Krzysiek2/2 02 Wrz 2010
Witam, używam Office 2010 Professional. Mam w związku z tym dwa pytania: 1. Skasowałem przez pomyłkę pliki z danymi kont pocztowych w Outlook'u 2010. W wyniku tego nie mogę tego programu uruchomić. Na początku pojawia się komunikat o wskazaniu pliku z dannymi a nastepnie automatycznie program się zamyka. 2. W kontaktach Outlook'u 2010 kiedy próbuję wpisać dane adresowe oraz numer
Krzysiek2/2 02 Wrz 2010
Nie synchronizują się książki adresowe z telefonu iPhone 3Gs (używam iTunes 9.2.5.1) i Outlooka 2010 (wersja Office 2010 dla Użytkowników Domowych i Małych Firm 32 bit) pod systemem Windows 7, 32 bit. iTunes nie widzi Outlooka jako programu pocztowego i nie ma możliwości wybrania go jako docelowego programu do synchronizacji. iTunes synchronizuje kontakty telefonu jedynie z kontaktami
Krzysiek2/2 02 Wrz 2010
co zrobić by odinstalować Office XP z wszystkimi wpisami
Krzysiek2/2 02 Wrz 2010
Przy zamykaniu plików Excel w programie Office 2007, notoricznie, już od 2 lat z rzędu, pada Excel, przestaje odpowiadać, pojawiasię komunikat rozwiązywania probelmów, po któryms razie nawet uruchamia się nawet diagnostyka problemów (która nic nie znajduje), i tak w kółko do moiej bialej gorączki. Co wiekawie z innymi plikami Office 2007 to się nie zdarza. Owszem korzystam z setek
Krzysiek2/2 02 Wrz 2010
Witam. Kupiłem nowego netbooka. Mam MO 2003 na płycie. Legal. Chciałym go zainstalować w netbooku. Skopiowałem z płyty, z laptopa, na pena to co było na płycie - podświetl i kopiuj, wklej. W netbooku rozpoczęla sie instalacja - pow wpowadzeniu klucza pokazał sie komunikat: Instalator produktuMO nie może kontynuować, ponieważ źródło instalacji zostało uszkodzone". Co to znaczy? Co
slawekkusmierz3/3 31 Sie 2010
Witam, Mam następujący problem, Komputer z Windows 7 64bit podłączony do domeny SBS 2008 R2, Exchange 2007. Przy każdym uruchomieniu i próbie połączenia z Exchange Outlook 2010 żąda uwierzytelnienia. Jak to poprawić, przeszukałem różne fora znalazłem kilka podpowiedzi ale nieskuteczne dla mnie.
Seba2/2 31 Sie 2010
Witam, mam pytanie odnośnie licencji na offic'a. Otóż są zainstalowane dwa pakiety offic'a jedna to basic a druga small bussines na 2 różnych kompach są również one zarejestrowane telefonicznie. Pytanie brzmi jak moge zamienić te pakiety tzn z jednego odinstalować basic'a i zainstalować na drugi komp a z drugiego small bussines'a zainstalować na pierwszy komp. Czy to pójdzie tak od
Lech Jaszowski2/2 29 Sie 2010
Chcę stworzyć cennik usług. W kolumnie 1 będzie cena dla klienta. W kolumnie 2 podstawowe wynagrodzenie dla pracownika. W kolumnie 3 chcę utworzyć wynagrodzenie "specjalne", tzn wynagrodzenie z kolumny 2 pomnożone przez współczynnik umieszczony w określonej komórce (np w nagłówku kolumny 3). W jaki sposób mogę szybko utworzyc taki arkusz (niejako automatycznie), by nie tworzyć formuły
IDKrzych2/2 29 Sie 2010
W Excelu 2003 był sobie taki użyteczny pasek, w którym widoczna była pełna nazwa pliku (wraz z pełną ścieżką adresu). Gdzie mogę go znaleźć w Excelu 2007? marzatela ---------------------------------------- http://mojezmaganiainformatyczne.blox.pl
Jac.ek4/4 27 Sie 2010
W jaki sposób mogę odblokować wyświetlanie załączników, które Outlook 2010 uznał "za potencjalnie niebezpieczne" (np. *.mdb) pod Win XP?
ascel1/1 26 Sie 2010
Środowisko: Windows XP, MS Office 2003, na komputerze jest też zainstalowany MS Office 2007. Kreator formularzy w Access-ie 2003 po wprowadzeniu wszystkich parametrów nie kończy tworzenia prostego formularza. Wyświetla komunikat: "Kreator nie może utworzyć formularza." Sygnatura błędu: AppName: msaccess.exe, AppVer: 11.0.8166.0, AppStamp: 46437912, ModName: vbe6.dll, ModVer: 6.5.10.
Maciej Kóska3/3 26 Sie 2010
Witam, Moja platforma to windows 7 pro 64 bit + outlok 2010 64 bit Mam problem związany z tym, że aplikacje nie rozpoznają domyslnego klienta poczty skonfigurowanego w systemie - jakby nie widzą że outlook 2010 jest obecny jako domyslny klient poczty. Co więcej nie ma go uwzględnionego na liście domyślnych programów. Próbowałem juz reinstalacji i naprawy pakietu office ale
Rafał3/3 25 Sie 2010
Chcę zmienić nazwę dokumentu, ale jak to robię to plik robi się nie do odczytu. Moze się nazywać tylko Nowy dokument programu microsoft word. To we wszystkich się tak nie połapię. Nie wiem czemu tak jest;/ A i tak jestem zielona w tym wszystkim.. -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS Outlook.
Adam1/1 25 Sie 2010
Mam problem ze zgodnością solvera w plikach utworzonych w Excelu 2003. Przy rozwiązywaniu problemów, które w wersji 2003 i 2007 działają bezproblemowo otrzymuje komunikat o tym, że solver obsługuje tylko 200 zmiennych i 100 warunków. Czy solver w Excel 2010 jest wersją zubożoną w stosunku do poprzednich? Ponadto odwołując się do solvera z poziomu makr wykorzystywałem funkcję solver.
Adam Gromek3/3 25 Sie 2010
Problem1. Po zaimportowaniu ustawień konta programu outlook express 6.0, podczas testowania ustawień kont występuje błąd "nie można wysłać wiadomości testowej. Sprawdź pole Adres email". Adres e-mail wpisany poprawnie wraz z@ i domeną. (takie same ustawienia działają w express'ie). Podczas sprawdzania w informacjach o systemie przeglądając Aplikacje Pakietu office 10->Microsoft
Marcin Mokijews...2/2 25 Sie 2010
Witam, Otrzymałem wersję OEM Office 2007 Small Business. Problem polega na tym, że na laptopie nie ma preinstalacji tej wersji. Szukałem w sieci tej wersji juz nawet na torrentach ale nigdzie nie ma. Na licencji jest notka, że klucz nadaje sie do wersji Pro, SM i Basic. Pytanie brzmi czy można zainstalować inną wersję i przejść do SM? Może ktos wie skąd wziąć instalkę? pzdr
Michal2/2 25 Sie 2010
Witam, w programie Excel 2000 podczas importu pliku csv zapisanego w kodowaniu UTF-8 na liście "Pochodzenie pliku" mam dostępne tylko trzy opcje kodowania: "Macintosh", "Windows (ANSI)" oraz "MS-DOS (PC-8)". W jaki sposób mogę zaimportować plik w kodowaniu UTF-8? Pozdrawiam, Michał
Krzysiek2/2 24 Sie 2010
Mam pytanie czy Microsoft Outlook robiąc backup w swoim programie nadpisuje pliki czy tworzy nowe? Wydaje mi się że nadpisuje gdyż ciągle widzę jeden plik? Jeśli się nie mylę to czy jest możliwość np. co tydzień zapisywania, archiwizowania Outlooka w nowym pliku??
hubapiet3/3 23 Sie 2010
Witam, mam następujący problem: po usunięciu konta z klienta Outlook 2007, po uprzednim skopiowaniu pliku *.pst, oraz po ponownym stworzeniu na tej samej instalacji klienta podając te same dane logowania, ścieżkę do pliku *.pst, konta program ponownie ściąga wiadomości z serwera poczty, pomimo że plik *.pst posiada już ten wiadomości. Czy istnieje jakiś sposób żeby klient poczty nie
Marzena2/2 23 Sie 2010
Witam. Mam następujący problem. Wklejam obraz z innego programu do excela 2003. chciałbym aby obraz był tłem w arkuszu kalkulacyjnym tak, abym mogł nadal pracować na komórkach a obraz nie zaznaczał sie za każdym razem. Jak to zrobic?
Marzena4/4 20 Sie 2010
Witam, nie moge sobie poradzic z problemem. Chcialbym moc skopiwoac ciag np 10 cyfr oddzielonych od siebie przecinkiem zapisanych w wordzie skopiowac do excela takz zeby kazda cyfra byla w osobnej komorce. Problem pewnie nie duzy ale okropnie irytujacy. Dzieki za pomoc! -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady
Maciej Szczecin...4/4 18 Sie 2010
Witam, mam outlook 2007 i dwa konta. Exchange i konto POP3. W Outlook sa dwie grupy folderow, jedna Exchange, druga nazywa sie "Foldery Prywatne" i jest skojarzona z kontem POP3. W jaki sposob moge ustawic w Outlook aby przy wychodzeniu z programu czyszczony byl kosz (Trash) w obu grupach. W chwili obecnej czyszczony jest wylacznie folder poczty Exchange. dziekuje. Michal Sztuk
Voodoo1/1 17 Sie 2010
prohol1/1 16 Sie 2010
witam Mam problem z data potwierdzenia odczytu wiadomosci przy wlaczonej funkcji sledzenia wiadomosci. Mianowicie data dostarczenie jest prawidlowa a data odczytu jest w jednym przypadku rok wczesniej(!) a w drugim miesiac wczesniej. Na obu komputerach sa prawidlowo ustawione daty,godziny i strefy czasowe w panelu sterowania. Gdzie moze byc problem? Mail zostal wyslany do kilku osob w
Maciek1/1 16 Sie 2010
otawrcie niektórych plików trwa nawet 5 minut, wówczas pojawia sie komunikat: "nie można znaleźć(sieżka dostępu)-ustawiono jego uruchamianie przy każdym otwarciu... Kontynułowanie może spowodować błędy. Czy anulować otwieranie. Nie potrzebuję łączenia się z podaną sieżką dostępu. Jak to wyłączyć ?
Wademar11111/1 14 Sie 2010
Nie mogę znaleźć rozwiązania problemów przy adresowaniu kopert. W opcjach zaznaczam wielkość liter itp adresu np. odbiorcy i nigdy nie wiem czy on mi się zmieści na wybranej kopercie. Jeżeli zdefiniuję odległości odbiorcy z lewa i od góry to program się do nich dostosuje, ale obetnie mi część adresu. Nie mogę zapisać na stałe wprowadzonych zmian dotyczących wielkości czcionek,
Wademar11111/1 14 Sie 2010
Bardzo proszę o pomoc. Wpisuję do książki adresowej kontakt, który zapisuje się tak jak chcę, ale kiedy chcę z tego kontaktu skorzystać w korespondencji seryjnej i go otwieram ponownie to ukazuje mi się poprzestawiana kolejność nazwy i tak mi drukuje na kopercie. Kiedy wracam do Outlooka wszystko jest w porządku. Dziękuję za pomoc.
margerytka1/1 12 Sie 2010
Jest tabela Pracownicy Jest tabela Daty połączone relacją, w wyniku której powstaje 3 tabela Pracownik_data Jak skonstruować formularz na podstawie 3-cij tabeli, na którym będzie można wybrać datę i przypisać do niej pracownika, następnie ułożyc mu grafik na dany dzień? baza pod adresem: http://www.przeklej.pl/plik/przyklad-rar-001c2l9595a5
Mam tabelę Daty Mam kwerendę, która po otwarciu wyrzuca monit o podanie miesiąca i roku - kwerenda działa. Chciałabym jednak, żeby zamiast monitu z kwerendy rok i miesiąc był do wpisania na formularzu. Tak próbowałam zrobić - formularz Wybor_daty z podformularzem Pokaz_miesiąc. Ale utknęłam. Nie wiem co poprawić, żeby działało tak, jak potrzebuję. baza pod adresem: http://www.
Jak odświeżyć dane w kombo Kombi0 w podformularzu Wybor_prac_form umieszczonego na formularzu Wybor_przel_form? Kiedy zmieniam przełożonego, chciałabym, żeby pokazała mi się lista tylko jego pracowników. Generalnie taki efekt osiągnęłam, ale działa tylko bezpośrednio po otwarciu formularza, a jak zmienię nazwisko przełożonego, to potem wartości w kombo Kombi0 zostają takie same, jak
mich2/2 12 Sie 2010
Witam, w Outlook 2010 probuje zalozyc 2 konto (z onet). Niestety nie moge tego zrobic. Najpierw podczas wyszukiwania ustawien serwera dostaje informacje "szyfrownae polaczenie z serwerem poczty jest niedostepne".. Potem przy probie logowania "bez szyfrowania" dostaje infocmacje, o problemie podczas nawiazywania polaczenia. skonfigurowac Nastepnie probuje recznie i po
dictus1/1 12 Sie 2010
witam czy można zaznaczyć tylko część obszaru kreślenia na wykresie? Np. mam wykres liniowy pokazujący zmiany jakiegoś trendu w poszczególnych latach, ale ja bym chcial zaznaczyć np. tylko okres lat 2005-2006. Za rady dzięki dictus -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS Outlook.
Bamek2/2 11 Sie 2010
Witam Czy to możliwe, że w outlook'u 2007 po skonfigurowaniu wielu kont e-mail, nie ma opcji segregowania ich w osobnych dla każdego konta folderach? Szukałem i niestety nie moge znaleźć. pozdrawiam
nie zatwierdzac1/1 11 Sie 2010
test tworzenia naglowkow Rav napisał: > Witam! Mam pytanie jak wykonać taki "myk" w Excelu 2003, aby zablokować > przesuwanie kolumny lub/i wiersza? Przykład znajduje się w arkuszu. Jest > dokładnie to, co chcę wykonać. Tylko jak takie coś zrobić? > Próbowałem przeciągnąć te małe "belki", które znajdują się na > górze pionowych suwaków i przy prawej krawędzi poziomych, ale >
IDKrzych5/5 10 Sie 2010
Hej Mam wrażenie iż mam banalny problem, jednak nie mogę się z nim uporać. Wprowadzam do komórek funkcję za pomocą makra w vb, np: Worksheets("Arkusz1").Range("A3").Value = "=suma(A1:A2)" Nie wiem czy jest to dobra metoda, jednak w sercu makra kryje się parę ciekawostek które wyszukują, analizują i aktualizują zmienne zajmujące się zakresem komórek, zatem kiedy mam już jakiś
athor8/8 09 Sie 2010
Witam Próbuję od dłuższego czasu poradzić sobie z takim moim problemem i niestety utknąłem. Muszę wykonać ok. 100 obliczeń i chciałbym żeby dane pobierane były z określonych komórek i każdy wynik wpisany został do oddzielnej określonej komórki. Wszystko jest ok dla pojedynczych komórek, ale w takim przypadku musze powtórzyć makro 100 razy. Napisałem takie małe makro (na miarę
ZJ1/1 09 Sie 2010
Mam zainstalowane obie wersje Excela, tzn. 2003 i 2007. Jak można odwrócić pierwszeństwo Excela 2007, na korzyść Excela 2003, do otwierania pliku excelowego utworzonego w Excelu 2003, kliknięciem na niego lub jego skrót, w chwili gdy żaden program Excel nie jest jeszcze uruchomiony. Aktualnie uruchamia się Excel 2007 , a ja chciałbym żeby Excel 2003.
lotnik1/1 06 Sie 2010
coś się stało, a może coś włączyłem głupio, chodzi o to że jak wpisuje literki do równania to dostaje dziwne kwadraciki, muszę następnie kliknąć na \"abc Normalny tekst\" i literki na nowo są literkami, da się to jakoś odwrócić? link do przykładowego zdjecia http://img825.imageshack.us/img825/8419/officegupota.jpg -- ---- Wysłano z
point1/1 06 Sie 2010
no właśnie mam ten sam problem, po zainstalowaniu Office jest wszystko ok do momentu uruchomienia jednego pliku z makrami, potem już nie można edytować w komórce poprzez dwukrotne kliknięcie, można zmienić ustawienia w opcjach ale po ponownym uruchomieniu aplikacji znowu edycja jest zablokowane, jest to bardzo uciążliwe, proszę o jakąś pomoc, aha porada z ochroną arkusza nie działa :(
Grzegorz1/1 06 Sie 2010
Witam, przy imporcie reguł stworzonych w Outlook 2007 do Outlooka 2003 występują problemy tzn. reguły są puste. Reguł tych nawet nie można usunąć. Jest jakaś opcja zaimportowania tych reguł oraz usuniecie tych zaimportowanych????
Oskar1/1 05 Sie 2010
Jestem użytkownikiem Messengera od wielu lat - od systemu XP do obecnej 7. Wszystko działało do wczoraj. Uruchomiłem Messengera. Sprawdziłem ustawienia sprzętowe kamery (Microsoft NX-6000). Zamknąłem. Wieczorem byłem umówiony na rozmowę. Po uruchomieniu Messengera pojawił sie komunikat "Program Windows Live Messenger przestał działać" i koniec. Naprawiłem pakiet live. Nic.
Qvazar1/1 05 Sie 2010
Question na komputerze z Windows 7 zainstalowałem pakiet Office 2007 wersję Profesional, a nastepnie dodatek BCM. Po tych działaniach przy wywołaniu excela lub worda pojawia się komunikat: dodatek BCM Office wersja aplikacji pakietu Office nie zgadza się. Co mam zrobic teraz? -- Qvazar
misiek9011/1 04 Sie 2010
Witam wszystkich! Bardzo proszę o pomoc w następującej sprawie: od kilku dni Outlook wysyła nieistniejące (niewidoczne w skrzynce nadawczej) wiadomości. Wiadomości z dnia na dzień jest więcej, a ponieważ program nie może wysłać tych niewidocznych wiadomości, nie można wysłać również tych, które przygotowuję na bieżąco. Będę niezmiernie wdzięczny za szybką odpowiedź, za którą bardzo
Maciej Szczecin...2/2 03 Sie 2010
Witam, Temat dotyczy programu Outlook 2007/10. Uzytkownikowi domenowemu (konto pocztowe exchange 2007) po zalogowaniu i sciągnieciu poczty wyskakuje okienko w ktorym ponownie proszony jest o podanie hasła "Łaczenie z /nazwa serwera pocztowego/" z tym, że urzytkownik ma połacznie z serwerm. Klikniecie ANULUJ nie ma wpływu na połącznie, urzytkownik może kozystac z poczty (tak jak i po
Maciej Szczecin...2/2 03 Sie 2010
Hello, I've strange situation in my company: a few days before we bought new desktop computers with preinstall Windows XP. When I confurated one PC with Microsoft Office 2007 I've strange situation: when I finished configuration MS Outlook with Microsoft Exchange account and I try do new meeting in calendar and when I click to save and close all OUTLOOK CLOSED! I don't know what
januszo1/1 03 Sie 2010
Witam, Zainstalowano Office'a 2003 na komputerze w Windows 7 Pro. Przy każdej próbie uruchomienia Word'a (lub innej aplikacji) pojawia się komunikat "Trwa przygotowanie instalacjii..", a następnie "Czekaj system Windows konfiguruje produkt..", ponownie pierwszy wymieniony komunikat i następny. Finalnie aplikacja nie uruchamia się, bez żadnego komunikatu. Pozdrawiam Janusz Olek
Lech Jaszowski2/2 03 Sie 2010
http://wrzucacz.pl/file/5271280655135 Hasło do pliku \"1818\" W Arkuszu 1 znajduje się dokładnie to, co chciałbym osiągnąć. Ważne jest to, aby po zablokowaniu kolumn, nie pojawił się nowy suwak. -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS Outlook.
Sylwia1/1 01 Sie 2010
Czy mógłby Pan krok po kroku napisać mi jak to się robi. Zaglądałam tam, ale boję się, że cos popsuję. Z góry dziękuję, Sylwia v52robg napisał: > Najczęściej błąd powoduje Chrome. Rozwiązaniem jest przywrócenie wartości > (Domyślna) REG_SZ htmlfile w kluczach rejestru: > HKEY_CLASSES_ROOT\\\\.htm > HKEY_CLASSES_ROOT\\\\.html > > > -- > Robert Głowacki > Specjalista ds.
jan_twardowski1/1 01 Sie 2010
chcialbym ustawic jezyk polski i angielski w ONe Note 2007, tak zeby nie zaznaczal jako bledne poprawnych slow angielskich i polskich, jak to zrobic? -- ---- Wysłano z serwisu www.outlook.pl Forum, artykuły, porady o MS Outlook.
Rav1/1 01 Sie 2010
Witam! Mam pytanie jak wykonać taki "myk" w Excelu 2003, aby zablokować przesuwanie kolumny lub/i wiersza? Przykład znajduje się w arkuszu. Jest dokładnie to, co chcę wykonać. Tylko jak takie coś zrobić? Próbowałem przeciągnąć te małe "belki", które znajdują się na górze pionowych suwaków i przy prawej krawędzi poziomych, ale osiągnąłem niewłaściwy efekt. Proszę o pomoc. Pzdr. --