Netware) ukazuje się komunikat: "Brak pamięci lub miejsca na dysku do zapisania dokumentu. (P:\Dok1.doc)". Próbowałem z Office 2007 i ten nie ma takich problemów, dokumenty zapisują się bez
IS2/2 27 Kwi 2010
Pobrałem z witryny Microsoftu obraz iso w/w płyty.Utworzyłem płytę CD z w/w obrazu -mimo,że jest odczytywalna, nie jest akceptowana przez instalator. Ma to miejsce na notebooku Compaq nc8230 z XP Professional z SP3. Taka sytuacja uniemożliwia zainstalowanie MS Office 2000 Std (select -umowa grupowa). Czy oprócz zdeinstalowania XP SP3 - po którym można będzie zainstalować (przy XP Prof
blazejszy3/3 27 Kwi 2010
Wpisując tekst po polsku w ulotce zauważyłem, że w momencie, gdy dane słowo wpiszę nie poprawnie, to Publisher zamiast podkreślić to słowo (jak w Wordzie), całkowicie je usuwa. W jaki sposób zmienić ustawienia sprawdzania pisowani, aby Publisher tylko zaznaczał źle napisany wyraz, a nie go usuwał? -- Pozdrawiam Błażej Szymański
koze3/3 26 Kwi 2010
W jaki sposób mogę ustawić formułe, aby zmieniała błędnie zdublowany tekst (kopia ze strony internetowej) na prawidłowy. Mam całą kolumnę zawierającą 400 wierszy w których każda komórka zawiera zdublowany ciąg znaków o różnej długości. np: domdom, wiosnawiosna, rakrak, Chciałbym rozdzielić zdublowany ciąg znaków i pozstawić pierwszy człon, czyli: dom, wiosna, rak. Za wszelką pomoc
RG2/2 23 Kwi 2010
MAM ZAINSTALOWANY TAKI PROGRAM NA JEDNYM KOMPUTERZE . KORZYSTAM GŁÓWNIE Z OPCJI KALENDARZ GDZIE ZAPISUJĘ RÓŻNE DANE. CZY JEST TAKA OPCJA ABYM DOKUPIŁ KOLEJNY PROGRAM Z GRUPY OFFICE*JAKI?* , TAK ABY ZAINSTALOWANY NA INNYM KOMPUTERZE MÓGŁ IMPORTOWAĆ LUB EKSPORTOWAĆ DANE KALENDARZA MIĘDZY NIMI .
Amm2/2 23 Kwi 2010
Jezeli chodzi o "Moje szablony" to w trakcie realizacji projektu klikamy plik/zapisz jako/wybieramy szablon programu Publisher w "Zapisz jako typ" -- Marcin Mokijewski Specjalista ds. Pomocy Technicznej Pomoc Techniczna Microsoft http://support.microsoft.com // Uprzejmie prosze o nie wysylanie zapytan bezposrednio na mój adres email. Zapytania takie pozostana bez odpowiedzi, gdyz
v52krzp2/2 22 Kwi 2010
Wykasowałem z telefonu komórkowego wszystkie kontakty tel. Szczęśliwie zapisałem je wcześniej kilkaset w excelu (office small business edition 2003). Nie potrafię przenieść tej całej grupy danych do outlooka inaczej niż pojedyńczo. Proszę o podpowiedź jak to zrobić (ale krok po kroku gdyż jestem noga z komputera). roman.gil@europlay.pl
Bartosz Świszc...2/2 21 Kwi 2010
Witam, jestem osoba nie znajaca sie na rozwiazywaniu problemow technicznych oprogramowania i prosze wybaczyc mi jesli w moim poscie beda jakies niescislosci. Mam stare oprogramowanie Microsoft Windows Home Edition Wersja 2002 z dodatkiem service pack 3 i do tego pakiet Office 2000. Raczej nie mam problemow z jego uzytkowaniem, aczkolwiek juz kilka razy w ostatnich miesiacach
Adrian Kubok3/3 19 Kwi 2010
Witam. Mam na 2 z 12 stanowisk na ktorych zainstalowany jest Office 2007 Standard BOX jest problem z zapisem na dysk sieciowy. tzn: W innych programach (nie office 2007) wszystko dziala jak powinno. W Excel 2007 przy probie zapisu tworzy sie pusty plik (wielkosc 0) i pokazuje komunikat ze "dokumentu nie zapisano". Jesli plik istnieje to zostaje on zastapiony pustym. Czyli plik otwarty
Krzysiek2/2 17 Kwi 2010
Witam, Czy jest odpowiednik "Formularza edycji elementów listy" (access 2007) w accessie 2003?
Krzysiek2/2 15 Kwi 2010
Outlook po próbie importu ustawień kont pocztowych odpowiada, że nie znalazł nic do zaimportowania, co robić?
Zbyszek Chrzano...2/2 15 Kwi 2010
Jak zarejestrować pakiet OFICE 2007
Krzysiek2/2 13 Kwi 2010
Witam, czy jest jakiś spoób na śledzenie oflagowanych wiadomości w folderach IMAP? W przypadku korzystania z POP3 - nie ma problemu - natomiast nigdzie nie znalazłem informacji jak sobie poradzić z kontem obsługiwanym przez IMAP -- Pozdrawiam Daniel http://pl.openoffice.org/ - darmowy odpowiednik pakietu MS Office http://www.mozillapl.org - narzędzia internetowe "nie tylko dla orłów"
Daniel Stawicki2/2 13 Kwi 2010
Potrzebuję do Worda 2007 wstawić dane z tabeli z SQL-a. Nie mogę znaleźć właściwej opcji na menu
Bartosz Świszc...3/3 12 Kwi 2010
Witam, Posiadam Excela i Outlooka w wersji 2002. Czasami gdy wysyłam dane z excela mając otwarty arkusz excela klikając menu plik --> Adresat poczty --> Adresat poczty (jako załącznik), następnie wpisuje dane odbiorcy, klikam Wyślij i wszystko się wiesza. Podczas zwisu procesor nie jest w ogóle obciążony. Jedyne wyjscie z tej sytuacji to zabić proces excela i wtedy wszystko wraca
Arkadiusz 'Blac...7/7 11 Kwi 2010
Po zapisaniu Word 2007 w rubryce typ pliku jest wpisane "Plik DOCX". Poprzednie wersje miały dokument programu .... word.... Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić, dlaczego tak jest? Czy mam coś poprzestawiane w ustawieniach, czy źle są ustawione skojarzenia plików? Druga sprawa to ikona zapisanego pliku word 2007. Nie wygląda tak jak Excel 2007. Czy znowu coś popsułem?
Artur1/1 09 Kwi 2010
Witam, w MS Excel po naciśnięciu klawisz TAB, przechodzi się do kolejnej komórki w tym samym wierszu. U mnie natomiast wystąpiła sytuacja, w której po naciśnięciu klawisza TAB, nie przechodzę do następnej komórki, lecz przesuwam się cały ekran w prawo. Tj: na ekranie wyświetla mi się np. zakres kolumn od A do S. Będąc w komórce A1, po naciśnięciu TAB, nie przechodzę do komórki B1,
IDKrzych2/2 08 Kwi 2010
Witam, Czy istnieje możliwość wprowadzenia w arkuszu komórki, którą należy uzupełnić, a w przypadku nieuzupełnienia tej komórki braku możliwości zapisania arkusza i żeby pojawiał się komunikat "Brak możliwości zapisania pliku - proszę uzupełnić danymi komórkę XX". Pozdr.
Adam Gromek2/2 08 Kwi 2010
witam. mam prezentację składającą się z ponad 130 slajdów, gdzie na każdym slajdzie jest przynajmniej 1 plik graficzny (jpg). Chcę się pozbyc wszystkich plików graficznych za jednym zamachem ale nie wiem jak. Próbowałam zaznaczac wszystkie slajdy Ctrl+A i szukac odpowiedniej opcji usuwającej grafikę ale nic nie znalazłam. Mogę to zrobic ręcznie ale jest to pracochłonne w tym
sowaxl3/3 07 Kwi 2010
Witam posiadam problem z przypisami tak mi sie przynajmniej zdaje. Zamiast krotkiej kreski oddzielajacej tekst od przypisow mam jedna dluga w poprzek strony kreske i nie wiem w jaki sposob ja ununac ani w jaki sposob ona sie tam pojawia. Prosze o pomoc, probowalem juz wszystkirgo lecz nic nie pomaga.
Bartosz Świszc...2/2 07 Kwi 2010
Dokonałem archiwizacji skrzynki odbiorczej w Microsoft Outlook 2007 do pliku archive.pst. Ze skrzynki odbiorczej zniknęły wiadomości, a chciałem jedynie dokonać kopii zapasowej. Chciałbym przywrócić wszystkie elementy skrzynki odbiorczej. Dokonuję import z innego programu lub pliku - plik folderów (pst) - import z pliku (przeglądaj - archive.pst), klikam dalej i wyświetlany jest
Marcin2/2 07 Kwi 2010
witam, chcę za pośrednictwem funkcji Dane > poprawnośc danych > Dozwolone "Lista" wybrac jako żródło dane z innego skoroszytu niż ten w którym pracuję - czy i jak mogę to zrobic (lub czy ewentualnie można w Excelu inaczej stworzyc pole listy odwołując się do danych z innego skoroszytu ? ). wiem, że najprościej byłoby skopiowac potrzebne dane do arkusza w którym pracuję ale zależy
Zbyszek Chrzano...2/2 07 Kwi 2010
Witam! Mam takie pytanie: gdzie trzeba grzebnąć aby word nie szukał domyślnie źródła danych w katalogu dokumenty/moje źródła danych lecz np. w katalogu w którym jest dokument seryjny. Problem pojawia się w momencie kiedy ten sam dokument seryjny worda, z tym samym źródłem danych, przenoszony jest na inny komputer o innej strukturze katalogów (synchronizacja np. laptopa [vista] i
v52krzp2/2 07 Kwi 2010
Podczas odbierania wiadomości posiadającej ustawione tło i obrazek, obrazek przychodzi jako załącznik, a tła nie ma.
lylroxoa@hotmai...1/1 06 Kwi 2010
????Í?Ó°?ÇרÂô??????Í?Ó°?Ç?¨????????Í?Ó°?ÇרÂô???????ô??Í????????ô??Â?????°?Í??ô????Ô­×°°?Í??????Ú?ô??,?????á?é?ô????Í??? ??????Ô°ÖÇÄÜ??????Í?,????ר???ô????Ë????????ô????Ë????????ô???÷?Ä???÷?ÄרÂô??????ÖÇÄÜ???Ó,????ÖÇÄÜ??Í?????,??????Í?ÖÇÄÜ???°?ô?Ö,??????Í????°?ô?Ö,Ó°?ô?÷?Ä,Í?Ó°?÷?Ä,?????ÔÄ??ô??,????¸ß???ô??,????¸ß????Í?Ó°Ô?,?ÝÍ?,?ÝÍ?ר???ô??,HIVI,HIVIר???ô??JVC,JBLר???ô??,?????ô??רÂô.com ,
k2l3/3 05 Kwi 2010
Opis nagłówków: Nagłówek poziom 1: FORMAT1: czcionka 15pkt,czerwony, Słowo "Rozdział ", numer "rzymskie I", nowa linia, FORMAT2: czcionka 26pkt, zielony, "treść nagłówka 1", całość WYŚRODKOWANE na stronie. Nagłówek poziom 2: FORMAT3: czcionka 22pkt, niebieski, numer z poziomu 1( bez słowa "Rozdział" czyli rzymskie "I"), kropka, numer poziomu 2 (od 1 dla każdej zmiany "poziomu
wvmhrmho@hotmai...1/1 05 Kwi 2010
????Í?Ó°?ÇרÂô??????Í?Ó°?Ç?¨????????Í?Ó°?ÇרÂô???????ô??Í????????ô??Â?????°?Í??ô????Ô­×°°?Í??????Ú?ô??,?????á?é?ô????Í??? ??????Ô°ÖÇÄÜ??????Í?,????ר???ô????Ë????????ô????Ë????????ô???÷?Ä???÷?ÄרÂô??????ÖÇÄÜ???Ó,????ÖÇÄÜ??Í?????,??????Í?ÖÇÄÜ???°?ô?Ö,??????Í????°?ô?Ö,Ó°?ô?÷?Ä,Í?Ó°?÷?Ä,?????ÔÄ??ô??,????¸ß???ô??,????¸ß????Í?Ó°Ô?,?ÝÍ?,?ÝÍ?ר???ô??,HIVI,HIVIר???ô??JVC,JBLר???ô??,?????ô??רÂô.com ,
lylroxpa@hotmai...1/1 04 Kwi 2010
k2l3/3 02 Kwi 2010
W Word 2002 lub w XP była możliwość wstawiania za pomocą funkcji dowolnego tekstu (akapitu). Czy i jaka jest to funkcja w Word 2007 (łącznie z wyjaśnieniem parametrów)?
Krzysiek2/2 31 Mar 2010
Podczas korzystania z worda, i próby zapisu jako nowy(wykorzystująć wcześniejszy plik) pojawia się problem - word nie chce zapisać, a w pasku tytułowym pokazuje się napis " tylko do odczytu", pliki są zapisywane na WSS 2008, gdzie jest tylko udostępnianie plików i drukarek. Komputery, na których jest word 2002 działają pod systemem win xp home Problem jest o tyle drażniący, że nie
v52krzp4/4 30 Mar 2010
Witam, Posiadam licencję na Office 2007SB w wersji BOX. Niedawno wymieniłem laptopa i przy okazji kupiłem Windows 7 Pro 64bit. Moim problemem są dokumenty utworzone w tym samym Office, ale w Windows XP Pro 32bit. Chodzi głównie o pliki xlsx - wyglądają niemal identycznie jak na Win XP, a podczas wydruku się rozjeżdżają - na każdej kolejnej stronie obrazki uciekają w dół o kilka
Krzysiek2/2 24 Mar 2010
Witam. Mam problem z SmartArt (office 2007). Wybieram Proces z akcentem. Pojawiają się 6 kwadraty (3 zawierają "[Tekst]" , a nieco niżej "* [Tekst]". Czy istnieje możliwość (jeżeli tak to jak) usunięcia tej kropki z dolnych kwadratów? Punktory z podgrupy akapit są nieaktywne. -- Petycja przeciw GMO: http://www.avaaz.org/en/eu_health_and_biodiversity
Matys5/5 24 Mar 2010
Przy zamykaniu i zapisywaniu zmian w dok.w Wordzie 2007 pojawia się stale komunikat o treści jak w temacie. Sygnatura błędu: AppName:winwors.exe;AppVer: 12.0.4518.1014;AppStamp:45428028;ModName: hpcbr6bu.dll; ModVer:0.3.1537.18;ModStamp:4886de69;ifDebug:0 Offset:00007fcf. Zaczęlo się to dziać po zainstalowaniu drukarki HP.
skolt13/3 23 Mar 2010
Nie wiem dlaczego, ale ciągle woła mi hasło w Outlook 2007 (serwer Exchange). Nawet jeżeli zaznaczę Zapamietaj, to i tak co chwila wyskakuje okno z logowaniem. Próbowałem już: -logowania komputera do domeny, -trybu buforowanego i niebuforowanego, -ściągać tylko nagłówki wiadomości, -zlikwidowałem kanały RSS, -utworzyłem nowy profil pocztowy -odznaczenie połączenia za pomocą
Roert de Clair1/1 22 Mar 2010
Po ponownej instalacji OS/Office i po dołączeniu pliku pst pięknie przechodzi cała poczta. Natomiast reguły niby przechodzą ale są oznaczone jako "dla innego komputera" Wiem, że przed reinstalacją systemu, albo okresowo można było wyeksportować te reguły a potem osobno zaimportować. Jednak skoro istnieją one w pliku pst i skoro sa oflagowane jako "dla innego komputera" to może w jakiś
Rokubungi_Gendo1/1 21 Mar 2010
Pytanie jak w temacie. Zauwazylem,ze ostatnio dzieja sie dziwne rzeczy z moim pakietem Office 2010 beta. Chce go przeinstalowac. Ale po ponownej instalacji bede potrzebowac klucza produktu. Zdaje sie,ze go gdzies drukowalem,ale nie moge znalesc. Jest tez cos takiego jak "product ID",ale to jest chyba identyfikator,a nie klucz?? Z tego co pamietam to klucz powinien byc gdzies w pomocy
olsenik2/2 21 Mar 2010
Mam taki problem, po instalacji Office 2007 w Windows XP wszystko działa jak najlepiej. Po jakimś czasie (kilka dni, być może po jakiejś aktualizacji pakietu) Word otwiera pliki bardzo długo, gdy kliknę na jakiś plik wcześniej zapisany otwiera się około 15 minut! Co ciekawe jeżeli najpierw uruchomię Worda i skorzystam z opcji Otwórz to plik otwiera się się w normalny sposób 1-2
TedMi2/2 20 Mar 2010
W niektórych wiadomościach odebranych przez outlooka nie wyświetla mi polskich znaków (są jakieś krzaczki znaki zapytania lub spacje). W tunderbirdzie i przez www posty są OK. Jak to zmienić co trzeba ustawić żeby było dobrze
v52krzp2/2 17 Mar 2010
Wyeksportowałem kilka folderów z outlook express do pliku pst w celu importu do microsoft office (2007 enterprice). Wszystkie foldery oprócz jednego udało się zaimportować. Folder elementy wysłane (ma zmienioną nazwę na "wysłane 2010") waży ok 700MB ale importuje się jako pusty. Próbowałem oprócz importowania wskazać plik "wysłane 2010.pst" jako magazyn microsoft outlook - również nie
fabi2/2 17 Mar 2010
Jak zrobić by szablon np tabelki powielany był automatycznie na następnej stronie ? Mam tabelkę w pierwszym wierszu logo/nazwa/nr strony drugi wiersz na kartkę A4 ma służyć jako pole tekstowe i chce by automatycznie po przekroczeniu pola tekstowego powielał poprzednią stronę "tabelkę" a nie rozciągał drugi wiersz. Z góry dziękuje za pomoc.
Rokubungi_Gendo10/10 17 Mar 2010
Witam. Mam problem. Co prawda uzywam obecnie Office 2010 w wersji beta,ale przez pewien juz czas aplikacje Office'a dzialaly bez problemu-w tym tez Outlook. Jednak od kilku dni nie otwiera sie glowne okno Outlook'a- pojawia sie tylko blad: Outlook nie moze wystartowac.Nie mozna otworzyc okna programu. Jednak w sytuacji kiedy podlaczam telefon z WM do komputera i zaczyna sie
v52krzp2/2 16 Mar 2010
Jak w Viso wstawic serie takich samych obiektów w jednej lini o ustalonej odległości ? mediamax..
RG2/2 15 Mar 2010
Mam problem, posiadam Microsoft Office Outlook 2003. Po przeniesieniu wiadomości do kosza (Folder Usunięte elementy) i usunięciu ich z tego kosza (akcja: "opróżnij folder Usunięte elementy") wiadomości niestety nadal pozostają na serwerze Wirtualnej Polski. Co robić? Może coś nietak z moimi ustawieniami?
mariusz5/5 15 Mar 2010
jak w Ms Access 2010 beta 1. Mam zapytanie, jak zabezpieczyć projekt w Ms Access 2010 beta przed dostaniem się do projektu niechcianych (niepowołanych) osób. kiedy projekt zostaje u klienta, to oprócz utworzenia hasła do bazy/projektu, jak zabezpieczyć: - ukryte tabele, kwerendy, formsy, raprty, makra aby ktos ich nie odkrył - jak zabezpieczyć kod przypisany formsom czy innym
Marzena3/3 13 Mar 2010
program outlook 2003 nie może rozpoznać jednego lub kilku nazwisk przy wysyłaniu wiadomości na grazyna.zaremba@op.pl -- Zaremba