Proporcjonalna czcionka Temat: Re: Problem z IE7 w XP home
Autor: Arkadiusz 'Black Fox' Artyszuk Data: 23 Sty 2008
Odwołania: 1
Małysoft wrote:
> Cześć mam następujący problem: używam XP home i kilka miesięcy temu > nastąpiła automatyczna aktualizacja do ie7. Podczas surfowania co > jakiś czas (nieregularnie bo raz mogło to być 2 razy dziennie, > później IE7 działał 2-3 dni Ok i znowu się mógł pojawić 1-2 razy na > dzień) wyskakiwał niebieski ekran awaryjny (pojawiał się na 1-2 > sekundy więc trudno przeczytać) i laptop się restartował. Nie było w > tym regularności ani nie mogę powiedzieć że na konkretnych stronach > internetowych to się działo. Po restarcie komputer generował raport > do Microsoftu w odpowiedzi dostawałem że jest błąd sterownika video. > Komputer był kilka razy w serwisie Toshiby na gwarancji wymieniono > już 4 ekrany a problem jest nadal. Obecnie nie instaluję IE7 bo nie > chcę mieć problemu ale chętnie bym z IE7 skorzystał bo lepiej się > operuje niż IE6. A jeszcze jedno po odinstalowaniu IE7 problem > pozostawał i mimo że miałem IE6 to komputer się restartował i żeby > wyeliminować problem musiałem wgrać od nowa system.
Autoatyczny restart po napotkaniu błedu możesz sobie wyłączyć kierując się np. wskazówkami (dotyczącymi co prawda XP) zamieszczonymi pod http://www.microsoft.com/windowsxp/using/helpandsupport/learnmore/russel_02may13.mspx Nie wyłączając go również możesz zapoznac się z wyświetlanymi tam informacjami korzystając z podglądu zdarzeń. Co do samego błedu to jeśli był on rzeczywiście powodowany przez sterownik karty graficznej to zmiana (downgrade) przeglądarki niewiele wniesie na dłuższą metę.
Regards Arkadiusz 'Black Fox' Artyszuk