GR6/6 07 Gru 2007
chciałem złączyć 5 kolumn do jednej w tej chwili 3 kolumny zawierają po 114 pozycji, dwie po 2 pozycje wiadomo że ilość danych się bedzie zmieniać czy jest coś takiego co złoży całość w dowolnej kolejności do jednej kolumny nie są istotne żadne wiersze czy kolumny nagłówkowe na razie udało mi się co wg. mnie jest protezą: spradzam czy w danej komórce coś jest:
Iza3/3 07 Gru 2007
Potrzebuję funkcji która będzie zwracać nazwę bieżącego arkusza. Stosuję dość pokrętną metodę wykorzystującą wynik funkcji =komórka("nazwa_pliku") z którego za pomocą funkcji tekstowych eliminuję ścieżkę dostępu. Może ktoś zna prostsze rozwiązanie? -- Pozdrawiam Iza
pxd742/2 07 Gru 2007
W excel 2003 obcinany jest tytuł osi Y. Czy macie na to jakąś receptę?
pxd742/2 07 Gru 2007
Jak zainstalować ON Mobile i skąd ściągnąć ten program. Posiadam paltopa z WM 5
pxd743/3 07 Gru 2007
Jaka jest liczba wyświetlanych i drukowanych znaków w Excelu. Całkowita liczba znaków w komórce to 32 767, ale ona nie jest widoczna w komórce, jest tylko w polu edycji? Czy można gdzieś ustawić liczbę widocznych znaków? pozdrawiam K
pxd742/2 07 Gru 2007
Po wklejeniu do dokumentu obiektu graficznego w postaci metafilu jest on identyfikowany cienką ramką z małymi kwadratami dookoła. Po wybraniu spod prawego klawisza myszy "Edytuj obraz" pojawia się kanwa rysunku, a wszystkie edytowalne elementy (teksty) w polach tekstowych (obwódka linią kropkowaną). Po zakończeniu edycji czyli kliknięciu poza obrazkiem, znika kanwa ale pola tekstowe
pxd742/2 07 Gru 2007
Witam, czy jest mozliwość, by msgbox nie blokował pracy excela? Chodzi mi o przypadek, gdy msgbox wyświetla polecenie dla uzytkownika i prosi o klikniecie "OK" po wykonaniu polecenia (np. wklejeniu odpowiednich danych), czyli uzytkownik powinien to zrobić z wyświetlonym msgboxem. Jak to rozwiązac? Pozdrawiam!
pxd742/2 07 Gru 2007
Od około tygodnia pomoc office developer help ( dla VBA ) wyświetla mi się w trybie offline i nie mogetego zmienić. Pomoc dla Office działa prawidłowo. Używam Vista Businees / Office 2007 -- Pozdrawiam; Jacek
pxd743/3 07 Gru 2007
Witam, Mam problem z drukowaniem równań w Wordzie 2007 - otóż zamiast równania na kartce drukują się krzaki, ewentalnie pozostaje puste miejsce. system: windows xp prof pl sp2, office 2007 Home and Student, drukarka HP LJ 5m
pxd743/3 06 Gru 2007
Hej przy otweiranie pliku tekstowego z rozszerzeniem xls separator TAB, teksty w "" liczby bez od pewnego czasu zmienilo mi sie na kilku roznych kompach odwolanie do komorek z A1 na WK- myslalem zer to jakis update zmienil sposob a dzisiaj ponownie mam blad bo juz nie dziala sumowanie =SUMA(W[-6]K:W[-1]K) a ponownie =SUMA(C1:C5) od czego to zlaezy? ponizej przyklad danych
tedmi2/2 06 Gru 2007
Mam pytanie jak dzielic dokument worda 97 na strony[pagesy]
pxd743/3 06 Gru 2007
Witam, mam office SBE 2003. Na dysku sieciowym zapisane mam pliki xls, z których korzysta kilka osób, więc lokalizacji nie mogę zmienić. Problem pojawia się w momencie otwierania danego pliku bezpośrednio z dysku sieciowego - trwa to nawet do kliku minut (niezależnie od wielkości pliku), czasami excel zawiesza się i w ogóle nie chce otworzyć danego dokumentu. Dodam, iż po skopiowaniu
pxd742/2 06 Gru 2007
Witam Mam zainstalowany Office Enterprise 07 (na Vista Home Basic). W tym pakiecie znajduje się program Groove. Jak próbuje go uruchomić to po 5 sekundach pojawia się taki komunikat: ,,Program Microsoft Office Groove przestał działać. Program przestał działać poprawnie z powodu wystąpienia problemu. System Windows zamknie program i powiadomi Cię, jeśli istnieje dostępne
Asad107/7 06 Gru 2007
W office 2003 mogłem szybko pisać równania używając skrótów. Np. ctrl+f - ułamek. W office 2007 nie ma już takich skrutów, a te co są nie pozwalają na szybkie pisanie równań. Czy można ustawić swoje własne skróty do edytora równań?
Tomek3/3 06 Gru 2007
Chciałbym prosić o pomoc w poprawnym sformułowaniu formuły w Excel 2003 Wartość jednej z komórek w bieżącym pliku plik1.xls w arkuszu akusz1 określam na podstawie danych zawartych w innym pliku plik2.xls i jego arkuszu arkusz2 ='J:\Folder\[plik2.xls]arkusz2'!$A$20 Chciałbym ją tak zdefiniować, aby numer kolumny komórki, do której się odwołuję (w tym przypadku 20), był pobierany z
Piotr Dynia2/2 06 Gru 2007
Pytanie pewnie z grupy prostych, ale nie moge sobie poradzic. Mam polskiego offica i napisalem w PowerPoincie prezentacje po francusku. Teraz nie moge powstawiac akcentow i widze ze brak w ogole korekty francuskiej w tej wersji Offica (Home and Student). Czy jest to cos, co nalezy wlaczyc, czy tez kupic na stronie Microsoftu. Pozdrawiam serdecznie.
Marek3/3 06 Gru 2007
witam serdecznie Mam poważny problem z Outlookiem pod Office2003 wersja OEM PL z SP3. Outlook zainstalowany jest pod Windowsem XP Media Center EN OEM. Zaraz po włączeniu komputera i pierwszym uruchomieniu Outlooka wszystko jest OK. Mozna uruchomic "Kalendarz" i zapisywać nowe zadania. Po zamknięciu Outlooka i ponownym go uruchomieniu, bardzo czesto pojawia sie taka sytuacja, że NIE
Piotr Dynia4/4 06 Gru 2007
Po podłączeniu Outlooka 2003 z kontem IMAP wiadomości usuwane nie są fizycznie usunięte a jedynie przekreślone. Sytuacja jest taka sama w przypadku tworzenia reguł przenoszących wiadomości od konkretnych nadawców. Czy można jakoś je usuwać tak aby nie zaśmiecały foldera skrzynki odbiorczej?
Krzysiek1/1 06 Gru 2007
Witam. Co moze byc przyczyna braku pliku w mailu ? W tresci widze naglowek wiadomosci oraz zawartosc pdf jako html. System Vista, Microsoft Outlook 2003. Poprawki zainstalowane. Pozdrawiam Krzysiek
Piotr Dynia5/5 06 Gru 2007
jak moge ustawic w wordzie podzielniki tzn gdzie zagiac arkusz papieru aby pasowal do koperty tzwane znaczniki oraz jak moge ustawic w worzie tzw stale pola tzn do uzupelniania???
Nastąpiło zawieszenie komputera i utraciłem dwa dokumenty z MS Word po restarcie dokumenty pojawiły się jako odzyskane i proponowane do zapisania .... i pojawił sie mały klaps zapisałem 2 dokument pod 1. Problem polega na tym że 1 dokument jest bardzo ważny ... jak mogę odzyskać 1 dokument ? Czy i gdzie Word przechowuje te odzyskane dokumenty ?
Witam, jak ustawić w Excelu (i czy to jest możliwe) jednoczesne przewijanie dwóch identycznych/podobnych skoroszytów? Okno - Rozmieść powoduje tyklo rozmieszczenie pionowo/poziomo etc., jednak nie ma możliwości synchronicznego przewijania. Taka możliwość jest natomiast w Wordzie. Z góry dziękuję, pozdrawiam, Wema
Piotr Dynia1/1 06 Gru 2007
?Hipis? pisze: > Witam, > > Acces 2003 jest połączony z SQL 2005 Standard i pojawia się następujący błąd: > > Ustanowiono połączenie z programem SQL Server w wersji nowszej niż SQL > Serwer 2005. Używana wersja programu Visual Studio lub Access została wydana > wcześniej niż wersja programu SQL Server, z którym jest obecnie ustanowione > połączenie. Z tego powodu mogą wystąpić
Piotr Dynia3/3 06 Gru 2007
?bashoor? pisze: > Test (coś ?coś2?, itp.). Kolejną cechą opisującą coś jest coś. U mnie wszytko jest OK, po wpisaniu powyższego tekstu (wersja 2003). Jaką Ty masz wersję Office i na co poprawiane są konkretne wyrazy? Może ten tekst masz sformatowany jakims innym językiem. Zaznacz go i wybierz polecenie menu Narżedzia -> Język -> Ustaw język -> Polski -- Pozdrowienia Piotr
Iza3/3 04 Gru 2007
Wypełnanie komórek Excela 2007 z użyciem funkcji /wypełnianie/seria danych/dzień roboczy - 25 i 26 grudnia to dni robocze wg Excela (to jako przykład). Jak dopisać POLSKIE dni wolne od pracy i święta np 11.11. pozdrawiam -- opromek
Arkadiusz 'Blac...4/4 04 Gru 2007
Marcin wrote: > Posiadam skrzynkę pocztową na pewnym serwerze - skrzynka działa na portach > ssl - 465/995. Wiadomości ściągają się bez problemu jednakże nie potrafię > niczego wysłać. Każda próba wysłania wiadomości kończy się komunikatem: > (0x800CCC80): "Żadna z metod uwierzytelniania obsługiwanych przez tego > klienta nie jest obsługiwana przez serwer". Czyli wniosek, że to
tomek1/1 04 Gru 2007
Witam wszystkich Od jakiegoś czasu borykam się z następującym problemem w InfoPath. Do kontrolki Drop-down list próbuje pobrać dane z MSSQL-a z warunkiem np. select start, koniec from tabela where login = '..my:/DomainLogin' gdzie w ..my:/DomainLogin pobieram sobie login zalogowanego poprzez nazwaUzytkownika(). Jadnak takie zapytanie nie działa. Jak więc mogę pobrać dane do drop-down
Piotr Dynia1/1 04 Gru 2007
?mpol? pisze: > Nie mogę otwierać do edycji niektórych wykresów stworzonych w ramach > prezentacji PowerPoint (co do tego, które można edytować, które nie - nie ma > reguły). Wyświetlany jest komunikat: "Nie można odnaleźć aplikacji serwera, > pliku źródłowego lub został zwrócony nieznany błąd. Być może trzeba ponownie > zainstalować aplikację serwera". Poprzednie wersje tego
Piotr Dynia3/3 04 Gru 2007
Witam Po kilku minutach pracy z Excel-em pojawia mi się taki błąd: "Wystąpił niespodziewny błąd.Autoodzyskiwanie zostało wyłaczone w tej sesji programu Excel"
Piotr Dynia3/3 04 Gru 2007
Witam, chcę skonfigurować Excel w ten sposób, aby po wpisaniu danych do poszczególnych komórek w jednej kolumnie, w kolumnie obok pojawiala sie aktualna data. Probowałem to zrobić wykorzystując funckcję "=JEŻELI" i "=DZIŚ". Nie udaje mi sie jednak zmusic programu do wygenerowania dzisiejszej daty - moge tylko pomiedzy cudzyslowami wskazac slowo, ktore pojawi sie w komorce.
Piotr Dynia2/2 04 Gru 2007
Nie drukuje mi sie zawartośc wiadomości email. Także nie moge poprawanie wydrukowac róznych informacji zawartych w materiałach przygotowanych na stronach www. Mam wrazenie że "to cos" wiąże się z HTML, bo wszytsko inne drukuje sie poprawnie.
dnerkowski1/1 04 Gru 2007
Ms outlook 2003 SP2 wersja polska. Mój problem dotyczy kontaków w Ms Outlook a dokładniej numeru telefonu komórkowego. Wpisując numer telefonu komórkowego np: +48 612 11 22 33 a program poprawia mi za każdym razem na 48 612 11 22 33, krótko mówiąc ucina znak "+" przez numerem. Jeśli natomiast wprowadzam numer stacjonarny +48 22 5232321 wszystko jest OK. Ta autokorekta prze outlook'a
prosza mnie zybym wpisala klucz produkta... gdy go wpisuje to wyskakuje blad ze ten klucz jest niepoprawny:/
Witam, Mam problem z zapisem pliku na dysku sieciowym. Mam Office 2007 Pro w wersji OEM. Z pliku korzystają inni uzytkownicy. Podczas próby zapisu na dysku sieciowym dosteję komunikat: "Nie można zapisać zmian w paczki.xls0 ze względu na naruszenie zasad współużytkowania. Spróbuj zapisać w innym pliku" Oczywiście zapisywanie mam ustawione na format 97-2003. Poza tym z tego
Piotr Dynia1/1 04 Gru 2007
?Piotr M.? pisze: > Przy próbie skoczenia ze spisu treści do numeru strony rozdzoału (Ctrl+lewy > klawisz myszki) pojawia się komunikat: "Operacja została anulowana z powodu > ograniczeń nałożonych na ten komputer. Problem pojawił się również z > odwołaniami z Helpa do internetu. W obu przypadkach pojawia się taki sam > komunikat: "Skontaktuj się z administratorem systemu". Ciekawe
golly1/1 04 Gru 2007
Czy jest możliwość sortowania w Excel 2003 wierszy na podstawie: koloru wiersza, rozdaju czcionki, pogrubienia, kurysywy, podkreślenia itp ? Mam bazę w Excel w której każdy wiesz to pozycja w bazie, niestety dotychczas status każdego elementu (wiersza) był zaznaczany za pomocą koloru podświetlenia. pozycji jest kilka tysięcy więc dość pracochłonne było by dodanie "z palca" dodatkowej
golly1/1 04 Gru 2007
Czy jest możliwe wyświetlanie paska kart (arkuszów) w dwóch wierszach w Excel 2003 ? Używam pliku xls w którym znajduje się wiele arkuszów. Chciałbym uzyskać efekt w którm pasek arkuszów będzie w dwóch lub więcej wierszach tak abym nie musiał ich przewijać. Proszę o pomoc. pozdrawiam golly
Qrys3/3 04 Gru 2007
Czy ktoś wie jak wyłączyć umowe licencyjną zeby za każdym razem nie wyświetlała sie przy uruchamianiu jakiegokolwiek programu Office 2003 pod systemem Vista Pozdrawiam pomocników
msnews3/3 03 Gru 2007
Zainstalowałam na komputerze Office 2003. Pojawił się problem z Outlook. Po ustawieniu kont pocztowych ściągnęły się wiadomości, odczytałam je i usunęłam. Po wyłączeniu i ponownym włączeniu programu ściągnęły się znowu te same wiadomości i ta sytuacja powtarzała się za każdym razem. To samo oprogramowanie instalowałam na 3 innych komputerach i ten problem nie wystąpił. Zainstalowałam
pxd742/2 03 Gru 2007
Witam, Od jakiegoś czasu mam poważny problem z otwieraniem dużych dokumentów. Przy każdym otwarciu włącza mi się na samym dole " Program Word kończy analizowanie dokumentu" trwa to bardzo długo i nic nie można zrobić jedynie kilka razy wcisnąć ESC co przerywa tą analizę ale w momencie otwarcia np innego dokumentu i przejścia z jednego do drugiego ALT+TAB ponownie włącza się ta Analiza
pxd742/2 03 Gru 2007
Mam Office 2007, Vista , SBS2003 - wjaki sposób zrobić aby po ukazaniu sie adnotacji w dzienniku można ja automatycznie przesyłać na mailem na dany adres ?
pxd742/2 03 Gru 2007
Panie Piotrze jesli można też mam pytanie o autosumowanie. Do przycisku sigma na stałe zamiast sumy jest przypisana funkcja licznika. W jaki sposób to zmienić, tak aby była to zwykła suma. Dziękuję za odpowiedź "Piotr Dynia" wrote: > ?Marek? pisze: > > > W arkuszach Excela 2007 filtruje pewne dane liczbowe i nastepnie korzystam z > > funkcji autosumowanie. Jednak od jakiegoś
pxd742/2 03 Gru 2007
Proszę o pomoc w ustaleniu dlaczego Powerpoint 2007 tak dziwnie dzieli wyrazy w wierszach. Mam problem z tym, że wyrazy pomimo tego, że zmieściłyby się w wierszu są przenoszone do następnego :( Najlepiej byłoby to pokazać na przykłądzie ale nie widzę opcji wysyłania załączników. Mogę przesłać komuś kto mógłby zweryfikować problem. Błąd w programie?
pxd746/6 03 Gru 2007
w Outlook 2007 w oknie nawigacyjnym w zakladce poczta jest na rzycona kolejnosc folderow, og gory: lementy ususniete, skrzynka nadawcza, skrzynka odbiorcza.... chcialbym to zmienic np. na pierwszym miejscu umiescic skrzynke odbiorcza .....
pxd744/4 03 Gru 2007
Zainstalowałam wersję próbną Office Standard. Po pomyślnej konwertacji nie moge jednak korzystać z Offica. Gdy ponownie otwieram word ponownie wyświetla się prośba o konwertowanie. I tak w kółko. Odpowiedź brzmi zawsze, że konwertowanie zakończone pomyślnie.
m.sieraczkiewic...1/1 01 Gru 2007
Witam, potrzebuję mechanizmu, kontrolki czy czegokolwiek innego :) - co umożliwi tworzenie nowego typu wykresu w Excelu, tak żeby mógł powstawać, być osadzony w excelu, lub kopiowany jako obrazek. Wykres byłaby to mieszanka: wykresu tortowego (pie) i tortowego. To tak w zarysie; szczegoly na priv. Pozdrawiam
Iza2/2 30 Lis 2007
Tworzę raport na podstawie kwerendy, która wybiera mi rekordy według zadanego klucza. Chciałabym na wydruku umieścić liczbę porządkową. Jak tego dokonać?
Tomek1/1 30 Lis 2007
Witam! Jak w diagramie klas UML oznaczyc metody abstrakcyjne? Klasa może być tak oznaczona, czy metoda też?
Przemek2/2 29 Lis 2007
Podczas otwarcia pliku z włączonym modułem do sprawdzania pisowni pojawia się następujace błędy. komunikaty błędów: 1. AppName: winword.exe AppVer: 11.0.8169.0 AppStamp:465f2a40 ModName: mssp3pl.dll ModVer: 3.21.0.0 ModStamp:3f8bfcb0 fDebug: 0 Offset: 00008cb2 2. Typ zdarzenia: Błąd Źródło zdarzenia: Microsoft Office 11 Kategoria zdarzenia: Brak
MSO2007 najgors...2/2 28 Lis 2007
Mam następujący problem, od czasu do czasu skrót Ctrl+C działa inaczej, niż można się spodziewać; po jego użyciu Excel proponuje albo usunięcie wierszy, albo bez pytania usuwa zawartość arkusza. Problem dotyczy wersji 2007 SBE OEM. Chętnie przyjmę każdą pomoc.