pxd742/2 16 Gru 2007
Prubując otworzyć makro które jest podpięte pod przycisk pojawia mi się takie pytanie (when i tray to open formular i run some makro that is - Open Formular (only to read) a problem was (makro not open this formular) Tha expresion that You entered as the event property seting produced the following error: A problem occured while Microsoft Access wascommunicating with the Ole server or
pxd742/2 16 Gru 2007
Access 2003 tabela ok 1 mln rekordów baza ok 100 MB np przy zmianie typu danych lub wykonywaniu kwerend pojawia się komunikat brak pamięci lub brak miejsca na dysku operacja musi być anulowana Jak pracować z taką bazą? -- Pozdrawiam Iza
pxd742/2 16 Gru 2007
Mam Office 2007 plus Outlook 2007. Dlaczego mimo pełnej instalacji(Wszystkie opcje zainstalowane) po wejściu w Papeteria i czcionki przycisk Motyw lub papeteria jest nieaktywny: pisze że nie zainstalowano żadnych motywów? Dlaczego też po wybraniu Akcja nowa Wiadomość-Więcej papeterii nic sie nie dzieje mimo iż w Folderze C:\Program Files\Microsoft Office\Stationery\1045 są papeterie i
pxd742/2 16 Gru 2007
Mam office 2007 plus Outlook 2007. W pliku pomocy pisze: W oknie głównym programu Outlook, w menu Narzędzia kliknij polecenie Opcje, a następnie kliknij kartę Format poczty. Na liście Redaguj w tym formacie wiadomości kliknij pozycję HTML. Kliknij przycisk Papeteria i czcionki. Na karcie Papeteria osobista kliknij przycisk Motywy. W obszarze Wybierz motyw kliknij odpowiedni motyw lub
pxd742/2 16 Gru 2007
Od jakiegoś czasu w okienku "nr rekordu" wyświetlany numer reokrdu jest prawidłowy tylko w zakresie 1-99. Od 100 wzwyż wyświetlane są tylko dwie cyfry od lewej np. rekord 123 jest wyświetlany jako 12!!! Co może być przyczyną, czy to nie znowu jakaś aktualizacja lub servicepack? Czy jest sposób na ten błąd?
pxd742/2 16 Gru 2007
do tej pory shift+enter nie zmieniało formatowania wiersza z wyjusowany na wyrównany do lewej, ale teraz już tak. Skąd si ę to wzięło? Czy można to jakoś ominąć?
pxd745/5 16 Gru 2007
Witam, czy jest możliwość zrobienia czegoś takiego, że z listy wyboru (combobox) wybierałbym np. nawisko i w określone pola (np. w drugim arkuszu-zakladce) wczytywałoby mi wszystkie dane osoby o tym nazwisku nazwisko imie wiek adres nowak adam 22 wroclaw kowalski marek 33 opole Z góry dziękuję za odpowiedzi i pomoc
pxd742/2 16 Gru 2007
czy ktoś wie jak śiągnąć wykres z internetu z notowaniami do Power Pointa? Ponieważ wykres jest dynamiczny czy jest możliwe aby się odświeżał w Power Pointcie?
queck1/1 14 Gru 2007
W licencji w punkcie 2 Prawa do instalacjii używania, pkt a) stanowi: Mogą Państwo używać jednej kopii oprogramowania na licencjonowanym urządzeniu (w moim przypadku jest to komputer stacjonarny). Pkt b) natomiast stanowi: Mogą Państwo zainstalować inną kopię na urządzeniu przenośnym do użycia przez jednego, glównego użytkownika urządzenia licencjonowanego. Czy to znaczy, że w moim
Jantar2B1/1 14 Gru 2007
Na liście formatów Business Contact Manager'a 2007 nie ma ACT!-a, który jest dostępny w reklamach i w wersji próbnej, angielskiej, Microsoftu. Czy ktoś może pomóc w tej kwestii, please? :-) -- Maciek
czarek3/3 14 Gru 2007
Witam. Moj problem wyglada nastepujaco. z mojego komputra został usuniety jakis plik offica 2007. Zauwazyłem ze przez to nie chciał sie uruchomic instalator office gdy klikałem w aplecie "Dodaj usun programy" na opcję zmien. Działała jedynie opcja usuń, wiec uzyłem jej aby odinstalowac i zainstalowac ponownie office. Okazało sie ze odinstalowanie nie zostało zakonczone pomyslnie.
Piotr5/5 12 Gru 2007
Witam, po zainstalowaniu sp3 dla MS Office mam komunikat w wiadomościach zawierających załącznik .xnk: "Program Outlook zablokował dostęp do następujących potencjalnie niebezpiecznych załączników .xnk" Jak można to obejść ? -- Z góry dziękuje Piotr M.
Arek3/3 12 Gru 2007
Witam. Ściągnąłem SP1 dla Office'a 2007 (mam wersję Professional Plus). Próba zainstalowania kończy się po kilku minutach niepowodzeniem: "Program 2007 Microsoft Office Suite Service Pack 1 (SP1) pzrstał działać. Program pzrestał działać poprawnie z powodu wystąpienia problemu. System Windows zamknie program i powiadomi Cie, jeśli istnieje dostępne rozwiązanie". No i komunikat
JanQ1/1 12 Gru 2007
vtam mam drukarkę sieciową OKI zainstalowałem ją (zgodnie z podręcznikiem) lokalna> port TCP/IP >podalem IP typ urzadzenia niestandardowy protokol > LPR > kolejka ip i mam kłopot z drukowaniem TYLKO!! z pakietu office 2003 - notatnik -działa - przeglądarka WWW - działa - infranview - działa Word, Excel - działa 'inaczej': a) wybieram opcje drukuj b) wybieram
Maciej Kowalski3/3 12 Gru 2007
Witam Niestety, też się włącza konfigurator :( Proszę o pomoc :( Czekam na dalszą POMOC Łukasz Czerwińskki P.S. A może jest na to jakiś Path? "krzysiekp (msinfo.pl)" wrote: > Witam > > Proszę sprawdzić, czy może Pan uruchomić sam Word w sposób opisany poniżej: > > Start > Wybrać: Uruchom > Wpisać: Winword /safemode. > > -- > Krzysztof Paciejewski > >
Maciej Kowalski6/6 12 Gru 2007
jak dostać się do kalkulatora w Office 2007. Jeżeli jest. A przynajmniej gdzie w Wordzie 2003.
Maciej Kowalski1/1 12 Gru 2007
Service Pack 1 dl MS Office 2007 rozwiązuje ten problem. Okazuje się że była poprawka do pakietu dot. języka polskiego. Nie mniej dziękuję za pomoc.
GR5/5 12 Gru 2007
Witam wszystkich Tworze sobie koperty lub etykiety do korespondencji seryjnej w Wordzie i napotkałem taki problem. Po scaleniu korespondencji do nowego pliku nie mogę wydrukować wybranych zakresów stron (np 10...54), a tylko całość lub bieżącą stronę. Jest na to jakiś specjalny sposób? Pozdrawiam
vebo1/1 12 Gru 2007
klucz znajdziesz na każdym pudełeczku z tym systemem w sklepie. wystarczy, ze ladnie poprosisz sprzedawce - on na pewno dogada sie z toba co do ceny :) pozdrawiam Użytkownik "matuss1989" <matuss1989@discussions.microsoft.com> napisał w wiadomości news:148F24C1-033A-43E6-80B9-BC629478AF00@microsoft.com... > ma moze ktos klucz produktu do microsoft office 2007??prosze o podanie >
Arek1/1 11 Gru 2007
Witam. Ściągnąłem SP1 dla Office'a 2007 (mam wersję Professional Plus). Próba zainstalowania kończy się po kilku minutach niepowodzeniem: "Program 2007 Microsoft Office Suite Service Pack 1 (SP1) pzrstał działać. Program pzrestał działać poprawnie z powodu wystąpienia problemu. System Windows zamknie program i powiadomi Cie, jeśli istnieje dostępne rozwiązanie". No i komunikat
Marek1/1 11 Gru 2007
Witam! W czasie przesyłania elementów kalenadza do telefonu komórkowego, są one zapisywane w strefie czasowej UTC, mimo, że w telefonie i na komputerze mam +1. Jak sobie z tym poradzić?
Iza2/2 09 Gru 2007
Do tej pory używałem Office 2000, a w nim Power Pointa 2000. Ostatnio zmuszony zostałem do przeniesienia się na Office 2003. Z niejakim przerażeniem odkryłem, że część slajdów robionych w prezentacji 2000 zniknęła po otwarciu plików w PP2003. Dotyczy to szczególnie slajdów, w których naćkane sa obok siebie wykresy, tekst, tabele - jednym słowem kilka równych formatów. W PP 2000 są, w
IDKrzych4/4 08 Gru 2007
Witam, mam chyba dość abstrakcyjne pytanie. Czy w excelu da się zrobić porównanie dwóch komórek na zasadzie "rozmytej" której wynikiem byłby stopień podobieństwa. Dla excela komórka "Firma Kot" i "Firma "Kot"" (inny realny przykład to "ZPC Otmuchów" i "Z.P.C. Otmuchów") to komórki różne, a faktycznie z ludzkiego punktu widzenia takie same. Prostej funkcji pewnie w Excelu nie ma, ale
Adamek1/1 08 Gru 2007
dzieki za pomoc
Iza2/2 07 Gru 2007
Witam serdecznie, mam pytanie dt. numerowania konspektu w Word 2007. Pracuje duzo z dokumentami w takiej formie: 1. sfsdfsdfsfs sdfsd 1.2 fgsffsfs 1.2.1 efgdsg 1.2.2 dfgsgds 2. fsfsf 3. dsfsf i chcialbym przregladac taki dokument w formie konspektu, tzn. z mozliwoscia zwijania i rozwijania tresci na poszczegolnych poziomach, tzn w taki sposob jak dziala dokument stworzony w
nikos1201/1 07 Gru 2007
witam prosze o podpowiedz w jaki sposób mozna zwijać i rozwijać kolumny z danymi w zrkuszu excel za pomoca rolki w myszce... pozdrawiam
nikos1201/1 07 Gru 2007
witam prosze o podpowiedz w jaki sposó mozna rozwijać i zwijać kolumne z danymi w arkuszu excel za pomocą rolki w myszce
GR6/6 07 Gru 2007
chciałem złączyć 5 kolumn do jednej w tej chwili 3 kolumny zawierają po 114 pozycji, dwie po 2 pozycje wiadomo że ilość danych się bedzie zmieniać czy jest coś takiego co złoży całość w dowolnej kolejności do jednej kolumny nie są istotne żadne wiersze czy kolumny nagłówkowe na razie udało mi się co wg. mnie jest protezą: spradzam czy w danej komórce coś jest:
Iza3/3 07 Gru 2007
Potrzebuję funkcji która będzie zwracać nazwę bieżącego arkusza. Stosuję dość pokrętną metodę wykorzystującą wynik funkcji =komórka("nazwa_pliku") z którego za pomocą funkcji tekstowych eliminuję ścieżkę dostępu. Może ktoś zna prostsze rozwiązanie? -- Pozdrawiam Iza
pxd742/2 07 Gru 2007
W excel 2003 obcinany jest tytuł osi Y. Czy macie na to jakąś receptę?
pxd742/2 07 Gru 2007
Jak zainstalować ON Mobile i skąd ściągnąć ten program. Posiadam paltopa z WM 5
pxd743/3 07 Gru 2007
Jaka jest liczba wyświetlanych i drukowanych znaków w Excelu. Całkowita liczba znaków w komórce to 32 767, ale ona nie jest widoczna w komórce, jest tylko w polu edycji? Czy można gdzieś ustawić liczbę widocznych znaków? pozdrawiam K
pxd742/2 07 Gru 2007
Po wklejeniu do dokumentu obiektu graficznego w postaci metafilu jest on identyfikowany cienką ramką z małymi kwadratami dookoła. Po wybraniu spod prawego klawisza myszy "Edytuj obraz" pojawia się kanwa rysunku, a wszystkie edytowalne elementy (teksty) w polach tekstowych (obwódka linią kropkowaną). Po zakończeniu edycji czyli kliknięciu poza obrazkiem, znika kanwa ale pola tekstowe
pxd742/2 07 Gru 2007
Witam, czy jest mozliwość, by msgbox nie blokował pracy excela? Chodzi mi o przypadek, gdy msgbox wyświetla polecenie dla uzytkownika i prosi o klikniecie "OK" po wykonaniu polecenia (np. wklejeniu odpowiednich danych), czyli uzytkownik powinien to zrobić z wyświetlonym msgboxem. Jak to rozwiązac? Pozdrawiam!
pxd742/2 07 Gru 2007
Od około tygodnia pomoc office developer help ( dla VBA ) wyświetla mi się w trybie offline i nie mogetego zmienić. Pomoc dla Office działa prawidłowo. Używam Vista Businees / Office 2007 -- Pozdrawiam; Jacek
pxd743/3 07 Gru 2007
Witam, Mam problem z drukowaniem równań w Wordzie 2007 - otóż zamiast równania na kartce drukują się krzaki, ewentalnie pozostaje puste miejsce. system: windows xp prof pl sp2, office 2007 Home and Student, drukarka HP LJ 5m
pxd743/3 06 Gru 2007
Hej przy otweiranie pliku tekstowego z rozszerzeniem xls separator TAB, teksty w "" liczby bez od pewnego czasu zmienilo mi sie na kilku roznych kompach odwolanie do komorek z A1 na WK- myslalem zer to jakis update zmienil sposob a dzisiaj ponownie mam blad bo juz nie dziala sumowanie =SUMA(W[-6]K:W[-1]K) a ponownie =SUMA(C1:C5) od czego to zlaezy? ponizej przyklad danych
tedmi2/2 06 Gru 2007
Mam pytanie jak dzielic dokument worda 97 na strony[pagesy]
pxd743/3 06 Gru 2007
Witam, mam office SBE 2003. Na dysku sieciowym zapisane mam pliki xls, z których korzysta kilka osób, więc lokalizacji nie mogę zmienić. Problem pojawia się w momencie otwierania danego pliku bezpośrednio z dysku sieciowego - trwa to nawet do kliku minut (niezależnie od wielkości pliku), czasami excel zawiesza się i w ogóle nie chce otworzyć danego dokumentu. Dodam, iż po skopiowaniu
pxd742/2 06 Gru 2007
Witam Mam zainstalowany Office Enterprise 07 (na Vista Home Basic). W tym pakiecie znajduje się program Groove. Jak próbuje go uruchomić to po 5 sekundach pojawia się taki komunikat: ,,Program Microsoft Office Groove przestał działać. Program przestał działać poprawnie z powodu wystąpienia problemu. System Windows zamknie program i powiadomi Cię, jeśli istnieje dostępne
Asad107/7 06 Gru 2007
W office 2003 mogłem szybko pisać równania używając skrótów. Np. ctrl+f - ułamek. W office 2007 nie ma już takich skrutów, a te co są nie pozwalają na szybkie pisanie równań. Czy można ustawić swoje własne skróty do edytora równań?
Tomek3/3 06 Gru 2007
Chciałbym prosić o pomoc w poprawnym sformułowaniu formuły w Excel 2003 Wartość jednej z komórek w bieżącym pliku plik1.xls w arkuszu akusz1 określam na podstawie danych zawartych w innym pliku plik2.xls i jego arkuszu arkusz2 ='J:\Folder\[plik2.xls]arkusz2'!$A$20 Chciałbym ją tak zdefiniować, aby numer kolumny komórki, do której się odwołuję (w tym przypadku 20), był pobierany z
Piotr Dynia2/2 06 Gru 2007
Pytanie pewnie z grupy prostych, ale nie moge sobie poradzic. Mam polskiego offica i napisalem w PowerPoincie prezentacje po francusku. Teraz nie moge powstawiac akcentow i widze ze brak w ogole korekty francuskiej w tej wersji Offica (Home and Student). Czy jest to cos, co nalezy wlaczyc, czy tez kupic na stronie Microsoftu. Pozdrawiam serdecznie.
Marek3/3 06 Gru 2007
witam serdecznie Mam poważny problem z Outlookiem pod Office2003 wersja OEM PL z SP3. Outlook zainstalowany jest pod Windowsem XP Media Center EN OEM. Zaraz po włączeniu komputera i pierwszym uruchomieniu Outlooka wszystko jest OK. Mozna uruchomic "Kalendarz" i zapisywać nowe zadania. Po zamknięciu Outlooka i ponownym go uruchomieniu, bardzo czesto pojawia sie taka sytuacja, że NIE
Piotr Dynia4/4 06 Gru 2007
Po podłączeniu Outlooka 2003 z kontem IMAP wiadomości usuwane nie są fizycznie usunięte a jedynie przekreślone. Sytuacja jest taka sama w przypadku tworzenia reguł przenoszących wiadomości od konkretnych nadawców. Czy można jakoś je usuwać tak aby nie zaśmiecały foldera skrzynki odbiorczej?
Krzysiek1/1 06 Gru 2007
Witam. Co moze byc przyczyna braku pliku w mailu ? W tresci widze naglowek wiadomosci oraz zawartosc pdf jako html. System Vista, Microsoft Outlook 2003. Poprawki zainstalowane. Pozdrawiam Krzysiek
Piotr Dynia5/5 06 Gru 2007
jak moge ustawic w wordzie podzielniki tzn gdzie zagiac arkusz papieru aby pasowal do koperty tzwane znaczniki oraz jak moge ustawic w worzie tzw stale pola tzn do uzupelniania???
Nastąpiło zawieszenie komputera i utraciłem dwa dokumenty z MS Word po restarcie dokumenty pojawiły się jako odzyskane i proponowane do zapisania .... i pojawił sie mały klaps zapisałem 2 dokument pod 1. Problem polega na tym że 1 dokument jest bardzo ważny ... jak mogę odzyskać 1 dokument ? Czy i gdzie Word przechowuje te odzyskane dokumenty ?
Witam, jak ustawić w Excelu (i czy to jest możliwe) jednoczesne przewijanie dwóch identycznych/podobnych skoroszytów? Okno - Rozmieść powoduje tyklo rozmieszczenie pionowo/poziomo etc., jednak nie ma możliwości synchronicznego przewijania. Taka możliwość jest natomiast w Wordzie. Z góry dziękuję, pozdrawiam, Wema
Piotr Dynia1/1 06 Gru 2007
?Hipis? pisze: > Witam, > > Acces 2003 jest połączony z SQL 2005 Standard i pojawia się następujący błąd: > > Ustanowiono połączenie z programem SQL Server w wersji nowszej niż SQL > Serwer 2005. Używana wersja programu Visual Studio lub Access została wydana > wcześniej niż wersja programu SQL Server, z którym jest obecnie ustanowione > połączenie. Z tego powodu mogą wystąpić