Proporcjonalna czcionka Temat: Re: IE7 - historia (już było)
Autor: grzezale Data: 13 Kwi 2008
Odwołania: 1 2
Dzięi Piotrze. Ale są kłopoty. W rejestrze nie mam klucza o którym pisze w na końcu ( History=1) dopisałem go ale tak, w rozwijanym pasku adresu nie ma historii. ale w ULUBIONE - historia wszystko się pojawia. Odinstalowałem IE7. Później ze składników MS Windows usunąłem IE6. Wyczyściłem rejestr Registy Shower'em, W składnikach WIN zaznaczyłęm IE zainstalował, później aktualizacje czyli IE7. No i nic sie nie zmieniło. Potrafisz jeszce coś doradzić? "Piotr Palusiński" wrote:
> Użytkownik "grzezale" <grzezale@discussions.microsoft.com> napisał w > wiadomości news:398A2B70-FAAA-4BE2-86A6-A0ACB7789D7A@microsoft.com
> > Jak można ustawic przeglądarkę żeby nie pamiętała historii? > > Zaznaczenia w opcjach są porobione ale mimo to pamięta. Coś trzeba > > było zrobić w rejestrze ale co i gdzie?
> > Uruchom edytor Rejestru i dokonaj modyfikacji: > HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet > Settings\Url History > Wartosc DWORD "DaysToKeep"= zmien np. z 14 (dziesietne 20) na "0" > oraz > HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explor­e > r > wartosc binarna: "NoRecentDocsHistory" = 01 00 00 00 > wartosc DWORD "ClearRecentDocsOnExit" = 1 > HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Control > Panel > wartosc DWORD "History" = 1 > > Po zamknieciu IE, zostanie skasowany zapis odwiedzanych stron > > -- > Piotr Palusiński [Microsoft MVP Shell/User] > https://mvp.support.microsoft.com/profile/Piotr.Palusinski > news://msnews.microsoft.com/microsoft.public.pl.windows > Nigdy nie kłóć się z głupcem, bo ludzie mogą nie dostrzec różnicy > >